Несправності принтерів або чому принтер Не бере папір? Швидка діагностика обладнання!

Перш ніж звертатися в наш   спеціалізований центр   і замовляти   ремонт принтерів   , Ми рекомендуємо клієнтам самостійно провести первинну діагностику несправностей принтера

Перш ніж звертатися в наш спеціалізований центр і замовляти ремонт принтерів , Ми рекомендуємо клієнтам самостійно провести первинну діагностику несправностей принтера. Це значно прискорить ремонт і підвищить його ефективність. Крім того, деяку частину "поломок" можна усунути, не вдаючись до допомоги професіоналів.

1. Пристрій не бере папір.
Можливі причини: немає паперу, лоток закритий не до кінця, неправильно виставлені обмежувачі положення листів, сторонні предмети в лотку, в настройках драйвера і / або самого принтера вказана невірна лоток, неправильно встановлений картридж.
2. Принтер мне папір на початку подачі.
Можливі причини: лоток закритий не до кінця, неправильно виставлені обмежувачі положення листів, сторонні предмети в лотку. Дістаньте картридж, перевірте, чи не застрягла чи папір. Спробуйте акуратно витягнути застряглу паперу і надрукувати кілька тестових копій.
УВАГА: ні в якому разі не використовуйте гострі, металеві предмети для добування застряглого паперу, це може привести до серйозних поломок і дорогого ремонту.
3. Принтер мне папір під картриджем.
Можливі причини: неправильно встановлений картридж, не обертається трансферролл (пористий чорний ролик під картриджем), не обертається фотовал.
4. Принтер мне папір на виході.
Можливі причини: сторонні предмети, шматки паперу на шляху листа. Постарайтеся акуратно видалити і надрукувати тест-копії.
5. Картридж не визначається принтером.
Можливі причини: неправильно встановлений картридж, нещільно закрита кришка.
6. Дефекти на надрукованому аркуші.
Вертикальні рівні смуги, горизонтальні повторювані чорні смуги - це несправності картриджа.
Вертикальні нерівні чорні смуги: перевірте фотобарабан картриджа: відкрийте шторку, акуратно перейдіть його, натискаючи пальцем на шестерню, не торкайтеся пальцями до поверхні. Також можливо пошкоджена термоплівка.
7. Вертикальні рівні білі смуги (відсутність зображення) на аркуші.
У 80% випадків причиною є засмічення тонером або сторонніми предметами поверхні лазера. Усувається в сервіс-центрі.
8. Гучний шум збоку апарату. Пристрій не друкує.
Можливі причини: несправність приводу, головного мотора принтера. Найчастіше виникає через непрофесійну заправки картриджа , Який клинить під час роботи, надмірно завантажуючи привід. Усувається тільки в сервіс-центрі.
9. Принтер блимає індикацією, узагалі не друкує, видає інформацію на екрані. При кожному включенні принтер проводить самодіагностику, перевіряє працездатність всіх механізмів. У разі неполадок сигналізує користувачу миготінням або текстом. Уважно прочитайте і запишіть інформацію, яку принтер видає, черговість і частоту миготіння світлодіодів - це допоможе в подальшому ремонті принтера.
10. Принтер не включається.
Можливі причини: не підключений кабель живлення, немає напруги в мережі живлення, розетки. Якщо після перевірки проблема залишається - справа в блоці живлення. Швидше за все необхідно замінити його повністю.
11. Пристрій не друкує з ПК, або друкує набір незрозумілих символів.
Переінсталюйте драйвер, оновіть софт управління печаткою. Якщо проблема залишається - необхідний ремонт плати форматера.
12. Принтер перестав друкувати великі завдання з великою кількістю листів.
Хоча поодинокі друкуються нормально. Можливо проблема в драйверах, програмою друку. Переінсталюйте їх. Також є ймовірність несправності додаткової пам'яті принтера.

Якщо несправність принтера потрапляє в список вище, звертайтеся в наш спеціалізований центр для проведення професійного ремонту принтерів.