Darbnīca Biolats.lv - spēļu konsoļu remonts, atkodēšana un modernizācija. Ремонт і модернізація ігрових приставок в Латвії.


Наші рекомендації по покупці нового XBOX 360.Вступна інформація.

Для початку необхідно позначити такий факт, який необхідно знати всім не зовсім присвяченим в цю справу покупцям, що на даний момент існує три основних модифікації ігрової приставки XBOX 360. Це XBOX 360 Phat (випускався з 2005 року і до початку 2010 року), два варіанти виконання XBOX 360 Slim: XBOX 360S (випуску л ся з весни 2010-го і по 2012-й рік) і Xbox 360E Stingray (випускався з 2013- го по 2015 рік). Між двома моделями Slim різниці взагалі ніякої немає. Там тільки відмінність у дизайні самого корпусу, а материнські плати на 99% однакові. Конструктивна різниця між XBOX 360 Phat і двома моделями Slim більш велика, але п ​​про своєю суттю це одна і та ж ігрова приставка XBOX 360.

На фото для порівняння: в самому низу Xbox 360 Phat, по середині Xbox 360S S LIM. а зверху чорного кольору Xbox 360E Slim Stingray. Колір приставки не є визначальним і може бути фактично будь-яким.

Якщо не вдається зрозуміти як візуально відрізнити в ерсію Phat і Slim, то наведемо ще додаткові відмінні риси. У Phat корпус блоку живлення завжди буде сірий, а у Slim -ів (Xbox 360S і X box 360E) тільки чорний. У виїхав лотка DVD-ROM версії Phat колір буде завжди сірий, а у всіх моделей Slim тільки чорний.

Короткий список чого потрібно і не потрібно купувати.

Основний плюс в покупці нового апарату полягає в тому, що Ви отримуєте на нього гарантію на 1-2 роки і стаєте застрахованим від багатьох можливих проблем, а це не так вже й мало. У протилежному випадку в покупці нового апарату без гарантії немає практично жодного сенсу, тоді можна купити і в б.у. стані. Зазвичай при переробці приставки для читання самопісанних ігр всі гарантійні пломби зберігаються і гарантія на приставку не втрачається.

1. На даний момент з усіх існуючих втілень XBOX 360 бажано купувати тільки одну з мо їй XBOX 360 Slim. В н їх уже вирішені багато глобальних "дитячі хвороби" попередніх моделей XBOX 360 Phat, в т.ч. пов'язані з перегрівом і наступною відмовою центральних процесорів. Якщо відштовхуватися від нашої практики, то можемо повідомити, що за майже 2 роки випуску моделі XBOX 360 Slim нам попалося лише 2 приставки з явним заводським шлюбом.

2. Якщо Ви купуєте Xbox 360 Slim і Вас також цікавить можливість переробки (откодіровкі) приставки для запуску самозапісанних дисків або запуску ігор з флешки або жорсткого диска (FREEBOOT або Xkey откодіровка), то приставку треба брати тільки з максимальною датою випуску по 5 серпня 2014 року. На жаль, поки не переробляються будь-які моделі Xbox 360 випущені після 5 серпня 201 4 роки (тобто вересень, жовтень, листопад, грудень 201 4 роки і весь 2015-й рік у само не переделвается).

Xbox 360 Slim. Дата випуску ігрової приставки.

Дата випуску ігрової приставки

Зазвичай наклейка з інформацією про серійний номер і дату випуску знаходиться в задній частині ігровий, в тому місці, де підключається штекер відеопровода. Дата випуску позначається написом "MFR Date" і спочатку вказується рік випуску, потім місяць і день (обведено червоним).

Як відрізнити привід Hitachi 0500 і Liteon у Xbox 360 Slim.

П еределк а пріставкіSlim для запуску самозапісанних дисків з приводом Liteon і датою випуску до кінця липня 2011 роки обійдеться всього в 35 євро. Вартість переробки Xbox Slim з приводами Hitachi 050, а також з приводами Liteon з датою випуску приставки починаючи з серпня 2011 року буде вже 60-65 євро. Як відрізнити марки приводів видно н а фото вище. Потрібно відкрити лоток приводу ігрової приставки і порівняти його з цим фото. У Hitachi 0500 буде вказаний на фото стрілкою виступ, якого немає на лотку приводу Liteon.

3. Останнім часом у продажу також були помічені повністю нові приставки застарілої модифікації XBOX 360 Phat, які завозяться до нас з Європи, де вони ще збереглися нерозпроданими на складах. У придбанні такої приставки немає нічого поганого і вона довго пропрацює, якщо керуватися одним правилом - купуйте тільки апарати випущені з 2009 по 2010 рік. Ці моделі обладнані системними платами Jasper і можете цілком сміливо їх купувати, але тільки переконайтеся, що на блоці живлення приставки заявлена ​​потужність в 150 W, т.к більша потужність відповідає іншому типу системних плат з великою кількістю браку випущених з 2005-го до кінця 2008-го року. Справа в тому, що в Європі і Америці існує офіційний ринок т.зв. відновленої апаратури, яка там продається з обов'язковим зазначенням на її відновлення і за дешевшою ціною. Це речі у яких в момент продажу або початкової експлуатації був виявлений шлюб і вони пройшли ремонт в офіційних сервісних центрах, а потім були виставлені на повторний продаж. Вони не настільки погані своєї відновлення, а тим, що на них змінюються наклейки з датою випуску, тобто на апарат 2006 року випуску клеїться наклейка, що він, наприклад, зроблений в 2010 році. У нас про те, що цей апарат відновлений ні хто не буде повідомляти, тому зверніть увагу, що у таких апаратів наклейка зазвичай виконана трохи іншим шрифтом, плюс блок живлення буде 203 або 175 Ватта, але точно не на 150 Ватт.

Висновок. Можна брати XBOX 360 Phat випуску 09/10 року з блоком живлення на 15 0W.

4. Певними проблемами може обернутися купівля л юбой моделі Xbox 360 з Америки. Насамперед вам доведеться купувати спеціальний пристрій для заживлення розрахованого на 110 американських вольт блоку живлення приставки від наших 220-ти вольт, що вже складе близько 35-40 євро. Потім врахуйте, що американська приставка читає тільки ігрові диски формату NTSC U / C і продаються у нас гри формату PAL не підуть. Навіть після откодіровкі консолі це проблема зберігається і у Вас підуть тільки записані копії ігор формату NTSC U / C і т.зв. мультисистемні гри (REGION FREE), але формат PAL ніколи. Також може виникнути проблема, якщо у Вас не дуже новий телевізор європейського виробництва, який може не підтримувати відображення кольоровості системи NTSC

Зразки відмінності наклейок з серійним номером на моделях Xbox 360Phat

Зазвичай наклейка з інформацією про серійний номер і дату випуску знаходиться в задній частині ігровий, в тому місці, де підключається штекер відеопровода. Зазвичай наклейка з інформацією про серійний номер і дату випуску знаходиться в задній частині ігровий, в тому місці, де підключається штекер відеопровода

Фото 2. На цьому фото видно наклейка з інформацією надрукованою нечітким жирним шрифтом, що зазвичай говорить про приставці Xbox 360 Fat пройшла відновний ремонт в сервісному центрі. Нутрощі такого апарату можуть несоответствовать зазначеної дати випуску.

Вказівка потужності на блоці живлення Xbox 360 Phat

Потужність вказана на наклейці розташованої в нижній частині блоку живлення. Потужність вказана на наклейці розташованої в нижній частині блоку живлення

Тільки наявність напису на блоці живлення про потужності в 150 W дасть гарантію, що в приставці використана центральна плата Jasper і Вас не будуть чекати сюрпризи з перегрівом процесорів і миготливими червоними лампами. Консолі на БП яких вказана потужність в 175 або 203 Ватта брати дуже небажано через великої кількості відмов в моделях облаштовуємо цими блоками харчування.

За більш детальними консультаціями ви можете звертатися до нас по телефону 29253179 або на емайл [email protected] . sia Biolat, 200 3-2017
Ippolitov Dima