Opera в 2014 році: повернення закладок, мобільний інтернет на розумних годинах і більше 40 інших релізів

  1. Гучне повернення закладок в Opera для комп'ютера
  2. Стиснення мобільних даних: тепер і для відео
  3. Нові мобільні платформи і пристрої
  4. Браузер без кнопок Opera Coast для iPhone
  5. Opera Max: економимо мобільний трафік в 87 країнах

2014 рік був дуже багатим на події для Opera - за цей час ми випустили понад 40 великих десктопних і мобільних оновлень. Давайте згадаємо найяскравіші з них:

Гучне повернення закладок в Opera для комп'ютера

Мабуть, головним оновленням Opera для комп'ютера стало повернення закладок. При цьому ми поліпшили їх масою нових фішок: тепер закладки в Opera оформлені у вигляді візуальної галереї і ви можете поділитися цілими колекціями з друзями.

Стиснення мобільних даних: тепер і для відео

Вже більше десяти років технологія стиснення даних Opera піклується про економію вашого мобільного трафіку. А тепер крім тексту і зображень Opera Mini для iOS також навчилася стискати відео. З випуском версії 9.0 на початку листопада вона стала першим мобільним браузером з функцією відеоускоренія .

Нові мобільні платформи і пристрої

Зручний і швидкий інтернет на самих різних пристроях і платформах - наш пріоритет. У 2014 році ми уклали угоду з Microsoft про предустановке Opera Mini на всіх телефонах сімейств Series 30+, Series 40 і програмної платформи Asha. А Opera для Android, в свою чергу, стала браузером за замовчуванням для лінійки смартфонів Nokia X і мобільних пристроїв Huawei , Які поставляються в Росію.

Що стосується нових платформ - у вересні відбувся бета-реліз Opera Mini для Windows Phone . Ми продовжуємо працювати над покращенням цієї версії, і в цьому нам дуже допомагають ваші коментарі.

Крім того, крім комп'ютерів, телефонів, смартфонів і планшетів ми робимо зручний інтернет доступним і на розумних годиннику. Opera Mini стала першим веб-браузером на смарт-годинах Samsung Gear S з операційною системою Tizen.

Браузер без кнопок Opera Coast для iPhone

Ще в кінці 2013 року ми представили браузер Opera Coast, де ризикнули зробити буквально все по-іншому - практично ніяких кнопок, все управління жестами, а сайти там виглядають як додатки. Ми раді, що ідея знайшла відгук серед iOS-користувачів, і в квітні цього року ми також випустили Opera Coast для iPhone .

Opera Max: економимо мобільний трафік в 87 країнах

Навесні цього року ми запустили Android-додаток Opera Max , Яке стискає мобільні дані не тільки в браузері, а й для інших додатків. Тим самим, воно дозволяє заощадити до 50% мобільного трафіку. На сьогоднішній день програма Opera Max є для користувачів в 87 країнах.

Ми сподіваємося, що ці оновлення зробили вашу роботу в інтернеті ще приємніше і зручніше. Попереду ще більше цікавих планів. Ваші відгуки, конструктивна критика, креативні відеоогляди - все це допомагає нам рухатися вперед. До речі кажучи, за рік наше офіційне співтовариство ВКонтакте виросло в 11 разів, і нас стає все більше.

Спасибі за те, що ви з Opera! Ми вітаємо всіх з Новим роком і бажаємо відмінно провести свята!

Ми вітаємо всіх з Новим роком і бажаємо відмінно провести свята