Частки операційних систем і браузерів

замітка , В якій наведена цікава статистика по частках операційних систем і браузерів - це за даними компанії NetApplications.

Частки операційних систем.

Windows 10 чверть відвоювала, Windows 7 становить приблизно половину, під 10% до сих пір для чогось живуть на XP. Ну і корисна статистика для тих шанувальників Apple, які, надивившись кіношек з product placement макбуков, запевняють, що, цитую, "так все вже працюють на макбуков, про вашу дурну віндозу ніхто вже й не згадує". Так ось, частка макбуков - менше 5%. Я взагалі думав, що буде більше - близько 10%. (Тільки не треба знову починати нити: "Ой, Алекс, що ж ти Apple так не любиш" ... Я сто разів говорив, чому я Apple не люблю.)

Ну і частки браузерів. Chrome настає (що є для мене загадкою) і вже завоював більше половини ринку. Чому майже 20% працюють на MSIE - для мене теж загадка. Firefox, наскільки я пам'ятаю попередню статистику, помітно просів, але це не дивно, з огляду на те, що вони останні років п'ять тому і не можуть побороти жор пам'яті, глюки і гальма. Ну і Opera, наскільки я пам'ятаю, свій відсоточок в основному тримає саме через російських користувачів.

Ну і Opera, наскільки я пам'ятаю, свій відсоточок в основному тримає саме через російських користувачів