Як включити блютуз на ноутбуці Windows 10, 8, 7: настройка, гарячі клавіші

  1. Використання гарячих клавіш
  2. драйвер
  3. Як включити Bluetooth на комп'ютері Windows 7
  4. Як включити Bluetooth на ноутбуці Windows 8
  5. Як включити блютуз на Windows 10
  6. Всі версії Windows
  7. висновок
  8. Відео по темі

Блютуз - бездротова передача даних з одного пристрою на інший. Спочатку цей спосіб передачі даних використовувався між мобільними пристроями, трохи пізніше функцію блютуз додали на ноутбуки. Після цього обмін даними значно став спрощеним, адже всі користувачі могли звільнити пам'ять телефонів, передаючи менш потрібну інформацію на комп'ютерні носії, тим самим звільняючи телефон від рідко використовуються файлів.

Блютуз

Більшість виробників випускають свою продукцію, не включаючи функцію Bluetooth. Це зроблено заради того, щоб інформація на жорстких дисках була схильна до небезпеки, адже в магазинах постійно проходять безліч людей і не факт, що хто-небудь з них не захоче передати шкідливі файли на персональний комп'ютер. Фірми-виробники розраховують, що кожен користувач самостійно зможе провести включення блютуза, але що робити тим, хто не знає, як включити цю функцію.

Для включення блютуза існує безліч різних програм, які спрощують настройку і не вимагають спеціальних навичок від користувача. Але що робити, якщо цих програм немає під рукою, як і з'єднання з інтернетом, а блютуз необхідний в даний момент. Сьогодні кожен користувач дізнається, як включити Bleutooth на комп'ютері Windows 7, 8, 10.

Перш ніж робити спроби для включення блютуза, варто переконатися, що ця функція доступна на вашому комп'ютері.

Це можна зробити, прочитавши інформацію про характеристики персонального комп'ютера або запитати при покупці у консультанта магазину. Також на багатьох ноутбуках присутні наклейки, які інформують користувача про існування деяких функцій, таких як Вай-Фай і блютуз.

Використання гарячих клавіш

Для того, щоб включити блютуз на комп'ютері, досить натиснути гарячі клавіші на клавіатурі. На клавішах від F1 до F12 повинен бути присутнім значок Bleutooth. Він може бути об'єднаний з Вай-Фаем, а може і використовуватися на окремій клавіші. Варто поглянути на клавіатуру і одним натисканням клавіші.

На багатьох ноутбуках при натисканні клавіш від F1 до F12 відбувається збільшення яскравості, виклик довідки, регулювання гучності, відображення другого екрану і кнопки для музичного плеєра, якими вибираються наступна композиція, попередня композиція або пауза. Не варто переживати з цього приводу, тому що це стандартна настройка від виробника, яку можна змінити зайшовши при запуску системи в набір мікропрограм BIOS. Для того щоб використовувати потрібні гарячі клавіші, варто натискати Fn + необхідну кнопку клавіатури.

драйвер

Може бути, що при натисканні на гарячу клавішу функція блютуза так і не запрацювала. Необхідно дізнатися, чи встановлений драйвер на персональному комп'ютері. Якщо драйвер не встановлений, то слід негайно провести його установку.

Для того, щоб встановити драйвер, потрібно зайти в Диспетчер пристроїв. Далі слід знайти блютуз-адаптер і подивитися чи включений він. Якщо на значку присутня чорна стрілка або трикутник зі знаком оклику, то це означає, що функція не активована. Для того, щоб блютуз був включений, необхідно натиснути на пристрій правою кнопкою миші і вибрати параметр «Задіяти». Для установки драйвера потрібно натиснути параметр "Оновити драйвери» або зайти на сайт виробника ноутбука і завантажити драйвер звідти. Встановлений драйвер допоможе повноцінно функціонувати блютузу на персональному комп'ютері і обмінюватися даними з зовнішніми пристроями.

Встановлений драйвер допоможе повноцінно функціонувати блютузу на персональному комп'ютері і обмінюватися даними з зовнішніми пристроями

Як включити Bluetooth на комп'ютері Windows 7

Сімка є спрощеною операційною системою в порівнянні з восьмою і десятої версіями Віндовс. Але багато користувачів операційної системи не знають, як включити Bluetooth на Windows 7. Налаштування Bluetooth в Windows 7 проводиться через Панель управління. В панелі слід зайти у вкладку «Пристрої», де будуть відображатися всі пристрої, підключені до комп'ютера. Підключається телефон до ноутбука через блютуз обов'язково буде відображатися в цій вкладці.

Також в нижньому правому куті екрана повинен знаходитися синій значок блютуза. При натисканні правою кнопкою миші висвітяться всілякі дії з програмним додатком. Слід вибрати настройки і перевести повзунок в режим включити.

Як включити Bluetooth на ноутбуці Windows 8

Багато користувачів не знають, як включити блютуз на Windows 8. Включення цієї функції проводиться через бічну панель. Для того, щоб зайти в бічну панель, потрібно навести курсор миші в праву частину екрану. Далі користувач повинен зайти в параметри комп'ютера, клікнути «Зміна параметрів комп'ютера», потім «Комп'ютер і пристрої» і нарешті встановити повзунок в положення Вкл. в розділі Bluetooth.

Як включити блютуз на Windows 10

Включений блютуз на Віндовс 10 версії досягається аналогічним шляхом з восьмою версією. Для того, щоб провести включення Bluetooth на ноутбуці Windows 10, необхідно зайти в параметри, знайти підключені пристрої і вибрати вкладку «Bluetooth». Далі варто перевести повзунок в працююче положення.

Після включення блютуза в операційній системі Віндовс 10 на бічній панелі буде проведений пошук пристроїв, що знаходяться поблизу. Після того, як пошук буде завершено, можна вибрати пристрій для передачі даних.

Всі версії Windows

Є один істотний спосіб, який використовується на всіх операційних системах Microsoft. Буває так, що підключається телефон не бачить пристрій ноутбука. Начебто користувач налаштував все правильно, а підключення все одно не проходить. Не варто впадати у відчай, адже всі проблеми вирішуються, головне пробувати. Можливо, що комп'ютер не відображається лише тому, що він прихований від інших пристроїв. Це своєрідний режим невидимості, щоб не допустити потрапляння шкідливих програм на персональний комп'ютер, адже в деяких випадках комп'ютер не запитує дозвіл на прийняття файлів. Для того, щоб дозволити доступ до комп'ютера, необхідно зайти в Панель управління і знайти відповідне підключення до мережі. Далі слід налаштувати його, і у вкладці «Параметри» дозволити загальний доступ до вашого комп'ютера.

висновок

Не варто віддавати в комп'ютерний сервіс свій ноутбук для твори його налаштування. Всю інформацію завжди можна знайти в інтернеті, використовуючи інформаційні статті або відеоуроки. Не потрібно боятися труднощів, все набагато простіше, ніж здається, головне почати розбиратися самостійно.

Відео по темі

гарна реклама