Як дізнатися де знаходитися блютуз в ноутбуці?

  1. Як знайти блютуз в ноутбуці
  2. Як включити блютуз в ноутбуці

Пристрій Bluetooth є практично найпоширенішим способом передачі інформації між різними пристроями. Його використовують, якщо потрібно передати будь-які файли, наприклад, музику або відеоролики, з мобільного телефону або інших девайсів на ноутбук. Давайте розберемося, яким чином це зробити і як взагалі знайти цю технологію на своєму ноутбуці. Про те як включити блютуз на конкретній моделі ноутбука ви зможете інформацію знайти в інтернеті, але спочатку визначте модель ноутбука .

визначте модель ноутбука

Як знайти блютуз в ноутбуці

Щоб дізнатися, де знаходиться блютуз в ноутбуці Асус, слід скористатися функціями клавіатури або параметрами операційної системи Windows. У першому випадку слід уважно оглянути клавіатуру лептопа. Деякі моделі виробники оснастили спеціальною кнопкою, за допомогою якої можна запустити Bluetooth. Щоб включити блютуз, достатньо на неї натиснути. Якщо все правильно, то індикатор повинен загорітися, а внизу екрану повинен з'явитися службовий значок, що сповіщає, що пристрій включено і працює.

У деяких моделях блютуз включається тієї ж кнопкою, що і Wi-Fi. У разі, якщо вам ще й потрібно провести настройку wi-fi, то як це зробити читайте тут . При цьому ця клавіша може бути як винесена окремо на корпус, так і бути додатковими функціональними кнопками на клавіатурі. В такому випадку вони не відразу кидаються в очі. Активувати їх можна за допомогою клавіші Fn. А потім не забудьте відключити клавішу Fn на ноутбуці , Якщо вона вам заважає.

Наявність кнопок, на яких є значок Bluetooth, не завжди є показником того, що в комп'ютері дійсно є даний пристрій.

Перед тим, як зайнятися його включенням, слід упевнитися в тому, що воно працює. Дізнатися, є чи ні блютуз в ноутбуці, можна на сайті виробника, де описані характеристики вашої моделі. Крім того на корпусі повинна бути спеціальна наклейка, що підтверджує наявність даної функції в лептопі.

Як включити блютуз в ноутбуці

Отже, ми коротко описали те, де знаходиться блютуз в ноутбуці Леново або в моделях інших виробників. Тепер зупинимося на тому, яким ще чином можна активувати цю функцію. Як вже говорилося, для цього можна скористатися меню Пуск.

Неважливо, що вас цікавить, де знаходитися блютуз в ноутбуці hp або пристрої від іншого виробника, в більшості випадків після натискання Пуск, потрібно перейти за посиланням Панель управління. Далі знаходимо розділ Пристрої Bluetooth. У ньому є всі необхідні параметри для настройки передачі даних. Особливо слід відзначити ноутбуки Lenovo. У цих комп'ютерах для того, щоб включити блютуз, знадобиться через Пуск зайти в розділ Все програми - Стандартні. У ньому потрібно вибрати кнопку Передача файлів, де і є всі необхідні настройки для активації функції.

Якщо Bluetooth не вбудований в ваш ноутбук, то можна підключити зовнішній USB-модуль, який можна придбати окремо. Такий пристрій на вигляд нагадує флешку. До ноутбука воно підключається через USB-роз'єм. Однак, на відміну від USB-накопичувача, воно покликане виконувати абсолютно інші цілі, забезпечуючи межпроводную зв'язок між пристроями.

Для будь-яких перерахованих маніпуляцій, необхідно переконатися, що на комп'ютері встановлено потрібні драйвера. Зазвичай вони є на диску, який додається до ноутбука. Якщо ж DVD загубився, можна скористатися сайтом виробника техніки, звідки їх легко завантажити.

Технологія Bluetooth стає все більш популярною з кожним днем. Якщо ви хочете користуватися подібною бездротовим зв'язком для передачі інформації з різних пристроїв на ноутбук, відразу вибирайте лептоп з цією функцією. У разі, коли ви вже придбали персональний комп'ютер, а блютуза на ньому не виявилося - не турбуйтеся, адже цілком можна підключити зовнішній пристрій, що забезпечує подібний зв'язок.