Драйвера для Asus E502SA

  1. Короткий зміст
  2. Опис представлених драйверів і додатків
  3. Набір додатків для ноутбука
  4. Особливості установки Windows на пристрої Asus
  5. Драйвера і програми для Asus E502SA
  6. Драйвер для чіпсета і інших системних пристроїв
  7. Драйвер для Intel Management Engine Interface
  8. Драйвер для USB3.0
  9. Драйвер для відеочипа Intel
  10. Драйвер для звукової карти Realtek
  11. Драйвер для мережевої карти Realtek
  12. Драйвер для Wi-Fi адаптера
  13. Драйвер для Bluetooth
  14. Драйвер для картридера Realtek
  15. Драйвер для Web-камери
  16. Драйвер для сенсорної панелі
  17. Набір фірмових утиліт для Asus E502SA

Короткий зміст

Повний набір всіх необхідних драйверів і програм для ноутбука Asus E502SA для Windows 7, 8.1 і Windows 10.

Опис представлених драйверів і додатків

Нижче на сторінці розміщені посилання на всі необхідні драйвера і програми для ноутбука Asus E502SA для операційних систем Windows 7, 8.1 і Windows 10. Звертаємо вашу увагу, що для зменшення розміру всі файли були упаковані в 7-Zip архіви. У назві файлу вказується час останнього оновлення, операційна система і інша важлива інформація. Необхідно зауважити, що якщо біля посилань на скачування і в назві файлу не вказана операційна система, то в архіві є драйвера, які сумісні з Windows 7, 8.1 і 10.

Набір додатків для ноутбука

Комплект програм: завантажити / завантажити .

Вміст архіву детально описано в окремій статті: Набір програм для ноутбука . Звертаємо вашу увагу, що утиліти Asus винесені в окремий архів, посилання на який ви знайдете нижче.

Особливості установки Windows на пристрої Asus

Перед установкою Windows рекомендується заздалегідь завантажити драйвера як мінімум для мережевої карти і Wi-Fi-адаптера. Справа в тому, що на стандартних драйверах Windows у вас швидше за-все не вийде вийти з ноутбука в Інтернет і завантажити необхідні файли. Щоб не потрапити в цю дурну ситуацію, краще все заздалегідь завантажити.

Після завантаження всіх необхідних драйверів і копіювання важливої ​​інформації можна приступати безпосередньо до установки самої операційної системи. Для Windows 7 вона детально показана в керівництві: Установка Windows 7 . По установці операційних систем Windows 8.1 і 10 також є окремі матеріали: Установка Windows 8 або 8.1 , Як встановити Windows 8 або 8.1 з флешки і Установка Windows 10 . Якщо у виникнуть будь-які питання, то сміливо звертайтеся за допомогою до відповідної тему з розділу: Установка і настройка Windows .

Драйвера і програми для Asus E502SA

Порядок і нюанси установки драйверів на ноутбуки Asus докладно описані в статті: Як встановити драйвера і утиліти на Asus . Якщо у вас раптом виникнуть проблеми, то не соромтеся звертатися на форум за допомогою.

Драйвер для чіпсета і інших системних пристроїв

Завантажити драйвера можна за такими адресами: завантажити / завантажити (Чіпсет) завантажити / завантажити (DPTF) завантажити / завантажити (Serial IO)

Важливі зауваження та рекомендації щодо установки: драйвер на чіпсет необхідний для нормальної роботи багатьох системних пристроїв, включаючи порти USB, внутрішні інтерфейси SMBus, ACPI, PCI-E і інші пристрої. Його установка є обов'язковою. Крім самого драйвера на чіпсет також рекомендується також встановити додаток Intel Rapid Storage (IRST). Воно включає в себе утиліту для моніторингу жорсткого диска і оновлені драйвера AHCI, які дозволяють поліпшити роботу жорсткого диска і SSD-накопичувача, якщо такий є у вашому ноутбуці. Після установки драйверів чіпсет також рекомендується встановити драйвера для Dynamic Platform and Thermal Framework (DPTF) і Serial IO.

Драйвер для Intel Management Engine Interface

Посилання на драйвер: завантажити / завантажити

Інформація про драйвер: він необхідний в першу чергу для коректної роботи контролера Management Engine. У пристроях на платформі Intel він вбудований в чіпсет. Його основне завдання - це моніторинг роботи системи, управління живленням, різними станами процесора і багатьма іншими речами. Драйвер для нього встановлювати треба. Якщо він не встановлений, то в диспетчері пристроїв інтерфейс MEI відображається як PCI-контролер Simple Communications з жовтим значком, а сам ноутбук буде сильніше грітися і шуміти.

Драйвер для USB3.0

Посилання на драйвер для порту USB 3.0: завантажити / завантажити (Windows 7)

Опис: він потрібен для повноцінної роботи портів USB 3.0. Для Windows 8.1 і 10 його встановлювати не потрібно. Для зарядки мобільних пристроїв через USB при вимкненому ноутбуці рекомендується встановити додаток Asus USB Charger Plus. Воно входить в комплект утиліт по посиланнях нижче.

Драйвер для відеочипа Intel

Драйвер для вбудованого в процесор відеочипа Intel: завантажити / завантажити

Особливості установки драйверів: в ноутбуці Asus E502SA відеочіп вбудований в процесор Intel. Установка драйвера цілком стандартна і не повинна викликати складнощів. Більш докладно вона показана в матеріалі: як встановити драйвера для відео . Якщо у вас виникнуть проблеми з драйверами на відео, то звертайтеся на форум: Вирішення проблем з драйверами для відеокарти .

Драйвер для звукової карти Realtek

Посилання на драйвер для звуку: завантажити / завантажити

Опис і особливості установки драйвера: він необхідний для повноцінної роботи звуку на ноутбуці. Разом з ним інсталюється додаток для настройки різних звукових ефектів, придушення шуму, настройки посилення мікрофона і багато іншого, а також додаються додаткові налаштування звуку в Панелі управління. Для поліпшення звуку рекомендується встановити додатки ICEsound з набору додатків нижче. Будь-які проблеми зі звуком ви можете вирішити на нашому форумі: Вирішення проблем з драйверами для звуку . Обов'язково прочитайте перше повідомлення теми.

Драйвер для мережевої карти Realtek

Посилання на драйвер для Ethernet-адаптера: завантажити / завантажити

Відомості про драйвер: він потрібен для нормального функціонування провідний мережевої карти (Ethernet-адаптера). Баз нього буде складно підключитися до локальної мережі і вийти в Інтернет. Його установка докладна описана в першому повідомленні теми: Вирішення проблем з драйверами для мережевої карти і Wi-Fi .

Драйвер для Wi-Fi адаптера

Посилання на драйвер для Wi-Fi: завантажити / завантажити (Intel) завантажити / завантажити (Atheros) завантажити / завантажити (Broadcom) завантажити / завантажити (Realtek) завантажити / завантажити (Ralink)

Опис і основні особливості: він потрібен для повноцінної роботи з бездротовими мережами. Залежно від комплектації в даній серії ноутбуків можна зустріти адаптери на основі чіпів Atheros, Broadcom, Ralink, Realtek або Intel. Природно, що драйвера для них потрібні різні. Перед установкою потрібно визначити який у вас адаптер встановлений. Це можна зробити по керівництву в першому повідомленні теми: Вирішення проблем з драйверами для мережевої карти і Wi-Fi . Зверніть увагу, що практично всі сучасні Wi-Fi адаптери містять Bluetooth модуль.

Драйвер для Bluetooth

Посилання на драйвер і додаток для Bluetooth-адаптера: завантажити / завантажити (Broadcom) завантажити / завантажити (Atheros) завантажити / завантажити (Ralink) завантажити / завантажити (Realtek) завантажити / завантажити (Intel)

Загальні відомості і рекомендації по установці драйвера: в даній серії ноутбуків модуль Bluetooth вбудований в Wi-Fi адаптер. Установку драйвера слід починати з включення Bluetooth за допомогою утиліти Wireless Console (Windows 7) або Wireless Control (Windows 8.1 і 10). Вони входять в набір додатків: завантажити / завантажити . Далі необхідно визначити модель Bluetooth-адаптера по керівництву в першому повідомленні: Вирішення проблем з драйверами і роботою Bluetooth-адаптера і тільки після цього поставити потрібний драйвер.

Драйвер для картридера Realtek

Завантажити драйвер можна за такими адресами: завантажити / завантажити

Опис і інша інформація: він потрібен для повноцінної роботи пристрою читання карт пам'яті. Без встановлених драйверів воно відображається в диспетчері пристроїв як кілька Основних системних пристроїв. Для цієї серії ноутбуків потрібно встановлювати драйвера з папки з позначкою RTS5289.

Драйвер для Web-камери

Посилання на набір драйверів для веб-камери з інструкцією по установці: завантажити / завантажити

Опис і рекомендації по установці: він необхідний для повноцінної роботи Web-камери в ноутбуці. Крім самого драйвера рекомендується встановити утиліту для роботи з камерою - Asus LifeFrame або Pixel Master. Знайти її ви можете в архіві з утилітами Asus по посиланнях нижче. Докладне керівництво по визначенню моделі камери та встановлення драйверів для неї знаходиться в першому повідомленні теми: Рішення проблем з Web-камерами , А також в керівництві: Пошук і установка драйвера для веб-камери .

Драйвер для сенсорної панелі

Посилання на драйвер для тачпада: завантажити / завантажити

Невеликий опис і особливості установки: цей драйвер необхідний для повноцінної роботи сенсорної панелі під клавіатурою і її додаткових функцій. Перед його використанням встановити ATK Package з основного комплекту утиліт Asus ( завантажити / завантажити ). Зверніть увагу, що в деяких сучасних пристроях компанія Asus використовує особливий I2C тачпад, який не завжди коректно працює в середовищі Windows 7. Якщо ви зіткнулися з такою проблемою, то почати її рішення варто з установки драйверів для Intel Serial IO ( завантажити / завантажити ). Якщо все пройшло вдало, то тачпад повинен з'явиться в диспетчері пристроїв. Після цього можна спробувати встановити драйвер по посиланнях вище. На жаль, на даний момент цю проблему не вдалося повністю вирішити. Будь-які питання і міркування щодо даних драйверів ви можете викласти в темі: Драйвера для тачпадів і сенсорних панелей .

Набір фірмових утиліт для Asus E502SA

Основний набір програм Asus: завантажити / завантажити

Додатковий набір програм Asus: завантажити / завантажити

Опис додатків: вони потрібні для повноцінної роботи додаткових кнопок, поєднань клавіш з Fn, індикації на екрані, для управління Wi-Fi і Bluetooth-адаптерами, для настройки профілів електроживлення і багатьох інших функцій ноутбуків Asus. Установка утиліт з основного комплекту є обов'язковою. В першу чергу слід встановити ATK Package. Більше інформації про фірмових утиліти Asus тут: Установка драйверів і утиліт на ноутбуки Asus . Проблеми з установкою і роботою утиліт обговорюються в цій темі форуму: Рішення проблем з утилітами Asus .

Якщо у вас виникнуть питання, то ознайомтеся спочатку з відповідями на часті питання , А потім з відповідною темою форуму. Її ви можете знайти за допомогою путівника по форуму для новачків .

З повагою, автор матеріалу - Тонієвич Андрій. Публікація даного матеріалу на інших ресурсах вирішуються виключно з посиланням на джерело та з зазначенням автора.