Як включити і налаштувати блютуз (Bluetooth) на ноутбуці Windows

  1. Основні причини несправності Технологія Bluetooth дозволяє швидко переслати файли з одного пристрою...
  2. Проблема з драйверами

Основні причини несправності

Технологія Bluetooth дозволяє швидко переслати файли з одного пристрою на інший, особливо зручна вона користувачам ноутбуків, оскільки у них обмежені USB-порти для флешок і інших пристроїв пам'яті. Однак у деяких власників лептопів з'являються проблеми з даною технологією, чому так відбувається і як виправити ситуацію?

Для початку слід визначити можливі причини проблеми. Для цього:

  1. Відкрити Диспетчер пристроїв (Win + R і команда «devmgmt.msc» або Пуск - Панель управління - Обладнання і звук - Диспетчер пристроїв) і знайти потрібний додаток.
  2. Якщо під його написом є назви «Generic Bluetooth Adapter» або «Microsoft Bluetooth Enumerator», то причина неполадок найімовірніше в відсутності або проблеми з драйверами модуля;
  3. Якщо модуль в списку є, але його ярлик містить зображення стрілочки вниз, це означає, що адаптер не підключений до ноутбука.
  4. Найпоширеніша проблема - це неполадки з драйверами. Це з легкістю підтверджується, якщо поруч з ярликом пристрою з'являється знак оклику жовтого кольору;
  5. Якщо ярлика адаптера взагалі немає в даному списку, слід клікнути на вкладку «Вид» і включити «Показати приховані». Якщо адаптера після цього не виявився в списку, швидше за все він відключений (в Bios або фізично), пошкоджений або невірно инициализируется.

Це найпоширеніші проблеми і помилки, пов'язані з неправильним розпізнаванням модуля, кожна з яких має свої рішення.

пристрій відключено

Трапляється, що після завантаження оновлень або перезапуску модульна система Bluetooth просто відключається. Це не проблема, а лише заминка, оскільки його легко включити. Зробити це можна різними способами. Наприклад, через Диспетчер пристроїв: клікнути на значок адаптера правою кнопкою миші і в меню натиснути на пункт «Задіяти». Трапляється, що після завантаження оновлень або перезапуску модульна система Bluetooth просто відключається

Або вручну за допомогою кнопок на панелі ноутбука, якщо такі є. Або вручну за допомогою кнопок на панелі ноутбука, якщо такі є

Кожен ноутбук має свої функціональні клавіші, що включають Bluetooth. Тому корисно буде ознайомитися з інструкцією.

Проблема з драйверами

Драйвера - це програмне забезпечення, яке дозволяє пристрою працювати разом з ноутбуком. Драйвера можуть «полетіти» після оновлень або застарівати. Виправити проблему можна декількома шляхами:

  1. Просто відключивши і включивши модуль (див. Попередній розділ) або перезагрузив лептоп повністю. Іноді перезавантаження системи в цілому допомагає.
  2. Заново встановити драйвера з інсталяційного диска, який йшов в комплекті до ноутбука;
  3. Знайти в Інтернеті сайт - технічну підтримку ноутбука і завантажити з нього драйвера для конкретної моделі Bluetooth (модель буде вказана в технічних характеристиках ноутбука) і встановити:

Найчастіше проблема полягає в драйверах, і їх перевстановлення виправляє її і дозволяє пристрою нормально функціонувати.

У разі поразки системи вірусом, технологія передачі файлів також може бути недоступна. У такій ситуації слід в першу чергу очистити систему від шкідливого ПО і потім спробувати включити адаптер.

Не можна повністю виключити і варіант фізичного пошкодження (замикання контактів), особливо якщо адаптер невбудованої. В такому випадку, доведеться розбирати прилад і міняти деталі при необхідності.

Читайте також:

Однак у деяких власників лептопів з'являються проблеми з даною технологією, чому так відбувається і як виправити ситуацію?