Огляд Meizu M6 Note: технічні характеристики, дата виходу і фото

  1. Дизайн
  2. Екран і дисплей
  3. пам'ять
  4. продуктивність
  5. батарея
  6. Камера
  7. Звук і оболонка
  8. Плюси і мінуси
  9. дата виходу

Meizu M6 Note - перший смартфон компанії з нормальним залізом, подвійний камерою, доступним цінником. Процесор Snapdragon 625, батарея 4000 mAh, великий екран - це саме той смартфон, який ми всі так довго чекали. Давайте ж розглянемо в огляді Meizu M6 Note, що смартфон з себе представляє, його технічні характеристики, які є плюси і найголовніше мінуси.

Дизайн

Дизайн Meizu M6 Not не вийшов якимось унікальним, це щось середнє між M3 і M5 Note. Тут добре збірка, багато металу в корпусі, але немає чогось особливого - це просто смартфон Meizu. Ми навіть трохи розчарувалися таким дизайном, напевно, тому що чекали трохи іншого. Але це все смаківщина, головне, що новий смартфон не виглядає потворним і це важливіше. На ринку телефон буде представлений в 4 кольорах: синьому, золотому, срібному і чорному.

Але і тут Meizu відзначилися: вони зробили спалах у вигляді цілого ряду світлодіодів прямо над подвійною камерою - виглядає як мінімум незвично. Розташування елементів стандартне: справа знаходиться гойдалка регулювання гучності і кнопка включення, зліва слот для 2 сім-карт або однієї сім-карти з microSD.

Серхіо тільки мікрофон для шумозаглушення, знизу розташувалися 3.5 мм mini-jack, розмовний мікрофон, micro-USB для зарядки і висновок зовнішнього динаміка. На лицьовій стороні телефону компанія розмістила універсальну кнопку M-Touch, фронтальну камеру і датчики.

Екран і дисплей

Meizu M6 Note має IPS-екран з діагоналлю 5.5 дюймів і роздільною здатністю Full HD, і щільністю в 400 PPI. Екран пристрою прикритий захисним склом без назви за технологією 2D.

Дисплей має дуже бляклу матрицю з запрошеними тонами, кому подобається подібне будуть в захваті, хоча зазвичай Meizu додає можливість регулювання контрасту кольорів, можливо це видужає з подальшими апдейтами. У нашому огляді Meizu M6 Note ми б поставив екрану оцінку в 7 рукатих китайців з 10, тому що не сподобалася передача кольору, тьмяний і бляклий екран.

пам'ять

пам'ять

Оперативної пам'яті на вибір або 3 ГБ, або 4 ГБ. Телефони продаються з вбудованою пам'яттю на 16/32/64 ГБ. Версія на 32 ГБ, на наш погляд, є найоптимальнішим рішенням як за ціною, так і за обсягом пам'яті.

продуктивність

В якості центрального процесора використовується Snapdragon 625, який виконаний по 14-нанометровому техпроцесу (8 ядер Cortex-A53 з тактовою частотою до 3 ГГц, відеоприскорювач Adreno 506).

У Antutu таке залізо набирає все 58000 папуг, при цьому лагов взагалі не було. З нагріванням також все в порядку: в стрес тесті нам вдалося його розігріти до 45.2 градусів, при цьому така температура трималася 4 секунди. В основному смартфон був ледве-ледве теплі, в стрес-тесті акумуляторної батареї з усіма ключовими бездротовими модулями зв'язку, паралельними завантаження та установки важких ігор, Meizu M6 Note протримався о 4 годині 34 хвилини. Це разюче хороший результат, до проведення огляду смартфона ми розраховували приблизно на 3.5-4 години роботи, а Meizu M6 Note взагалі перевершив всі наші очікування. Відмінне енергоспоживання і дійсно смартфона вистачає з раннього ранку до пізньої ночі в режимі користування.

Ігрова продуктивність типова для даного заліза, тут навіть говорити особливо нічого. Snapdragon 625 - дуже популярний чіп в 2017 році, його продуктивність добре себе зарекомендувала. На ультра настройках графіки в суперважкі гри ви пограти, звичайно, не зможете з прийнятним фреймрейтом, але на низьких тягне взагалі без проблем будь-які ігри. Всі ігри, що ми тут запускали йшли добре, але якщо ви мобільний геймер, то придивіться до чогось більш флагманському.

батарея

Ємність батареї Meizu M6 Note становить 4000 mAh, також підтримуєте швидка зарядка mCharge 3.0, а стоковий зарядник видає 5/9/12 Вольт і 2А. Смартфон з 0 до 100% заряджається приблизно за 2 години.

Камера

Основною фішкою смартфона Meizu M6 Note, як ви могли вже помітити, це подвійна камера. Вона складається з двох різних модулів: перша камера з роздільною здатністю матриці в 12 мегапікселів з модулем IMX 362, другий же модуль 2L7 йде від Samsung c 5 мегапікселямі.

Це перша подвійна камера в Meizu із середнім бюджетом в ціновому сегменті. Другий модуль тут потрібен для розмивання заднього фону і розмиває він як потрапила. Часто помиляється, затираючи частина голови або зайві на його погляд кінцівки. Краї об'єкта визначає також не завжди точно, це можуть поправити з подальшими оновленнями, все ж Meizu новачки на терені подвійних камер.

Нам робота другого модуля вкрай не сподобалася, але основна камера, якщо не включати другий модуль, нормальна. На неї можна отримати хороші і адекватні знімки, ввечері при хорошому освітленні на заході виходить фотографії прям відмінні, але ось вночі камеру краще бракувати, бо виходить каша з шуму і смаза. У світлий час доби виходять непогані деталізовані знімки, непоганий HDR і хороша передача кольору - в загальному нормальна камера, цілком гідна свого цінника.

Максимальна роздільна здатність для запису відео - 4K. На основну камеру відео записує непогано, ніякої стабілізації немає, ні програмної, ні оптичної. Звук записуватися також цілком добре, нарікань по запису звуку взагалі ніяких немає. У світлий час доби камера записує прям в дуже хорошій якості.

Фронтальна камера на 16 мегапікселів з апертурою f 2.0, використовується програмне забезпечення від АртСофт. В цілому вона непогана, фронтальна камера без вишукувань, при недостатньому освітленні Селфі виходить так собі, в темряві - взагалі морок. Але при денному освітленні все добре, як і у будь-який інший фронтальної камери.

Читайте також: Додатки для вивчення англійської мови на Android і iOS

Максимальна роздільна здатність для відеозапису у фронтальній камері Full HD. Записує звук вона теж дуже непогано, цілком зійде не тільки для відеодзвінків, а й Історії заливати в Інстаграм саме те.

Звук і оболонка

По звуку все скромно: із зовнішнього динаміка він прийнятний, але нам здався тихим на максимальній гучності. У навушниках також всі без вишукувань, просто звичайний хороший звук. Гучності теж можна було б трохи додати, але це швидше за все причіпки.

З апаратних фішок в Meizu M6 Note представлений тільки сканер відбитків пальців, вбудованого в кнопку Home під екраном. Сканер спрацьовує швидко, нарікань на його роботі немає.

Апарат працює під управлінням Flyme 6 на базі Андроїд 7.1. Все працює дуже спритно і плавно, до цього
претензій немає, навіть найменший лаг тут помітити непросто. Претензії тут більше до неробочому функціоналу і кривим шрифтів.

Претензії тут більше до неробочому функціоналу і кривим шрифтів

Зазвичай претензії до софту Meizu взагалі небагато, їх прошивки хоч якось виділяються серед натовпу китайських розробників і Flyme все ще одна з наших улюблених оболонок, де все зрозуміло, стабільно і найголовніше швидко працює.

Плюси і мінуси

Давайте підіб'ємо підсумки в нашому огляді Meizu M6 Note перерахуванням полюсів і мінусів.

До плюсів ми б віднесли:

  • Відмінну збірку і матеріали корпусу;
  • обсяги пам'яті як оперативної, так і постійної;
  • непогане залізо;
  • рівень продуктивності і нагрівання;
  • автономність;
  • зв'язок;
  • якість знімків на основну камеру;
  • хороший сканер відбитків пальців.

До мінусів ми б віднесли:

  • посередній екран;
  • роботу другого модуля камери.

дата виходу

Старт продажів в Китаї відбудеться 1 вересня, вихід же Meizu M6 Note на глобальний ринок відбудеться ще пізніше, тобто у хлопців з Meizu є ще повно часу, щоб довести свою прошивку до розуму.

Давно на ринку не було такої конкуренції, Meizu ж нарешті вдалося зробити по-справжньому хороший смартфон. Компанія вже не боїться експериментувати, вона довела це в моделі Pro 7, показавши весь свій потенціал. Але сьогодні Meizu показує, що крім потенціалу в них є і щось
більше.