10 кращих гаджетів в подарунок на Новий рік 2019

  1. Samsung Galaxy Note 9
  2. Dell XPS 13 9370
  3. Apple iPad Pro 12.9

НВ вибрало 10 гаджетів, які можуть стати найкращим подарунком рідним і близьким на цей Новий рік.

Пощастило тим, хто може придумати кращий подарунок на Новий рік для рідних і близьких, ніж який-небудь новомодний гаджет. Дійсно, подарувати дружині Audi або, на крайній випадок, відпочинок на Сейшелах, це дійсно краще, ніж банальний iPhone.

Але не у всіх життя - суцільний мед. Істотна частина покупок навіть тих же iPhone в Україні здійснюється в кредит. Це говорить багато про що. Тому забудемо на секунду про Audi.

Ось 10 гаджетів, кожен з яких може стати відмінним подарунком до Нового року 2019.

Samsung Galaxy Note 9

Від 30 тис. Грн

У наступному році Samsung порадує «дірявими» екранами (в прямому і переносному сенсі), а також складними гнуться екранами. Але поки топовим смартфоном і королем ринку залишається Galaxy Note 9 .

У ньому є всі мислимі технології, причому не просто для галочки, а дійсно реалізовані «по максимуму». Це і кращий в світі екран - ніщо і поруч не стояло по перенесенню кольорів, тут є функціональний Always On Display (а не просто годинник на вимкненому екрані, як у багатьох конкурентів), а також захист від вигорання (привіт екранів iPhone X).

Це і топове залізо, і камера зі змінною діафрагмою, і стилус з унікальним функціоналом (включаючи bluetooth, завдяки чому його можна використовувати як пульт для камери). І можливість легкого підключення до телевізора або монітора (смартфон починає грати роль комп'ютера).

Тут також дуже ефективна функція швидкої зарядки (причому зарядний пристрій йде в комплекті, знову таки на відміну від iPhone) і можливість прискореної бездротової зарядки (з відповідним пристроєм від Samsung).

По суті ніколи ще прірву між флагманом Samsung і новими флагманами Apple не була настільки помітною. У Samsung - яскраво виражена ставка на максимально технологічні рішення. Apple же розраховує тільки на маркетингову машину.

Словом, для справжнього гіка Galaxy Note 9 - це ідеальний подарунок сьогодні.

Dell XPS 13 9370

Від 40 тис. Грн

Завидно, з якою завзятістю Dell продовжує робити найменший в світі 13-дюймовий ноутбук в серії XPS. Нове покоління важить всього 1,2 кг, рамки навколо екрану - всього 4 мм.

У деяких інших виробників в такі габарити ледь вміщаються 11,6-дюймові екрани.

Екран XPS може мати дозвіл аж до 4К і бути сенсорним (залежить від того, скільки разів ви виберете). У будь-якому випадку у нього відмінне покриття антивідблиску, і картинка залишається помітною навіть на яскравому сонці.

XPS традиційно має безліч версій з різним залізом, починаючи від процесорів Core i5, які влаштують більшість рядових користувачів, і закінчуючи топовим i7, який може потішити самолюбство істинного гику. А ще Dell, як завжди, дуже доброзичливий до Linux, так що для переходу з Windows або Mac OS кращого ноутбука годі й шукати.

А ще у XPS феноменально зручна клавіатура. Всі, хто часто і довго набирає тексти, оцінять її по достоїнству. Також Dell не бреше щодо часу автономної роботи. Свої 10 годин XPS 13 запросто пропрацює навіть при досить солідною навантаженні.

Apple iPad Pro 12.9

Від 21 тис. Грн

Можна по-різному относітьcя до планшетів, і по-різному ставитися до Apple, але iPаd Pro 12.9 - це шедевр у своєму роді.

Для справжнього яблучника (або яблочніци) це найкращий подарунок на світі.

По суті, якщо вам не сильно важливий набір тексту, то iPad Pro з 12,9-дюймовим екраном є цілком адекватною заміною MacBook Air. Як з точки зору продуктивності, так і автономності. Ну про компактності і портативності взагалі говорити не доводиться.

До того ж для iPad Pro наплодили вже порядна кількість вельми забавних чохлів і «обкладинок». Деякі - дуже наворочені і коштують по $ 100. Втім, чому тут дивуватися, якщо взяти до уваги, що топова версія iPad Pro 12.9 зі стільниковим модулем і 512 ГБ вбудованої пам'яті коштує в Україні понад 50 тис грн.

У США зараз розгорається скандал навколо чергового "фінта