Acer Travelmate 6292-102G16Mn

Acer TraveMate 6292 - новітній бізнес-ноутбук на Santa Rosa

Елегантність в кожній деталі

Виробники Acer TravelMate 6292 недарма позиціонують цей ноутбук як бізнес-модель. Адже чим повинна мати у своєму розпорядженні технічна новинка для того, щоб завоювати симпатію людини, імідж для якого стоїть не на останньому місці? Перш за все, такою рисою, як наочність. Тут же це якість проявляється на всі 100%.


Розмір відеокліпу 6.6 Мб
Завантажити відео для мобільного, 3gp (2 Мб)

Матовий темно-сірий корпус з приємним відливом виготовлений з магнієвого сплаву. І прямим наслідком цього стала відчутна, в прямому сенсі цього слова, міцність ноутбука. При натисканні на різні частини корпусу не з'являлося жодних прогинів, помітних неозброєним оком. Натискання на кришку ноутбука з зовнішнього боку теж не викликали спотворень на матриці.

Acer TravelMate 6292 відрізняється досить компактними розмірами

Звичайно, використання подібного матеріалу не є новаторським, але це, природно, ні в якій мірі не применшує загального враження міцності і елегантності.

Невелика вага ноутбука теж зіграє для свого власника добру службу - не потрібно бути суперменом, щоб підняти 2 кг (разом з 6-осередковою літій-іонною батареєю). Це особливо виявиться корисним для представниць прекрасної статі, адже жіночі ручки явно не пристосовані для того, щоб піднімати тяжкості. Звичайно, бувають ноутбуки і легше (до 1 кг), але якщо брати в розрахунок відмінні технічні характеристики, яким можуть позаздрити навіть старші побратими (вагою понад 3 кг), то Acer TravelMate 6292 цілком заслуговує пальму першості.

Матовий темно-сірий корпус Acer TravelMate 6292 виготовлений з магнієвого сплаву

Що ж стосується компактних розмірів Acer TravelMate 6292 (306 x 34 x 227 мм), то вони виявляться зручними для будь-якого користувача незалежно від статі.

Обличчям до обличчя

Кришка ноутбука щільно прилягає до корпусу - тут, як і в багатьох інших сучасних моделях, використана магнітна засувка.

Розкриваючи комп'ютер, можна помітити, що ніякої химерності немає і всередині пристрою - в дизайні використані всі ті ж базові чорний і темно-сірий кольори. Рідкокристалічний TFT-дисплей (роздільна здатність 1280 x 800 пікселів) з діагоналлю 12,1 дюйма відрізняється чіткістю і яскравістю картинки. Мабуть, тут свою позитивну роль зіграла матовість матриці, крім того є і фірмова технологія Acer GridVista.

Дисплей з діагоналлю 12,1 дюйма відрізняється чіткістю і яскравістю картинки

Приємний той факт, що, навіть дивлячись на дисплей під кутом 45 °, можна з усією ясністю розібрати все, що відбувається на екрані. Це означає, що якщо три людини зібралися за комп'ютером, щоб, наприклад, подивитися фотографії або фільм, то два з них, які опинилися по боках, не будуть відчувати ніякого дискомфорту під час перегляду.

Точно посередині над дисплеєм знаходиться вічко веб-камери (0,3 МП), образно названий виробниками «Кришталевим оком» (Crystal Eye). Зліва від пильного ока розташувалися два вбудованих стереомікрофони (для кращого запису і передачі голосу). Варто відзначити, що це дуже потрібні в даний час пристосування, тому як на тлі повсюдного поширення програми Skype популярність онлайн-спілкування набирає обертів.

Все під рукою

Прямо під дисплеєм, на основній частині корпусу, тягнуться дві смужки: ребриста чорна і блискуча металева. На першій затишно примостилися три індикатори: звернення до жорсткого диска, активації розкладки NumLock і включення режиму CapsLock. Всі вони привітно загоряються зеленим кольором при відповідному стані системи. Під ними, на другий смужці, виразно виділяються дві кнопки: включення / вимикання, без якої неможливо уявити собі комп'ютер, і клавіша виклику невеликого меню, за допомогою якого можна оперативно налаштувати підключення до мережі.

Над клавіатурою примостилися три індикатори: звернення до жорсткого диска, активації розкладки NumLock і включення режиму CapsLock

Далі розташувалася клавіатура чорного кольору. Кнопки натискаються легко і невимушено - працювати за таким ноутбуком одне задоволення. Цьому ще сприяє повноцінний розмір клавіш - за винятком, можливо, семи кнопок, що знаходяться в правій частині клавіатури (вони в півтора рази менше більшості інших), так зменшеного Enter. Але це такі дрібниці в порівнянні з позитивними емоціями, які виникають при використанні цієї клавіатури. Адже це просто здорово, коли компактні розміри пристрою не впливають в гіршу сторону (як це часто буває) на комфортність роботи з ним!

Адже це просто здорово, коли компактні розміри пристрою не впливають в гіршу сторону (як це часто буває) на комфортність роботи з ним

Компактні розміри Acer TravelMate 6292 не вплинули на ергономіку клавіатури

Несподіваним сюрпризом виявилися п'ять кнопок, що знаходяться одна під інший праворуч від клавіатури. Завдяки трьом з них можна оперативно написати лист в програмі Outlook, в одну мить запустити браузер Internet Explorer і швидко опинитися в меню, з якого налаштовується робота перерахованих вище «гарячих» клавіш. Насправді, ці кнопки можна перепрограмувати під свої потреби, але чи потрібно це? Адже і без прямого втручання користувача функції між ними розподілені досить грамотно. Дві інші клавіші, забезпечені індикаторами, відповідають за включення / вимикання Bluetooth і Wi-Fi. Загалом, все дуже зручно.

Звичайно ж, ні один сучасний ноутбук не обходиться без тачпада. Тут він чорного кольору і відрізняється не дуже великими розмірами. Проте, курсор можна спритно перемістити через весь екран в один рух пальцем. Все це говорить про продуманість кожної, навіть самої, здавалося б, незначної деталі.

Все це говорить про продуманість кожної, навіть самої, здавалося б, незначної деталі

Збоку від клавіатури знаходиться блок додаткових клавіш

Нижче знаходяться дві кнопки управління, які діють цілком стандартно - як ліва і права кнопка миші. А між ними примостився дактилоскопічний зчитувач Acer Bio-Protection. І це є безсумнівним плюсом для людей, що зберігають на комп'ютері цінну інформацію. Адже, якщо перефразувати відому приказку, то один рівень захисту - добре, а два - краще.

Індикатори живлення і рівень заряду акумулятора видно навіть при закритій кришці ноутбука

Ще нижче розташувалися два важливих індикатора: відображають стан харчування ноутбука і рівень заряду акумулятора. Зручно те, що їх видно навіть при закритій кришці комп'ютера.

В контакті із зовнішнім світом

Зв'язок на відстані здійснюється за допомогою вбудованих модулів Bluetooth 2.0 (+ EDR) і Wi-Fi (802.11 a / b / g / Draft-N). Останнє бездротове з'єднання перевершує попередні розробки як швидкістю передачі даних, так і областю покриття.

Стандартний набору не відстав від життя пристрою доповнює телефонний факс-модем (до 56 Кбіт / сек), втрачається на тлі більш сучасних засобів зв'язку. Але він цілком може стати в нагоді в польових умовах. Наприклад, якщо, опинившись десь за містом (де не розвинена інтернет-мережу), потрібно терміново вийти у Всесвітню павутину, то для цього достатньо, крім ноутбука, мати ловить в даній місцевості стільниковий телефон.

Один з портів USB 2.0 знаходиться з лівого боку, а два інших, розташованих один під іншим, можна знайти праворуч

А щоб можна було підключити зовнішні пристрої, Acer TravelMate 6292 у своєму розпорядженні набір роз'ємів, який не претендує на оригінальність. Спереду знаходяться гнізда лінійного входу (для підключення звукових пристроїв) і виходу (для навушників або динаміків), інфрачервоний порт, гніздо для зовнішнього мікрофона і порт IEEE 1394. Тут же розташувалися стереодинаміки. Звук з них ллється соковитий і об'ємний.

Якщо дивитися на ноутбук зліва, то виразно розрізняються порт для підключення до мережі Ethernet (до 1000 Мбіт / с), гніздо для карти PC Card Type II, яка витягується з надр пристрої за допомогою невеликої кнопочки, вміщеній поруч, і вентиляційні отвори. Останні забезпечують Acer TravelMate 6292 настільки потужним охолодженням, що навіть після декількох годин інтенсивної роботи не виникає непереборного бажання швидше прибрати ноутбук з колін і поставити на стіл.

У Acer TravelMate 6292 є дактилоскопічний зчитувач Acer Bio-Protection

Один з портів USB 2.0 знаходиться з тієї ж, лівої сторони, а два інших, розташованих один під іншим, можна знайти праворуч. Що ж, це є незаперечним плюсом, тому що іноді зустрічаються ноутбуки, в яких ці часто використовувані порти туляться в одному місці. Це викликає певні незручності при підключенні декількох пристроїв одночасно.

Також з правого боку знаходиться порт модему, замок Kensington і комбінований пристрій зчитування карт п'яти форматів (SD, MMC, MS, MS PRO, xD-Picture). Тут же розташувався оптичний привід DVD RW Super Multi. Радує те, що на ньому, крім звичайної кнопки вилучення дисків, що функціонує при включеному комп'ютері, є отвір, за допомогою якого можна в екстреному випадку дістати диск і при непрацюючій системі. Там же є індикатор, який горить під час роботи приводу.

Зі зворотного боку корпусу розташована заглушка, під якою знаходяться слоти оперативної пам'яті

А ззаду зовсім негусто - в цій частині ноутбука розташувалося всього три роз'єми: харчування, зовнішнього дисплея (VGA) і S-Video / TV-out (для підключення ноутбука до телевізора або пристрою відображення, що має вхід S-Video).

смачна начинка

Іноді багатообіцяючий зовнішній вигляд таїть у суцільні розчарування. Але про дане чудо техніки на базі платформи Intel Santa Rosa цього сказати не можна. Взяти хоча б до уваги два ядра 1,8 ГГц (Intel Core 2 Duo) і 2 ГБ оперативної пам'яті DDR2 (яка, до речі сказати, може бути розширена до 4 ГБ) - Microsoft Word 2007 відкривається блискавично. Для порівняння: працювати з тією ж програмою на двоядерних ноутбуках, які вважалися новинками рік тому, можна почати десь секунд через п'ять.

Тест PCMark 2005 року на визначення продуктивності системи, бали

НалаштуванняВід мережіВід батареї

Score 3637 3623

Подібне досягнення не могло не відбитися на чисельному результаті тестування PCMark 2005: Додати Acer TravelMate 6292 набрав 3637 пункту при харчуванні від мережі і 3623 очок, використовуючи акумулятор. Це досить значний результат, особливо якщо порівнювати його з аналогічними показниками ноутбуків в близьких вагових категоріях.

Тест 3DMark 2006 року на швидкодію в іграх, бали

НалаштуванняВід мережіВід батареї

Score 549 545

Є де розвернутися і в плані зберігання інформації - Sata-вінчестер ємністю 160 ГБ відкриває великі можливості. Але от щоб отримати пристрій настільки компактних розмірів, все-таки доведеться чимось пожертвувати. В даному випадку така доля спіткала відеокарту: виробники вирішили обійтися малим - вбудованим в чіпсет Intel 965GM Express графічним адаптером Intel Graphics Media Accelerator X3100 (до 358 МБ). Природно, той факт, що з цих 358 МБ всього лише 8 - вбудована відеопам'ять (решта береться із загальної оперативної пам'яті ноутбука), показало, що любителям пограти цей комп'ютер явно не припаде до душі. Тест 3DMark 2006 продемонстрував такі результати: 549 очок при роботі від батареї і 545 - від мережі.

Тест розрядки акумуляторної батареї Battery Eater 2.70, хв

НалаштуванняЧас, хв

Класичний 153 Читацький 512

Тест Battery Eater версії 2.70 (при максимальній яскравості екрану і скасування переходу в сплячий режим) показав непоганий результат: мобільний пристрій здатне протриматися 212 хвилин в читацькому режимі і 153 - в класичному.

Ідеальний варіант для бізнесу

Як вже було зазначено раніше, цей компактний ноутбук, який базується на новому дизайні бізнес-ноутбуків ProFile, може дати фору багатьом своїм великоваговим братам, володіючи при цьому низку незаперечних якостей, начебто відмінно продуманої системи охолодження і, очевидно, скромних розмірів. Так, можливо відсутність повноцінної відеокарти є деяким недоглядом, і геймерам це не припаде до смаку. Але разюче швидкодію, довгий час автономної роботи і компактні розміри Acer TravelMate 6292 визначають цей ноутбук, перш за все, як розумного помічника ділової людини, якій доводиться періодично працювати в дорозі.

Основні плюси:

  • стильний дизайн
  • Висока продуктивність
  • компактні розміри
  • Довгий час автономної роботи
  • Сенсор відбитків пальців
  • Хороша система охолодження
  • Зручне розташування портів і роз'ємів
  • Наявність великої кількості "гарячих" клавіш

Основні мінуси:

  • Маленька площа сенсорного майданчика

Середня ціна - 39 920 р. (липень 2007)

Детальні технічні характеристики

Детальні технічні характеристики

Марія Єрофєєва

Адже чим повинна мати у своєму розпорядженні технічна новинка для того, щоб завоювати симпатію людини, імідж для якого стоїть не на останньому місці?
Насправді, ці кнопки можна перепрограмувати під свої потреби, але чи потрібно це?