Intel готується до збільшення інвестицій у власне виробництво

Вчора Intel випустила заяву, в якому розповіла про нові стратегічні проекти з розширення виробничих потужностей в США, Ірландії та Ізраїлі. Цього літа Intel зіткнулася з дефіцитом власної продукції, який призвів до відчутного зростання цін. Корпорація оголосила про рекордний прибуток за третій квартал, і тимчасовий генеральний директор Боб Свон (Bob Swan) заявив, що компанія «зосереджена на вирішенні проблеми неймовірного ринкового попиту на продукти Intel».

Корпорація оголосила про рекордний прибуток за третій квартал, і тимчасовий генеральний директор Боб Свон (Bob Swan) заявив, що компанія «зосереджена на вирішенні проблеми неймовірного ринкового попиту на продукти Intel»

Для початку пані Анна Келлехер (Ann Kelleher), старший віце-президент Intel, заявила про досягнення хороших результатів у розширенні фабрики Fab 42 в Арізоні згідно початкового графіка. До слова, в модернізацію Fab 42 було інвестовано 7 млрд доларів, і саме цьому підприємству випала честь стати першопрохідцем в освоєнні 7-нанометрового техпроцесу.

До слова, в модернізацію Fab 42 було інвестовано 7 млрд доларів, і саме цьому підприємству випала честь стати першопрохідцем в освоєнні 7-нанометрового техпроцесу

Виробничі потужності в штаті Нью-Мексико будуть використані для досліджень і розробки технологій накопичувачів і пам'яті наступного покоління. У наступному році почнеться будівництво нових ліній на заводах в штаті Орегон, а також в Ірландії і Ізраїлі.

Пані Келлехер з оптимізмом дивиться в майбутнє і впевнена, що Intel і далі зможе домінувати на світовому ринку напівпровідникових виробів, який, до слова, оцінюється в 300 млрд доларів. Вона зазначає, що Intel знаходиться в стадії еволюції від звичайної компанії, орієнтованої тільки на ПК, до корпорації, орієнтованої на обробку даних в цілому.

Рішення Intel представлені в системах управління автомобілями, серверних і хмарних технологіях, мобільному сегменті, пристроях зберігання інформації, а в майбутньому компанія вийде ще й на ринок дискретних прискорювачів графіки. Завдяки великій виробничій базі і великій кількості напрямків бізнесу Intel, озвучені плани виглядають цілком реально.

джерело:
Intel