Opera поставить браузер для бюджетних телефонів Nokia

Opera і Microsoft підписали угоду по розробці мобільного браузера для телефонів Nokia (належить Microsoft), повідомляє Reuters .

Opera Mini на телефоні Nokia E65 у 2009 році Opera Mini на телефоні Nokia E65 у 2009 році

«Ми підписали стратегічну угоду про ліцензування з Microsoft. Фактично ми забираємо собі департамент Nokia зі створення браузерів », - наводить агентство слова президента Opera Ларса Бойлсесена (Lars Boilsesen). Мобільний браузер Opera Mini за замовчуванням встановлять на телефони Series 30+, Series 40 і Asha. Тим, хто вже використовує телефони цих серій з передвстановленим браузером Xpress, запропонують перейти на Opera Mini. Одним із заявлених розробниками переваг браузера є функція стиснення даних, яка дозволить користувачам з країн, що розвиваються економити на передачу даних.

На даний момент Opera Mini встановлений на 250 млн пристроїв, 100 млн з яких працюють на Android. Невідомо, чи буде угода поширюватися на пристрої з Windows Phone. На них зараз встановлювати мобільну версію Internet Explorer.

Microsoft придбала мобільний бізнес Nokia за 7,2 млрд доларів у вересні 2013 року. Угода завершилася в квітні 2014 року. Новим керівником мобільного підрозділу став колишній гендиректор Nokia Стівен Елоп. У вересні 2013 року Opera випустила браузер Coast . Він адаптований під використання на мобільних пристроях.