Кілька цікавих фактів про компанію Meizu

Дев'ять фактів про компанії Meizu Дев'ять фактів про компанії Meizu! Поїхали!

Факт номер 1

Назва фірми Meizu складається з двох слів: «Mei» (людина в тренді) і «Zu» (група людей), що в дослівному перекладі звучить як «люди в тренді». Якщо хочете бути в тренді, купуйте Meizu!
Факт номер 2

Історія компанії починається 1998 році з людини на ім'я Хуан Чжан (Huang Zhang). Будучи захопленим фанатом електроніки Хуан Чжан із захопленням купував нові девайси, впроваджував будинку нові технології і ділився в інтернеті думкою про нові ідеї. Бажаючи залишатися інкогніто Хуан Чжан використовував замість свого імені нікнейм J.Wong. Хуан Чжан завжди ретельно стежить за тим що відбувається в його компанії, проте сам ніколи не втручається в сам процес. Старший віце-президент компанії говорить про J.Wong як про меломана з захопленої пристрастю до електронних пристроїв, він може місяцями тестувати новий продукт компанії у себе вдома, а потім висунути ідею про будь-які кардинальні зміни в дизайні. Навіть у себе вдома J.Wong переробив стелю і стіни заради того що б поліпшити акустику. Історія компанії починається 1998 році з людини на ім'я Хуан Чжан (Huang Zhang)

Факт номер 3

Історія переходу компанії на виробництво плеєрів звучить приблизно так: "Одного разу Хуан Чжан за своїм звичаєм вирішив послухати музику, але якість відтворення музики його не влаштувало, та й дизайн, оформлення пристрої були посередніми. Тоді, Хуан Чжан любив все досконале, вирішив створити свій MP3 плеєр, так почалася нова віха у розвитку Meizu ». У 2003 році Meizu виходить на ринок з MP3 плеєром MX, який був оснащений флеш пам'яттю на 512 мб і був 100% копією iAudio cw300 від корейської компанії Cowon. Численні звинувачення в плагіаті змусили компанію переглянути свою політику і надалі випускали тільки оригінальні плеєри, одним з яких став міні плеєр М6, який став проривом для компанії Meizu. Meizu M6 умів не тільки програвати MP3 файли і записувати, але так само міг програвати відео і містив в собі галерею фотографій. Більш того для плеєра завжди виходили нові прошивки. Він мав сенсорний екран і повністю суцільний, безшовний корпус з металу. Як стверджує головний виконавчий директор компанії Meizu Бай Юнсян: «Нехай наш міні плеєр не міг змагатися за популярністю з ipod по всьому світу, але з продажу в нашій країні він лідирував».

Факт номер 4

В кінці 2007 року Meizu випускає свій перший телефон Meizu M8, який був дуже схожий на iPhone. У зв'язку з чим викликав резонанс не тільки в Китаї, але і у всьому світі. На виставці CeBit, це найбільша в світі міжнародна виставка присвячена комунікаційним і телекомунікаційних технологій. У 2008 році де компанія Meizu представила свій перший смартфон був великий скандал. За кілька днів до початку виставки в пресу просочилася інформація, що компанія Meizu в зв'язку з трепетним ставленням компанії Apple до дотримання авторських прав відмовляється там показувати свої продукти. На жаль це було не проявом поваги до Apple, а лише вдало продуманий хід. Вона все ж приїхала на конференцію в Німеччину і ще змінила назву свого девайса, Meizu M8 тоді називався Mini One. Однак пізніше з'ясувалося що претензії викликав не саме телефон, а вбудований в нього МР3 плеєр, на який була відсутня ліцензія. Поліція заарештувала стенд з продукцією Meizu і зажадала зупинить рекламну компанію на всій території конференції.

Поліція заарештувала стенд з продукцією Meizu і зажадала зупинить рекламну компанію на всій території конференції

Факт номер 5

Meizu M8 працював на базі Windows Compact Edition (Windows CE). Тодішній Windows Mobile не вражає уяву з точки зору інтерфейсу. Він був нудним, складним і не логічним. Тоді, замість того що б просто задіяти популярну операційну систему, Meizu задіє лише її базу, а оболонку і додатки створює самостійно. Роки йшли, Windows Mobile поступово поступався дорогу Android і Meizu прийняла рішення перейти на більш перспективну операційну систему. Розробники прагнули зробити Flyme простим і в якійсь мірі обмеженим, що б у користувача не було зайвого вибору адже вибір вже зробив J.Wong зі своєю командою, а користувачеві залишилося лише радіти простоті і красі інтерфейсу. Така основна ідея Flyme.

Факт номер 6

У 2014 році що б збільшити кількість додатків випускаються під свої смартфони, компанія Meizu оголосила що буде віддавати 100% прибутку розробникам від їх реалізації. «Якщо ви розробник - ласкаво просимо!».

Факт номер 7

Не дивлячись на той факт, що кожен раз виходячи на новий для себе ринок компанія Meizu копіює конкурентів якість їх продукції не тільки не поступається конкурентам, а й перевершує їх. Так в 2008 році M8 в деяких аспектах перевершував iPhone, тим самим нікому не відома на той момент компанія випустила пристрій здатне змагатися з телефонами іменитих брендів. Для Meizu випуск M8 став самим найважливішою подією. Після нього відношення до компанії у всьому світі змінилося в кращу сторону. І зараз компанія Meizu славиться своєю якістю і продуктивністю. Ядреная суміш!

Факт номер 8

У засновника компанії Meizu Хуана Чжана був власний метод по підбору персоналу, що б працювати в Meizu дуже важливо бути мрійником, для якого важливо створювати приголомшливі продукти. Саме ця вимога простежується протягом всієї історії компанії.

Саме ця вимога простежується протягом всієї історії компанії

Факт номер 9

У 2015 році компанія Alibaba Group інвестувала 590 мільйонів доларів в Meizu. Запитайте навіщо? Потім що у Alibaba Group є власне хмара Aliyun, це їх власна система і її потрібно просувати. Компанія MediaTek так само інвестувала свої кошти для реалізації своїх чіпів, це була відповідь компанії Xiaomi, яка відмовилася від їхньої продукції, оскільки сама отримала інвестиції від Qualcomm. Ви хоч розумієте яка боротьба йде за наші з вами серця і гроші? Дана подія допомогло вийти на зовнішній ринок з новими пристроями Meizu M2 Note , Meizu M2 , Meizu Mx5 і Pro 5 .

Запитайте навіщо?
Ви хоч розумієте яка боротьба йде за наші з вами серця і гроші?