Огляд Xiaomi Mi 8: характеристики смартфона з фото, дата виходу, старт продажів в Росії, ціни

  1. Технічні характеристики смартфона
  2. Таблиця: відмінності версій Mi 8, Mi 8 SE і MI 8 EE
  3. Огляд смартфона Mi 8 від Xiaomi
  4. Зовнішній вигляд, корпус, матеріали
  5. ергономічність
  6. дисплей
  7. інтерфейс
  8. Кнопки і роз'єми
  9. Таблиця: кнопки і роз'єми смартфона
  10. Камера
  11. батарея
  12. Гаджет в роботі
  13. автономність
  14. продуктивність
  15. звук
  16. Фотозйомка та відеозйомка
  17. Відео: порівняння камер моделі Mi 8 від Xiaomi і OnePlus 6
  18. Таблиця: ціни на нову лінійку смартфонів
  19. Переваги та недоліки моделі

В кінці травня 2018 року китайський електронний гігант Xiaomi представив лінійку нових смартфонів Xiaomi Mi 8, в яку увійшли три моделі: флагманська Mi 8, топова Mi 8 Explorer Edition (EE) і бюджетна Mi 8 SE. Новинки порадували гідної «начинкою» і доступною ціною. Перша партія нових смартфонів була розпродана всього за 37 секунд з моменту старту продажів.

Технічні характеристики смартфона

Щодо технічної оснащеності новинка не поступається основним конкурентам. Дата виходу і появи смартфона на прилавках в Китаї - 5 червня 2018 року. У представлених моделей є загальні характеристики, серед яких AMOLED-дисплей з мінімальними рамками і «козирком» у верхній частині, операційна система Android 8.1 Oreo, фірмова оболонка MIUI 10. Всі версії працюють з двома SIM-картами, оснащені технологією Bluetooth 5.0 і дводіапазонним Wi -Fi. На цьому схожість закінчуються, і починається великий перелік відмінностей.

На цьому схожість закінчуються, і починається великий перелік відмінностей

У лінійки смартфонів є подвійна основна фотокамера з дозволом 12 Мп

Таблиця: відмінності версій Mi 8, Mi 8 SE і MI 8 EE

Флагманська і топова версії перевершують бюджетну модель за більшістю параметрів. Ключовими перевагами MI 8 SE, в свою чергу, є мініатюрні розміри, приваблива ціна, наявність ІК-порту і більш висока щільність пікселів.

У комплектацію смартфона входять наступні аксесуари:

  • скріпка, що дозволяє витягувати лоток SIM-карти;
  • перехідник до навушників з портом Type-C;
  • документація;
  • накладка-бампер для задньої панелі;
  • зарядний пристрій з USB кабелем Type-C.

Накладка з силікону захищає гаджет від ударів, але також може стати причиною появи подряпин на корпусі, якщо під плівку потраплять піщинки або сміття

Огляд смартфона Mi 8 від Xiaomi

Смартфон Mi 8 виглядає стильно і дорого. Зовні він нагадує Apple iPhone X: ті ж форми, та ж монобровою на екрані, ті ж горизонтальні фотокамери на задній кришці.

Зовні він нагадує Apple iPhone X: ті ж форми, та ж монобровою на екрані, ті ж горизонтальні фотокамери на задній кришці

Флагманська, топова і бюджетна моделі мають ряд зовнішніх відмінностей

Зовнішній вигляд, корпус, матеріали

Флагманська і топова версії одягнені в стильні корпусу з плавно закругленими краями. Бюджетні моделі виконані в класичному прямокутному дизайні. У смартфонів Mi 8 і MI 8 SE корпусу виготовлені з глянсового матеріалу.

У смартфонів Mi 8 і MI 8 SE корпусу виготовлені з глянсового матеріалу

Моделі Mi 8 і MI 8 SE випускаються в чорній, синій, білій і золотистої забарвленням

Модель Mi 8 EE має особливий корпус з напівпрозорої задньою кришкою, крізь яку проглядаються «нутрощі» апарату.

Щоб девайс виглядав естетично, деякі нутрощі смартфона довелося закрити спеціальними наклейками

У базовій версії датчик сканера розташований під склом дисплея, у топовій - на тій ділянці задньої кришки, на який під час використання смартфона лягає вказівний палець.

Версії Mi 8 і MI 8 EE розрізняються за місцем розташування сканера відбитків пальців

ергономічність

Пристрої серії мають досить великі розміри. Але якщо Mi 8 SE можна утримувати однією рукою і їй же набирати на дисплеї номер, то при використанні Mi 8 і Mi 8 SE доведеться задіяти обидві руки.

Але якщо Mi 8 SE можна утримувати однією рукою і їй же набирати на дисплеї номер, то при використанні Mi 8 і Mi 8 SE доведеться задіяти обидві руки

У спекотну погоду глянсовий корпус може легко вислизнути з вологих пальців

Щоб глянсовий корпус не вислизав з долоні, виробник включив в комплект поставки захисну оболонку з тонкого силікону.

Примхливі глянцеві і скляні поверхні смартфона моментально покриваються відбитками пальців і частинками пилу. Винятком є ​​корпусу білого і світло-золотистого кольору, на яких сліди не так помітні, як на чорній або темно-синій поверхні.

Пристрої нової лінійки не мають вологозахисту. За даним показником вони програють основному конкурентові OnePlus 6 від iFixit.

дисплей

Смартфон оснащений великим AMOLED-дисплеєм з діагоналлю 6,21 дюйма, який займає 88,5% його лицьової поверхні. У Mi 8 SE аналогічні показники мають значення 5,88 дюйма і 86,12%, відповідно. Флагман має майже Безрамковий матрицю із співвідношенням сторін 19: 9, дозволом Full HD + і щільністю 2280х1080 пікселів. Завдяки технології AMOLED кольору на дисплеї залишаються яскравими навіть при перегляді під різними кутами.

У смартфоні реалізована технологія, запозичена у Apple, аналогічна True Tone. Ця технологія дозволяє змінювати параметри дисплея в залежності від навколишнього оточення. За запасу яскравості (600 кд / кв. М) гаджет трохи поступається конкуренту OnePlus 6 (638 кд / кв. М).

Заявленого значення яскравості цілком достатньо, щоб читати повідомлення при сонячному світлі і не напружувати очі

Гаджет підтримує технологію Always On Display, завдяки якій на його екрані при мінімальному витрачанні заряду акумулятора постійно відображаються корисні відомості: поточний час, повідомлення про пропущені події, погода.

інтерфейс

Смартфон працює під управлінням операційної системи Android 8.1, поверх якої накладена оболонка MIUI 9.5 - проста, дружелюбна і інтуїтивно зрозуміла розробка компанії Xiaomi. Прошивка сирувата, тому система функціонує недостатньо швидко і стабільно.

Прошивка сирувата, тому система функціонує недостатньо швидко і стабільно

Найближчим часом вийде оновлення інтерфейсу до MIUI 10, який вже реалізований в деяких брендових моделях

Модель Mi 8 - перший в світі смартфон з подвійним GPS-інтерфейсом, який дозволяє сверхточно визначати місцезнаходження користувача з похибкою до 30 см. Ця функція особливо корисна при орієнтуванні на місцевості з щільною багатоповерховою забудовою.

З інтерфейсами MIUI 9.5-10 поставляється широкий спектр програмних додатків, шпалер і рингтонів. Причому в 10-й версії додано більше приємних, природних звуків. Будильник може самостійно підбирати мелодії в залежності від прогнозу погоди і тим самим налаштовує господаря на потрібний лад.

Не забули в Xiaomi і про такий модною фішці, як «Розумний будинок». За допомогою MIUI 10 можна керувати будь-якими домашніми «розумними» пристроями, які оболонка виявляємо самостійно. Їх повний список доступний на робочому столі.

Кнопки і роз'єми

Інформація про основні кнопках і роз'ємах Mi 8 представлена ​​в наступній таблиці.

Таблиця: кнопки і роз'єми смартфона

Слід зазначити, що у флагманської і топової версії використовується негібридних лоток для SIM-карт, тому можливість збільшення обсягу пам'яті для даних гаджетів не передбачена.

Камера

На Mi 8 встановлена здвоєна фронтальна камера зі спалахом. У флагманської і топової моделей дозвіл камер становить 12 Мп, апертура, відповідно, af / 1.8 і af / 2.4. Додаткова камера призначена для підтримки повноцінного 2-кратного оптичного зуму без втрати якості зображення. Оптичної стабілізації для неї не передбачено. Що стосується бюджетної моделі, то її камери мають датчики на 12/5 Мп і об'єктив з діафрагмою af / 1.9.

9

Завдяки вбудованому штучного інтелекту камера розпізнає все, що фотографує користувач і оптимізує картинку

За допомогою функції «бьютіфікаціі» користувач може змінювати на портреті пропорції особи, збільшувати або зменшувати його окремі частини, прибирати шрами, прищі, пігментацію та інші дефекти шкіри.

Mi 8 став першим смартфоном з ОС Android, що підтримує функцію Animoji, розроблену для iPhone X. Особовий сканер 3D Face зчитує емоції користувача і перетворює їх в анімовані смайлики.

Особовий сканер 3D Face зчитує емоції користувача і перетворює їх в анімовані смайлики

Стандартний додаток «Камера» розробник доповнив милими анімованими смайликами Animoji

Крім фотокамери і селф-камери, у смартфона є ІК-камера, вбудована в широку «брову» у верхній частині дисплея. Вона є частиною системи 3D-сканування обличчя людини, за допомогою якої проводиться швидка і безпечна розблокування пристрою.

Розробник запевняє, що похибка (ймовірність помилки) системи сканування становить 1 на 1 000 000

Коли людина намагається розблокувати телефон, спеціальний датчик проектує на його особу невидимі інфрачервоні промені, а ІК-камера аналізує зображення по 33 тис. Точок, невидимих ​​оку. На підставі аналізу ІІ-співпроцесор видає дозвіл на розблокування пристрою або відмовляє користувачеві в доступі.

Компанія Xiaomi врахувала прецедент, пов'язаний з розблокуванням смартфона OnePlus 6 по фотографії власника і повністю виключила таку можливість в Mi 8. 3D-сканер нового девайса розпізнає тільки об'ємні зображення.

батарея

Смартфон оснащений акумулятором ємністю 3400 мАг - гідний показник з урахуванням інших характеристик пристрою. Гаджет підтримує технологію швидкої зарядки QuickCharge 4.0+ (18 Вт).

Гаджет в роботі

Щасливі власники Mi 8 вже активно тестують гаджет на автономність, продуктивність, якість звуку, фото і відео.

автономність

Генеральний директор компанії Xiaomi Лей Юн опублікував скріншоти з екрану свого гаджета. Виявилося, що на повністю зарядженій батареї смартфон пропрацював 1 добу і без малого 11 годин, після чого залишковий заряд акумулятора склав 18%.

Виявилося, що на повністю зарядженій батареї смартфон пропрацював 1 добу і без малого 11 годин, після чого залишковий заряд акумулятора склав 18%

При середньому навантаженні смартфон може пропрацювати більше 35 годин - це хороший результат для пристрою топового рівня

Управлінець запевняє, що він використовував Wi-Fi, 4G, працював з електронною кореспонденцією, перевіряв повідомлення про пропущені події, здійснював дзвінки і користувався мессенджерами.

Розробник зробив ставку на швидку зарядку: за допомогою технології Quick Charge 4.0+ повністю розряджений акумулятор можна зарядити всього лише за 60 хв.

продуктивність

З іграми смартфон справляється без нарікань. А ось через «сирий» прошивки стандартний додаток «Камера» іноді пригальмовує, в результаті чого зображення на дисплеї відображається з деякою затримкою. Очікується, що проблема з подтормаживанием буде вирішена в майбутніх оновленнях.

Девайс надходить у продаж з набором додатків, орієнтованих на китайський ринок, без сервісів Google. Його прошивка підтримує тільки дві мови: китайська та англійська.

Деякі проблеми виникають при установці кастомов. Розблокування завантажувача відбувається занадто довго, в результаті чого створюється відчуття недоработанности програмної начинки пристрою.

звук

Смартфони цієї лінійки з вбудованим в чіпсет цифроаналоговим перетворювачем забезпечують рівень і чистоту звуку, достатні для повсякденного прослуховування подкастів або музики в дорозі. Очікувати від них чогось більшого не доводиться.

Очікувати від них чогось більшого не доводиться

Розробник Xiaomi відмовився від стереозвуку в смартфонах Mi 8

У ранніх версіях смартфонів, таких як Xiaomi Mi 6, розмовний і мультимедійний динаміки грали разом і створювали об'ємне звучання, а в 8-й версії смартфонів обидві функції покладені на один динамік, розташований знизу.

Не тішить відсутність стандартного 3,5-мм аудіороз'єми. Розробник поставляє зі смартфоном перехідник з USB type C на міні-джек. Але при інтенсивній експлуатації цей перехідник швидко зношується. А покупка неоригінального аксесуара може несприятливо відбитися на якості звучання.

Фотозйомка та відеозйомка

Тестування камери гаджета показало, що вона вирішує поточні завдання на «відмінно». Передача кольору зберігається навіть при слабкому освітленні.

Передача кольору зберігається навіть при слабкому освітленні

Кольори при зйомці виходять в міру насиченими, реалістичними, приємними для сприйняття

Високих оцінок заслуговує автофокус, який оперативно і точно розпізнає об'єкт зйомки, завдяки чому фотографії виходять чіткими, що не розмазуються.

Тремтіння рук під час зйомки компенсує технологія електронної стабілізації

Під час зйомки в умовах недостатнього освітлення на допомогу приходить яскрава подвійна фотоспалах, підсвічує об'єкт. На нічних знімках вона підтримує деталізацію на високому рівні і забезпечує оптимальний баланс білого кольору. Перехід між переднім і заднім планом виглядає плавним, глибина картинки визначається правильно.

За якістю фотозйомки Mi 8 стоїть на одному щаблі з фото-флагманами 2018 року

Якщо користуватися для фотозйомки тільки другим модулем, то деталізація картинки знижується і з'являється велика кількість шумів. Але при хорошій освітленості він забезпечує більш ніж гідний результат.

У рейтингу мобільних камер, опублікованому авторитетним порталом DxOMark, фотокамера Mi 8 отримала 99 балів і 105 балів в частині зйомки. Для порівняння: iPhone X на тому ж порталі був удостоєний оцінками в 97 і 101 очко, відповідно.

Головною перевагою відеозйомки є автофокус, що утримує об'єкт навіть під час його руху. Відеокамера точно передає баланс білого кольору, забезпечує високу якість деталізації і хороший динамічний діапазон. Навіть при зйомках в тіні або в сутінках відео виходить чітким і деталізованим.

Відео: порівняння камер моделі Mi 8 від Xiaomi і OnePlus 6

Відео: тестування відеозйомки смартфона Mi 8

Відео: тест камер Xiaomi Mi 8 і OnePlus 6

ціновий діапазон

У наступній таблиці представлені ціни на пристрої нової лінійки, запропоновані китайським виробником.

Таблиця: ціни на нову лінійку смартфонів

У Росії з урахуванням торгової надбавки посередників ціна буде значно вище.

Переваги та недоліки моделі

Компанії Xiaomi вдалося створити збалансований смартфон з рядом цікавих функцій на борту. За ціною, заявленою виробником, він не має рівних. Головний і чи не єдиний конкурент новинки - це модель One Plus 6, але вона програє в ціновій конкуренції.

Переваги смартфона:

  • AMOLED-дисплей з підтримкою Always On Display;
  • найкраща 3D-технологія розпізнавання обличчя серед Android-смартфонів, яка працює навіть у повній темряві;
  • відмінні технічні характеристики для виконання широкого спектру завдань;
  • гідні фотокамери здатні конкурувати з кращими фотофлагманамі.

Недоліки нового гаджета:

  • відсутній захист від вологи;
  • немає 3,5-мм роз'єму;
  • не передбачений формат записи з 60 FPS, в тому числі для Full HD;
  • стартовий варіант оболонки недостатньо оптимізований і часом пригальмовує.

В цілому Xiaomi Mi 8 справляє позитивне враження. Він володіє топовими характеристиками і продається за привабливою ціною. У фірмову прошивку MIUI виробник додав ряд унікальних фішок, властивих тільки даними новинок. Високих оцінок експертів заслуговує якість фото- і відеозйомки, приголомшлива продуктивність, великий дисплей, система 3D-розпізнавання особи. Але «сира» прошивка, відсутність гідроізоляції і деякі інші дрібні недоліки трохи псують враження від девайсів. Тому компанії Xiaomi є над чим попрацювати.