Mobile-review.com Новинки жовтня 2010 року. Російський ринок мобільних телефонів

  1. Статистика
  2. Як це виглядає
  3. Alcatel
  4. Alcatel OT-565
  5. Alcatel OT-606
  6. Alcatel OT-710
  7. Alcatel OT-806
  8. Fly
  9. HTC
  10. HTC Desire Z
  11. Motorola
  12. Motorola Quench XT5
  13. Nokia
  14. Nokia 5250
  15. Nokia X3-02 (Touch and Type)
  16. Samsung
  17. Samsung Galaxy 580
  18. Samsung Wave 525 / Wave 533
  19. Samsung Omnia Pro 4 (B7350) - WiTu Pro (Росія)
  20. Sony Ericsson
  21. Sony Ericsson Cedar

Хороший, багатий на новинки місяць. Всі виробники підчищають хвости і випускають апарати, анонсовані ще влітку. Череда новинок від Samsung, Nokia, інших компаній. Цінова політика не зазнала змін, але в честі недорогі моделі.

Статистика

Всього нових моделей - 19

Як це виглядає

Структура матеріалу гранично проста: виробники відсортовані за алфавітом, ви можете швидко перескочити на цікаву для вас компанію, скориставшись списком вгорі сторінки. При описі окремої моделі ми будемо вказувати її орієнтовну вартість при появі на ринку. Ще одним параметром є оцінка моделі. Окремо хочу підкреслити, що це суб'єктивна оцінка, яка формується, виходячи з нашого уявлення про новинку, компанії-виробнику, засобах, які вкладаються у просування, або, навпаки, не вкладаються. Оцінка може містити кілька градацій, наведемо їх все:

  • Бестселер - модель, що відрізняється видатними характеристиками (це може бути і ціна, а не тільки технічні характеристики). На моделі, відмічені словом Бестселер, варто звернути найпильнішу увагу.
  • Гравець. Помітні рішення, типові представники свого класу. Це масові продукти, які і формують основні продажі в певних сегментах.
  • Претендент. Телефони цієї категорії не доросли до класу Гравця, але мають ряд привабливих рис (наприклад, вартість, але вона ж може стати негативним фактором, і тоді Гравець перетворюється на Претендента), в них можуть бути відсутні багато функцій, що стали стандартними для того чи іншого класу. Як правило, в категорію Претендент потрапляють апарати виробників другого і третього ешелонів або занадто переоцінені телефони великих виробників.
  • Технології заради технологій. Нішеві продукти, цікаві своїми технічними рішеннями, але не призначені для широкої аудиторії. Прикладом такого роду може служити Nokia 7710. Виходячи з можливостей, апарат цікавий, але його розміри і швидкість роботи перекреслюють гідності і роблять його нішевим.
  • Чи не для всіх. Нішеві рішення, що відрізняються, як правило, неординарним дизайном або наявністю унікальних, але непотрібних можливостей. Призначені вузькій групі покупців, яка набуває оригінальні речі для самовираження.
  • Рядовий продукт. У цю категорію потрапляють апарати, які спочатку орієнтовані на всіх і ні на кого. Телефони, що не володіють яскраво вираженими рисами, що робить їх одними з багатьох на ринку.
  • Аутсайдер. Телефони, які всупереч здоровому глузду потрапляють на ринок і навіть у малому ступені не приваблюють споживачів. Мертві продукти, не розраховані на жодні продажу.

Alcatel

Alcatel OT-300

  • Термін появи: середина місяця (на початку продажів тільки у оператора Мегафон)
  • Орієнтовна вартість: 990 руб.
  • Оцінка: гравець

опис

опис

Бюджетний апарат у форм-факторі моноблок з кольоровим дисплеєм, VGA - камерою і FM - радіо з RDS на борту. Також варто відзначити наявність WAP браузера і підтримку GPRS.

Alcatel OT-565

  • Термін появи: середина місяця (на початку продажів тільки в мережі магазинів Зв'язковий)
  • Орієнтовна вартість: 2 290 руб.
  • Оцінка: гравець

опис

опис

Недорогий апарат у форм-факторі розкладачка з зовнішнім дисплеєм. Крім цікавого дизайну, варто відзначити підтримку апаратом карт пам'яті формату microSD, правда об'ємом всього до 2 ГБ, наявність MP3-програвача і FM-радіо з підтримкою RDS. Є в апараті і Bluetooth версії 2.0, VGA - камера, а от підтримка Java, на жаль, відсутня. Модель буде поставлятися в червоному і сірому кольорі корпусу.


Alcatel OT-606

  • Термін появи: середина місяця (на початку продажів тільки в мережі магазинів Зв'язковий)
  • Орієнтовна вартість 2 990 руб.
  • Оцінка: не для всіх

опис

опис

З першого погляду може здатися, що це звичайний моноблок, але в дійсності OT-606 є слайдером з бічним qwerty-клавіатурою. Модель оснащена 2.2 "TFT дисплеєм з QVGA - дозволом, вбудованою VGA-камерою, модулем Bluetooth 2.0 з підтримкою профілю A2DP. Крім цього, в апараті є підтримка карт пам'яті формату microSD, максимальний обсяг карт 8 ГБ, є, звичайно, і MP3 - програвач, а також FM - радіо з підтримкою RDS. Варто відзначити і те, що апарат оснащений стандартним 3.5 мм аудіороз'ємом, що дозволяє підключати до нього більш якісні навушники.


Alcatel OT-710

  • Термін появи: кінець місяця
  • Орієнтовна вартість: 3 500 руб.
  • Оцінка: гравець

опис

опис

Апарат, який є оновленням самого доступного тачфона на російському ринку, моделі OT-708, правда, варто відзначити, що 708-я модель не піде з ринку, а буде продаватися паралельно з новим пристроєм. Модель отримала новий більш строгий дизайн, а також нові колірні рішення корпусу. Варто відзначити і більший дисплей 2.8 "проти 2.4" у 708-ї моделі, а ось дозвіл екрана залишилося таким же - 240х320 пікселів. У 710-й моделі встановлена ​​і трохи краща камера - 2 МП проти 1.3 МП у попередника. Крім того, в новинці з'явився стандартний аудіороз'єм 3.5 мм. Також можливо, що під кінець року апарат буде випускатися з підтримкою двох SIM - карт (один радіомодуль на дві SIM-карти), що не відіб'ється на його ціні.


Alcatel OT-806

  • Термін появи: кінець місяця
  • Орієнтовна вартість 4 900 руб.
  • Оцінка: гравець

опис

опис

Моноблок з qwerty - клавіатурою і сенсорним екраном (2.8 "QVGA), апарат отримав приз за дизайн продукту на Міжнародному Форумі Дизайну (Китай, 2010). З особливостей моделі варто відзначити наявність стандартного аудіороз'єми 3.5 мм, а також наявність Wi-Fi модуля. Як і у випадку з OT-710, до кінця року з'явиться модифікація апарату з двома SIM - картами (один радіомодуль на дві SIM-карти).

До переліку >>>


Fly

Fly Q110 TV

  • Термін появи: початок місяця
  • Орієнтовна вартість: 3 290 руб.
  • Оцінка: не для всіх

Апарат з QWERTY - клавіатурою і вбудованим аналоговим ТВ - тюнером. Також в телефоні є VGA - камера, підтримка карт пам'яті microSD, модуль Bluetooth 2.0. Є в телефоні і FM - радіо, а також MP3 - програвач. Шкода тільки, що в Q110 TV відсутня підтримка Java, та ще й дозвіл дисплея низька, всього 220х176 пікселів.

До переліку >>>


HTC

HTC Desire HD

  • Термін появи: кінець жовтня - початок листопада
  • Орієнтовна вартість: 27 000 руб.
  • Позиція в лінійці: флагман серед Android-пристроїв
  • Оцінка: гравець

опис
Перший погляд

Новий флагман компанії серед «роботів», це таке собі поєднання HTC Desire і HTC HD2. Найсильніший серед HTC технічно смартфон з великим екраном у великому корпусі з металу. Випуском HTC Desire HD компанія закриває останню нішу, в якій до недавнього часу не була представлена, це сегмент Samsung Galaxy S, сегмент топових апаратів.

Для кого зроблений HTC Desire HD? Як і в разі HTC HD2 складно дати однозначну відповідь, в компанії можуть припускати одне позиціонування, а на ділі все вийде по-іншому. Але вже зараз можна впевнено говорити про те, що Desire HD виявиться затребуваним хоча б на хвилі популярності операційної системи Android і самої компанії HTC. На мій погляд, це цікавий, але спірний смартфон. В апарата є болячки, які виробник наполегливо тягне за собою: сенсорні клавіші під екраном, відсутність апаратних кнопок для відповіді і скасування дзвінка, відсутність кнопки камери, неоднозначний «заплаточний» дизайн. З іншого боку, всі складові якісного смартфона - продуктивна платформа, зручна оболонка, якісні матеріали корпусу.

З іншого боку, всі складові якісного смартфона - продуктивна платформа, зручна оболонка, якісні матеріали корпусу

Напевно, єдине питання щодо HTC Desire HD може виникнути у користувачів простого Desire - чи варто оновлюватися? Так, якщо екран з 3.8 для вас уже малий, немає - у всіх інших випадках. У Росії смартфон з'явиться у продажу ближче до кінця жовтня або навіть на початку листопада за ціною 27 000 рублей.


HTC Desire Z

  • Термін появи: кінець жовтня - початок листопада
  • Орієнтовна вартість: 28 000
  • Позиція в лінійці: бічний слайдер, і цим все сказано
  • Оцінка: гравець

опис
Перший погляд

Так вийшло, що я не можу бути об'єктивним, коли починаю говорити про смартфон HTC Desire Z, тому що закохався в цю залізяку. Сподіваюся що читачі, які хворіють на гаджетоманам, зрозуміють мене.

Непомітний пластиково-металевий коробок, а саме таке порівняння приходить на розум, коли я дивлюся на Desire Z, хороший кількома особливостями. По-перше, в апараті клавіатура від HTC Touch Pro 2, одна з найбільш зручних клавіатур серед компактних QWERTY-смартфонів. По-друге, в апараті є якась ніяка навігаційна панель, на тлі повального відмови виробників від цього елемента управління наявність його тут - вже радість. По-третє, смартфон тонкий і компактний, по-четверте, там остання версія HTC Sense, по-п'яте, він буде працювати з онлайн-сервісом htc sense.com, по-шосте, там S-LCD екран, по-сьоме ...

com, по-шосте, там S-LCD екран, по-сьоме

Якщо серйозно, то цей апарат вам відразу або сподобається, чи ні, мені він сподобався. Смартфон з'явиться в продажу, як і HTC Desire HD, ближче до кінця жовтня - початку листопада за орієнтовною ціною в 28 000 рублей. Якщо ви любите бічні QWERTY-слайдери, щиро рекомендую вам придивитися до HTC Desire Z при першій же можливості.

До переліку >>>


Motorola

Motorola EX300

  • Термін появи: друга половина місяця, тільки в МТС
  • Орієнтовна вартість 5 600 руб. (120 євро)
  • Оцінка: не для всіх

опис

опис

Сенсорна модель, яка приємна зовні, має всередині платформу BREW, яка не дуже відома в Росії. Апарат трохи повільний в житті, але виступає конкурентом корейським недорогим сенсорним телефонами. Очікувати великої популярності не варто, це нішеве пропозицію. Виправдане за свої гроші, але не більше того.


Motorola Quench XT5

  • Термін появи: друга половина місяця, тільки в МТС
  • Орієнтовна вартість: 10 500 руб. (220 євро)
  • Оцінка: гравець

З одного боку, це бюджетний Android-телефон, якщо слідувати його вартості, то складається саме таке враження. З іншого боку, цей апарат виграє у аналогічних пропозицій (Samsung i550 / i580, Gsmart 1305 і так далі) не просто ціною, але і здатністю екрану. Дисплей для бюджетної моделі не QVGA, як на багатьох інших моделях, а здатністю 320х480 пікселів і діагоналлю 3.1 дюйма. Це майже повний аналог Gsmart 1305, за однією відмінністю - модель сильно перероблена Motorola і пропонує більшу функціональність і рюшечки при меншій ціні. Всередині - Android 2.1, що робить модель вкрай цікавою. Майже ідеальний вибір в якості першого телефону на Android.

До переліку >>>


Nokia

Nokia C3

  • Термін появи: середина жовтня (перенесення з липня)
  • Орієнтовна вартість: від 5 000 рублів (90 євро)
  • Позиція в лінійці: найдоступніший апарат з QWERTY від Nokia
  • Оцінка: претендент

опис

опис

В Nokia вирішили завоювати сегмент телефонів з QWERTY-клавіатурою, тому поява такого апарату на платформі S40 було справою часу, і ось він з'явився. Очікувати високих продажів від нього не можна - надто екзотичний, занадто низька функціональність для корпоративних користувачів.

Телефон обладнаний 2,4-дюймовим QVGA-дисплеєм, 2-МП камерою, FM-радіо, також він підтримує бездротовий зв'язок Wi-Fi 802.11 b / g і Bluetooth 2.1 + EDR. Для зберігання контенту передбачено 55 МБ вбудованої пам'яті і карти microSD. Швидкий доступ до соціальних мереж з Nokia C3 можна здійснювати прямо зі стартового екрану за допомогою вбудованого клієнта. Телефон буде продаватися в сірому, золотисто-білому і яскраво-рожевому колірних рішеннях.


Nokia 5250

  • Термін появи: з середини місяця, раніше тільки в Зв'язковому
  • Орієнтовна вартість: від 6 000 рублів (115 євро)
  • Позиція в лінійці: дешевий аналог Nokia 5228
  • Оцінка: гравець

опис
огляд

опис     огляд

За версією Nokia, бюджетна модель повинна коштувати в Європі 115 євро без урахування податків, що робить її автоматично найдешевшим апаратом компанії з сенсорним екраном (S40 Touch в розгляд не беремо). Менша діагональ екрану накладає певні обмеження, модель вийшла не настільки зручною, як старші побратими. Комплект поставки такий, що в апараті немає ні карти пам'яті, ні USB-кабелю, максимальна економія, яка виправдана в цьому випадку.

У Росії модель на один місяць поставляється ексклюзивно в Зв'язковий , Вартість апарату становить 6 000 рублів, що вище ціни на Nokia 5228 (близько 5 500 рублів там же в зв'язковим). При такій ціні зрозуміло, що вибір Nokia 5228 виправданий, тут більше екран, і це грає роль. Дивовижність ситуації пов'язана з ціновою політикою Nokia щодо російського ринку: оптова вартість без урахування ПДВ на Nokia 5250 складає 4 300 рублів, а ціна на Nokia 5228 - всього 4 000 рублів. Мабуть, це пов'язано з тим, що в компанії побоюються, що дешева модель здатна знизити продажу інших рішень.

У Європі вартість Nokia 5228 і Nokia 5250 знаходиться на одному рівні, або 5250 трохи дешевше. При такій ситуації варто купувати Nokia 5228, в той час як продажі Nokia 5250 вибухнуть в момент, коли компанія зробить її за вартістю нижче на 15-20 євро. У такому випадку цей апарат буде продаватися у великих кількостях. Але, на жаль, при такій ціновій планці він не може скласти конкуренцію корейським сенсорним телефонами в сегменті до 100 євро. І це найбільший мінус цієї моделі. Вона хороша для тих, хто вибирає Nokia. Для всіх інших це - постріл повз ціль.


Nokia X3-02 (Touch and Type)

  • Термін появи: з середини місяця
  • Орієнтовна вартість: від 6 500 рублів (125 євро)
  • Позиція в лінійці: відкриває лінійку Touch and Type
  • Оцінка: претендент

Огляд в найближчий місяць

Огляд в найближчий місяць

Що буде якщо додати сенсорний екран в звичайний телефон з S40 і залишити клавіатуру? Вийде серія Touch and Type, в якій можна вибирати елементи на екрані, а ось вводити текст треба на звичайній клавіатурі. Такий собі гібрид - з одного боку, начебто, і сенсорний телефон, з іншого - звичайна клавіатура. Навіщо потрібен такий апарат, не зовсім зрозуміло, замовлення з боку роздрібних мереж на ці апарати не надто високі, та й користувачі відгукуються поки не дуже позитивно. Звідси висновок, що ця лінійка залишиться річчю в собі, хоча може існувати роками. Оновлення для платформи S40, яке може продовжити їй життя. На деякий час.

До переліку >>>


Samsung

Samsung Galaxy 550

  • Термін появи: початок жовтня
  • Орієнтовна вартість: від 10 000 рублів (220 євро)
  • Позиція в лінійці: бюджетний Android
  • Оцінка: претендент

огляд

огляд

Вартість цього апарату становить 240 євро (в Росії 10 000 рублів), що чимало за апарат такого класу. Прямим конкурентом виступає HTC WildFire, він виглядає цікавіше як по камері, так і по використаним матеріалам корпусу плюс оболонці Sense. Його вартість незначно вище. За однакової вартості продається Motorola Quench XT5, він виграє як камерою, так і великим екраном з відмінним дозволом. Можна також згадати дешевий LG Optimus. Виходить, що для ринку Android-телефонів ця модель від Samsung не грає великої ролі. У лінійці компанії є ще Samsung i5800 (i580), ця модель має трохи краще камеру, більше екран (240х400 пікселів). Але при різниці в ціні на рівні в 50 євро цей апарат виглядає також не надто конкурентним на тлі конкурентів, перерахованих вище. У ньому є певний шарм, але ціна явно завищена, що робить шанси на успіх для моделі невеликими.


Samsung Galaxy 580

  • Термін появи: початок жовтня
  • Орієнтовна вартість: від 12 000 рублів (240 євро)
  • Позиція в лінійці: бюджетний Android
  • Оцінка: претендент

опис
Огляд в найближчі дні

опис    Огляд в найближчі дні

Майже повна копія Galaxy 550, відрізняється тільки великим екраном з роздільною здатністю 240х400 пікселів, відсутністю додаткових клавіш. В іншому це близнюки. Чи варто платити додаткову вартість за більший екран? Мабуть. Але якщо дивитися на ринок, тобто більш цікаві альтернативи, наприклад, Motorola QT5 Quench.


Samsung Wave 525 / Wave 533

  • Термін появи: середина жовтня
  • Орієнтовна вартість: від 9 500/10 500 рублів (300/350 євро)
  • Позиція в лінійці: під Samsung Wave
  • Оцінка: претендент

опис S5250
опис S5330

опис S5250     опис S5330

Моделі Wave 525 і Wave 533 розрізняються лише тим, що в 533 є QWERTY-клавіатура, і це бічний слайдер. Відповідно, нижче про ці моделі йдеться однаково, так як функціональної різниці між ними немає. В обох використовується інтерфейс TouchWiz 3, а також платформа Bada. Мінусом є відсутність Super AMOLED екрана, звичайний TFT 3.2 дюйма, а дозвіл всього лише WQVGA. Це - самий серйозний мінус моделей. Камера 3-мегапіксельна, є Wi-Fi b / g / n, Вдалі моделі чи ні? Думаю, що вони будуть продаватися непогано, але особливого шуму на ринку не створять. Причина в екранах і в тому, що Bada поки не дуже відома. А в цій категорії починають грати першу скрипку Android-телефони, фокус доводиться на них, в тому числі і в Samsung. Тому продажі будуть помірними, але помітними для ринку в цілому.


Samsung Omnia Pro 4 (B7350) - WiTu Pro (Росія)

  • Термін появи: середина місяця
  • Орієнтовна вартість: від 13 000 рублів (250 євро)
  • Позиція в лінійці: нишевая модель
  • Оцінка: претендент

опис

опис

Модель для окремих ринків, масової вона не стане.

До переліку >>>


Sony Ericsson

Sony Ericsson X8

  • Термін появи: початок жовтня
  • Орієнтовна вартість: від 9 000 рублів (200 євро)
  • Позиція в лінійці: бюджетний Android
  • Оцінка: претендент

опис

опис

Модель копіює по дизайну X10, але має менший розмір, що варто записати їй у плюс. Це найдешевший Android від Sony Ericsson, що змусило заощадити на деяких речах, наприклад, камера не має автофокусу. Спочатку апарат поставляється з версією ОС 1.6, але до кінця року її обіцяють оновити до 2.1. Приємний зовні апарат, можливо, для когось він стане першим Android-телефоном. На жаль, застаріла версія ОС не дозволяє рекомендувати покупку апарату відразу, варто почекати оновлення. В іншому, модель має право на життя і після зниження ціни на початку 2011 року буде досить цікавим вибором.


Sony Ericsson Cedar

  • Термін появи: середина жовтня
  • Орієнтовна вартість: від 3 000 рублів
  • Позиція в лінійці: бюджетний моноблок
  • Оцінка: не для всіх

опис

опис

Чи відчуваєте ностальгію за старими апаратів від Sony Ericsson? У компанії теж ностальгують за тими часами, тому випускають на платформі А200 застарілі рішення, які називають екологічними і тому просять заплатити за них побільше. Купити такий апарат в здоровому глузді неможливо, дорого і безглуздо.

До переліку >>>

Обговорення на форумі >>>

Ельдар Муртазін ( [email protected] )
Ельдар Муртазін (   eldar@mobile-review Twitter Livejournal

Володимир Фокін ( [email protected] )
Володимир Фокін (   vladimir Twitter Livejournal

Артем Лутфуллін ( [email protected] )
Артем Лутфуллін (   artem@mobile-review Twitter
Опубліковано - 12 жовтень 2010 р

Є, что Додати?! Пишіть ... [email protected]

Для кого зроблений HTC Desire HD?
Напевно, єдине питання щодо HTC Desire HD може виникнути у користувачів простого Desire - чи варто оновлюватися?
Чи варто платити додаткову вартість за більший екран?
Камера 3-мегапіксельна, є Wi-Fi b / g / n, Вдалі моделі чи ні?