Чи не потоне: 7 смартфонів з нормальними габаритами і захистом від води

  1. LG G6 (51 990 рублів, захист IP68)
  2. iPhone 7 (Від 52 990 рублів, захист IP67)
  3. HTC 10 evo (37 990 рублів, захист IP57)
  4. Sony Xperia XZs (47 990 рублів, захист IP68)
  5. Lumigon T3 (69 990 рублів, захист IP67)

Хтось топить свої смартфони в басейнах, хтось - в морях, озерах і річках. А хтось просто заливає їх пивом під час вечірніх посиденьок з друзями. Найсумніше, що навіть за умови своєчасного ремонту «потопельник», швидше за все, віддасть кінці набагато раніше, ніж аналогічний апарат, не бував у воді. Ремонт лише здатний відстрочити неминуче.

Як уберегти телефон від проникнення води? Ну, по-перше, варто просто бути акуратніше і не упускати його куди попало. По-друге, можна купити водостійкий чохол. По-третє, і це найправильніший і радикальний варіант вирішення питання, - варто задуматися про покупку водостійкого апарату.

У продажу є купа так званих позашляхових смартфонів - в потужних гумових корпусах, з металевими накладками, з бамперами з міцного пластику. Здебільшого вони розроблені в Китаї, а їхній шлях до споживача лежить через майданчики на зразок AliExpress. Ми свідомо не включили подібні продукти в цю добірку. Чому? Причин кілька. Перша: користуватися такими ось «позашляховиками» в реальному житті дуже, дуже непросто. Вони великі, незручні і важкі. Китайські «специ» не вважають за потрібне думати про ергономіку, і тому маємо те, що маємо.

Друга причина: ви впевнені, що на маленьких китайських фабриках здатні забезпечити виробництво захищених смартфонів? Серйозно? А ми ось не впевнені. На коробці може бути написано хоч IP67, хоч IP68 (до речі, про що говорять ці знаки, ви можете прочитати тут ), А от на ділі подібні «горе-позашляховики» тонуть приблизно в половині випадків. Та ж Xiaomi (теж не перший ешелон, але хоча б більш-менш великий виробник) чітко вказала , Що водостійкі апарати випускати не має наміру. Судячи з усього, саме через неможливість дотримати техпроцес. Раз вже Xiaomi не впевнена в своїх силах в цьому питанні, то більш дрібні «китайці» його і поготів не вирішать.

Загалом, у нас - тільки відомі бренди. Тим більше що вони пропонують цілком звичні за своїми габаритами захищені моделі, а не важезні цеглини з аби яким дизайном.

Тим більше що вони пропонують цілком звичні за своїми габаритами захищені моделі, а не важезні цеглини з аби яким дизайном

Взагалі саме цю модель Samsung ми взяли просто заради того, щоб нас не звинуватили в прихильності виключно дорогим флагманів. Можна було б і Galaxy S8 поставити, і Galaxy S8 Plus , і Galaxy S7 в обнімку з Galaxy S7 edge . І Galaxy A5 (2017) разом з Galaxy A7 (2017) . Ми це до того, що захищених смартфонів в лінійці корейського виробника предостатньо. Просто Galaxy A3 (2017) серед них найдоступніший. Подивіться на його ціну, і якщо виявиться, що ваш бюджет більше, варто озиратися на більш серйозні моделі. Але і «трійка» непогана: скло, метал, AMOLED-дисплей.

LG G6 (51 990 рублів, захист IP68)

LG G6   (51 990 рублів, захист IP68)

Єдиний доступний в Росії захищений смартфон LG. Ціна висока, все ж це флагманський апарат (хоча і зі «зірочкою»: згадаймо про не потужному чіпсеті Snapdragon 821). Дуже може бути, що незабаром у G6 з'явиться більш доступний колега: в США вже анонсована модель X Venture , І є непогані шанси, що рано чи пізно вона добереться і до нас. Хоча, звичайно, обіцяти це ми ніяк не можемо.

iPhone 7 (Від 52 990 рублів, захист IP67)

iPhone 7   (Від 52 990 рублів, захист IP67)

iPhone 7 і iPhone 7 Plus стали першими смартфонами Apple, захищеними від води. І нехай стандарт захисту дещо менш серйозний, ніж у моделей LG і Samsung, його більш ніж достатньо. Більше ми про «сімках» нічого не скажемо: ті, хто любить техніку Apple і можуть собі її дозволити, їх напевно вже купили, а ті, хто тільки прицінюються, напевно і так знають про всі особливості цих моделей.

HTC 10 evo (37 990 рублів, захист IP57)

HTC 10 evo   (37 990 рублів, захист IP57)

На слуху сьогодні в основному флагманські смартфони HTC, однак і в її менш дорогих моделях зустрічаються цікаві технічні рішення. Той же HTC 10 evo захищений від води за стандартом IP57. Корпус металевий, екран чіткий (2560 х 1440 точок), батарейка порівняно потужна (3200 мАг). А ось 3,5-мм гнізда для навушників немає: будьте ласкаві підключати їх до USB Type-C. Відзначимо, що від води також захищений флагманський апарат HTC U 11 , Але в Росії він поки не продається.

Sony Xperia XZs (47 990 рублів, захист IP68)

Sony Xperia XZs   (47 990 рублів, захист IP68)

Sony свого часу стала піонером захищених смартфонів - ще тоді, коли ні Samsung, ні Apple, ні всі інші про це навіть не замислювалися. Тепер все інакше: захист є тільки в деяких моделях. Наприклад, в «полуфлагмане» Xperia XZs. Апарат цікавий перш за все своїм дизайном: це плоть від плоті «соні-стайл», за який багато і люблять продукти японської компанії. І так, не варто забувати, що незабаром до Росії доїде флагманський Xperia XZ Premium з 4K-екраном. Він теж захищена від води. Ось тільки віддати за цей смартфон доведеться 54 990 рублів. Чи варто воно того - вирішувати вам.

Чи варто воно того - вирішувати вам

Чи не найсвіжіший, але все ще актуальний апарат. А головне - недорогий. З незвичайного відзначимо величезна кількість колірних варіантів і цікавий дизайн задньої панелі. Він напевно сподобається ласим до всього яскравого дітям. Ну і молодим в душі дорослим - теж.

Lumigon T3 (69 990 рублів, захист IP67)

Lumigon T3 (69 990 рублів, захист IP67)

На закуску - дуже незвичайний смартфон родом з Данії. Lumigon багато років возила свої, скажімо так, альтернативні апарати по виставках, і ось нарешті один з них можна купити в Росії. Приємності такі: захист від води, камера нічного бачення (вперше в смартфонах), AMOLED-дисплей, 128 Гбайт пам'яті, корпус з нержавіючої сталі. Ну і дизайн цікавий, скандинавський. Любителям екзотики рекомендуємо придивитися, особливо в тому випадку, якщо у них є 70 тисяч рублів.

Як уберегти телефон від проникнення води?
Чому?
Друга причина: ви впевнені, що на маленьких китайських фабриках здатні забезпечити виробництво захищених смартфонів?
Серйозно?