Dell пропонує росіянам купувати «невбивані» ноутбуки

Пристрої призначені для роботи в екстремальних умовах, на виробництві, в негоду, не бояться навіть сибірських морозів і розраховані на корпоративних клієнтів Пристрої призначені для роботи в екстремальних умовах, на виробництві, в негоду, не бояться навіть сибірських морозів і розраховані на корпоративних клієнтів   Фото: прес-служба Dell   Компанія Dell сьогодні оголосила про старт продажів в Росії надзахищених ноутбуків Latitude 14 Rugged Extreme і Latitude 12 Rugged Extreme

Фото: прес-служба Dell

Компанія Dell сьогодні оголосила про старт продажів в Росії надзахищених ноутбуків Latitude 14 Rugged Extreme і Latitude 12 Rugged Extreme. Моделі призначені, перш за все, для корпоративного використання - на виробництві, в несприятливих погодних умовах і екстремальних ситуаціях.

Презентація ноутбуків почалася нестандартно. До зали винесли гіпсову плиту, розбили її кувалдою і з купи каміння витягли ноутбук. Потім його кидали, поливали водою, в загальному, всіляко демонстрували невразливість пристрою.

Потім його кидали, поливали водою, в загальному, всіляко демонстрували невразливість пристрою

Фото: Віталій Акімов / BFM.ru

Нові ноутбуки від Dell не бояться не тільки «ні спеки і ні холоду», але і води, пилу, ударів і падінь. Виробники впевнені, що їх продукція може бути затребувана у будівельників, компаній гірничодобувної та нафтогазової промисловості та інших виробничих галузях. Подібні гаджети можуть стати в нагоді транспортникам, рятувальникам - всюди, де пристрої потрібні, але є високий ризик їх поломки. Можливо, суперзахищеній ноутбуки зацікавлять навіть окремих екстремалів-любителів. Але не всякий їх собі дозволить - стоять новинки чимало.

Важать теж. Що цілком зрозуміло - захищеність вимагає жертв. У жертву принесені елегантність і легкість. Модель Latitude 12 Rugged Extreme має 39 мм в товщину і важить 2,72 кг. 14-дюймова модель ще більше - 52 мм і 3,81 кг. На прогулянку в парк або на вечірку такий з собою не візьмеш. А ось в гори, в ліс, на завод, на бурову, під час дощу або в мороз - то, що потрібно.

Ноутбуки захищені від пилу і вологи за стандартом IP65, пройшли тестування при температурах від -29 до +63 градусів (безперебійну роботу забезпечує система охолодження четвертого покоління QuadCool), поміщені в герметичні контейнери з гумовими ущільнювачами, що дозволяє їм не боятися вібрації і падінь з висоти людського тіла.

Фото: Віталій Акімов / BFM.ru

Новинки оснащені процесорами Intel Core четвертого покоління і високошвидкісними твердотільними накопичувачами об'ємом до 512 Гб в максимальній комплектації. Екран у 14-дюймової моделі сенсорний, а у 12-дюймової - мультисенсорний. Дисплеї мають покриття антивідблиску. Працювати з ними можна навіть в товстих рукавичках. Модель Latitude 12 Rugged Extreme являє собою пристрій «два-в-одному», тобто при необхідності трансформується в планшет.

Працюють захищені гаджети на останніх версіях ОС Windows. Виробники обіцяють клієнтам сервісну підтримку апаратної частини і бізнес-додатків.

Ціни на Dell Latitude 14 Rugged Extreme і Dell Latitude 12 Rugged Extreme в початковій комплектації - 148 500 і 152 980 рублів відповідно.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?