HTC ніяк не може розлучитися з Microsoft і смартфонами на Windows

Упевнений, багато хто з наших читачів пам'ятають компанію HTC як виробника комунікаторів на операційній системі Windows Mobile. Починаючи з 1998 року майже 11 років компанія виробляла пристрої на ОС від Microsoft. Не дивно, що вони ніяк не можуть від цього відвикнути, навіть незважаючи на те, що вже майже 7 років випускають пристрої на Android. Весь цей час то тут, то там у HTC візьме, та й вийде пристрій на свіжій версії Windows, і, здається, у Microsoft і HTC є плани на спільне майбутнє.

У 2009 році більшість пристроїв HTC виходили на базі Android, і у багатьох мобільна ОС від Google асоціювалася саме зі смартфонами тайванської компанії. Проте компанія в той же час допомагала дихати Windows Mobile 6, випускаючи пристрої на кшталт HTC HD2, але заспокоїлася, коли стало зрозуміло, що WM вже нічим не врятувати.

Проте компанія в той же час допомагала дихати Windows Mobile 6, випускаючи пристрої на кшталт HTC HD2, але заспокоїлася, коли стало зрозуміло, що WM вже нічим не врятувати

Занепокоєння повернулося в 2010 році. Випускаючи чудові смартфони на Android, які мають хороший попит і зараз, компанія раптом вирішила випустити кілька пристроїв на новій Windows Phone 7. Так з'явилися HTC Mozart, Radar і Titan. Багато з них були раді спробувати нове рішення, але великої популярності ці смартфони не отримали, як і WP7.

Продукти від HTC ставали все краще, і кращі з них, зрозуміло, працювали на Android з фірмовою оболонкою Sense, однак вихід Windows Phone 8 в HTC відзначили запуском моделей HTC 8S і 8X, які відрізнялися вельми цікавим дизайном і не найпопулярнішою операційною системою. Подейкують про існування HTC One M8 на Windows, але бачив чи хтось цей смартфон?

Незважаючи на те, що смартфони HTC на базі Android користуються успіхом, тайванська компанія все ще робить ставку на Microsoft і має плани по запуску смартфона на новій Windows 10. Ресурс Windows Central запевняє, що цим смартфоном стане HTC One M9. Повідомляється також, що у двох компаній в цілому великі плани щодо співпраці і розглядається можливість запуску в тому числі і більш бюджетного пристрою на базі Windows.

У HTC багата історія співпраці з Microsoft, і, можливо, в компанії очікують, що настане час, коли це партнерство допоможе їм змінити ситуацію на ринку. Варто відзначити, що інші компанії теж не проти випускати пристрої на Windows. І Samsung, і LG, незважаючи на успішність своїх продуктів на Android, не хочуть випускати з уваги розвивається ОС.