Огляд Xiaomi Redmi Note 5: кращий недорогий фаблет

  1. Характеристики Xiaomi Redmi Note 5 з коробки
  2. Збірка і дизайн
  3. Великий екран
  4. Камери Redmi Note 5
  5. Яку якість фото?
  6. зйомка Селфі
  7. зйомка відео
  8. Акумулятор і автономність
  9. Сканер відбитків пальців
  10. Інтерфейс і ПО
  11. Продуктивність та ігри
  12. якість звуку
  13. Зв'язок в Xiaomi Redmi Note 5 і мережі
  14. підсумок
  15. Огляд недорогого фаблет Xiaomi Redmi Note 5 - відео

Деякий час назад, маючи 200 $ (13 500 р.), Було неможливо знайти великий смартфон, який забезпечував би високу продуктивність, хорошу якість фото і довгий робочий час на одному заряді. Часи змінюються і ринок смартфонів зазнає значних змін. Останні два тижні я тестував Xiaomi Redmi Note 5, який став популярний, пропонуючи дуже хороше співвідношення ціни і продуктивності.

Останні два тижні я тестував Xiaomi Redmi Note 5, який став популярний, пропонуючи дуже хороше співвідношення ціни і продуктивності

Redmi Note 5 від Xiaomi, дуже здивував мене. Я можу сказати, що це найкращий варіант до 15 000 р. Що мені сподобалося в Note 5 і чим здивувала ця модель? Дізнаєтеся в цьому огляді, де я також відповім на питання, чи варто розглядати його при виборі нового телефону.

Купити Xiaomi Redmi Note 5 можна на GearBest

Купити Xiaomi Redmi Note 5 можна на AliExpress

  1. Характеристики Redmi Note 5
  2. Збірка і дизайн
  3. Великий екран
  4. Камери Xiaomi Redmi Note 5
  5. Акумулятор і автономність
  6. Сканер відбитків пальців
  7. Інтерфейс і ПО
  8. Продуктивність та ігри
  9. якість звуку
  10. Зв'язок і мережі
  11. Чи варто купувати?

Характеристики Redmi Note 5   Збірка і дизайн   Великий екран   Камери Xiaomi Redmi Note 5   Акумулятор і автономність   Сканер відбитків пальців   Інтерфейс і ПО   Продуктивність та ігри   якість звуку   Зв'язок і мережі   Чи варто купувати

Читайте також: Перший огляд Xiaomi Mi Max 3: фаблет з батареєю 5500 мАг

Характеристики Xiaomi Redmi Note 5 з коробки

Великий Redmi Note 5 приходить в типовій упаковці виробника. Вона відрізняється цікавим і яскравим кольором. Все дуже мінімалістично, і дійсно добре.

На передній частині коробки знаходиться тільки напис Mi, а також Redmi Note 5. З іншого боку, ми знаходимо опис важливих функцій. Що ми знайдемо всередині? На жаль, не так багато, але ви не повинні очікувати купу аксесуарів за такою ціною. У комплекті, крім самого телефону, є зарядний зі знімним USB-кабелем, силіконовий чохол і керівництвом користувача.

У комплекті, крім самого телефону, є зарядний зі знімним USB-кабелем, силіконовий чохол і керівництвом користувача

Технічні характеристики тестованої моделі не топ, але виглядають пристойно. Xiaomi Redmi Note 5 отримав 5,99-дюймовий IPS-дисплей Full HD + з співвідношенням сторін 18: 9 Його серце - Snapdragon 636, октоядерний процесор Qualcomm з графічним чіпом Adreno 509.

Слід мати на увазі, що на ринку є два варіанти: 3 ГБ / 32 ГБ і 4 ГБ / 64 ГБ. Модель з 3 ГБ оперативної пам'яті і 32 ГБ вбудованої потрапила в мої руки.

За якість зображень відповідають основна подвійна камера з об'єктивом 12-МП + 5-МП і 13-мегапіксельна передня. Зв'язок забезпечується модулями: Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac (2,4 ГГц і 5 ГГц), LTE, Bluetooth 5.0, GPS, A-GPS, Glonass, Beidou, а також портом micro-USB.

0, GPS, A-GPS, Glonass, Beidou, а також портом micro-USB

Телефон Xiaomi Redmi Note 5 працює під управлінням ОС Android 8.1 Oreo з MIUI 9.5 і споживає енергію від батареї ємністю 4000 мАг. Повний розмір фаблет становить 158,6 × 75,4 × 8,05 мм при вазі 184 грами.

Збірка і дизайн

Я, міг би пропустити цей розділ, скопіювавши його з огляду Xiaomi Redmi 5. Все тому, що Note 5 в плані дизайну мало чим відрізняється від інших моделей серії Redmi. Я не вважаю це недоліком, але мені хотілося б побачити щось нове від Xiaomi.

Корпус виконаний з алюмінію, але ми не знайдемо його всюди, т. К у верхній і нижній частині вставлений пластик, який відповідає за правильне функціонування антен. Хоч мені не подобається таке рішення, воно некритичне.

До речі, гостре око легко помітить злегка відрізняється відтінок пластику, який не зовсім такий, як в іншій частині корпусу. Причиною тому є використання різних типів матеріалів, для мене подібне виглядає якось дивно. Я повинен зізнатися, мені не подобаються золоті смартфони, але чомусь сподобався Xiaomi Redmi Note 5 в цьому кольорі.

Я повинен зізнатися, мені не подобаються золоті смартфони, але чомусь сподобався Xiaomi Redmi Note 5 в цьому кольорі

На передній панелі Xiaomi використовувала 2.5D Corning Gorilla Glass. Варто відзначити, що золота версія не дуже чутлива до бруду, тут ви не будете бачити кожен відбиток пальця. Після двох тижнів тестування я не помітив ніяких подряпин, і Redmi Note 5 повинен витримати тривале користування. Чудово, що виробник додає до набору вже згаданий чохол, який захищає задню частину і краю, додатково покращуючи зчеплення з поверхнею.

Чудово, що виробник додає до набору вже згаданий чохол, який захищає задню частину і краю, додатково покращуючи зчеплення з поверхнею

Смартфон Xiaomi Redmi Note 5 зроблений дуже міцно, ніщо не скрипить і не згинається, клавіші не йдуть убік і добре відчуваються під пальцями. Самі кнопки розташовані в правильних місцях, до яких може дотягнутися великий палець. Він дуже добре лежить в руках хоча використання однією рукою не найпростіше завдання, але, з правильним захопленням це не викличе проблем.

Він дуже добре лежить в руках хоча використання однією рукою не найпростіше завдання, але, з правильним захопленням це не викличе проблем

Звичайно, тестована модель має дисплей зі співвідношенням сторін 18: 9, який дуже популярний серед пристроїв середнього класу. Екран був додатково закруглений по кутах, що додає естетики. Мені не подобається, що виробник ще раз вирішив встановити додаткову чорну рамку, яка на білому фронті дуже виділяється і, на мій погляд, виглядає погано. Середній користувач не зверне на це уваги, але я не був би собою, якщо не присікався до чогось.

Середній користувач не зверне на це уваги, але я не був би собою, якщо не присікався до чогось

Перейдемо до розташування портів, роз'ємів і кнопок в Redmi Note 5. На передній панелі, над дисплеєм, є динамік для розмов, камера-самоучка, набір датчиків і діод повідомлень. На задня частини розміщена подвійна основна камера, світлодіодне підсвічування і сканер відбитків пальців. У нижній частині ви знайдете логотип Mi, кілька написів і товарних знаків.

У нижній частині ви знайдете логотип Mi, кілька написів і товарних знаків

Справа є кнопки управління гучністю і перемикач. З лівого - гібридний лоток, що приховує слот nanoSIM + nanoSIM або nanoSIM + microSD. Інфрачервоний порт і мікрофон розташовані на верхній межі. Нижній край зайнятий портом micro-USB, 3,5-мм роз'ємом для навушників, динаміком і другим мікрофоном.

Великий екран

Xiaomi Redmi Note 5 оснащений 5,99-дюймовим IPS-дисплеєм з роздільною здатністю Full HD +. Екран 18: 9, або 2: 1. Щільність пікселів на дюйм 403 ppi, що є відповідним значенням. Дисплей відрізняється хорошою розбірливість шрифтів і різкістю. У деяких людей можуть бути проблеми зі співвідношенням сторін, але вони необгрунтовані - всі програми, я використовую щодня в 18: 9, і якщо щось не працює належним чином за замовчуванням, можна підлаштувати вручну.

Дисплей Redmi Note 5 красиво насичений квітами, має непогані кути огляду і приємний контраст. Доброю тут також є і максимальна яскравість, воно дозволяє комфортно використовувати пристрій на сонці, в той час як мінімальна яскравість настільки мала, що не напружує очі при читанні вночі. Ще, можна включити фільтр синього світла.

Є датчик освітленості, завдяки якому яскравість екрану Note 5 може контролюватися автоматично. В налаштуваннях можна змінити розмір шрифту, дисплея, контрастність і відображаються кольори, активувати режим читання (фільтр синього).

В налаштуваннях можна змінити розмір шрифту, дисплея, контрастність і відображаються кольори, активувати режим читання (фільтр синього)

Камери Redmi Note 5

Виробник постачає цю модель з модулем з двох об'єктивів, ми маємо в розпорядженні дует з 12-МП f / 1.9 + 5-МП f / 2.0 сенсорів. Що стосується розміру одного пікселя, то тут він дорівнює 1,4μm. Камера також оснащена Dual PD, автоматичним HDR і двоколірним світлодіодом.

На передній панелі Xiaomi Redmi Note 5 розмістилася селф-камера з роздільною здатністю 13-МП, автоматичним режимом HDR і світлодіодним підсвічуванням.

На передній панелі Xiaomi Redmi Note 5 розмістилася селф-камера з роздільною здатністю 13-МП, автоматичним режимом HDR і світлодіодним підсвічуванням

Зрозуміло, Xiaomi розробила додаток для роботи з камерою, яка є зрозумілим і простим у використанні. ПО також пропонує повний спектр опцій. Внизу є кнопка сенсорного затвора, запуску запису і ярлик для галереї. Над зазначеними елементами виділено місце для перемикачів режимів.

У верхній частині ми можемо управляти світлодіодом, включати HDR і вибирати один з декількох фільтрів. Є такі режими: автоматичний, панорамний, ручний, що прикрашає, відео, автоспуск, Tilt-Shift, з рівнями, пейзаж, нічний і тон шкіри. Безсумнівно, вам сподобається професійний режим, в якому можна налаштувати баланс білого, різкість, експозицію і ISO.

Яку якість фото?

Я повинен визнати, був здивований, тому що в порівнянні з попередніми моделями від Xiaomi, тут все помітно краще. За загальним визнанням, більшість кращих знімків були зроблені мною в хороших умовах освітлення, але, це не означає, що тут Redmi Note 5 якось далекий від конкурентів.

Варто відзначити, що смартфон встановлює фокус, не знімаючи його, і робить знімки майже відразу, якщо HDR не запускається автоматично, весь процес трохи затягнеться.

Якість фото, дійсно гідне. Знімки характеризуються хорошим відтворенням кольорів, хоча на деяких прикладах вони злегка вицвілі. Однак, позитивно дивує кількістю деталей і різкість. Тут у мене немає заперечень.

Все гірше, коли закінчується світло, і стає темно. Фотографії, зроблені в умовах низької освітленості, характеризуються недостатньою передачею кольору, поганими деталями і великим фокусом.

Як ви знаєте, Xiaomi Redmi Note 5 має подвійну основну камеру, завдяки якій додатковий об'єктив дозволяє робити знімки глибокої різкості. Ефект боке видно добре, а сама функція красиво відокремлює перший план від другого.

зйомка Селфі

Як я писав раніше, на фронті є камера з роздільною здатністю 13-МП, яка додатково підтримується алгоритмами штучного інтелекту. Під час тестів я не помітив ніякої роботи цих алгоритмів, тому не можу сказати багато про штучний інтелект.

Є світлодіодне освітлення, яке дозволяє зробити щодо яскраву картинку навіть після настання темряви. Коли справа доходить до якості фото, воно не гірше. З іншого боку, камер не перенасичує, завдяки чому знімки виглядають природно. Якість дуже хороша, у мене немає причин скаржитися.

зйомка відео

Відео Note 5 може записувати з максимальною роздільною здатністю Full HD і швидкістю 30 кадрів в секунду. Я визнаю, що тут був трохи здивований, тому що конкуренти в цьому ціновому сегменті вже пропонують запис 4K. Ба! Навіть дешевший Xiaomi Redmi 5 Plus пропонує запис з дозволом 4K.

Акумулятор і автономність

Xiaomi Redmi Note 5 може похвалитися батареєю ємністю 4000 мАг, що на 500 мАг більше, ніж у недавно протестованого Samsung Galaxy A6 +. Ми очікуємо гарного робочого часу від пристрою. Але як це насправді?

Визнаю, дуже добре. Використовуючи різні види соціальних мереж, Spotify і навігацію, з яскравістю, встановленої в межах 50-70%, смартфон витримав близько 5-6 годин на екрані. Девайс Xiaomi може витримати без зарядки один день або навіть два.

Іноді використання або невикористання того ж Wi-Fi дозволяє продовжити цей час приблизно до 7 годин на екрані, і менш вимогливі користувачі можуть легко досягти більше. На практиці, все коливається в межах двох днів без необхідності зарядки.

Фаблет Redmi Note 5 з точки зору автономності, може бути одним з найцікавіших гаджетів серед конкурентів. Випробувана мною модель оснащена швидкою зарядкою Quick Charge 2.0, так що процес від 0 до 100% займе близько 130-140 хвилин. Не дуже, але краще, ніж нічого. Тут також є кілька додаткових режимів енергозбереження.

Сканер відбитків пальців

Сканер відбитків пальців поміщений позаду, він розташований трохи нижче вказівного пальця, так що після захоплення пристрою наш палець не блукає. Тут немає проблем, ви можете дістати його незалежно, де знаходяться руки. Сканер поміщений в поглиблення, тому його легко знайти.

Великим плюсом є те, що він завжди активний. Все, що треба, це помістити палець, і він буде прочитаний майже відразу. Сам сканер ефективний і точний, хоча за швидкістю трохи не відповідає конкурентам. Його також може використовуватися для блокування доступу до окремих програм.

Інтерфейс і ПО

Xiaomi Redmi Note 5 працює під управлінням ОС Android 8.1 Oreo. Як і личить пристрою від Xiaomi, тут ми маємо MIUI під номером 9.5. Оболонка повністю змінює зовнішній вигляд чистого Android. Але, ми можемо налаштувати зовнішній вигляд під власні потреби, змінити теми, значки або ефекти переходу.

Тут ми не знайдемо ящик для додатків, але все збагачене безліччю функцій, про які я згадаю нижче:

  • Подвійне натискання, щоб розбудити екран.
  • Вибір тем.
  • Щоденні шпалери екрану, які змінюються у встановлений нами час.
  • Додаткова обліковий запис для іншого користувача.
  • Вибір розміру зменшеної площі: 3,5, 4 або 4,5 дюйма.
  • Дитячий режим.
  • Можливість змінювати розмір головною екранної сітки.
  • Додатки для клонування - можна дублювати вибрані додатки.
  • Жести - можемо визначити комбінацій клавіш або жестів, що викликають певні дії.
  • Навушники і ефекти - дозволяють налаштувати звук під ваших навушники. Існує еквалайзер здатний поліпшити звук з динаміка.
  • Панель управління - тут ми можемо управляти продуктивністю, пам'яттю, батареєю, тут також знаходити антивірусний сканер.
  • Додаток компас.
  • Сканер - встановлене ПЗ, може сканувати QR-коди і документи.

Продуктивність та ігри

Серцем Xiaomi Redmi Note 5 є процесор Qualcomm Snapdragon 636, який складається з восьми ядер Kryo 260 з тактовою частотою до 1,8 ГГц, і графічного чіпа Adreno 509. Це відносно нова система, яка, за словами виробника, на 40% швидше, ніж популярний Snapdragon 630. Все об'єднано 3 ГБ оперативної пам'яті під Android 8.1 Oreo. У продажу є більш дорогий варіант з 4 ГБ ОЗУ і 64 ГБ для наших даних.

Коли справа доходить до роботи Redmi Note 5, все дійсно добре, хоча не без нюансів. У повсякденному використанні Note 5 від Xiaomi працює дуже швидко і плавно. Тут немає ніяких проблем з уповільненнями, хоча він повільніше відкриває додаток, ніж пристрої з кращими процесорами.

Багатозадачність в цій моделі не супер. Ми можемо залишити до чотирьох запущених програм, що не є хорошим результатом. Під час тестів були помилки у швидко закритих додатків або відсутність їх відповідей.

Під час тестів були помилки у швидко закритих додатків або відсутність їх відповідей

Телефон добре підходить для таких ігор, як Asphalt 8, Real Racing 3, Need For Speed ​​або Dead Trigger 2. Хоча я не раджу запускати згадані назви на найвищих графічних налаштуваннях, сам ігровий процес досить плавний.

Під час тестів я не помітив, щоб корпус пристрою якось нагрівався. З більш довгими ігровими баталіями він стає лише трохи тепліше, у верхній частині.

якість звуку

Один мультимедійний динамік Xiaomi Redmi Note 5 розмістився на нижньому краю - поширене рішення. Утримуючи гаджет в панорамному положенні під час відтворення або перегляду відео, його дуже легко закрити внутрішньою стороною долоні.

Коли справа доходить до якості звуку, я оцінюю його позитивно, але не більше. При підключенні гарнітури звук виразно краще, ніж від мультимедійного динаміка.

Зв'язок в Xiaomi Redmi Note 5 і мережі

Тут є двохдіапазонний Wi-Fi (802.11 змінного a / b / g / n / ac, 2,4 ГГц і 5 ГГц). У мене немає заперечень проти його роботи. Модуль працював без проблем навіть на значній відстані від маршрутизатора.

У Redmi Note 5 є також Bluetooth 5.0, який працює з додатковими аксесуарами без будь-яких проблем. Навігація протягом усього періоду тестування не викликала ніяких проблем - сигнал ловився дуже швидко.

Навігація протягом усього періоду тестування не викликала ніяких проблем - сигнал ловився дуже швидко

Під час тестів не виникало проблем з діапазоном мережі, а якість переговорів було на дуже високому рівні - співрозмовники чули мене голосно і ясно, як і я їх.

Недоліком тут є лише використання застарілого порту micro-USB 2.0, а також відсутність NFC. Але, з'явився подвійний слот для карт nanoSIM, завдяки якому ми можемо використовувати дві SIM (nanoSIM + nanoSIM або microSD + nanoSIM).

Мій смартфон був оснащений 32 ГБ вбудованої пам'яті, з яких близько 22 ГБ залишаються для призначених для користувача даних. Пам'ять може бути додатково розширена з використанням карт microSD.

Пам'ять може бути додатково розширена з використанням карт microSD

підсумок

Xiaomi Redmi Note 5, є одним з кращих фаблет до 15 000 р. Найбільшим плюсом тестованої моделі стала культура роботи, яка у Snapdragon 636 дійсно висока. Шкода, у мене не було можливості протестувати версію з 4 ГБ ОЗУ, тому що модель з 3 ГБ іноді може дратувати дрібними лагами.

Але, я вважаю, що тут все дійсно дуже круто. Не варто забути і про батарею 4000 мАг, яка забезпечує хорошу автономність. Ми також повинні згадати відмінний екран з хорошою максимальною яскравістю, і гідну камеру.

Це означає, що Redmi Note 5 від Xiaomi може стати найкращим смартфоном в ціновому діапазоні. Хоч і у нього є кілька недоліків, за такою ціною, завжди доводиться йти на компроміси.

Основним недоліком для мене є відсутність NFC, хоча я знаю, що не кожен цим стурбований. Існує брак USB-C, який поступово стає стандартом в пристроях середнього класу, і тільки Xiaomi напевно знає, чому, вона як і раніше реалізує в своїх пристроях застарілий порт micro-USB 2.0.

Redmi Note 5 - це надійний смартфон, який я можу рекомендувати. Але, я раджу купити версію з 4 ГБ ОЗУ, щоб уникнути непотрібних нюансів, які іноді має версія з 3 ГБ оперативної пам'яті.

А що ви думаєте про Note 5? Ви купили б його? Дайте знати в коментарях!

Огляд недорогого фаблет Xiaomi Redmi Note 5 - відео

Якщо ви знайшли помилку, не працює відео, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Що мені сподобалося в Note 5 і чим здивувала ця модель?
Що ми знайдемо всередині?
Яку якість фото?
Але як це насправді?
А що ви думаєте про Note 5?
Ви купили б його?