Який ноутбук краще

  1. Який ноутбук краще - Asus і Lenovo?
  2. Asus
  3. Lenovo
  4. Порівняння ноутбуків Lenovo і Asus
  5. Який ноутбук краще - Asus або Acer?
  6. Acer
  7. Asus
  8. Порівняння ноутбуків Acer і Asus
  9. відеокарта:
  10. корпус:
  11. Відеоматеріал

При покупці ноутбука виникає закономірне питання: яку модель вибрати - hp Lenovo, Acer vs Asus, яке комп'ютерний пристрій буде більш надійним в застосуванні? Однозначно відповісти нього дуже складно. Навіть відомий виробник не гарантує високоякісну ідеальну збірку комп'ютерів, оскільки іноді присутні заводські дефекти. В основному ж виробляються вони не головними підприємствами, а філіями, які розташовані в Китаї, Україні, Росії. Крім того, іноді поломка виникає в результаті недбалого ставлення самого користувача, і в цьому випадку вже не грає ролі, якої фірми у вас лептоп, оскільки все залежить тільки від самої людини. У даній статті ми спробуємо розібратися, який ноутбук краще - "Асус" або "Леново", або "Асер". до змісту ↑

Який ноутбук краще - Asus і Lenovo?

При покупці ноутбука виникає багато спірних питань, особливо це стосується вибору виробника. Така ситуація виникає через різних рівнів продажів брендових компаній і різних думок користувачів. Жоден продавець-консультант не зможе знайти відповідь на поставлене вами питання про те, яка модель комп'ютерної техніки краще. Тільки ви самі можете визначитися з вибором, ознайомившись з необхідною інформацією, і вирішити, які риси і технічні характеристики для вас важливіше. При цьому вам доведеться шукати відповіді на питання, який ноутбук пропонує кращі процесором, від чого залежить якість звуку, в чому відмінність двох різних моделей з однакових цінової категорії.

На сучасному ринку не такий і багатий вибір комп'ютерних компаній, що пропонують ноутбуки. Asus і Lenovo є одними з лідерів в комп'ютерній області на ринку лептопів, зарекомендували себе як надійні і якісні виробники. Найкраще провести порівняльний аналіз універсальним способом, розібравши всі позитивні і негативні сторони конкретних моделей.

Важливо! На форумах користувачі відзначають, сучасні пристрої компанії " 'єйсус" набагато рідше піддаються пошкоджень, ніж представники фірми "Леново". До найбільш поширених поломок відноситься проблема розриву шлейфу, який знаходиться між екраном і корпусом.

Asus

Розглянемо модель Asus X55A (X55A-SX208D) Black. Зовнішній вигляд пристрою непоганий, хоча всі моделі компанії "Асус" виглядають чудово.

Пройдемося по технічним характеристикам обраної моделі, щоб зрозуміти, який ноутбук краще - "Асус" або "Леново":

  1. Великий екран має діагональ 15,6 дюйма.
  2. Роздільна здатність екрану - 1366 × 768.
  3. Габарити становлять 374 * 265 * 45 мм (ш * г * в).
  4. Вага становить 2,6 кг.
  5. Двоядерний процесор Intel Celeron 1000M.
  6. Застосовувана частота процесора становить 1,8 ГГц.
  7. Об'єм оперативної пам'яті дорівнює 2 Гб.
  8. Тип оперативної пам'яті DDR3 -1333 МГц.
  9. Обсяг HDD - 320 ГБ.
  10. Наявність оптичного приводу DVD Super Multi.

Наявність оптичного приводу DVD Super Multi

Lenovo

Яскравим представником ноутбука є модель компанії Lenovo ThinkPad X121e (3053AE4) Midnight Black. Розглянемо технічні характеристики ноутбука марки "Леново":

  1. Екран класичний з діагоналлю 11,6 дюймів.
  2. Дозвіл екрану складає 1366 × 768.
  3. Габарити становлять 289,6 * 208 * 23,5 мм. (Ш * г * в).
  4. Вага становить 1,55 кг.
  5. Двоядерний процесор AMD Dual-Core E-300.
  6. Застосовувана частота 1,3 ГГц.
  7. Об'єм оперативної пам'яті складає 4 ГБ.
  8. Тип оперативної пам'яті DDR3 -1333 МГц.
  9. Обсяг HDD - 500 ГБ.

Обсяг HDD - 500 ГБ

Порівняння ноутбуків Lenovo і Asus

Який ноутбук краще - Asus або Lenovo? При порівнянні двох моделей комп'ютерної техніки розглянемо різницю між цими пристроями та визначимо, на чому слід сконцентрувати свою увагу:

  • Зовнішній вигляд повністю залежить від ваших уподобань. Одним подобається матова поверхня моделі "Леново", інші ж вважають за краще глянсове покриття лептопа "Асус".
  • Модель "Асус", на відміну від ноутбука "Леново", володіє великим по діагоналі екраном, а роздільна здатність дисплея обидва пристрої мають однакове. Якщо ви проводите багато часу за екраном ноутбука, потрібно вибрати підходящий варіант.

Важливо! Якщо вам подобається якісне зображення, то можете вибирати лептоп фірми "Леново" з діагоналлю екрана 17 дюймів, правда, ціна при цьому буде дещо вищою, але зате будете отримувати задоволення від перегляду зображення. А ще обов'язково почитайте про те, матовий або глянсовий екран ноутбука краще .

  • Існує помітна різниця як в габаритах моделей, так і в вазі. Пристрій компанії "Асус" важче і виглядає набагато більше.
  • Ноутбуки даних моделей оснащені двоядерними процесорами різних модифікацій з різною частотою. Дізнайтеся, який процесор краще, в нашому рейтингу процесорів для ноутбуків .
  • Об'єм оперативної пам'яті в два рази більше у моделі компанії Lenovo. Для обох моделей характерний однаковий тип оперативної пам'яті.
  • Як для моделі компанії Lenovo, так і для лептопа фірми Asus характерні інтегровані графічні адаптери. Вони володіють гарною якістю для даної лінійки з середньої цінової категорії.
  • Комп'ютерний пристрій марки Lenovo є лідером за обсягом HDD. В окремому огляді на нашому порталі ви знайдете інформацію, як вибрати кращий SSD для ноутбука .
  • "Леново" і "Асус" мають однаковий мережевий адаптер Wi-Fi 802.11 і функцію Bluetooth.
  • Мінусом лептопа компанії Lenovo є відсутність оптичного приводу. У той час, як модель фірми "Асус" володіє даними елементом.
  • Як для однієї моделі, так і для другої характерна наявність веб-камери і вбудованого мікрофона, якими користуються для виходу в інтернет. Перейшовши за посиланням, ви дізнаєтеся, який модем краще для ноутбука .
  • Модель Lenovo ThinkPad має 3 порти USB 2.0 (один з них підтримує PowerShare), VGA, HDMI, LAN (RJ-45), комбінований аудіовхід, а також кардрідер 4 в 1. На відміну від пристрою фірми Lenovo, модель компанії Asus має тільки 2 порту USB, причому один USB 3.0, а другий порт USB 2.0. Крім того, пристрій марки "Асус" оснащено VGA і HDMI, LAN (RJ-45). Така модель також має мікрофонним входом і виходом на навушники, а також кардрідером.
  • Обидва представники ноутбуків порівнюваних компаній характеризуються однаковою операційною системою Windows.
  • Як одна, так і друга модель оснащені літій-іонними батареями, причому, обидві є 6-осередкова.
  • У комплекті поставки обох моделей також немає ніяких відмінностей. Комплект складається з ноутбука, батареї, документації і адаптера харчування.

Комплект складається з ноутбука, батареї, документації і адаптера харчування

Важливо! Зверніть увагу, що ці відомі виробники випускають ноутбуки-трасформери. Якщо вам для роботи потрібен саме такий, і ви розумієте, що на пошук потрібної інформації по форумам і тематичних сайтах ви витратите багато часу, вам точно стане в нагоді вже готовий рейтинг кращих моделей ноутбуків-трансформерів .

Який ноутбук краще - "Асус" або "Леново"? Порівнюючи моделі компанії Lenovo ThinkPad X121e (3053AE4) Midnight Black і фірми Asus X55A (X55A-SX208D) Black не спостерігається явного переможця. Як виявилося, вибір портативного комп'ютера явно залежить від особистих переваг користувача.

Важливо! Якщо при покупці для вас важливий розмір діагоналі або присутність оптичного приводу, то варто віддати перевагу моделі Asus X55A. А якщо ви більше звертаєте увагу на значення оперативної пам'яті або обсяг HDD, то краще придбати модель компанії Lenovo ThinkPad.

до змісту ↑

Який ноутбук краще - Asus або Acer?

При порівнянні продукції відомих фірм не тільки бренд грає роль, а не завадило б проаналізувати технічні характеристики моделі, що сподобалася конкретного товару. Однозначно відповісти на питання, яка комп'ютерна техніка з розглянутих фірм краще або гірше, неможливо, оскільки вони володіють абсолютно різними тактиками і мають різний ціновий сегмент.

Acer

Компанія Acer є відомою тайванською фірмою, яка зуміла зарекомендувати себе на міжнародному ринку комп'ютерного обладнання, побутової техніки та суперсучасної електроніки. Під такою брендового маркою відбувається випуск ноутбуків, смартфонів , Планшетів, стаціонарних персональних комп'ютерів, різних побутових пристроїв та іншої комп'ютерної техніки.

Продукція компанії Acer відрізняється такими основними характеристиками:

  • цілком доступна ціна;
  • відсутня переплата за брендовість;
  • наявність низького і середнього рівня престижності;
  • присутність непоганих технічних можливостей.

Важливо! Завдяки низькій ціновій категорії і високій якості, побутова техніка компанії Acer користується широкою популярністю у всіх країнах світу.

Asus

Продукція марки Asus входить в число кращих компаній, які займаються виробництвом комп'ютерної техніки. Фірма "Асус" випускає оптичні приводи, відеокарти, ноутбуки, стаціонарні персональні комп'ютери, монітори, мишки, смартфони, "материнки". Продукція фірми Asus характеризується наступними параметрами:

  • приналежність до середнього або високого цінового фактору;
  • чудовими експлуатаційними показниками;
  • хороша репутація бренду.

Важливо! Ноутбуки компанії Asus при підйомі на гору Джомолунгму відмінно себе зарекомендували. З слів альпіністів відомо, що на висоті 5000 м тільки продукція компанії "Асус" змогла функціонувати в нормальному режимі, в той час як лептопи інших фірм навіть не змогли включитися на такій висоті.

Порівняння ноутбуків Acer і Asus

Для порівняння використовують кілька основних параметрів, які відрізняють продукцію компанії Acer від комп'ютерної техніки фірми Asus. Будь-який користувач може ознайомитися з основними характеристиками, прийняти правильне рішення і віддати перевагу сподобалася компанії в кожному конкретному випадку.

Розглянемо основні відмінності, щоб визначити який ноутбук краще - Acer або Asus

Розглянемо основні відмінності, щоб визначити який ноутбук краще - Acer або Asus

відеокарта:

  • Відеокарта ПК фірми Acer характеризується порівняно непоганою якістю. В основному в комплект лептопа входять окремі карти, які збільшують загальні габарити комп'ютерної техніки.
  • Відеокарта ноутов Asus демонструє чудову якість і чималий обсяг пам'яті. Ноутбуки даної марки характеризуються інтегрованими відеокартами.

Система охолодження:

  • Система охолодження в лептопа компанії Acer зовсім ненабагато поступається відповідної продукції фірми Asus. Навіть при такому незначному відміну може існувати ризик перегріву.
  • Система охолодження комп'ютерних пристроїв бренду "Aсус" дуже добре спроектована, завдяки чому ноутбуки не перегріваються і досить довгий проміжок часу здатні функціонувати забезпечуючи комфортну роботу.

Важливо! Система охолодження будь-якого ноутбука працює в екстремальних режимах. Для здійснення нормального теплообміну між процесором і радіатором слід використовувати якісну термопасту. Не думайте, що розбиратися в цьому треба лише професіоналу. Кожен, хто має комп'ютер і регулярно ним користується, повинен точно знати, термопаста для ноутбука - яка краще .

корпус:

  • Корпус лептопів компанії Acer виготовлений з матеріалу, який є м'яким, податливим і вкрай чутливим до будь-яких механічних впливів. В результаті - на корпусі виникають ушкодження у вигляді подряпин, тріщин, потертостей.
  • Для корпусу ноутбука фірми Asus характерна підвищена міцність, що допомагає надовго зберегти первозданний зовнішній вигляд поверхні комп'ютерного пристрою.

Дизайн:

  • Комп'ютерна техніка бренду Acer характеризується громіздким і малопривабливим дизайном.
  • Комп'ютерну продукцію компанії "Aсус" відрізняє добре продуманий і стильний дизайн.

батарея:

  • Батарея в комп'ютерних пристроях моделей Acer має нетривалий термін експлуатації, дуже швидко приходить в непридатність. Через кілька років активного функціонування зарядка батареї зможе тримати всього п'ятнадцять-двадцять хвилин.
  • У лептопів компанії Asus батарея демонструє тривалий термін експлуатації.

Гарантійний період:

  • Купуючи продукцію фірми Acer виробник дає гарантію на один рік.
  • Для брендових моделей компанії "Aсус" характерно, як правило, два роки гарантії на придбану продукцію.

Ціна:

  • Комп'ютерна техніка компанії Acer характеризується порівняно невисокою ціновою категорією, що знаходиться в нижньому сегменті.
  • Брендові моделі фірми Asus відрізняються досить високою ціною, яка відповідає середньому і високому сегменту.

довговічність

Який ноутбук краще - Acer або Asus за цим критерієм?

  • Продукція марки Acer є лідером за кількістю звернень в сервісні центри. В основному пошкодження виникають через вихід з ладу "материнки" і південного моста, що призводить до відмови функціонування деяких клавіш.
  • Вважається, що комп'ютерна техніка компанії "Aсус" набагато рідше схильна до ремонтних робіт, але все залежить від моделі. На термін експлуатації впливає завод-складальник деталей існуючої моделі.
до змісту ↑

Відеоматеріал

У цій статті ми розібрали основні моменти щодо продукції різних торгових марок. Щоб прочитати озиви покупців, можна це зробити на форумі. Сподіваємося, ця інформація допомогла вам для себе визначити, який ноутбук краще - "Асус", "Леново" або "Асер".

Який ноутбук краще - Asus і Lenovo?
Який ноутбук краще - "Асус" або "Леново"?