MacBook 2017 - огляд, характеристики, ціна - Apple-iPhone.ru

  1. MacBook 2017 - огляд, характеристики, ціна Докладний огляд 12-дюймового MacBook 2017. У червні...
  2. адаптери
  3. клавіатура
  4. екран
  5. апаратна частина
  6. Час роботи
  7. Порівняння з конкурентами
  8. Конфігурація і ціни
  9. Чи варто купувати?
  10. висновок
  11. MacBook 2017 - огляд, характеристики, ціна
  12. Дизайн
  13. адаптери
  14. клавіатура
  15. екран
  16. апаратна частина
  17. Час роботи
  18. Порівняння з конкурентами
  19. Конфігурація і ціни
  20. Чи варто купувати?
  21. висновок
  22. MacBook 2017 - огляд, характеристики, ціна
  23. Дизайн
  24. адаптери
  25. клавіатура
  26. екран
  27. апаратна частина
  28. Час роботи
  29. Порівняння з конкурентами
  30. Конфігурація і ціни
  31. Чи варто купувати?
  32. висновок

MacBook 2017 - огляд, характеристики, ціна

Докладний огляд 12-дюймового MacBook 2017.

У червні 2017 року компанія Apple представила оновлений 12-дюймовий MacBook. У порівнянні з моделлю минулого року ноутбук зовсім не змінився зовні, а ось всередині покращав неабияк, отримавши процесор Intel сьомого покоління Kaby Lake. Наскільки потужним завдяки цьому виявився 12-дюймовий MacBook зразка 2017 року, як його збільшена продуктивність відчувається в такому компактному і легкому корпусі і чи є у нього конкуренти? Розібралися з усіма цими питаннями в нашому докладному огляді 12-дюймового MacBook 2017.

Дизайн

12-дюймовий MacBook зразка 2017 року зовні нічим не відрізняється від моделей двох попередніх років. Ноутбук отримав все той же ультратонкий алюмінієвий корпус товщиною всього 13 мм (в найвужчому місці і зовсім 3,5 мм), при вазі рівному 920 грам. Корпус MacBook дуже компактний, за габаритами він практично такий же, як у 11-дюймового MacBook Air - довжина 281 мм, ширина 197 мм.

Невеликий ліричний відступ. При першому контакті з MacBook 2017 по-справжньому дивуєшся. Ноутбук такий тонкий і такий цілісний, що випускати з рук його абсолютно не хочеться, а для того, щоб намилуватися на пристрій необхідно чимало часу. Навіть коли через кілька днів до MacBook трохи звикаєш, сідаючи за черговий сеанс роботи з комп'ютером думки про те, який же він все-таки дивовижний відвідують знову. Особливо сильними такі відчуття будуть у тих людей, хто раніше з 12-дюймовими MacBook знайомі не були.

Коли ноутбук розкритий, на себе звертають увагу три моменти. По-перше, дуже тонкі рамки навколо екрану MacBook 2017. У порівнянні з попередніми моделями з лінійки вони залишилися колишніми, але їх розміри все ще вражають. По-друге, заховані петлі, які з'єднують нижню частину ноутбука з екраном. Помітити їх можна, але для цього доведеться спеціально нагнутися. При звичайній же роботі з MacBook петлі приховані від очей користувача. А по-третє, клавіатура з новим механізмом ходу клавіш «метелик» другого покоління, про яку ми докладніше розповіли трохи нижче.

На корпусі MacBook 2017 всього два роз'єми: порт USB-C і 3,5-міліметрове гніздо для навушників. Відсутність додаткових, а головне звичних роз'ємів є основним мінусом ноутбука. Діставши MacBook з коробки, новоспечений власник не зможе підключити до нього навіть звичайну флешку - ніяких перехідників в комплекті з ноутбуком не йде. Єдине, що виявиться доступним - зарядка MacBook, яка виконується через USB-C.

Купувати перехідники (хоча б один) після покупки MacBook 2017, найімовірніше, доведеться. Якщо, звичайно, ви хочете час від часу підключати до ноутбука флешки, камеру, пристрої введення і т.д. Apple пропонує найрізноманітніші адаптери для покупки по традиційно високим для себе цінами. Так, адаптер USB-C / USB від Apple, за допомогою якого ви зможете підключити до MacBook 2017 одне USB-пристрій (при цьому до зарядки ноутбук в цей час не зможе бути підключений) обійдеться в 1 490 руб. А багатопортовий адаптер, що дозволяє одночасно підключити до MacBook зарядний пристрій, будь-який USB-пристрій і, наприклад, HDMI-монітор - вже 5 490 руб. Відзначимо, що купувати перехідники та адаптери саме у Apple необов'язково. Альтернатив існує безліч, в тому числі самих бюджетних з китайських інтернет-магазинів.

Пару слів про комплектацію MacBook 2017. Вона убога. В коробку з ноутбуком Apple поклала тільки зарядний пристрій (29 Вт, 5,2 В, 2,4 А), двометровий кабель USB-C для зарядки і конверт з листівками. На цьому все, як ми вже говорили, жодного перехідника в комплекті з MacBook 2017 не поставляється. Впертість Apple в цьому плані дивує. Ось уже два роки, з моменту виходу першого MacBook, оснащеного тільки одним портом USB-C, в сторону компанії йде величезний потік критики. Користувачі незадоволені тим, що до ноутбука, чия вартість близька до 100 тис. Руб., В обов'язковому порядку необхідно докуповувати перехідники, без яких пристрій буде неповноцінним для більшості людей. Apple, схоже, такі відгуки особливо не хвилюють.

12-дюймовий MacBook 2017 випускається в звичних з минулого року для лінійки кольорах: сірому, золотом, сріблястому і рожевому.

адаптери

Раз вже необхідність придбання адаптерів і перехідників неодмінно стане найбільшим головним болем майбутніх власників MacBook 2017, в цьому розділі ми вирішили подивитися на наявний вибір аксесуарів, а також прояснити один дуже важливий момент.

Власне, ось і він - використання неоригінальних адаптерів і перехідників для MacBook куди безпечніше, ніж аксесуарів для iPhone або iPad. У випадку з зарядними кабелями Lighting для iOS-пристроїв, придбаними в Китаї, існує чималий ризик в один «прекрасний» день наштовхнутися на повідомлення про те, що даний аксесуар не підтримується. Зі сторонніми аксесуарами для MacBook ж так не станеться, оскільки Apple не проти того, щоб її клієнти використовували їх.

Зрозуміло, самі неоригінальні перехідники та адаптери можуть бути жахливої ​​якості чи не працювати зовсім. Тут важливо, як і при будь-якій покупці в китайських інтернет-магазинах, уважно вивчати відгуки і здійснювати покупки тільки у перевірених продавців.

Отже, які ж адаптери і перехідники знадобляться власникам MacBook 2017 для нормальної роботи зі своїм пристроєм.

Адаптер USB-C / USB

Для чого: щоб підключити до MacBook 2017 будь-який USB-пристрій.

  • В офіційному магазині Apple - 1 490 руб .
  • У китайських інтернет-магазинах - від 24 руб .

Багатопортовий цифровий AV-адаптер USB-C

Для чого: щоб підключити до MacBook 2017 зарядний кабель, USB-пристрій і монітор через HDMI.

  • В офіційному магазині Apple - 5 490 руб .
  • У китайських інтернет-магазинах - від 788 руб .

Багатопортовий адаптер USB-C / VGA

Для чого: щоб підключити до MacBook 2017 зарядний кабель, USB-пристрій і монітор через VGA.

  • В офіційному магазині Apple - 5 490 руб .
  • У китайських інтернет-магазинах - від 878 руб .

Багатофункціональний USB-C / USB концентратор

Для чого: щоб підключити до MacBook 2017 зарядний пристрій і відразу кілька USB-пристроїв.

В офіційному магазині Apple таких універсальних концентраторів не представлено. У китайських інтернет-магазинах же безліч оригінальних рішень за ціною від 979 руб .

клавіатура

Клавіатура нового MacBook отримала механізм ходу клавіш «метелик» другого покоління, так само як і в торішній моделі ноутбука. Завдяки вдосконаленим перемикачів хід клавіш в MacBook 2017 складає всього 0,5 мм, а самі клавіші практично не підвищуються над металевою основою клавіатури.

Через такого низького ходу клавіш, при друку на клавіатурі MacBook 2017 складається відчуття, що ніякого ходу і зовсім немає. Єдине, що прямо вказує на натискання клавіші - неголосний клацання. До слова, при активному наборі на клавіатурі MacBook ці клацання зливаються в монотонну мелодію, яку, прямо скажемо, досить приємно слухати.

Набирати текст на клавіатурі MacBook 2017 зручно ще й тому, що форма її клавіш прямокутна, на НЕ квадратна. За рахунок цього потрапляти на клавіші просто, навіть не дивлячись на портативність самого ноутбука в цілому.

Комфортний набір тексту на MacBook 2017 темну пору доби забезпечує підсвічування, індивідуальна для кожної клавіші. Незважаючи на зменшення розмірів ноутбука, відмовлятися від підсвічування в Apple не зважилися і це безперечно додатковий плюс.

екран

Параметри екрану MacBook 2017 не змінилися в порівнянні з двома попередніми моделями, але розповісти про нього для повноти огляди ми вважали за потрібне. Новий MacBook оснащений 12-дюймовим дисплеєм з підсвічуванням LED, дозволом 2304 × 1440 пікселів (226 пікселів / дюйм) і високою якістю передачі кольору (мільйони квітів). Максимальна яскравість екрану в ручному режимі установки налаштувань становить 350 кд / м2.

Така яскравість дисплея, укупі з покриттям антивідблиску екрану MacBook 2017, дають можливість без проблем повноцінно користуватися ноутбуком при яскравому денному освітленні. Більш того, зображення і текст залишаються відмінно читабельними, навіть при прямому попаданні сонячних променів на екран.

Також слід зазначити, що автоматична система регулювання яскравості справляється зі своєю роботою на тверду п'ятірку. Яскравість не встановлюється занадто високою без наявності необхідності на це, в результаті чого заряд акумулятора ноутбука витрачається значно менше. Наприклад, якщо при роботі на вулиці в умовах яскравого сонячного світла, яскравість екрану MacBook автоматично підвищилася до 350 кд / м2, то при звичайному кімнатному світлі вона знизилася до прийнятних 110 кд / м2, яких більш ніж вистачало для комфортної роботи. У повній темряві яскравість екрану MacBook 2017 знижується до 15 кд / м2.

Що стосується самого зображення, то екран MacBook 2017 можна назвати ідеальним для свого класу. Хороший колірний баланс, охоплення sRGB, відсутність мерехтіння, високі кути огляду і дозвіл 2304 × 1440 пікселів роблять дисплей нового MacBook на голову вище, ніж у конкурентів.

апаратна частина

Як і інші оновлені в 2017 році моделі Mac, MacBook 2017 отримав процесор Intel сьомого покоління Intel Kaby Lake, який і став головною особливістю новинки. Базова версія ноутбука оснащена двоядерним процесором Intel Core m3 Kaby Lake з тактовою частотою 1,2 ГГц, середня - двоядерним чіпом Intel Core i5 Kaby Lake з частотою 1,3 ГГц. Старша модель обладнана процесором Intel Core i7 з тактовою частотою 1,4 ГГц, але така версія MacBook 2017, з невідомих причин, на російському ринку не представлена.

Об'єм оперативної пам'яті будь-яких змін MacBook 2017 становить 8 ГБ (LPDDR3 1866 МГц), графічний процесор так само однаковий у всіх випадках - Intel HD Graphics 615. Крім процесорів збірки розрізняються об'ємом SSD-накопичувачів. У той час як базова версія MacBook 2017 пропонує флеш-накопичувач на 256 ГБ, у середній (старшої для СНД) збірки він на 512 ГБ.

Ми протестували базову версію MacBook 2017 (Intel Core m3 1,2 ГГц, 8 Гб оперативної пам'яті, Intel HD Graphics 615) в різних бенчмарках і порівняли її показники з торішньої стартовою складанням MacBook (Intel Core m3 1,1 ГГц, 8 Гб оперативної пам'яті, Intel HD Graphics 515).

У тестуванні в бенчмарке Geekbench 3 новий MacBook 2017 випередив модель 2016 року випуску як в одноядерному, так і в багатоядерному режимі. У одноядерному режимі MacBook 2017 виявився швидше попередника на 14% - 2938 проти 2535 балів відповідно. У багатоядерному режимі перевага MacBook 2017 над MacBook 2016 склало 15% - 5900 проти 5025 очок відповідно.

І якщо попередній тест навряд чи когось здивував, все-таки новий процесор в MacBook 2017 зобов'язаний був демонструвати кращі показники, то тестування швидкості запису і читання SSD-накопичувачів 12-дюймових MacBook двох поколінь змогло це зробити. Тестування в бенчмарку BlackMagic Disk Speed ​​показало, що швидкість запису SSD-накопичувача нового MacBook складає 921 Мб / с, що не на багато, але все-таки менше, ніж у моделі 2016 року. Відзначимо, що це не збій в роботі бенчмарка. Аналогічні показники підтвердили кілька тестувань.

А ось зі швидкістю читання у SSD-накопичувача MacBook Pro 2017 все в порядку. Як і обіцяла Apple, швидкість була помітно збільшена в порівнянні з попередньою моделлю. Різниця в швидкості читання склала 26%, приріст більш ніж гідний.

Тестування в інших бенчмарках так само залишилися за MacBook 2017. Окремо варто зауважити впевнену перемогу новинки в комплексних випробуваннях в бенчмарках Xbench і NovaBench, які оцінюють загальну продуктивність комп'ютерів Mac.

Як можна помітити, MacBook 2017 перевершує свого попередника в більшості тестувань, причому помітно. Процесор нового покоління і незначно, але все ж покращений графічний чіп, зробили свою справу, пристойно прискоривши 12-дюймовий ноутбук Apple в усіх аспектах.

Також варто підкреслити, що, як і раніше, MacBook не підходить для ігор. Графічний процесор Intel HD Graphics 615 погано справляється навіть з відносно старими іграми, запущеними в низькій роздільній здатності. Гоночна аркада Dirt 3 при вирішенні 1400 × 900 пікселів показувала лише 23,6 кадр / с. Про більш вимогливих іграх і говорити нічого - MacBook 2017 їх не потягне. Якщо вам потрібно ультрабук з можливістю запускати сучасні ігри, то придивитися варто до MateBook X і Zenbook 3. Ці ультрабуки в Dirt 3, запущеної з роздільною здатністю 1920 × 1080 пікселів, видали 71 і 47 кадр / с відповідно.

Час роботи

А ось у чому MacBook 2017 обходить своїх конкурентів, так це в часі автономної роботи. У тестуванні в бенчмарке, яке передбачає безперервний веб-серфінг через Wi-Fi, MacBook 2017 протримався 9 годині 29 хвилин. Це, на хвилиночку, більш ніж на дві години більше показника Zenbook 3 (7:05) і більш ніж на три години більше показника HP Spectre (6:06). Різниця неймовірна!

Ближче всіх до MacBook 2017 з конкурентів зміг підібратися MateBook X, який закінчив тестування з пристойним показником - 8 годин 41 хвилина автономної роботи.

Порівняння з конкурентами

І якщо вже зайшла мова про основних конкурентів MacBook 2017, покажемо більш детально порівняння ноутбуків за різними параметрами.

Час роботи

Передача кольору (Delta E)

Примітка: менший показник означає кращу передачу кольору.

колірний обхват

Яскравість дисплея (кд / м2)

Geekbench 4

Конфігурація і ціни

Як ми вже відзначали вище, компанія Apple продає в країнах СНД тільки дві модифікації MacBook 2017:

  • 2-ядерний процесор Intel Core m3 Kaby Lake 1,2 ГГц, 8 Гб оперативної пам'яті LPDDR3 1866 МГц, SSD-накопичувач 256 ГБ, Intel HD Graphics 615 - 94 990 руб.
  • 2-ядерний процесор Intel Core i5 Kaby Lake 1,3 ГГц, 8 Гб оперативної пам'яті LPDDR3 1866 МГц, SSD-накопичувач 512 ГБ, Intel HD Graphics 615 - 116 990 руб.

Чи варто купувати?

Якщо вам потрібен легкий, тонкий, компактний і неймовірно красивий ноутбук для виконання повсякденних завдань, включаючи офісні, MacBook 2017 стане ідеальним вибором. Якщо до всього іншого вам дуже важлива мобільність і автономність ноутбука, то краще MacBook 2017 моделі точно не знайти.

Якщо ж ви плануєте виконувати за допомогою ноутбука ресурсомісткі завдання, наприклад, монтаж відео або обробку зображень, то MacBook 2017 вам не підійде. Для таких задач краще придивитися до MacBook Pro 2017 ( огляд ), Який дорожче, але в плані продуктивності пішов далеко вперед. Також відзначимо, що новий MacBook не підійде вам, якщо ви хочете придбати ноутбук для ігор. В останньому випадку зверніть увагу на все той же MacBook Pro 2017 або iMac 5K 2017 ( огляд ), А краще - в сторону ігрових ноутбуків на Windows.

висновок

MacBook 2017 - елегантний, витончений, неймовірно легкий і компактний ультрабук з «начинкою», що дозволяє виконувати всі базові завдання, щодня виникають перед вами. Незважаючи на прихід процесора Intel сьомого покоління Kaby Lake, новий MacBook не став «монстром» в тому, що стосується продуктивності. З многозадачностью у ноутбука проблем немає, але ось на по-справжньому ресурсовитратності завданнях MacBook безумовно задумається. І саме тому новий 12-дюймовий MacBook - продукт досить вузькоспеціалізований, який більше підійде для використання в дорозі, ніж удома, в якості основного домашнього комп'ютера.

Поставте 5 зірок внизу статті, якщо подобається ця тема. Підписуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , Telegram і Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті MacBook 2017 - огляд, характеристики, ціна

MacBook 2017 - огляд, характеристики, ціна

Докладний огляд 12-дюймового MacBook 2017.

У червні 2017 року компанія Apple представила оновлений 12-дюймовий MacBook. У порівнянні з моделлю минулого року ноутбук зовсім не змінився зовні, а ось всередині покращав неабияк, отримавши процесор Intel сьомого покоління Kaby Lake. Наскільки потужним завдяки цьому виявився 12-дюймовий MacBook зразка 2017 року, як його збільшена продуктивність відчувається в такому компактному і легкому корпусі і чи є у нього конкуренти? Розібралися з усіма цими питаннями в нашому докладному огляді 12-дюймового MacBook 2017.

Дизайн

12-дюймовий MacBook зразка 2017 року зовні нічим не відрізняється від моделей двох попередніх років. Ноутбук отримав все той же ультратонкий алюмінієвий корпус товщиною всього 13 мм (в найвужчому місці і зовсім 3,5 мм), при вазі рівному 920 грам. Корпус MacBook дуже компактний, за габаритами він практично такий же, як у 11-дюймового MacBook Air - довжина 281 мм, ширина 197 мм.

Невеликий ліричний відступ. При першому контакті з MacBook 2017 по-справжньому дивуєшся. Ноутбук такий тонкий і такий цілісний, що випускати з рук його абсолютно не хочеться, а для того, щоб намилуватися на пристрій необхідно чимало часу. Навіть коли через кілька днів до MacBook трохи звикаєш, сідаючи за черговий сеанс роботи з комп'ютером думки про те, який же він все-таки дивовижний відвідують знову. Особливо сильними такі відчуття будуть у тих людей, хто раніше з 12-дюймовими MacBook знайомі не були.

Коли ноутбук розкритий, на себе звертають увагу три моменти. По-перше, дуже тонкі рамки навколо екрану MacBook 2017. У порівнянні з попередніми моделями з лінійки вони залишилися колишніми, але їх розміри все ще вражають. По-друге, заховані петлі, які з'єднують нижню частину ноутбука з екраном. Помітити їх можна, але для цього доведеться спеціально нагнутися. При звичайній же роботі з MacBook петлі приховані від очей користувача. А по-третє, клавіатура з новим механізмом ходу клавіш «метелик» другого покоління, про яку ми докладніше розповіли трохи нижче.

На корпусі MacBook 2017 всього два роз'єми: порт USB-C і 3,5-міліметрове гніздо для навушників. Відсутність додаткових, а головне звичних роз'ємів є основним мінусом ноутбука. Діставши MacBook з коробки, новоспечений власник не зможе підключити до нього навіть звичайну флешку - ніяких перехідників в комплекті з ноутбуком не йде. Єдине, що виявиться доступним - зарядка MacBook, яка виконується через USB-C.

Купувати перехідники (хоча б один) після покупки MacBook 2017, найімовірніше, доведеться. Якщо, звичайно, ви хочете час від часу підключати до ноутбука флешки, камеру, пристрої введення і т.д. Apple пропонує найрізноманітніші адаптери для покупки по традиційно високим для себе цінами. Так, адаптер USB-C / USB від Apple, за допомогою якого ви зможете підключити до MacBook 2017 одне USB-пристрій (при цьому до зарядки ноутбук в цей час не зможе бути підключений) обійдеться в 1 490 руб. А багатопортовий адаптер, що дозволяє одночасно підключити до MacBook зарядний пристрій, будь-який USB-пристрій і, наприклад, HDMI-монітор - вже 5 490 руб. Відзначимо, що купувати перехідники та адаптери саме у Apple необов'язково. Альтернатив існує безліч, в тому числі самих бюджетних з китайських інтернет-магазинів.

Пару слів про комплектацію MacBook 2017. Вона убога. В коробку з ноутбуком Apple поклала тільки зарядний пристрій (29 Вт, 5,2 В, 2,4 А), двометровий кабель USB-C для зарядки і конверт з листівками. На цьому все, як ми вже говорили, жодного перехідника в комплекті з MacBook 2017 не поставляється. Впертість Apple в цьому плані дивує. Ось уже два роки, з моменту виходу першого MacBook, оснащеного тільки одним портом USB-C, в сторону компанії йде величезний потік критики. Користувачі незадоволені тим, що до ноутбука, чия вартість близька до 100 тис. Руб., В обов'язковому порядку необхідно докуповувати перехідники, без яких пристрій буде неповноцінним для більшості людей. Apple, схоже, такі відгуки особливо не хвилюють.

12-дюймовий MacBook 2017 випускається в звичних з минулого року для лінійки кольорах: сірому, золотом, сріблястому і рожевому.

адаптери

Раз вже необхідність придбання адаптерів і перехідників неодмінно стане найбільшим головним болем майбутніх власників MacBook 2017, в цьому розділі ми вирішили подивитися на наявний вибір аксесуарів, а також прояснити один дуже важливий момент.

Власне, ось і він - використання неоригінальних адаптерів і перехідників для MacBook куди безпечніше, ніж аксесуарів для iPhone або iPad. У випадку з зарядними кабелями Lighting для iOS-пристроїв, придбаними в Китаї, існує чималий ризик в один «прекрасний» день наштовхнутися на повідомлення про те, що даний аксесуар не підтримується. Зі сторонніми аксесуарами для MacBook ж так не станеться, оскільки Apple не проти того, щоб її клієнти використовували їх.

Зрозуміло, самі неоригінальні перехідники та адаптери можуть бути жахливої ​​якості чи не працювати зовсім. Тут важливо, як і при будь-якій покупці в китайських інтернет-магазинах, уважно вивчати відгуки і здійснювати покупки тільки у перевірених продавців.

Отже, які ж адаптери і перехідники знадобляться власникам MacBook 2017 для нормальної роботи зі своїм пристроєм.

Адаптер USB-C / USB

Для чого: щоб підключити до MacBook 2017 будь-який USB-пристрій.

  • В офіційному магазині Apple - 1 490 руб .
  • У китайських інтернет-магазинах - від 24 руб .

Багатопортовий цифровий AV-адаптер USB-C

Для чого: щоб підключити до MacBook 2017 зарядний кабель, USB-пристрій і монітор через HDMI.

  • В офіційному магазині Apple - 5 490 руб .
  • У китайських інтернет-магазинах - від 788 руб .

Багатопортовий адаптер USB-C / VGA

Для чого: щоб підключити до MacBook 2017 зарядний кабель, USB-пристрій і монітор через VGA.

  • В офіційному магазині Apple - 5 490 руб .
  • У китайських інтернет-магазинах - від 878 руб .

Багатофункціональний USB-C / USB концентратор

Для чого: щоб підключити до MacBook 2017 зарядний пристрій і відразу кілька USB-пристроїв.

В офіційному магазині Apple таких універсальних концентраторів не представлено. У китайських інтернет-магазинах же безліч оригінальних рішень за ціною від 979 руб .

клавіатура

Клавіатура нового MacBook отримала механізм ходу клавіш «метелик» другого покоління, так само як і в торішній моделі ноутбука. Завдяки вдосконаленим перемикачів хід клавіш в MacBook 2017 складає всього 0,5 мм, а самі клавіші практично не підвищуються над металевою основою клавіатури.

Через такого низького ходу клавіш, при друку на клавіатурі MacBook 2017 складається відчуття, що ніякого ходу і зовсім немає. Єдине, що прямо вказує на натискання клавіші - неголосний клацання. До слова, при активному наборі на клавіатурі MacBook ці клацання зливаються в монотонну мелодію, яку, прямо скажемо, досить приємно слухати.

Набирати текст на клавіатурі MacBook 2017 зручно ще й тому, що форма її клавіш прямокутна, на НЕ квадратна. За рахунок цього потрапляти на клавіші просто, навіть не дивлячись на портативність самого ноутбука в цілому.

Комфортний набір тексту на MacBook 2017 темну пору доби забезпечує підсвічування, індивідуальна для кожної клавіші. Незважаючи на зменшення розмірів ноутбука, відмовлятися від підсвічування в Apple не зважилися і це безперечно додатковий плюс.

екран

Параметри екрану MacBook 2017 не змінилися в порівнянні з двома попередніми моделями, але розповісти про нього для повноти огляди ми вважали за потрібне. Новий MacBook оснащений 12-дюймовим дисплеєм з підсвічуванням LED, дозволом 2304 × 1440 пікселів (226 пікселів / дюйм) і високою якістю передачі кольору (мільйони квітів). Максимальна яскравість екрану в ручному режимі установки налаштувань становить 350 кд / м2.

Така яскравість дисплея, укупі з покриттям антивідблиску екрану MacBook 2017, дають можливість без проблем повноцінно користуватися ноутбуком при яскравому денному освітленні. Більш того, зображення і текст залишаються відмінно читабельними, навіть при прямому попаданні сонячних променів на екран.

Також слід зазначити, що автоматична система регулювання яскравості справляється зі своєю роботою на тверду п'ятірку. Яскравість не встановлюється занадто високою без наявності необхідності на це, в результаті чого заряд акумулятора ноутбука витрачається значно менше. Наприклад, якщо при роботі на вулиці в умовах яскравого сонячного світла, яскравість екрану MacBook автоматично підвищилася до 350 кд / м2, то при звичайному кімнатному світлі вона знизилася до прийнятних 110 кд / м2, яких більш ніж вистачало для комфортної роботи. У повній темряві яскравість екрану MacBook 2017 знижується до 15 кд / м2.

Що стосується самого зображення, то екран MacBook 2017 можна назвати ідеальним для свого класу. Хороший колірний баланс, охоплення sRGB, відсутність мерехтіння, високі кути огляду і дозвіл 2304 × 1440 пікселів роблять дисплей нового MacBook на голову вище, ніж у конкурентів.

апаратна частина

Як і інші оновлені в 2017 році моделі Mac, MacBook 2017 отримав процесор Intel сьомого покоління Intel Kaby Lake, який і став головною особливістю новинки. Базова версія ноутбука оснащена двоядерним процесором Intel Core m3 Kaby Lake з тактовою частотою 1,2 ГГц, середня - двоядерним чіпом Intel Core i5 Kaby Lake з частотою 1,3 ГГц. Старша модель обладнана процесором Intel Core i7 з тактовою частотою 1,4 ГГц, але така версія MacBook 2017, з невідомих причин, на російському ринку не представлена.

Об'єм оперативної пам'яті будь-яких змін MacBook 2017 становить 8 ГБ (LPDDR3 1866 МГц), графічний процесор так само однаковий у всіх випадках - Intel HD Graphics 615. Крім процесорів збірки розрізняються об'ємом SSD-накопичувачів. У той час як базова версія MacBook 2017 пропонує флеш-накопичувач на 256 ГБ, у середній (старшої для СНД) збірки він на 512 ГБ.

Ми протестували базову версію MacBook 2017 (Intel Core m3 1,2 ГГц, 8 Гб оперативної пам'яті, Intel HD Graphics 615) в різних бенчмарках і порівняли її показники з торішньої стартовою складанням MacBook (Intel Core m3 1,1 ГГц, 8 Гб оперативної пам'яті, Intel HD Graphics 515).

У тестуванні в бенчмарке Geekbench 3 новий MacBook 2017 випередив модель 2016 року випуску як в одноядерному, так і в багатоядерному режимі. У одноядерному режимі MacBook 2017 виявився швидше попередника на 14% - 2938 проти 2535 балів відповідно. У багатоядерному режимі перевага MacBook 2017 над MacBook 2016 склало 15% - 5900 проти 5025 очок відповідно.

І якщо попередній тест навряд чи когось здивував, все-таки новий процесор в MacBook 2017 зобов'язаний був демонструвати кращі показники, то тестування швидкості запису і читання SSD-накопичувачів 12-дюймових MacBook двох поколінь змогло це зробити. Тестування в бенчмарку BlackMagic Disk Speed ​​показало, що швидкість запису SSD-накопичувача нового MacBook складає 921 Мб / с, що не на багато, але все-таки менше, ніж у моделі 2016 року. Відзначимо, що це не збій в роботі бенчмарка. Аналогічні показники підтвердили кілька тестувань.

А ось зі швидкістю читання у SSD-накопичувача MacBook Pro 2017 все в порядку. Як і обіцяла Apple, швидкість була помітно збільшена в порівнянні з попередньою моделлю. Різниця в швидкості читання склала 26%, приріст більш ніж гідний.

Тестування в інших бенчмарках так само залишилися за MacBook 2017. Окремо варто зауважити впевнену перемогу новинки в комплексних випробуваннях в бенчмарках Xbench і NovaBench, які оцінюють загальну продуктивність комп'ютерів Mac.

Як можна помітити, MacBook 2017 перевершує свого попередника в більшості тестувань, причому помітно. Процесор нового покоління і незначно, але все ж покращений графічний чіп, зробили свою справу, пристойно прискоривши 12-дюймовий ноутбук Apple в усіх аспектах.

Також варто підкреслити, що, як і раніше, MacBook не підходить для ігор. Графічний процесор Intel HD Graphics 615 погано справляється навіть з відносно старими іграми, запущеними в низькій роздільній здатності. Гоночна аркада Dirt 3 при вирішенні 1400 × 900 пікселів показувала лише 23,6 кадр / с. Про більш вимогливих іграх і говорити нічого - MacBook 2017 їх не потягне. Якщо вам потрібно ультрабук з можливістю запускати сучасні ігри, то придивитися варто до MateBook X і Zenbook 3. Ці ультрабуки в Dirt 3, запущеної з роздільною здатністю 1920 × 1080 пікселів, видали 71 і 47 кадр / с відповідно.

Час роботи

А ось у чому MacBook 2017 обходить своїх конкурентів, так це в часі автономної роботи. У тестуванні в бенчмарке, яке передбачає безперервний веб-серфінг через Wi-Fi, MacBook 2017 протримався 9 годині 29 хвилин. Це, на хвилиночку, більш ніж на дві години більше показника Zenbook 3 (7:05) і більш ніж на три години більше показника HP Spectre (6:06). Різниця неймовірна!

Ближче всіх до MacBook 2017 з конкурентів зміг підібратися MateBook X, який закінчив тестування з пристойним показником - 8 годин 41 хвилина автономної роботи.

Порівняння з конкурентами

І якщо вже зайшла мова про основних конкурентів MacBook 2017, покажемо більш детально порівняння ноутбуків за різними параметрами.

Час роботи

Передача кольору (Delta E)

Примітка: менший показник означає кращу передачу кольору.

колірний обхват

Яскравість дисплея (кд / м2)

Geekbench 4

Конфігурація і ціни

Як ми вже відзначали вище, компанія Apple продає в країнах СНД тільки дві модифікації MacBook 2017:

  • 2-ядерний процесор Intel Core m3 Kaby Lake 1,2 ГГц, 8 Гб оперативної пам'яті LPDDR3 1866 МГц, SSD-накопичувач 256 ГБ, Intel HD Graphics 615 - 94 990 руб.
  • 2-ядерний процесор Intel Core i5 Kaby Lake 1,3 ГГц, 8 Гб оперативної пам'яті LPDDR3 1866 МГц, SSD-накопичувач 512 ГБ, Intel HD Graphics 615 - 116 990 руб.

Чи варто купувати?

Якщо вам потрібен легкий, тонкий, компактний і неймовірно красивий ноутбук для виконання повсякденних завдань, включаючи офісні, MacBook 2017 стане ідеальним вибором. Якщо до всього іншого вам дуже важлива мобільність і автономність ноутбука, то краще MacBook 2017 моделі точно не знайти.

Якщо ж ви плануєте виконувати за допомогою ноутбука ресурсомісткі завдання, наприклад, монтаж відео або обробку зображень, то MacBook 2017 вам не підійде. Для таких задач краще придивитися до MacBook Pro 2017 ( огляд ), Який дорожче, але в плані продуктивності пішов далеко вперед. Також відзначимо, що новий MacBook не підійде вам, якщо ви хочете придбати ноутбук для ігор. В останньому випадку зверніть увагу на все той же MacBook Pro 2017 або iMac 5K 2017 ( огляд ), А краще - в сторону ігрових ноутбуків на Windows.

висновок

MacBook 2017 - елегантний, витончений, неймовірно легкий і компактний ультрабук з «начинкою», що дозволяє виконувати всі базові завдання, щодня виникають перед вами. Незважаючи на прихід процесора Intel сьомого покоління Kaby Lake, новий MacBook не став «монстром» в тому, що стосується продуктивності. З многозадачностью у ноутбука проблем немає, але ось на по-справжньому ресурсовитратності завданнях MacBook безумовно задумається. І саме тому новий 12-дюймовий MacBook - продукт досить вузькоспеціалізований, який більше підійде для використання в дорозі, ніж удома, в якості основного домашнього комп'ютера.

Поставте 5 зірок внизу статті, якщо подобається ця тема. Підписуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , Telegram і Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті MacBook 2017 - огляд, характеристики, ціна

MacBook 2017 - огляд, характеристики, ціна

Докладний огляд 12-дюймового MacBook 2017.

У червні 2017 року компанія Apple представила оновлений 12-дюймовий MacBook. У порівнянні з моделлю минулого року ноутбук зовсім не змінився зовні, а ось всередині покращав неабияк, отримавши процесор Intel сьомого покоління Kaby Lake. Наскільки потужним завдяки цьому виявився 12-дюймовий MacBook зразка 2017 року, як його збільшена продуктивність відчувається в такому компактному і легкому корпусі і чи є у нього конкуренти? Розібралися з усіма цими питаннями в нашому докладному огляді 12-дюймового MacBook 2017.

Дизайн

12-дюймовий MacBook зразка 2017 року зовні нічим не відрізняється від моделей двох попередніх років. Ноутбук отримав все той же ультратонкий алюмінієвий корпус товщиною всього 13 мм (в найвужчому місці і зовсім 3,5 мм), при вазі рівному 920 грам. Корпус MacBook дуже компактний, за габаритами він практично такий же, як у 11-дюймового MacBook Air - довжина 281 мм, ширина 197 мм.

Невеликий ліричний відступ. При першому контакті з MacBook 2017 по-справжньому дивуєшся. Ноутбук такий тонкий і такий цілісний, що випускати з рук його абсолютно не хочеться, а для того, щоб намилуватися на пристрій необхідно чимало часу. Навіть коли через кілька днів до MacBook трохи звикаєш, сідаючи за черговий сеанс роботи з комп'ютером думки про те, який же він все-таки дивовижний відвідують знову. Особливо сильними такі відчуття будуть у тих людей, хто раніше з 12-дюймовими MacBook знайомі не були.

Коли ноутбук розкритий, на себе звертають увагу три моменти. По-перше, дуже тонкі рамки навколо екрану MacBook 2017. У порівнянні з попередніми моделями з лінійки вони залишилися колишніми, але їх розміри все ще вражають. По-друге, заховані петлі, які з'єднують нижню частину ноутбука з екраном. Помітити їх можна, але для цього доведеться спеціально нагнутися. При звичайній же роботі з MacBook петлі приховані від очей користувача. А по-третє, клавіатура з новим механізмом ходу клавіш «метелик» другого покоління, про яку ми докладніше розповіли трохи нижче.

На корпусі MacBook 2017 всього два роз'єми: порт USB-C і 3,5-міліметрове гніздо для навушників. Відсутність додаткових, а головне звичних роз'ємів є основним мінусом ноутбука. Діставши MacBook з коробки, новоспечений власник не зможе підключити до нього навіть звичайну флешку - ніяких перехідників в комплекті з ноутбуком не йде. Єдине, що виявиться доступним - зарядка MacBook, яка виконується через USB-C.

Купувати перехідники (хоча б один) після покупки MacBook 2017, найімовірніше, доведеться. Якщо, звичайно, ви хочете час від часу підключати до ноутбука флешки, камеру, пристрої введення і т.д. Apple пропонує найрізноманітніші адаптери для покупки по традиційно високим для себе цінами. Так, адаптер USB-C / USB від Apple, за допомогою якого ви зможете підключити до MacBook 2017 одне USB-пристрій (при цьому до зарядки ноутбук в цей час не зможе бути підключений) обійдеться в 1 490 руб. А багатопортовий адаптер, що дозволяє одночасно підключити до MacBook зарядний пристрій, будь-який USB-пристрій і, наприклад, HDMI-монітор - вже 5 490 руб. Відзначимо, що купувати перехідники та адаптери саме у Apple необов'язково. Альтернатив існує безліч, в тому числі самих бюджетних з китайських інтернет-магазинів.

Пару слів про комплектацію MacBook 2017. Вона убога. В коробку з ноутбуком Apple поклала тільки зарядний пристрій (29 Вт, 5,2 В, 2,4 А), двометровий кабель USB-C для зарядки і конверт з листівками. На цьому все, як ми вже говорили, жодного перехідника в комплекті з MacBook 2017 не поставляється. Впертість Apple в цьому плані дивує. Ось уже два роки, з моменту виходу першого MacBook, оснащеного тільки одним портом USB-C, в сторону компанії йде величезний потік критики. Користувачі незадоволені тим, що до ноутбука, чия вартість близька до 100 тис. Руб., В обов'язковому порядку необхідно докуповувати перехідники, без яких пристрій буде неповноцінним для більшості людей. Apple, схоже, такі відгуки особливо не хвилюють.

12-дюймовий MacBook 2017 випускається в звичних з минулого року для лінійки кольорах: сірому, золотом, сріблястому і рожевому.

адаптери

Раз вже необхідність придбання адаптерів і перехідників неодмінно стане найбільшим головним болем майбутніх власників MacBook 2017, в цьому розділі ми вирішили подивитися на наявний вибір аксесуарів, а також прояснити один дуже важливий момент.

Власне, ось і він - використання неоригінальних адаптерів і перехідників для MacBook куди безпечніше, ніж аксесуарів для iPhone або iPad. У випадку з зарядними кабелями Lighting для iOS-пристроїв, придбаними в Китаї, існує чималий ризик в один «прекрасний» день наштовхнутися на повідомлення про те, що даний аксесуар не підтримується. Зі сторонніми аксесуарами для MacBook ж так не станеться, оскільки Apple не проти того, щоб її клієнти використовували їх.

Зрозуміло, самі неоригінальні перехідники та адаптери можуть бути жахливої ​​якості чи не працювати зовсім. Тут важливо, як і при будь-якій покупці в китайських інтернет-магазинах, уважно вивчати відгуки і здійснювати покупки тільки у перевірених продавців.

Отже, які ж адаптери і перехідники знадобляться власникам MacBook 2017 для нормальної роботи зі своїм пристроєм.

Адаптер USB-C / USB

Для чого: щоб підключити до MacBook 2017 будь-який USB-пристрій.

  • В офіційному магазині Apple - 1 490 руб .
  • У китайських інтернет-магазинах - від 24 руб .

Багатопортовий цифровий AV-адаптер USB-C

Для чого: щоб підключити до MacBook 2017 зарядний кабель, USB-пристрій і монітор через HDMI.

  • В офіційному магазині Apple - 5 490 руб .
  • У китайських інтернет-магазинах - від 788 руб .

Багатопортовий адаптер USB-C / VGA

Для чого: щоб підключити до MacBook 2017 зарядний кабель, USB-пристрій і монітор через VGA.

  • В офіційному магазині Apple - 5 490 руб .
  • У китайських інтернет-магазинах - від 878 руб .

Багатофункціональний USB-C / USB концентратор

Для чого: щоб підключити до MacBook 2017 зарядний пристрій і відразу кілька USB-пристроїв.

В офіційному магазині Apple таких універсальних концентраторів не представлено. У китайських інтернет-магазинах же безліч оригінальних рішень за ціною від 979 руб .

клавіатура

Клавіатура нового MacBook отримала механізм ходу клавіш «метелик» другого покоління, так само як і в торішній моделі ноутбука. Завдяки вдосконаленим перемикачів хід клавіш в MacBook 2017 складає всього 0,5 мм, а самі клавіші практично не підвищуються над металевою основою клавіатури.

Через такого низького ходу клавіш, при друку на клавіатурі MacBook 2017 складається відчуття, що ніякого ходу і зовсім немає. Єдине, що прямо вказує на натискання клавіші - неголосний клацання. До слова, при активному наборі на клавіатурі MacBook ці клацання зливаються в монотонну мелодію, яку, прямо скажемо, досить приємно слухати.

Набирати текст на клавіатурі MacBook 2017 зручно ще й тому, що форма її клавіш прямокутна, на НЕ квадратна. За рахунок цього потрапляти на клавіші просто, навіть не дивлячись на портативність самого ноутбука в цілому.

Комфортний набір тексту на MacBook 2017 темну пору доби забезпечує підсвічування, індивідуальна для кожної клавіші. Незважаючи на зменшення розмірів ноутбука, відмовлятися від підсвічування в Apple не зважилися і це безперечно додатковий плюс.

екран

Параметри екрану MacBook 2017 не змінилися в порівнянні з двома попередніми моделями, але розповісти про нього для повноти огляди ми вважали за потрібне. Новий MacBook оснащений 12-дюймовим дисплеєм з підсвічуванням LED, дозволом 2304 × 1440 пікселів (226 пікселів / дюйм) і високою якістю передачі кольору (мільйони квітів). Максимальна яскравість екрану в ручному режимі установки налаштувань становить 350 кд / м2.

Така яскравість дисплея, укупі з покриттям антивідблиску екрану MacBook 2017, дають можливість без проблем повноцінно користуватися ноутбуком при яскравому денному освітленні. Більш того, зображення і текст залишаються відмінно читабельними, навіть при прямому попаданні сонячних променів на екран.

Також слід зазначити, що автоматична система регулювання яскравості справляється зі своєю роботою на тверду п'ятірку. Яскравість не встановлюється занадто високою без наявності необхідності на це, в результаті чого заряд акумулятора ноутбука витрачається значно менше. Наприклад, якщо при роботі на вулиці в умовах яскравого сонячного світла, яскравість екрану MacBook автоматично підвищилася до 350 кд / м2, то при звичайному кімнатному світлі вона знизилася до прийнятних 110 кд / м2, яких більш ніж вистачало для комфортної роботи. У повній темряві яскравість екрану MacBook 2017 знижується до 15 кд / м2.

Що стосується самого зображення, то екран MacBook 2017 можна назвати ідеальним для свого класу. Хороший колірний баланс, охоплення sRGB, відсутність мерехтіння, високі кути огляду і дозвіл 2304 × 1440 пікселів роблять дисплей нового MacBook на голову вище, ніж у конкурентів.

апаратна частина

Як і інші оновлені в 2017 році моделі Mac, MacBook 2017 отримав процесор Intel сьомого покоління Intel Kaby Lake, який і став головною особливістю новинки. Базова версія ноутбука оснащена двоядерним процесором Intel Core m3 Kaby Lake з тактовою частотою 1,2 ГГц, середня - двоядерним чіпом Intel Core i5 Kaby Lake з частотою 1,3 ГГц. Старша модель обладнана процесором Intel Core i7 з тактовою частотою 1,4 ГГц, але така версія MacBook 2017, з невідомих причин, на російському ринку не представлена.

Об'єм оперативної пам'яті будь-яких змін MacBook 2017 становить 8 ГБ (LPDDR3 1866 МГц), графічний процесор так само однаковий у всіх випадках - Intel HD Graphics 615. Крім процесорів збірки розрізняються об'ємом SSD-накопичувачів. У той час як базова версія MacBook 2017 пропонує флеш-накопичувач на 256 ГБ, у середній (старшої для СНД) збірки він на 512 ГБ.

Ми протестували базову версію MacBook 2017 (Intel Core m3 1,2 ГГц, 8 Гб оперативної пам'яті, Intel HD Graphics 615) в різних бенчмарках і порівняли її показники з торішньої стартовою складанням MacBook (Intel Core m3 1,1 ГГц, 8 Гб оперативної пам'яті, Intel HD Graphics 515).

У тестуванні в бенчмарке Geekbench 3 новий MacBook 2017 випередив модель 2016 року випуску як в одноядерному, так і в багатоядерному режимі. У одноядерному режимі MacBook 2017 виявився швидше попередника на 14% - 2938 проти 2535 балів відповідно. У багатоядерному режимі перевага MacBook 2017 над MacBook 2016 склало 15% - 5900 проти 5025 очок відповідно.

І якщо попередній тест навряд чи когось здивував, все-таки новий процесор в MacBook 2017 зобов'язаний був демонструвати кращі показники, то тестування швидкості запису і читання SSD-накопичувачів 12-дюймових MacBook двох поколінь змогло це зробити. Тестування в бенчмарку BlackMagic Disk Speed ​​показало, що швидкість запису SSD-накопичувача нового MacBook складає 921 Мб / с, що не на багато, але все-таки менше, ніж у моделі 2016 року. Відзначимо, що це не збій в роботі бенчмарка. Аналогічні показники підтвердили кілька тестувань.

А ось зі швидкістю читання у SSD-накопичувача MacBook Pro 2017 все в порядку. Як і обіцяла Apple, швидкість була помітно збільшена в порівнянні з попередньою моделлю. Різниця в швидкості читання склала 26%, приріст більш ніж гідний.

Тестування в інших бенчмарках так само залишилися за MacBook 2017. Окремо варто зауважити впевнену перемогу новинки в комплексних випробуваннях в бенчмарках Xbench і NovaBench, які оцінюють загальну продуктивність комп'ютерів Mac.

Як можна помітити, MacBook 2017 перевершує свого попередника в більшості тестувань, причому помітно. Процесор нового покоління і незначно, але все ж покращений графічний чіп, зробили свою справу, пристойно прискоривши 12-дюймовий ноутбук Apple в усіх аспектах.

Також варто підкреслити, що, як і раніше, MacBook не підходить для ігор. Графічний процесор Intel HD Graphics 615 погано справляється навіть з відносно старими іграми, запущеними в низькій роздільній здатності. Гоночна аркада Dirt 3 при вирішенні 1400 × 900 пікселів показувала лише 23,6 кадр / с. Про більш вимогливих іграх і говорити нічого - MacBook 2017 їх не потягне. Якщо вам потрібно ультрабук з можливістю запускати сучасні ігри, то придивитися варто до MateBook X і Zenbook 3. Ці ультрабуки в Dirt 3, запущеної з роздільною здатністю 1920 × 1080 пікселів, видали 71 і 47 кадр / с відповідно.

Час роботи

А ось у чому MacBook 2017 обходить своїх конкурентів, так це в часі автономної роботи. У тестуванні в бенчмарке, яке передбачає безперервний веб-серфінг через Wi-Fi, MacBook 2017 протримався 9 годині 29 хвилин. Це, на хвилиночку, більш ніж на дві години більше показника Zenbook 3 (7:05) і більш ніж на три години більше показника HP Spectre (6:06). Різниця неймовірна!

Ближче всіх до MacBook 2017 з конкурентів зміг підібратися MateBook X, який закінчив тестування з пристойним показником - 8 годин 41 хвилина автономної роботи.

Порівняння з конкурентами

І якщо вже зайшла мова про основних конкурентів MacBook 2017, покажемо більш детально порівняння ноутбуків за різними параметрами.

Час роботи

Передача кольору (Delta E)

Примітка: менший показник означає кращу передачу кольору.

колірний обхват

Яскравість дисплея (кд / м2)

Geekbench 4

Конфігурація і ціни

Як ми вже відзначали вище, компанія Apple продає в країнах СНД тільки дві модифікації MacBook 2017:

  • 2-ядерний процесор Intel Core m3 Kaby Lake 1,2 ГГц, 8 Гб оперативної пам'яті LPDDR3 1866 МГц, SSD-накопичувач 256 ГБ, Intel HD Graphics 615 - 94 990 руб.
  • 2-ядерний процесор Intel Core i5 Kaby Lake 1,3 ГГц, 8 Гб оперативної пам'яті LPDDR3 1866 МГц, SSD-накопичувач 512 ГБ, Intel HD Graphics 615 - 116 990 руб.

Чи варто купувати?

Якщо вам потрібен легкий, тонкий, компактний і неймовірно красивий ноутбук для виконання повсякденних завдань, включаючи офісні, MacBook 2017 стане ідеальним вибором. Якщо до всього іншого вам дуже важлива мобільність і автономність ноутбука, то краще MacBook 2017 моделі точно не знайти.

Якщо ж ви плануєте виконувати за допомогою ноутбука ресурсомісткі завдання, наприклад, монтаж відео або обробку зображень, то MacBook 2017 вам не підійде. Для таких задач краще придивитися до MacBook Pro 2017 ( огляд ), Який дорожче, але в плані продуктивності пішов далеко вперед. Також відзначимо, що новий MacBook не підійде вам, якщо ви хочете придбати ноутбук для ігор. В останньому випадку зверніть увагу на все той же MacBook Pro 2017 або iMac 5K 2017 ( огляд ), А краще - в сторону ігрових ноутбуків на Windows.

висновок

MacBook 2017 - елегантний, витончений, неймовірно легкий і компактний ультрабук з «начинкою», що дозволяє виконувати всі базові завдання, щодня виникають перед вами. Незважаючи на прихід процесора Intel сьомого покоління Kaby Lake, новий MacBook не став «монстром» в тому, що стосується продуктивності. З многозадачностью у ноутбука проблем немає, але ось на по-справжньому ресурсовитратності завданнях MacBook безумовно задумається. І саме тому новий 12-дюймовий MacBook - продукт досить вузькоспеціалізований, який більше підійде для використання в дорозі, ніж удома, в якості основного домашнього комп'ютера.

Поставте 5 зірок внизу статті, якщо подобається ця тема. Підписуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , Telegram і Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті MacBook 2017 - огляд, характеристики, ціна

Наскільки потужним завдяки цьому виявився 12-дюймовий MacBook зразка 2017 року, як його збільшена продуктивність відчувається в такому компактному і легкому корпусі і чи є у нього конкуренти?
Чи варто купувати?
Наскільки потужним завдяки цьому виявився 12-дюймовий MacBook зразка 2017 року, як його збільшена продуктивність відчувається в такому компактному і легкому корпусі і чи є у нього конкуренти?
Чи варто купувати?
Наскільки потужним завдяки цьому виявився 12-дюймовий MacBook зразка 2017 року, як його збільшена продуктивність відчувається в такому компактному і легкому корпусі і чи є у нього конкуренти?
Чи варто купувати?