Як вибрати ноутбук: максимально простий і повний гайд 2018

  1. Який фірми вибрати ноутбук?
  2. бюджетний ноутбук
  3. Ультрабуки
  4. Яким повинен бути екран ноутбука?
  5. Як вибрати відеокарту для ноутбука?
  6. Вибір оперативної пам'яті для ноутбука
  7. Вибір жорсткого диска для ноутбука: SSD або HDD?
  8. Який ноутбук найнадійніший?
  9. Як вибрати ноутбук при обмеженому бюджеті?

Як правильно вибрати ноутбук? Досить крутий, щоб хвалитися перед однолітками, досить продуктивний, щоб вважатися ігровим, а ще доступний за ціною, адже бюджет майже завжди обмежений? Чи реально купити універсальний ноут для навчання, розваг, ігор? Як не заплутатися в характеристиках? Що чекати від ноутбуків бу з Європи ? Як не розоритися на покупку і залишитися задоволеними результатом? Питань багато, але відповіді є. Давайте не поспішаючи і по порядку розберемо кожен з них.

Представляємо найповніший, зрозумілий і докладний чек-лист але вибору ноутбука для школяра, студента і в цілому - для дому.

Який фірми вибрати ноутбук?

Чому ми почали з цього питання Чому ми почали з цього питання? Справа в тому, що багато людей вибирають саме по виробнику . Так, це трохи суб'єктивно. Типова ситуація: «Знайомий айтішник сказав, що ноутбуки Acer найкращі". Неважливо, що у цього бренду кілька серій: від бюджетних до топових. Неважливо, що у кожної моделі - набір власних характеристик. Головне - у покупця спочатку є довіра до конкретного бренду: нав'язане або власне.

Тому допоможемо вирішити питання, яка фірма ноутбуків краще. Заздалегідь попередимо: незважаючи на спроби представити конкретні дані, інформація буде суб'єктивною. Адже, якщо ви купуєте ноут від будь-якого відомого бренду, ви можете розраховувати на продуктивність і надійність.

Отже, в світі є кращі виробники ноутбуків, для яких створення компактних комп'ютерів є однією з головних статей доходу.

це:

  • Lenovo
  • HP
  • Dell
  • Acer
  • Asus
  • Toshiba

Зауважте - ми навмисно не включаємо в рейтинг Apple, так як вони, повністю відрізняються від стандартних (операційною системою, типом екрану, портами). Тому припустимо все його моделі, про них потрібно говорити окремо . Отже, якої фірми ноутбук краще купити? Для відповіді на це питання ми проаналізували відгуки користувачів на найавторитетніших сервісах і прийшли до наступних висновків:

  1. ноутбук Fujitsu - лідер по відношенню ціни і якості. Купити його буде відмінним рішенням для роботи, розваг, ігор. Продуктивність у нього поєднується з надійністю.
  2. ноутбук НР - традиційно якісний, довговічний, але дорогий. Однак надійність дозволяє купити недорого бу ноутбук HP і користуватися без проблем протягом багатьох років. Головне - регулярно забезпечувати профілактику (чистити систему охолодження).
  3. ноутбук Lenovo - ціни на нього доступні, і це не єдина перевага. Леново створює продуктивні і сучасні моделі, досить надійні і універсальні. Можна теж купити беушний ноутбук Lenovo і використовувати без проблем.
  4. ноутбук Dell . Ще один «американець», відомий чудовою продуктивністю і довговічністю. Ціни на нові моделі теж вражаючі, тому рекомендуємо купити ноутбук Делл бу з Європи - значно заощадивши, ви отримаєте відмінну «робочу конячку».
  5. ноутбук Panasonic . Дуже надійний, сучасний, створений для роботи в будь-яких умовах. Купити ноут Тошиба рекомендується користувачам, які з різних причин не звикли звертатися з технікою акуратно ☺

На увагу заслуговують ноутбуки Sony, Toshiba, Asus, Getac, MSI та інших відомих брендів.

Щоб бути об'єктивними, повторимося: ВСЕ ноути від авторитетних виробників якісні, продуктивні і надійні. І в той же час не існує ідеального бренду: у ВСІХ виробників є моделі, які виявилися невдалими і не виправдали призначених для користувача очікувань.

Наприклад, існують деякі ігрові комп'ютери зі слабкою системою охолодження, що призводить до перегріву.

Щоб повною мірою відповісти на питання, яка марка ноутбука краще, наведемо ще один рейтинг. Він заснований на кількості відмов (поломок) комп'ютерів за 3 роки активної експлуатації. Всі показники - у відсотках.

Верхні позиції належать найнадійнішим ноут, далі йде спад:

  • Asus - 15.6%
  • Toshiba - 15.7%
  • Sony - 16.8%
  • Dell - 18.3%
  • Lenovo - 21.5%
  • Acer - 23.3%
  • HP - 25.6%

Знову-таки, об'єктивності в цьому рейтингу трохи, бо не враховані причини поломок комп'ютерів: відбулися вони з вини виробників або все-таки користувачів? Наприклад, та ж статистика стверджує, що найчастіше в сервіс потрапляють топові і дуже дорогі ігрові ноутбуки. Але ж причина поломки в тому, що користувачі своєчасно їх не чистили.

Перегрів відеокарти і процесора в таких випадках - звичайне явище, яке залежить від виробника і надійності комп'ютера.

Отже, ми перерахували кращі фірми ноутбуків. Їхня продукція є на нашому сайті. В асортимент включені найкращі моделі з точки зору ціни, характеристик і надійності. А тепер перейдемо до більш об'єктивними критеріями вибору.

Ультрабук, нетбук, ігровий або трансформер: як вибрати ноутбук за типом?

Тип ноутбука - перший критерій вибору. Від нього залежать характеристики комп'ютера, а також те, наскільки ефективно він буде виконувати свої завдання. Тому порада: визначитеся відразу, для чого вам потрібен ноут. Чи збираєтеся «сидіти в Інеті», писати дипломну роботу, брати з собою в дорогу або включати сучасні ігри?


Зараз опишемо найпоширеніші типи ноутбуків і трохи вас здивуємо.

бюджетний ноутбук

Іноді купити хороший недорогий ноутбук крутіше, ніж витрачати в десять разів більше на ігрову модель. В чому причина? Усередині бюджетної моделі все оптимізовано: вона швидко виконує свої завдання, не перегрівається, дозволяє без проблем працювати з документами, легкими мультимедіа-файлами, дивитися відео, серфить в Інтернеті. Загалом, це хороша «робоча конячка» для студента. Але, звичайно, сучасні ігри модель «не потягне».

Один з найбільш недорогих ноутбуків -   Fujitsu Siemens LifeBook S6420 Один з найбільш недорогих ноутбуків - Fujitsu Siemens LifeBook S6420

Найкрутіший ноутбук

Потужний ігровий ноутбук - це монстр. Мінімум 16 Гб оперативної пам'яті, додаткова прокачаних відеокарта, від 1 Тб внутрішньої пам'яті, процесор останнього покоління ... Купити потужний ноутбук можна для ігор: вони будуть «літати» на найвищих налаштуваннях.

Крім того, будь-який найпотужніший ігровий ноут підійде для професійної обробки мультимедіа. Робите музику на комп'ютері? Монтуєте відео або експериментуєте зі створенням анімації? Беріть цю модель, щоб не обмежувати себе ні в чому. Але в той же час варто знати, що головною проблемою ігрових ноутов є перегрів.

Висновок: стежте за температурою і регулярно віддавайте модель на чистку.

Визначилися, навіщо вам потрібен ноутбук? А тепер перейдемо до конкретних описів типів цих компактних комп'ютерів.

Нетбуки

Нетбук - найменше і при цьому досить зручний пристрій. Назва говорить сама за себе: спочатку цей ноутбук проектували для інтернет-серфінгу. Епоха планшетних комп'ютерів кілька витіснила нетбуки, і зараз їх досить мало.

Характеристики: для нетбука характерна невелика діагональ екрану (9-12,5 дюйма), хороша автономність (збільшений ресурс акумулятора), хороша стійкість до падінь (в основному за рахунок легкої маси), повний набір сучасних мультимедійних функцій (перегляд відео, прослуховування музики, інет-серфінг, неважкі гри і т.п.).

Для кого? Купити нетбук дешево рекомендується для школярів і студентів, якщо їм потрібен комп'ютер, який завжди можна взяти з собою в дорогу або в компанію друзів - для розваг.

Ноутбуки для роботи (офісні)

Звичайно це відносно дешеві ноутбуки, тому їх сегмент є найбільш масовим. Всі хочуть отримати характеристики хорошого ноутбука, не витративши багато грошей. І виробники йдуть їм назустріч.

Характеристики: практично безшумна робота, достатня продуктивність для роботи з документами, створення презентацій, інтернет-серфінгу і навіть запуску деяких ігор. Якщо використовувати ноути тільки для цих завдань, вони пропрацюють без збоїв і проблем дуже багато років. Звичайно, відсутність додаткової відеокарти не дозволить повною мірою насолодитися іграми на середніх і високих налаштуваннях. Однак якщо вам потрібен потужний ноутбук для роботи, покупка сучасної офісної моделі буде кращим варіантом.

Для кого? Купити ноутбук для офісу рекомендується студентам, офісним працівникам. Вибирайте цю модель, якщо вам потрібен недорогий комп'ютер для будинку, надійний і сучасний.

Універсальні (дешеві ігрові ноутбуки)

По суті, це більш просунуті офісні моделі.

Характеристики: недорогі ігрові ноутбуки продуктивні, потужні, дозволяють без проблем серфить в Інтернеті і грати в сучасні ігри на середніх настройках якості. Чи не виникає проблем при роботі з більшістю програм і додатків. Природно, рівень шуму і нагріву у них вище, ніж у бюджетних моделей.

Для кого? Купити ноутбук для ігор недорого рекомендується школяреві, студентові. Йому сподобається можливість і працювати, і грати при необхідності, а батьки оцінять доступну вартість. У більшості випадків характеристик бюджетної ігрової моделі досить - немає сенсу переплачувати за топовий ігровий ноут.

Ігрові ноутбуки

Найпотужнішим вважається ігровий ноутбук: він лідер за показниками продуктивності процесора і відеокарти. Висновок - він «потягне» гри сучасного зразка на високих налаштуваннях. Але ефективна робота вимагає додаткової допомоги: ігровий ноут сильно гріється, і йому не завадить охолоджуюча підставка.

Характеристики: вони самі максимальні в класі компактних комп'ютерів. А це суттєво впливає на ціну. Не кожна сім'я може дозволити собі настільки великі витрати.

Вихід - купити недорогий ігровий ноутбук бу.

Для кого? Купити потужний ноутбук для ігор в Україні рекомендується геймерам і людям, охочим професійно працювати з мультимедіа (відео, аудіо, дизайн та інше).

Трансформери (сенсорні)

Ноутбук з сенсорним екраном - сучасна «фішка» від виробників. Правда, масовим продуктом його назвати не можна: більшість за традицією обирає класичні ноути.

Характеристики: кілька режимів експлуатації. Можна використовувати моделі: в якості звичайного ноутбука, блокнота, планшета для малювання, зручного гаджета для перегляду відео. За характеристиками трансформери наближаються до універсальних ноут. Тип трансформації може бути різним: це не стандартизовано, тому кожен виробник експериментує як хоче.

Для кого? Сенсорний ноутбук - знахідка для людей, які мріють про ноут і планшеті, і хто знає, що конкретно вибрати. А якщо серйозно - він незамінний для активних і часто подорожують.

Хороший трансформер -   Acer Aspire R7-371T Хороший трансформер - Acer Aspire R7-371T

Ультрабуки

Тонкі ноутбуки вважаються елітними - або як мінімум полуелітнимі. Ще б пак: для їх створення виробники використовують унікальні рішення.

Характеристики: ультратонкий ноутбук може похвалитися витонченим дизайном, легкої масою, чудовою компактністю. Продуктивність - на рівні універсальних моделей і вище. Однак малі розміри вимагають жертв: не варто чекати від тонкого ноутбук достатку портів і вже тим більше DVD-приводу.

Для кого? Ультрабук - статусний комп'ютер. Підійде для людей, які бажають підкреслити свою крутість.

Вибір ноутбука по дизайну і екрану

Який ноутбук краще купувати?

В цьому розділі відповімо на питання докладно. Коротко торкнемося хіба що вибору за зовнішнім виглядом. Тут для вас роздолля: підбирайте, що подобається. Ні стилістика корпусу, ні інші дизайнерські «фішки» не впливають на ключові характеристики комп'ютера.


Корпус ноутбука

Прекрасно, якщо його окремі елементи чи він весь зроблені з алюмінію. Цей матеріал, на відміну від самого кращого пластика, не дряпається, не стирається, і на ньому не залишаються сліди від пальців. У той же час металевий корпус не робить ноутбук стійким до ударів - берегти комп'ютер все одно доведеться. Якщо ж ви вибираєте пластик, краще віддайте перевагу матеріалу з текстурованою поверхнею: вона не слизька, і на ній не так видно відбитки.

Хороший варіант ноутбука в металевому корпусі -   Lenovo Thinkpad X220 Хороший варіант ноутбука в металевому корпусі - Lenovo Thinkpad X220

Яким повинен бути екран ноутбука?

Для сучасних комп'ютерних моніторів використовують кілька типів матриць. Але якщо говорити конкретно про ноутбуках, для їх екранів застосовують в основному два варіанти:

  1. IPS - відмінна передача кольору, гарне відображення на широких кутах огляду.
  2. TN - дешевше, ніж IPS, але передача кольору і огляд на рівень нижче.

Щоб не забивати вам голови теорією про особливості матриць, просто порекомендуємо: купуйте ноутбук в Україні з яскравістю екрана вище 200 кд / м кв., І з кутами огляду ширше 170/160.

А тепер більш важливе питання при виборі екрану - діагональ дисплея і, відповідно, діагональ ноутбука.

Найпоширеніший ноутбук - з розміром екрану в 15,6 дюйма. Це оптимальний варіант для виконання більшості операцій (крім хіба що професійного гейминга і роботи з мультимедіа). Плюс, ноутбук 15 дюймів оптимальний у співвідношенні «розмір-маса». 15-дюймовий екран характеризується високим дозволом (мінімум 1920х1080 пікселів), завдяки чому зображення виходять чіткими.

Хороший приклад 15-дюймового ноута:   HP EliteBook 8560w Хороший приклад 15-дюймового ноута: HP EliteBook 8560w

Ноутбук 13 або 14 дюймів - гарне рішення, коли головним критерієм є компактність і мобільність. Ноутбук 17 дюймів - кращий варіант, коли хочеться комфортно працювати з інформацією будь-якого типу на відносно великому екрані. Але в той же час 17-дюймові моделі складно носити з собою: вони великі і досить важкі.

Але повернемося до екранів. Рекомендуємо купити сучасний ноутбук в Києві саме з матовим екраном: це дозволить комфортно працювати в будь-яких умовах, навіть якщо за спиною буде яскравий сонячний або штучне світло.

Загальний висновок такий: у всіх сучасних ноутбуках середньої і високої цінових категорій якість екраном знаходиться на однаково високому рівні. Помітити різницю в характеристиках можуть хіба що фахівці. Тому, якщо за іншими критеріями ноутбук вам підходить, якщо він випущений відомим брендом і його вік до 5-ти років - з якістю зображень проблем не буде.

Який вибрати процесор для ноутбука?

Ось ми і підібралися до найголовнішого. Ось ми і підібралися до найголовнішого

Який процесор краще для ноутбука?

Давайте відповідально поставимося до пошуку відповіді на це питання: від нього залежить швидкодія ноута і можливість його подальшого апгрейда (модернізації).

Хоч ми заздалегідь знаємо, який процесор для ноутбука краще, все ж розглянемо коротко характеристики процесорів для ноутов від двох великих виробників:

  1. AMD - непогані потужні процесори з досить гарною вбудованою відеокартою. Серії від А4 до А12 призначені для універсальних ноутбуків із середньою вартістю. Хороший вибір для офісу або навчання: для роботи з документами, інтернет серфінгу. Грати можна, але на найнижчих настройках і далеко не в усі.
  2. Intel - більш ефективні процесори в порівнянні з AMD. Також у них вищий рівень надійності, вони не так сильно нагріваються і вимагають не так багато енергії. Тобто, ноут на процесорі Intel працює тихіше, довше і краще.

До речі, вбудовані відеокарти в процесорах Intel i3 і i5 6 покоління і вище за швидкодією випереджають GeForce 920M.

А це робить їх ідеальним рішенням для недорогих універсальних ноутбуків.

Найвища швидкодія - у 4-ядерних процесорів i5 і i7 від Intel. На основі їх і створюють ігрові моделі ноутов. Якщо потрібен варіант простіше - досить буде вибрати ноутбук з 2-ядерним i5.

Ноутбук з процесором i7 -   Fujitsu Lifebook E754 Ноутбук з процесором i7 - Fujitsu Lifebook E754

Так, відчуваємо, що трохи заплутали читача. Давайте «на пальцях»:

  • якщо ви хочете купити бюджетний ноутбук в Україні, вибирайте модель з процесором Intel Pentium (крім лінійки Nxxxx) або Intel Celeron. На крайній випадок підійде і AMD лінійки А6. Це найдоступніші варіанти, які забезпечать функціональність на рівні недорогого комп'ютера;

  • з яким процесором вибрати ноутбук універсального призначення, а також бюджетну ігрову модель? Однозначно потрібні 2-ядерні процесори Intel i3 або i5. AMD вже не підходять - вони роблять ноутбуки галасливішими і знижують час автономної роботи. Додайте до процесора Intel дискретну відеокарту - і можна буде грати на середніх настройках;

  • вибір процесора для ноутбука ігрового класу теж однозначна - це Intel i5 або i7 з чотирма ядрами і дискретною відеокартою, а також потужною системою охолодження. Гріються такі процесори - будь здоров;

  • для ультрабука потрібен процесор Intel Core M, який об'єднує в собі значну компактність разом з сучасним швидкодією. Саме завдяки цій лінійці процесорів тонкі ноутбуки виходять такими витонченими, тихими і досить продуктивними.

  • До речі, що таке продуктивність (про яку ми не раз вже згадували) і як її виміряти? Є досить умовний розподіл процесорів для ноутбуків за індексом продуктивності (шукайте його в характеристиках процесора):

  • 4000 - досить для стандартних завдань;

  • до 6000 - добре для більш складних завдань (мультимедіа, ігри);

  • вище 6000 - просто супер, але якщо вам не потрібен ігровий ноутбук з граничними можливостями, можна не витрачатися настільки. В принципі, все, що вище індексу 6000, майже не відрізняється за швидкістю (зате ціна зростає в рази).

Як вибрати відеокарту для ноутбука?

Якщо говорити просто, то відеокарта забезпечує якісну графіку Якщо говорити просто, то відеокарта забезпечує якісну графіку. Головним чином це помітно в іграх.

Якщо ви купуєте нетбук або недорогий ноутбук для навчання, ви будете користуватися ресурсами вбудованої відеокарти, яка зазвичай слабкіше окремої (дискретної). Як ми вже говорили, з основними завданнями вона впорається, але на ігри можна не розраховувати. Якщо вам потрібен рівень вище - розповімо, як вибрати відеокарту в ноутбук дискретного типу.

Станом на початок 2018 року кращим варіантом за ціною, температурі і продуктивності є такими дискретні відеокарти:

  • початковий рівень - GeForce 940M / 940MX;

  • середній рівень - GeForce 1050 / 1050Ti;

  • космічний рівень - GeForce 1060, 1070, 1080 (але готуйтеся охолоджувати їх усіма можливими ресурсами).

Якщо вибирати хороший ігровий варіант, який не так сильно гріється - віддайте перевагу GeForce 1050 / 1050Ti. Якщо гроші для вас не проблема, а хочеться літати на граничних настройках - беріть покоління 1060, 1070 або 1080. У принципі, цієї інформації достатньо. Наостанок хіба що розповімо, як вибрати відеокарту в ноутбуці недорогого ігрового класу.

Справа в тому, що бюджетні ігрові моделі обладнають дискретними картами GeForce 710M, 820M, 920M або 920MX. Однак по продуктивності вони рівні вбудованим відеокартам процесорів Intel i5 8 покоління.

Загалом, якщо грати на початкових настройках для вас досить, беріть ноут з таким процесором, і можна не витрачатися на дискретну відеокарту.

Вибір оперативної пам'яті для ноутбука

Ми могли б завантажити статтю таблицями з результатами тестів, але навіщо вам це треба? Просто підведемо підсумок, до якого дійшла більшість експертів: 4 Гб ОЗУ досить для ноутбука, який буде використовуватися для навчання, роботи в офісі, домашнього застосування.

Якщо ви плануєте тільки серфить в Інтернеті і працювати з документами - вистачить навіть 2 Гб.

Dell Latitude E6320   - непоганий варіант ноутбука з 4 Гб ОЗУ: Dell Latitude E6320 - непоганий варіант ноутбука з 4 Гб ОЗУ:

Для роботи в ресурсномістких програмах (наприклад, редакторах відео) і для сучасних ігор потрібно значно більше оперативної пам'яті: 8-16 Гб. Але важливо, щоб обсяг ОЗУ був зрівняний з продуктивністю процесора і відеокарти. Простіше кажучи, 16 Гб «оперативки» з процесором AMD бюджетного покоління буде просто дурістю.

Висновок: для всіх стандартних завдань купуйте ноутбук в Україні з 4 Гб ОЗУ і SSD-диском для внутрішньої пам'яті (це важливо!). Для ігор краще вибирайте 16 Гб ОЗУ. Справа в тому, що все, що з'являються зараз ігрові програми розраховані саме на такий показник.

Вибір жорсткого диска для ноутбука: SSD або HDD?

Як вибрати ноутбук за критерієм внутрішньої пам'яті Як вибрати ноутбук за критерієм внутрішньої пам'яті?

Розглянемо два найпоширеніші варіанти.

HDD. Класика - старий добрий «вінчестер». По-перше, мінімальний його обсяг повинен залишати 500 Гб. Менше брати немає сенсу - вам постійно не вистачатиме пам'яті. Плюс, диски на 500 Гб вважаються надійнішими завдяки конструктивним особливостям. Вони навіть нагріваються не так сильно. Тобто, чим більший об'єм, тим складніше конструкція, вище температура - і більше ризик відмови при несприятливих умовах. Випадковий удар або перегрів - і прощайте, гігабайти внутрішніх файлів.

SSD. Сучасні ноутбуки з такими дисками більш чуйні (читай - швидкі). Тому не варто шкодувати грошей: купуйте ноутбук з таким типом внутрішньої пам'яті. Мінімальний рекомендований обсяг - 120 Гб, але краще брати більше. Деякі ноутбуки оснащують двома типами пам'яті: HDD і SSD. Якщо дозволяють фінанси, варто вибрати такий варіант.


Як вибирати ноутбук за типом батареї?

Акумулятор для ноутбука - найважливіший елемент, безпосередньо впливає на один показник: час автономної роботи. Власне, це те, заради чого ми і купуємо ноути: щоб на кілька годин відв'язатися від проводів з розетками.

Отже, які можливості зараз пропонують сучасні виробники? Для роботи в щадному режимі (інтернет-серфінг, робота з документами при мінімальній яскравості екрану) в нетбуках, бюджетних ноутбуках і ультрабуках вистачить ресурсу в середньому на 10 годин. Універсальні ноутбуки пропрацюють до 7 годин, ігрові - в межах 4-6 годин. Це стандартні можливості акумулятора ємністю 37 Вт год (2600-3300 мА ч).

Альо! Як тільки ви активуєте ресурсномістке програму або гру, збільшите яскравість екрану, цей показник скоротиться в кілька разів. Тому в режимі гри не розраховуйте на автономність довше, ніж 2-3 години. А в режимі перегляду відео ресурсу вистачить максимум до 4 годин.

До речі: акумулятор вимагає регулярного заряджання. Якщо ви зняли його і надовго залишили без заряду, якщо ви кілька місяців не використовуєте ноутбук, показник автономності неминуче знизиться. Не дивуйтеся, що після цього батарея розряджається вже через 2 години. Особливо це актуально для ноутбуків HP і Acer.

Коротенько про портах

Вибираючи ноутбук для навчання і роботи, подбайте про наявність як мінімум трьох портів USB. Не завадить хоча б один порт під SD карту пам'яті. Потрібні входи для підключення аудіо і зовнішнього мікрофона. Майже всі сучасні моделі доповнені HDMI портом. Чи потрібно купувати notebook з дисководом? Якщо вас цікавить ігрова модель - однозначно потрібен DVD привід.

Який ноутбук найнадійніший?

Як вибрати ноутбук недорогий, але хороший - заради відповіді на це питання ви, швидше за все, почали читати цю статтю Як вибрати ноутбук недорогий, але хороший - заради відповіді на це питання ви, швидше за все, почали читати цю статтю. Отже, відповідь ви тепер знаєте: спочатку потрібно визначитися з призначенням ноута, і після вибирати підходящу за ціною модель в потрібному вам класі. Але чи буде це гарантувати надійність?

Найнадійніший ноутбук - той, який не доведеться нести на ремонт. Природно, «вічних» комп'ютерів не буває. Але при акуратній експлуатації без попадання рідини на ноут і падінь можете розраховувати в середньому на 7 років повноцінного використання. Тобто, якщо ви берете сучасний ноут для школяра, його теоретично вистачить до кінця навчання.

Якщо користуватися акуратно, ноутбук прослужить і довше позначених 7-ми років. Але почнуться проблеми іншого роду: комп'ютер застаріє. Це неминуче: батарея буде зношена і потребує заміни (зараз це мінімум 1000 грн), клавіші почнуть «залипати», USB-порти будуть розхитані, а процесор не впорається зі все більш важкими додатками. Висновок: вічних ноутбуків не буває, але при правильному використанні ваша покупка буде виправданою і довговічною. А після потрібно буде купити інший ноутбук - більш сучасний.

Чим дорожче ноутбук - тим він надійніший? А ось і ні. Якщо брати загальносвітову статистику, то найрідше ламаються саме бюджетні ноутбуки, трохи частіше - універсальні, а найчастішими «гостями» сервісних центрів є ігрові. Причина зрозуміла: величезна різниця в завданнях.

Ігри - це навантаження. Навантаження - це нагрівання. Якщо не забезпечити умови для повноцінного охолодження, наслідки неминучі.

Висновок:

  • не перевантажуйте ноутбук понад його можливостей;
  • регулярно забезпечуйте профілактичну чистку і змазку;
  • для ігрової моделі купите охолоджуючу підставку;
  • переносите ноут в спеціальній сумці;
  • не допускайте ударів;
  • прибирайте подалі напої та інші рідини.

Як вибрати ноутбук при обмеженому бюджеті?

Наш інтернет магазин ноутбуків пропонує купити ноут бу в Києві і з доставкою по Україні. Ми продаємо так звані лізингові моделі. Їх відмінність в тому, що ці комп'ютери брали в оренду європейські фірми. Їх термін експлуатації в середньому становить 3 роки, і застосування було максимально акуратним. Після ноути повернули постачальникам, а ті після діагностики і налагодження реалізували їх за зниженою ціною.

У підсумку ви можете купити ноутбук бу в Києві, пройшов як мінімум 3 етапи діагностики. Це сучасна модель без будь-яких слідів експлуатації, з повністю реалізованими характеристиками і великим робочим ресурсом. При цьому ціна - в середньому на 40-60% нижче, ніж у аналогічних нових моделей. Пропонуємо вам купити ноутбук онлайн з Європи будь-якого типу: від бюджетного до ігрового або ультрабука. Допоможемо підібрати модель для школяра, студента, офісного працівника або завзятого геймера, ноутбук для дому або для навчання. Даємо гарантію на всі моделі.

Передрук в повному обсязі матеріалів сайту "Evronot.com.ua", які публікуються на Сайті, заборонена. Дозволяється часткове цитування цих матеріалів - об'ємом не більше 1000 знаків (одна тисяча знаків) - з посиланням або прямий відкритим для пошукових систем гіперпосиланням в підзаголовку або першому абзаці матеріалу, що веде на відповідну статтю на сайті evronot.com.ua


Який фірми вибрати ноутбук?
Як вибрати відеокарту для ноутбука?
Який ноутбук найнадійніший?
Як вибрати ноутбук при обмеженому бюджеті?
Як правильно вибрати ноутбук?
Досить крутий, щоб хвалитися перед однолітками, досить продуктивний, щоб вважатися ігровим, а ще доступний за ціною, адже бюджет майже завжди обмежений?
Чи реально купити універсальний ноут для навчання, розваг, ігор?
Як не заплутатися в характеристиках?
Як не розоритися на покупку і залишитися задоволеними результатом?
Який фірми вибрати ноутбук?