Налаштування роутера UPVEL UR-315BN

  1. Як увійти в налаштування роутера UPVEL UR-315BN
  2. Налаштування інтернету на роутері UPVEL UR-315BN
  3. Налаштування бездротової мережі (Wi-Fi) на роутері UPVEL UR-315BN
  4. Прошивки, керівництва та сертифікати для роутера UPVEL UR-315BN
  5. Технічні характеристики роутера UPWEl UR-315BN

У цій статті розповімо про те, як налаштувати роутер UPVEL UP-315BN з підтримкою IP-TV в картинках. Дана модель роутера в порівнянні з традиційним варіантом D-Link DIR-300 NRU дешевша, однак по стабільності роботи і певних розділів більш вигідна. Наприклад, в роутері UPVEL UR-315BN є функція захисту від DoS-атак і створення VLAN-ів, а у всіх дешевих популярних DIR-ах у фірми D-Link їх немає.

UPVEL UP-315BN з підтримкою IP-TV

Роутер UPWEL UR-315BN дозволяє здійснювати зв'язок з вашим ноутбуком, планшетом або мобільним пристроєм на швидкості до 150 мегабіт / с, що дозволяє користуватися високими тарифними планами без помітного зниження швидкості. Відомі випадки, коли традиційні моделі роутерів (D-Link DIR-300, деякі моделі роутерів Trendnet) різали швидкість на рівні 30-40 мегабіт / с, що засмучувало користувачів, що підключили собі найшвидкісніші тарифи інтернет в Івантєєвці . Даний роутер вже з весни 2012 року UPVEL UR-315BN відмінно виправдовує свої параметри у одного з абонентів при тарифному плані Івстар на швидкості 55 Мегабіт / с.

Перейдемо безпосередньо до налаштування роутера UPVEL UR-315BN, і, зокрема, інтернету і бездротової мережі.

Як увійти в налаштування роутера UPVEL UR-315BN

Як і більшість існуючих роутерів, налаштовувати роутер UR-315BN можна також через вебсайт. Для цього підключіться до роутера за допомогою кабелю в один з роз'ємів з номером від 1 до 4. Мережева карта вашого ноутбука або комп'ютера при цьому повинна мати ті ж настройки, що і відразу після свіжої установки Windows, тобто по суті ніяких налаштувань бути не повинно. Перевірити це можна, зайшовши в настройки мережевої карти. Наберіть в браузері адресу http://192.168.10.1, після чого у вікні входу в систему введіть логін admin пароль admin.

Маленьке зауваження. Не забувайте частіше натискати кнопку Зберегти або ОК після змін у налаштуваннях в будь-якому розділі роутера. Якщо щось пішло не так, ви завжди можете скинути налаштування роутера на заводські за допомогою кнопки RESET.

Налаштування інтернету на роутері UPVEL UR-315BN

Після входу в систему налаштувань роутера ви потрапляєте на головну сторінку, де буде відображено короткий звіт про поточний стан роутера. У розділі Стан WAN відображається тип встановленого з'єднання і отримані або налаштовані IP-адреси. На наведеному прикладі можна переглянути статус роутера в мережі Івстар, де заданий тип підключення DHCP (отримувати адреси автоматично). У розділі Стан WLAN відображається назва вашої бездротової мережі (SSID), наявність пароля до неї (Шифрування). Крім усього, тут відображається версія програмного забезпечення (прошивки) роутера UPVEL UR-315BN і тривалість роботи роутера з моменту останнього включення в розетку. На головній сторінці ви завжди зможете проконтролювати чи правильно налаштований ваш роутер. В меню Стан - Стан LAN і Стан WAN можна більш детально побачити поточні налаштування локальної мережі та підключення до інтернету.

В меню Стан - Стан WAN відображається тип підключення до інтернету і налаштовані IP-адреси, а також MAC-адресу роутера. На зображенні представлений тип підключення DHCP який використовується в мережі Івстар. По суті це заводська початкова настройка роутера. MAC-адресу іноді потрібно знати, щоб провайдер міг ініціювати ваше обладнання для роботи в його мережі. У мережі Івстар знання MAC-адреси може знадобитися (та й то іноді) тільки тим, хто підключений до інтернет через кабельний тв-модем.

У розділі Стан - Стан WLAN відображаються параметри вашої бездротової мережі:

  • Частотний канал - номер каналу, на якому мовить роутер (від 1 до 13).
  • пропускна здатність - максимальна швидкість з'єднання між вашим роутером і ноутбуком, планшетом, телефоном. Не плутайте ту швидкість зі швидкістю інтернету!
  • SSID - назва вашої бездротової мережі.
  • Шифрування - наявність встановленого пароля на бездротову мережу. Якщо ви вирішили поділитися безкоштовно своїм інтернетом з сусідами, тут відображається фраза Незахищена мережу (без паролів).
  • Список клієнтів - перелік пристроїв, підключених в поточний момент до вашої бездротової мережі. Основним індентіфікатором тут є MAC-адресу бездротового пристрою, що підключений до роутера.

Основним індентіфікатором тут є MAC-адресу бездротового пристрою, що підключений до роутера

Якщо даний роутер ще ніхто ніколи не налаштовував і він був вийнятий з коробки, тоді абоненти мережі Івстар можуть відразу перегорнути інструкцію з налаштування роутера UPVEL UR-315BN до налаштування бездротового з'єднання. У мережі Івстар на роутерах потрібно налаштовувати тільки бездротову мережу (за великим рахунком пароль і назву мережі), все інше підходить під нашу мережу автоматично.

Переходимо в лівому стовпчику меню в розділ Основні настройки - керування файлами WAN. саме в цьому розділі відбуваються настройки з'єднання роутера UPVEL UR-315BN з інтернетом. Користувачі мережі Івстар тут нічого міняти не повинні: тип підключення до інтернету має бути таким як то виставлено виробником, тобто DHCP. Якщо ви виходите в інтернет через телевізійний кабельний модем і роутер придбали пізніше ніж вас підключили до інтернету, вам може знадобитися настройка MAC-адреси в цьому вікні нижче. Поставте галочку поруч з опцією Клонувати MAC-адресу та натисніть кнопку Дізнатися MAC-адресу щоб скопіювати його з мережевої карти вашого комп'ютера або ноутбука який підключався спочатку при установці інтернету в квартирі. Рекомендуємо відзначити галочками опції Дозволити ping-опитування WAN-порту і Дозволити PPTP через VPN. Перша опція дозволить вашому провайдеру перевіряти доступність вашого роутера з його серверів, а друга дозволить встановлювати VPN підключення за логіном і паролем.

Якщо в мережі вашого провайдера виходить так, що мережева карта повинна отримувати адресу виду 192.168.10. *, Тоді вам необхідно в налаштуванні інтерфейсу LAN поміняти внутрішній IP-адреса на інший, наприклад на 15.15.15.1, інакше будуть проблеми з виходом в інтернет . Якщо ж інтернет працює і без зміни цих налаштувань, то тут чіпати без необхідності нічого не треба.

Абоненти Івстар вибирають з'єднання з інтернетом тільки Динамічний IP, DHCP або Dinamic IP!

Якщо у вашій мережі використовується VPN або PPPoE-з'єднання з інтернетом, що вимагає введення як мінімум логіна і пароля, вам необхідно налаштувати це з'єднання. У роутере UR-315BN робиться це в розділі Основні налаштування - Інтерфейс WAN.

Так, наприклад, при використанні VPN-підключення необхідно вибрати Тип підключення PPTP, вибрати Тип адреси Динамічний, вказати в якості Імені сервера адресу сервера авторизації (в мережі Івстар це nas.ivstar.net), вказати ім'я користувача (логін) і пароль від доступу до інтернету. Нижче на цій же сторінці обов'язково поставити галочку навпроти опції Дозволити PPTP через VPN.

Налаштування бездротової мережі (Wi-Fi) на роутері UPVEL UR-315BN

По суті налаштування бездротової мережі - єдине. що потрібно налаштувати користувачеві мережі Івстар в силу використовуваної технології підключення інтернет. Перейдіть в лівому стовпчику в розділ Wi-Fi мережу в меню Основні настройки. Необхідно перевірити і встановити такі параметри:

    • Wi-Fi модуль виставити в положення Увімкнути (включено). Якщо вам не потрібна бездротова мережа в квартирі, поставте крапку в позицію Викл.
    • Режим виставте в положення AP (точка доступу).
    • У рядку з SSID введіть латинськими символами і (або) цифрами назва вашої бездротової мережі, наприклад, IVSTAR.NET.

<Li »> Частотний канал виставляйте 2.4 GHz B + G + N (Mixed), щоб по можливості дозволити всім пристроям підключатися до роутера. Якщо виникають проблеми з підключенням, коли один пристрій бачить вашу мережу, а інше немає, спробуйте змінити цю опцію на іншу.

  • Номер каналу залиште заводським якщо у вас немає проблем з інтернетом по бездротовій мережі. Якщо часто по вай-фай інтернет нестійкий, з першого разу не підключаються ваші мобільники або планшети, змініть номер каналу на інший. Така проблема часто буває при розміщенні по сусідству баз радіотаксі, пожежних, постів поліції та інших джерел радіозавад.
  • В поле / Аутентифікація виставте найскладніший варіант шифрування вашого з'єднання WPA2-PSK, задайте пароль (ключ) від 8 до 64 символів на ваш вай-фай. Якщо один з пристроїв не може підключитися до вай-фай, змініть тип аутентифікації на інший або поміняйте пароль.

Інші налаштування рекомендуються до зміни тільки для досвідчених користувачів. Більшість звичайних користувачів можуть вже лазити в інтернеті!

Додаткові настройки роутера UPVEL UR-315BN для просунутих користувачів

В меню Wi-Fi мережу - Додаткові налаштування можна відрегулювати роботу вай-фай на відстанях, близьких до максимально можливим (на відкритій місцевості при наближенні до 300 метрам, в будівлях - до 100 метрам). При поганій роботі вай-фай, а також при дуже близькому розташуванні ваших пристроїв, іноді буде корисно знизити потужність радіопередавача вай-фай до 25% і нижче від номінальної. Зробити це можна, зазначивши потрібне процентне значення потужності вихідного сигналу. Для тих, хто турбується про своє здоров'я, потужність в 5% буде вельми до речі, якщо ваш планшет підключений до роутера в сусідній за стінкою кімнаті.

Якщо ви на одному з підключених до роутера пристроїв організували ігровий або веб-сервер, ви можете налаштувати перенаправлення портів на роутері, щоб відвідувачі могли заходити на ці сервера. Налаштування перенаправлення портів на роутері UR-315BN здійснюється в розділі Доступ - Перенаправлення портів.

Додатково ви можете захистити свої сервера і комп'ютери від DoS-атак ззовні в розділі Доступ - Виявлення DoS-атак.

Якщо після установки роутера пропав вихід в будь-яку мережу провайдера, наприклад пірингову мережу, вам може знадобитися налаштувати маршрутизацію на роутер. Зробити це можна в розділі Маршрутизація - Статичні маршрути.

Якщо вам потрібно обмежити доступ пристроїв з яких можна буде зайти в налаштування роутера або навпаки, зняти обмеження, ви можете зробити це в розділі Wi-Fi - Управління доступом. Як пристрої вводяться їх MAC-адреси.

Змінити пароль на вхід в настройки роутера можна в розділі Сервіс - Пароль.

Якщо виникне необхідність закрити доступ до певних сайтів або дозволити тільки конкретні сайти через ваш роутер UPVEL UR-315BN, ви можете зафільтрованних їх в розділі Доступ - Фільтрація по URL.

Роутер також дозволяє зробити фільтрацію до доступу в інтернет по MAC-адресу в розділі Доступ - Фільтрація по MAC.

Роутер також дозволяє зробити фільтрацію до доступу в інтернет по MAC-адресу в розділі Доступ - Фільтрація за IP-адресами і номерами портів.

Якщо ваш роутер працює нестабільно з дня покупки, некоректно працює будь-яка функція роутера, ви можете оновити прошивку роутера UPVEL UR-315BN в розділі Сервіс - Оновлення програмного забезпечення. Завантажити свіжу версію прошивки можна з цієї сторінки нижче або з сайту розробника.

Завантажити свіжу версію прошивки можна з цієї сторінки нижче або з сайту розробника

Ви можете зберігати всі виконані зміни на роутері в файл настройок, зберігши його на ваш комп'ютер, а потім, при необхідності відновити настройки на роутері. Зробити це можна в розділі Сервіс - Збереження / Завантаження налаштувань. Крім того тут же можна зробити програмну перезавантаження роутера

Якщо ви хочете перетворити роутер в ретранслятор сигналу або організувати точку доступу в вашому кафе, ви можете поміняти режим роботи роутера в розділі Додаткові настройки - Режим роботи.

Крім того, роутером можна управляти і через SSH і зробити ряд інших налаштувань, але це вже окрема історія ...

Прошивки, керівництва та сертифікати для роутера UPVEL UR-315BN

Керівництво користувача до роутера UPVEL UR-315BN російською Сертифікат РОСТЕСТ на роутер UPVEL UR-315BN Прошивка роутера Upvel UR-315BN v1.2.2 версія від 02.04.2013 Прошивка роутера Upvel UR-315BN v1.2.2 версія від 18.10.2013

Технічні характеристики роутера UPWEl UR-315BN

Устаткування Стандарти IEEE 802.3 (10Base-T) IEEE 802.3u (100Base-TX) IEEE 802.11b IEEE 802.11g На основі технології IEEE 802.11n WAN 1 x 10/100 Мбіт / с Auto-MDIX port (Internet) LAN 4 x 10 / 100 Мбіт / с Auto-MDIX port Кнопка WPS Wi-Fi Protected Setup (WPS) Тип з'єднання Динамічний IP, статичний IP, PPPoE, PPTP, L2TP, Russia PPPoE, Russia PPTP, Russia L2TP Підтримувані браузери Internet Explorer 6.0 або вище, Firefox, Safari Контроль / обмеження доступу Фільтрація MAC-адрес (20 записів), доменів / URL (40 записів), протоколів / IP (20 записів) Індикатори Харчування, Status, LAN1 - LAN4, WAN, WLAN Харчування 5 В DC, 1.2A зовнішній блок харчування потужність 3.5 Вт Габарити 150 x 110 x 30 мм Вага 225 г Темп ература Робоча: 0 ° С ~ 40 ° CХраненія: -10 ° ~ 70 ° C Вологість 10% ~ 95% максимум (без конденсації) Сертифікати FCC, CE Бездротовий зв'язок Частоти 2.412 ~ 2.484 Гц ISM band Антена незнімна антена з коефіцієнтом посилення 2dBi Модуляція 802.11b: CCK (11 і 5.5 Мбіт / с), DQPSK (2 Мбіт / с), DBPSK (1 Мбіт / с) 802.11g: OFDM з BPSK, QPSK і 16/64-QAM802.11n: BPSK, QPSK, 16QAM , 64QAM з OFDM Media Access Protocol CSMA / CA з ACK Швидкість передачі даних 802.11b: до 11 Мбіт / с802.11g: до 54 Мбіт / с802.11n: до 150 Мбіт / с Потужність передавача 802.11b: 15dBm @ 11 Мбіт / С802 .11g: 15dBm @ 54 Мбіт / с802.11n: 13dBm @ 150 Мбіт / с Чутливість приймача 802.11b: -85dBm @ 11 Мбіт / с802.11g: -68dBm @ 54 Мбіт / с802.11n: -62dBm @ 150 Мбіт / с Шифрування 64/128-WEP, WPA-PSK / WPA2-PSK, WPA / WPA2-RADIUS Канали 1-11 (FCC), 1-13 (ETSI)