Як дізнатися, чи є Bluetooth на комп'ютері

  1. Як перевірити чи оснащений ПК Блютуз адаптером
  2. Як дізнатися чи є Bluetooth на комп'ютері: Відео
  3. Як легко встановити Bluetooth на комп'ютер: Відео

.

  • Принтери.
  • Периферійна техніка для ПК - мишки, клавіатури і так далі.
  • Це далеко не весь список. Однак, як же недосвідченому користувачу дізнатися, чи є на його комп'ютері Bluetooth? В цьому немає нічого складного.

    Як перевірити чи оснащений ПК Блютуз адаптером

    Відразу ж варто відзначити, що на стаціонарні ПК, в переважній більшості випадків такі модулі не встановлюються. Тобто їх можна встановити, але тільки на прохання покупця і за окрему плату.

    Інша справа - це ноутбуки. На більшості моделей вони є. Але, зустрічаються і варіанти без Bluetooth. Як же зрозуміти, чи є таке обладнання на вашому персональному комп'ютері? З ноутбуком все просто:

    • Прочитати технічний паспорт, який є в комплекті з ПК.
    • Відкрити офіційний сайт виробника лептопа і вказати точну модель ноутбука, що дозволить вам ознайомитися з докладними характеристиками.
    • Відкрити диспетчер пристроїв і перевірити наявне обладнання.

    Але, зі стаціонарним комп'ютером все трохи складніше. Перші два пункти нам не підійдуть, тому звернемо увагу на третій.

    Як дізнатися чи є Bluetooth на комп'ютері: Відео

    Перевірка Bluetooth в диспетчері пристроїв

    Відповідь на питання, як дізнатися чи підтримує комп'ютер Bluetooth адаптер? Будь-ПК підтримує таке обладнання. Питання тільки в тому, чи встановлено воно. Щоб це перевірити нам буде потрібно відкрити диспетчер пристроїв. Цей сервіс відображає всі встановлені на ПК компоненти - від центрального процесора і до клавіатури з мишкою.

    Щоб відкрити цей інструмент натисніть комбінацію клавіш Пуск + R. У вікні напишіть devmgmt.msc. У вікні, нас цікавить рядок «Bluetooth». Якщо вона є, то це означає, що бездротовий модуль підключений, і готовий до роботи. Якщо ж її немає, то знайдіть «Мережеві адаптери» і відкрийте гілку.

    Якщо ж її немає, то знайдіть «Мережеві адаптери» і відкрийте гілку

    Тут будуть відображатися всі мережеві модулі:

    • WiFi.
    • Мережева карта.
    • Bluetooth.

    Якщо тут є потрібний нам модуль, то це також говорить про те, що він підключений і готовий до роботи. Якщо ж його немає, то ПО для адаптера відсутній. Якщо в диспетчері є невизначений обладнання, то, цілком можливо, що сам модуль підключений, але драйвер не встановлений.

    Варто відзначити, в переважній більшості випадків на стаціонарні ПК встановлюються зовнішній тип Bluetooth. Це пояснюється тим, що такий тип зручніше у використанні. Тому уважно перевірте всі USB-порти. Якщо таким чином ви не знайшли адаптер, то швидше за все, що його немає.

    Перевірити чи встановлений модуль внутрішнього типу можна двома способами:

    • Розібрати ПК.
    • У диспетчері пристроїв (як було описано вище).

    Також завжди пам'ятайте, що для пошуку і скачування драйверів на Bluetooth для ПК вам потрібно знати точну модель адаптера. Зазвичай при покупці останнього в комплекті є диск з необхідним ПЗ. Але якщо його немає, то по моделі можна знайти необхідні програми в інтернеті.

    Якщо на вашому ПК встановлено Bluetooth і всі супутні програми, то зв'язок буде працювати постійно. Більш того, в системному треї (нижній правий кут робочого столу) буде видно відповідний значок, за допомогою якого ви зможете керувати з'єднаннями і змінювати конфігурацію обладнання.

    Більш того, в системному треї (нижній правий кут робочого столу) буде видно відповідний значок, за допомогою якого ви зможете керувати з'єднаннями і змінювати конфігурацію обладнання

    Як легко встановити Bluetooth на комп'ютер: Відео

    Маю великий досвід в налаштуванні і підключенні систем контролю доступу (СКУД) і систем обліку робочого часу. А також займаюся налаштуванням серверів, комп'ютерів, робочих місць.
    Працюю в інженером в компанії «Технооткритіе».

    Поділіться матеріалом в соц мережах:

    Однак, як же недосвідченому користувачу дізнатися, чи є на його комп'ютері Bluetooth?
    Як же зрозуміти, чи є таке обладнання на вашому персональному комп'ютері?