Драйвера для Lenovo S110

  1. Короткий зміст
  2. Загальні відомості про драйвери і утиліти для нетбука Lenovo S110
  3. Комплект програм для ноутбука Lenovo S110
  4. Установка Windows на нетбук
  5. Драйвера і утиліти для Lenovo S110 для Windows XP, Windows 7, Windows 8 і 8.1
  6. Драйвер для чіпсета і інших системних пристроїв
  7. Драйвер для вбудованого відеочіпа Intel
  8. Драйвер для звукової карти Realtek
  9. Драйвер для мережевої карти Realtek
  10. Драйвер для Wi-Fi адаптера пристрої
  11. Драйвер для Bluetooth адаптера ноутбука
  12. Драйвер для картридера Realtek
  13. Драйвер для Web-камери
  14. Драйвер для тачпада
  15. Комплект фірмових утиліт для Lenovo S110

Короткий зміст

Повний набір драйверів і утиліт для нетбука Lenovo S110 для операційних систем Windows XP, Windows 7, Windows 8 і Windows 8.1.

Загальні відомості про драйвери і утиліти для нетбука Lenovo S110

Тут на сторінці розміщені посилання на повний набір драйверів, програм і фірмових утиліт для всіх модифікацій нетбука Lenovo S110. Для зменшення розміру всі файли упаковані в 7-Zip архіви. Їх назва містить інформацію про пристрій, для якого призначений драйвер, про операційну систему і її розрядності, а також часу відновлення. Якщо в імені архіву і біля посилань не вказано для якої операційної системи він призначений, то це означає що в архіві містяться версії драйверів для Windows XP, Windows 7, Windows 8 і 8.1. Встановлену на вашому ноутбуці версію Windows можна дізнатися в Свойствах системи, яке можна відкрити через Панель управління -> Система.

Ноутбук Lenovo S110 обговорюється в цій темі форуму: Lenovo S110 - Відгуки та вирішення проблем з нетбуком . Там ви можете поділитися враженнями про пристрій і вирішити різні питання.

Комплект програм для ноутбука Lenovo S110

Набір корисних безкоштовних програм можна скачати за посиланнями: завантажити / завантажити .

Більш детальну інформацію про подане вище наборі програм ви можете почерпнути в статті: Добірка необхідних безкоштовних програм .

Установка Windows на нетбук

Перш ніж перейти безпосередньо до драйверів, має сенс розібратися в питаннях підготовки і установки Windows на нетбук.

Якщо ви вирішили перевстановити систему, то в першу чергу потрібно зробити резервні копії всіх важливих даних з системного розділу на інший. Це стосується як особистих даних, документів, зображень та інших файлів, так і налаштувань деяких програм, які часто зберігаються в папках Users і Documents and Settings. Крім цього має сенс зробити образи прихованих розділів або всього жорсткого диска по керівництву: Робота з системою автоматичної установки Windows на ноутбук . Після завершення резервного копіювання рекомендується заздалегідь завантажити необхідні драйвера і утиліти для потрібної операційної системи. Це пов'язано з тим, що після установки Windows не завжди буде можливість вийти в Інтернет через відсутність драйверів для мережевої карти, Wi-Fi або модему.

Розглянемо тепер безпосередньо установку системи. Вона в даному випадку трохи ускладнюється тією обставиною, що в ноутбуці відсутній привід оптичних дисків. На щастя, встановити систему можна і з флеш-накопичувача. Процедура установки Windows з флешки докладно описана в керівництві:

У разі виникнення проблем з установкою Windows звертайтеся за допомогою до відповідної тему форуму: Рішення проблем з установкою Windows XP на ноутбук , Рішення проблем з установкою Windows Vista , Рішення проблем з установкою Windows 7 , Установка і настройка Windows 8 або Windows 8.1 - Установка і настройка .

Драйвера і утиліти для Lenovo S110 для Windows XP, Windows 7, Windows 8 і 8.1

Нижче представлений список драйверів і утиліт. Встановлювати їх рекомендується в тому порядку, в якому вони розміщені тут. Починати установку варто з драйверів для чіпсета.

Драйвер для чіпсета і інших системних пристроїв

Посилання на драйвер: завантажити / завантажити

Інформація про драйвери: вони призначені для безлічі системних пристроїв, включаючи внутрішні шини SMBUS, PCI, інтерфейс ACPI і багато іншого. Встановлювати їх потрібно. Якщо у вас в BIOS включена опція AHCI, то ви також можете встановити Intel Rapid Storage, який вимикає в себе драйвери і утиліту для оптимізації роботи жорсткого диска або твердотільного накопичувача. Для установки необхідно запустити IRST.exe в архіві з драйвером по посиланнях вище.

Драйвер для вбудованого відеочіпа Intel

Завантажити драйвер для відеочипа Intel ви можете за посиланнями: завантажити / завантажити

Опис драйвера і рекомендації по установці: Lenovo S110 оснащується вбудованим в процесор відеочіпом Intel. Сама по собі установка драйверів на відео досить проста, але можливі складнощі через слабку підтримки Intel власних пристроїв. Якщо у вас раптом виникнуть проблеми, то можете вдатися до допомоги керівництва: Установка драйверів для відеокарт і звернутися за допомогою в тему форуму: Вирішення проблем з драйверами на відеокарту .

Драйвер для звукової карти Realtek

Посилання на драйвер для звуку: завантажити / завантажити

Опис драйвера і відомості по установці: роботою зі звуком в цьому нетбуці керує чіп Realtek, який без драйверів повноцінно не працює. Саме тому наполегливо рекомендується їх все ж встановити. Разом з ними встановлюється спеціальна утиліта для налаштування звуку. Сама процедура установки цілком звичайна і не повинна викликати складнощів. Всі питання по драйверам на звук ви можете висловити в темі: Вирішення проблем з драйверами для звукової карти .

Драйвер для мережевої карти Realtek

Драйвер для мережевої карти можна завантажити за посиланням: завантажити / завантажити

Інформація про драйвер: вони необхідні для роботи мережевої карти (Ethernet-адаптера), за допомогою якої ноутбук підключається до дротової мережі та виходить через неї в Інтернет. Для установки драйверів запускаємо Setup.exe. Якщо у вас виникнуть складності, то звертайтеся за допомогою до форуму: Вирішення проблем з драйверами для мережевої карти і Wi-Fi . Зверніть увагу на інструкції в першому повідомленні теми.

Драйвер для Wi-Fi адаптера пристрої

Посилання на драйвера для Wi-Fi адаптерів: завантажити / завантажити (Intel) завантажити / завантажити (Atheros) завантажити / завантажити (Broadcom) завантажити / завантажити (Ralink)

Опис драйвера: в залежності від комплектації в ноутбуці Lenovo S110 можна зустріти бездротові адаптери на чіпах Ralink, Atheros, Broadcom або Intel. Перед установкою драйверів потрібно визначити який адаптер у вас встановлений за інструкцією в першому повідомленні теми: Вирішення проблем з драйверами для мережевої карти і Wi-Fi , А потім встановити потрібний драйвер. Установка цих драйверів є обов'язковою і не повинна викликати складнощів. Крім цих драйверів рекомендується встановити утиліту Lenovo Energy Management ( завантажити / завантажити ).

Драйвер для Bluetooth адаптера ноутбука

Посилання на драйвер для Bluetooth-адаптера Broadcom: завантажити / завантажити (Windows XP) завантажити / завантажити (Windows 7, 8 і 8.1)

Посилання на драйвер для адаптера Atheros: завантажити / завантажити (Windows XP) завантажити / завантажити (Windows 7, 8 і 8.1)

Драйвер для адаптера Intel доступний за такими адресами: завантажити / завантажити

Загальна інформація по драйверам і рекомендації по установці: в деякі модифікації даного ноутбука встановлюються Bluetooth-адаптери Broadcom, Atheros або Intel. Перед установкою драйвера і програми для роботи з Bluetooth, необхідно з'ясувати чи встановлений сам адаптер за допомогою утиліт ReadyComm ( завантажити / завантажити ) І Lenovo Energy Management ( завантажити / завантажити ), А також включено його. Визначити модель встановленого адаптера ви можете за інструкцією в першому повідомленні теми: Вирішення проблем з драйверами і роботою Bluetooth-адаптера . У тому ж повідомленні є посилання на інші версії драйверів.

Драйвер для картридера Realtek

Драйвер для картридера можна скачати за посиланнями: завантажити / завантажити

Опис драйвера: він необхідний для того, щоб ноутбук зміг зчитувати карти пам'яті. Без драйверів пристрій зчитування карт пам'яті працювати не зможе.

Драйвер для Web-камери

Посилання на набір драйверів для веб-камери з інструкцією по установці: завантажити / завантажити

Опис драйвера і як встановлювати: ці драйвера потрібні для нормальної роботи веб-камери ноутбука. Крім самого драйвера рекомендується встановити утиліту Lenovo YouCam. Вона дозволяє знімати фото, відео, накладати різні ефекти, вести запис по таймеру і при виявленні руху. Завантажити її ви можете за посиланнями: завантажити / завантажити . Інструкцію по визначенню моделі камери і як встановити на неї драйвера ви можете знайти в першому повідомленні теми: Рішення проблем з Web-камерами . Установці драйверів для камери присвячено ціле керівництво: Пошук і установка драйвера для веб-камери .

Драйвер для тачпада

Посилання на набір драйверів для тачпада: завантажити / завантажити

Інформація про драйвер і його установці: він необхідний для повноцінної роботи додаткових функцій сенсорної панелі під клавіатурою (мультитач, різні жести, смуги прокрутки і так далі). Разом з ним встановлюється утиліта для настройки тачпада. В архіві містяться драйвера для тачпадів Cypress, Elantech і Synaptics. Для установки потрібного драйвера запустіть скрипт install.bat. Він автоматично визначить встановлений тачпад і запустить установку потрібного драйвера.

Комплект фірмових утиліт для Lenovo S110

Опис утиліт: утиліти по посиланнях вище призначені для операційних систем Windows XP, Vista, Windows 7, 8 і 8.1. Настійно рекомендується встановити: Lenovo Energy Management і Lenovo ReadyComm. Решта за бажанням. Опис цих утиліт ви можете знайти тут: Опис і і рішення проблем з роботою фірмових утиліт Lenovo .

На цьому все. Дякуємо за увагу.

Якщо у вас виникнуть питання, то ознайомтеся спочатку з відповідями на часті питання , А потім з відповідною темою форуму. Її ви можете знайти за допомогою путівника по форуму для новачків .

З повагою, автор матеріалу - Тонієвич Андрій. Публікація даного матеріалу на інших ресурсах вирішуються виключно з посиланням на джерело та з зазначенням автора.