Apple поступилася Lenovo місце лідера в рейтингу кращих брендів ноутбуків

Apple поступилася Lenovo місце лідера в щорічному рейтингу кращих брендів ноутбуків. Про це свідчать дані, опубліковані порталом Laptop Magazine.


В цьому році компанія Apple, яка очолювала список кращих брендів ноутбуків з 2010 по 2016 роки, виявилася на 5-му місці. Лідерська позиція дісталася корпорації Lenovo. Компанії Asus, Dell і HP також обігнали традиційного лідера, зайнявши 2-е, 3-е і 4 місця відповідно. Сусідом Apple по 5-й позиції опинився бренд Acer. Наступні позиції рейтингу зайняли MSI, Razer, Samsung і Microsoft.
За інформацією укладачів щорічного рейтингу, висока позиція компанії Lenovo пов'язана з тим, що в цьому році виробник випустив безлічі лептопів, які отримали хороші оцінки, використовував новаторські технології та суттєво покращив якість обслуговування клієнтів. Здачу позиції Apple експерти пояснили дорожнечею продукції компанії і відсутністю зовнішніх портів.
Оцінка продукції підприємств експертами Laptop Magazine проводиться з урахуванням якості пристроїв, доступності технічної підтримки, використання інновацій, дизайнерських рішень і вартості ноутбуків.