Тест і огляд ноутбука Toshiba Satellite Pro A30-D-10E

  1. підсумки тесту Ноутбук від компанії Toshiba, який називається Satellite Pro A30-D-10E, за підсумками...
  2. недоліки
  3. Результати тестування Toshiba Satellite Pro A30-D-10E schwarz (PT381E-00C00YGR)
  4. В принципі солідне оснащення
  5. Витривалий і з чудовим дисплеєм
  6. Альтернатива: новітній процесор від Intel і величезний SSD - HP ProBook 430 G5
  7. Результати тестування Toshiba Satellite Pro A30-D-10E schwarz (PT381E-00C00YGR)

підсумки тесту

Ноутбук від компанії Toshiba, який називається Satellite Pro A30-D-10E, за підсумками тестових випробувань викликав у нас щире здивування. Японці представили в особі даної моделі не тільки прийму в області співвідношення ціни і якості на момент тестування, а й рекордсмена в заліковій дисципліни «Дисплей». Крім того, під час перевірки характеристик здивування у нас викликав і вага ноутбука, оскільки, незважаючи на вбудований DVD-Бренер і активну систему охолодження, Satellite Pro залишився приємно легким. Також жирний плюс ми поставили цій моделі за змінний акумулятор - сьогодні, на жаль, в лептопах і інших портативних пристроях він стає все більш і більш рідкісним явищем.

переваги

Дуже легкий, незважаючи на наявність оптичного приводу
Чудові характеристики дисплея
Довга тривалість часу автономної роботи

недоліки

Ні USB Type-C

Результати тестування Toshiba Satellite Pro A30-D-10E schwarz (PT381E-00C00YGR)

  • Співвідношення ціна якість
    чудово
  • Місце в загальному рейтингу
    1 з 46
  • Співвідношення ціна / якість: 100
  • Мобільність (25%): 90.2
  • Оснащення (25%): 80.5
  • Продуктивність (15%): 73.5
  • Ергономічність (15%): 84.5
  • Дисплей (20%): 100

поставте оцінку

Редакційна оцінка

Призначена для користувача оцінка

Ви вже поставили оцінку


Поділіться, будь ласка, посиланням на цей рейтинг, щоб зарахувалися результати Вашого голосування

Даний ноутбук від компанії Toshiba, навпаки, показує на вагах всього 1,35 кг і ці 300 грамів помітні відразу. Дисплей відкривається легко і фіксується в потрібному положенні надійно. Переконливим є і висока якість пластикового корпусу - ніяких недбало оброблених кутів, ніякого розгойдування і трясіння під час експлуатації «на одній руці».

Зворотній зв'язок від клавіатури хороша завдяки чітко вираженого опору сили натискання, навіть якщо висота вільного ходу клавіш, на наш смак, повинна бути трохи більше. При швидкому наборі тексту спочатку пальці користувача через слизькій поверхні клавіатури будуть трохи зісковзувати, що є, безумовно, лише справою звички. «Замінник мишки» радує наявністю окремих кнопок, зручними розмірами, а також чистим і точним управлінням, незважаючи на кілька утруднене початок руху.

В принципі солідне оснащення

Обчислювальний центр даного японця - це процесор Core i5-7200U останнього покоління интеловских CPU. Номінальна тактова частота у нього становить 2,5 ГГц, в режимі Turbo він «раскочегарівается» до 3,1 ГГц. Роботу системи при цьому підтримують 8 Гбайт оперативної пам'яті. Від виділеної графічної карти тут доведеться відмовитися - в розпорядженні користувача є тільки чіпсет Intel HD Graphics 620. Однак, це все зовсім не означає, що ми маємо справу з повільним офісним експонатом, так як зі своїми 5173 балами в бенчмарке PCMark 7 він б'є навіть нашого актуального «Номер 1» у відповідному рейтингу, продуктивного 13,3-дюймового MacBook Pro (пізній 2016), який набрав лише 4539 балів. Бенчмарк PCMark 7 вказує на сукупну продуктивність ноутбука - чим більше балів отримано в результаті його запуску, тим потужніше пристрій.

Для всіх, хто не розбирається в оцінках бенчмарков або не довіряє чисто синтетично згенерував числовим значенням: з усіма повсякденними завданнями Toshiba Satellite Pro справляється «однією лівою» і може бути переможений тільки в таких особливо вимогливих завданнях, як відеообробка і геймінг. У цих областх, наприклад, MacBook має невелику перевагу.

Оптичний привід практичний, проте вже не сучасний

Відео, фотографії та інші дані знайдуть собі місце на що вміщає 256 Гбайт SSD-накопичувачі, який при цьому подбає ще й про швидкий запуск Windows 10 і окремих додатків. У плані різноманітності можливостей для підключень компанія Toshiba теж пішла по правильному шляху і вбудувала сюди крім SD-кардридера ще і три порти USB 3.0, а також HDMI- і VGA-виходи. Доповнює список інтерфейсів гігабітний LAN-порт. З оптичними носіями інформації ви можете працювати за допомогою вбудованого DVD-Бренера.

Незважаючи на те, що оптичний привід з великою часткою впевненості все ще можна назвати практичною компонентою, замість нього ми з задоволенням побачили б тут додатковий USB-порт у вигляді USB Type-C, а ще краще - з підтримкою універсального протоколу Thunderbolt. Бездротовий вихід в мережу даний ноутбук від компанії Toshiba здійснює за допомогою модулів Bluetooth і WLAN стандарту ac.

Витривалий і з чудовим дисплеєм

При створенні 13,3-дюймового дисплея, на IPS-панелі якого відображається дозвіл Full-HD (1920 × 1080 пікселів), японці все зробили правильно. Екран сяє своїми максимальними 305,5 кд / м2, що є позитивним моментом при заважають відблиски і мінливих умовах освітлення. Ще більшої похвали заслуговують чудова шахова контрастність 216: 1 і прекрасний охоплення колірного простору sRGB в 97,6 відсотків. Власне кажучи, з такими параметрами навряд чи щось може перешкодити обробці зображень з коректною передачею кольору.

Satellite Pro козиряє також і хорошою тривалістю часу автономної роботи: по нашого тестового «Word» -сценарію з фоновим підсвічуванням екрану на реалістичному рівні в 200 кд / м, пристрій пропрацював на одній зарядці 10 годині 58 хвилин. У режимі відеовідтворення витривалості акумулятора вистачило на 9 годину 05 хвилин. У бенчмарке PC-Mark-8 Work (імітує робочий день з обробкою зображень, роботою в офісних додатках і відео-дзвінками) результати вимірювань показали близько 5,5 годин. На відміну від багатьох конкурентів, Satellite Pro компанія Toshiba використовує змінний акумулятор, який можна від'єднати без будь-якого інструменту. Ця маленька, але дуже важлива функіональний можливість, на жаль, залишилася у занадто небагатьох ноутбуків.

Альтернатива: новітній процесор від Intel і величезний SSD - HP ProBook 430 G5

Незважаючи на те, що ні в одній з окремих залікових дисциплін HP ProBook 430 G5 (2UB46EA # ABD) рекордних показників не продемонстрував, він зумів забезпечити собі місце в Топ-3 нашого відповідного рейтингу Незважаючи на те, що ні в одній з окремих залікових дисциплін HP ProBook 430 G5 (2UB46EA # ABD) рекордних показників не продемонстрував, він зумів забезпечити собі місце в Топ-3 нашого відповідного рейтингу. Домогтися цього допомогли, зокрема, чудове співвідношення ціни і якості, а також більш ніж позитивні результати тестових випробувань.

Тільки в дисплеї нами були знайдені невеликі недоліки, але це, як то кажуть, причіпки дуже високого рівня. Всі недоліки дисплея тьмяніють, варто лише поглянути на список пропонованого оснащення. Компанія HP не вдаряє в бруд обличчям і вбудовує в ProBook актуальний процесор Core i5-8250U з цілими 16 Гбайт оперативної пам'яті. На сховище для даних компанія HP теж економити не стала і відрядила даної моделі великий і швидкий SSD-накопичувач ємністю 512 Гбайт. При ціні нижче 70 тис. Руб. - це справжня рідкість.

Читайте також:

Японських телевізорів Toshiba більше не буде

Тест і огляд жорсткого диска Toshiba N300 8 Тбайт

Результати тестування Toshiba Satellite Pro A30-D-10E schwarz (PT381E-00C00YGR)

Характеристики та результати тестування Toshiba Satellite Pro A30-D-10E schwarz (PT381E-00C00YGR)

Співвідношення ціна / якість

100 Операційна система Windows 10 Pro Габарити 31,6 x 22,9 x 2,4 см Вага 1,4 кг Процесор Intel Core i5-7200U (2,5 ГГц) Обсяг оперативної пам'яті 8 Гбайт Тип відеокарти інтегрована в процесор ( Intel HD Graphics 620) модель відеокарти - Обсяг відеопам'яті - Дисплей: діагональ 13,3 дюйма Дисплей: дозвіл 1.920 x 1.080 пікселів Дисплей: поверхня глянцева Дисплей: макс. яскравість 306 кд / м² Дисплей: шахова контрастність 216: 1 Дисплей: щільність пікселів 166 dpi Дисплей: розподіл яскравості 94,5% Ємність накопичувача 256 Гбайт Тип накопичувача SSD Оптичний привід да Акумулятор: місткість 45 Вт · год Автономна робота: офісний пакет 10: 58 ч: мин Автономна робота: програвання відео 9:05 год: хв Шумність при маск. навантаженні голосно Порти USB 3 x USB 3.0 Bluetooth та WLAN 802.11ac Роз'єм LAN 1 GBit / s UMTS Док-станція - HDMI HDMI Інші цифрові відеовиходи - Аналогові відеовиходи VGA Карт-рідер SDXC Вебкамера так Додаткове обладнання - Тест: PCMark 7 5.173 бал. Тест: 3DMark (Cloud Gate) 5.947 бал.