Як включити 4G на Android

  1. Переваги 4G-мережі
  2. Включення мережі 4G на Android зі стандартною оболонкою
  3. Включити 4G на смартфоні Samsung
  4. Чому не включається 4G
  5. Налаштування інтернету 4G

Відносно недавно мобільні оператори почали надавати своїм абонентам високошвидкісний інтернет, який називається 4G Відносно недавно мобільні оператори почали надавати своїм абонентам високошвидкісний інтернет, який називається 4G. Це нове покоління мобільної мережі, яке відкриває доступ до інтернету на досить великій швидкості (в теорії - до 1 Гбіт / с, але на практиці - близько 100-500 Мбіт / с). Однак варто зауважити, що не кожен користувач вміє активувати цю функцію на своєму смартфоні. Тому в даній статті ми розберемо, як включити 4G на Android.

Переваги 4G-мережі

Мережа нового покоління має одне, але дуже важлива перевага - висока швидкість доступу до інтернету. Це, в свою чергу, відкриває перед користувачами нові можливості:

  • перегляд онлайн-відео в Full HD-форматі;
  • доступ до високошвидкісного інтернету в будь-якій точці країни, де є покриття мобільного оператора;
  • можливість грати в ігри для декількох гравців;
  • обмін великими файлами між різними пристроями (в тому числі і між хмарними сховищами).

Звичайно, всі можливості мобільного (бездротового) високошвидкісного інтернету перерахувати неможливо. Але всі ми розуміємо, що висока швидкість з'єднання має явні переваги. Інтернет 4G на Android перетворює смартфон або планшет в інструмент, що дозволяє вирішувати найрізноманітніші повсякденні завдання, а також робить його справжнім мультимедійним центром з необмеженими ресурсами.

Отже, як же включити це з'єднання на смартфоні з Android?

Включення мережі 4G на Android зі стандартною оболонкою

Операційна система Android сильно спрощена. Це зроблено для того, щоб навіть недосвідчені користувачі не стикалися з труднощами. Якщо потягнути зверху екран до низу, з'являється панель повідомлень (так звана шторка). Тут ви можете побачити кілька кнопок для швидкого доступу до найбільш часто використовуваних функцій, таким як Wi-Fi, годинне, режим без звуку і так далі. Серед них буде кнопка для включення / вимикання мобільного інтернету - «Пакетні дані» (на деяких версіях Android кнопка може називатися «Передача даних» або взагалі без назви, в такому випадку шукайте кнопку з двома протилежно спрямованими стрілками). Операційна система Android сильно спрощена

При натисканні на неї кнопка загориться. Це буде вказувати на те, що модем для роботи з мобільною мережею активований і ви можете користуватися інтернетом. Звичайно, щоб використовувати 4G, ваш телефон (планшет) повинен підтримувати цю мережу. Крім цього, в ряді випадків потрібно самостійно налаштовувати доступ і включати режим LTE (4G). Як це робиться, ми розглянемо нижче.

Включити 4G на смартфоні Samsung

Вище ми розглянули, як включити 4G на Android без будь-яких оболонок (на так званому голом Android). Але більшість виробників створює фірмові оболонки, які часто суттєво змінюють зовнішнє оформлення ОС. Однією з найбільш популярних є TouchWiz від Samsung. Вона вносить істотні зміни в інтерфейс, тому розглянемо, як включити мобільні дані на прикладі смартфона Samsung S4 з Android 5.0.1.

В даному випадку ви також можете потягнути зверху екрану до низу пальцем - з'явиться панель повідомлень з кнопками швидкого доступу до основних функцій, в тому числі і до пакетних даних. Але є й інший спосіб активації 4G. Для цього необхідно:

  1. Увійти в меню додатків, знайти ярлик «Налаштування» і запустити його.
  2. У вкладці «Підключення» вибрати пункт «Використання даних».
  3. Встановити галочку в рядку «Мобільні дані».

Після цього мережа активується (можна працювати з інтернетом). Нижче ви зможете налаштувати обмеження трафіку, подивитися, які програми використовують інтернет і в якому обсязі. Як бачите, все досить просто. Однак іноді користувачі стикаються з тим, що мережа не працює або не вмикається з належною швидкістю. В такому випадку доведеться налаштовувати зв'язок самостійно.

Чому не включається 4G

Як вже говорилося вище, далеко не кожен смартфон підтримує 4G-мережу. Тому, перш ніж підключатися до такого інтернету, слід перевірити характеристики вашого пристрою. Можуть виникати й інші проблеми:

  • збій в програмному забезпеченні (або збій в налаштуваннях операційної системи);
  • вірус або шкідливий додаток;
  • апаратна помилка.

Збій в роботі ПО або в налаштуваннях - це досить поширена помилка. Як правило, відбувається вона через накопичився кешу, який скидається шляхом перезавантаження гаджета. Накопичується кеш в результаті використання смартфона - в пам'яті зберігається прогрес ігор, тимчасові файли після перегляду онлайн-відео, інформація про видалення або установці додатків і так далі.

Крім цього, досить часто після установки додатків, що мають доступ до налаштувань мережі, з'являються збої в мережевих параметрах. В такому випадку перезавантаження може не спрацювати. Тому, якщо в якийсь момент на Android перестав працювати 4G і перезавантаження не вирішила проблему, слід скинути до заводських параметрів.

Якщо навіть скидання не допомагає, можна зробити висновок, що проблема носить апаратний характер. Це означає, що з ладу вийшов сам модем. В такому випадку доведеться звернутися в сервісний центр, так як потрібно замінити несправну деталь. Варто розуміти, що часто проблема криється в налаштуваннях доступу до мережі 4G.

Налаштування інтернету 4G

Питання, як налаштувати 4G на Android, зустрічається досить рідко. Справа в тому, що сучасні мобільні оператори надають автоматичні настройки для своїх мереж. Більш того, всі налаштовується в той момент, коли ви вперше вставляєте SIM-карту в смартфон. Але буває, що підключення інтернету не відбувається. В такому випадку опцію треба налаштувати самостійно.

В першу чергу потрібно подзвонити вашому мобільному оператору і попросити вислати автоматичні настройки для LTE-мережі. При цьому уточніть модель вашого смартфона. Якщо це можливо, оператор надішле повідомлення на ваш телефон. При відкритті цього повідомлення з'явиться повідомлення про те, що це автоматичні настройки. Вам потрібно тільки погодитися з їх установкою.

Якщо ж автоматичні настройки недоступні для вашого смартфона, мобільний оператор їх не надає, доведеться налаштовувати вручну. Для цього виконайте декілька простих кроків:

  1. Увійдіть в настройки.
  2. Знайдіть розділ «Інші мережі».
  3. Перейдіть в «Мобільні мережі».
  4. Клікніть пункт «Точки доступу».

Тут потрібно вводити коректні дані. Дізнатися їх можна в підтримці вашого мобільного оператора. Для кожної мережі будуть свої унікальні налаштування.

Крім налаштувань, часто доводиться вручну вибирати тип з'єднання. Як правило, для економії заряду батареї в системі встановлений спільний автоматичний режим GSM / WCDMA, в якому смартфон сам визначає тип доступної мережі. Але вибір тут лежить між 2G і 3G. Щоб поміняти режим, вам потрібно виконати вищевказані дії до 3 кроку (входу в «Мобільні мережі»), потім клікаєте «Режим мережі». Крім налаштувань, часто доводиться вручну вибирати тип з'єднання

Тут потрібно поставити маркер напроти потрібного вам режиму. У нашому випадку це LTE / CDMA - смартфон буде вибирати між 3G і 4G, віддаючи перевагу більш високій швидкості зв'язку.

Якщо вас цікавить питання, як залишити тільки 4G в Android, тоді вибираєте пункт «Тільки LTE». Після внесення змін доведеться перезавантажити пристрій. Варто зазначити, що такий режим буде споживати досить багато електроенергії. Тому з метою економії заряду батареї краще встановити спільний режим.

Як включити 3G, 4G на телефоні: Відео

Отже, як же включити це з'єднання на смартфоні з Android?