Представлений Meizu M2 Mini

Презентація Meizu, яка почалася 29 липня цього року в 9:30 ранку за московським часом, зібрала чимало народу. Під заспокійливі звуки хвиль, здавалося, що приплив людей з кожним разом наростає все сильніше. Презентація проходила в Китаї, відповідно, на китайській мові. Варто відзначити, що розсилка запрошень журналістам виглядала дуже цікаво : Компанія надіслала коробку із запрошенням і Nokia N1110. Про що ж це говорить? Зараз ми і дізнаємося.

Спочатку здивувала якась непунктуальність і незібраність гостей: всі блукали по залу в пошуках місця, а голос просив всіх гостей зайняти свої місця, до слова, на годиннику було вже 9:44. Початок презентації затягувалося. Тільки хвилі хоч якось заспокоювали журналістів, серед яких були і ті, для кого китайська мова нічого не значила.

І ось двоє людей на сцені. Чорний екран. Почали. Ні, це не глава Meizu. На сцену вийшла популярна - або невідоме - молодіжна китайська група, виконуюча пісню, ймовірно, з власного репертуару. Непогано, Meizu, непогано. До слова, з лівого боку залу сиділа публіка, розмахують смартфонами з включеними ліхтариками. А журналісти, які сидять посередині, постійно поглядали на дивно активних особистостей. При наближеною камері стане ясно: перед нами працівники Meizu, які знехотя виконували свою роботу.

На годиннику майже 10 годині ранку, а місцеві співаки вирішили заспівати ще одну пісню, початок презентації затягується. І знову темрява. Очікування. На сцену виходить друга група, виконуюча вже третю композицію. Ми все ж сподівалися, що мова йде про презентацію смартфона, але після такого почали сумніватися.

Почалася четверта композиція, але тепер уже з активними рухами тіла.

І ось на сцену, нарешті, виходить представник Meizu, що чимось нагадує Стіва Джобса і розповідає про успіхи Meizu M1 Mini.

І ось на сцену, нарешті, виходить представник Meizu, що чимось нагадує Стіва Джобса і розповідає про успіхи Meizu M1 Mini

Далі компанія почала розповідати про 4G-мережах і їх розповсюдженні. Meizu M2 Mini отримав підтримку 4G-мереж, а також двох SIM-карт, один з слотів може бути використаний під MicroSD-карту.

Meizu M2 Mini отримав підтримку 4G-мереж, а також двох SIM-карт, один з слотів може бути використаний під MicroSD-карту

За словами представника компанії, Wi-Fi в сукупній роботі з 4G дають суттєвий приріст до швидкості. Meizu M2 Mini крім 4G оснастили ще й 5-ГГц Wi-Fi-модулем.

Представник також заявив, що для бюджетного сегмента використання Snapdragon 410 і 1 ГБ оперативної пам'яті зовсім непривабливо, саме тому в Meizu M2 Mini встановлений 64-бітний 4-ядерний MTK MT6735 з тактовою частотою 1,3 ГГц (4 ядра Сortex A53) і двоядерний відеоприскорювач Mali T760. Смартфон продуктивніше, ніж Samsung Galaxy S4. Зовнішній вигляд пристрою, до слова, не сильно відійшов від всієї лінійки девайсів компанії.

Далі мова зайшла про оперативну пам'ять. Компанія не хотіла вбудовувати 1 ГБ оперативної пам'яті. Meizu M2 Mini буде працювати на Android 5.1 з попередньо встановленою оболонкою Flyme 4.5, тому 1 ГБ недостатньо, так як вільної залишається дуже мало пам'яті. Meizu M2 Mini отримає 2 ГБ LPDDR3 оперативної пам'яті, з яких буде вільно 1,1 ГБ. Також девайс оснастили 16 ГБ вбудованої пам'яті eMMC 5.0 з можливістю розширення за допомогою карт пам'яті до 128 ГБ.

Які підсумки? Перед нами дуже потужне бюджетне пристрій.

Meizu M2 Mini отримав батарею ємністю 2500 мАг, що цілком стандартно. До слова, виробником батареї виступає Sony, іншими словами, перед нами якісна батарея, яку рідко використовують в дешевих пристроях. Апарат отримав 5-дюймовий HD-дисплей, для якого 2500 мА буде досить.

Апарат отримав 5-дюймовий HD-дисплей, для якого 2500 мА буде досить

Мова зайшла про камері. Представник Meizu заявив, що у всіх дешевих пристроях використовується 8-Мп камера. Однак в Meizu M2 Mini ви отримаєте 13-Мп модуль з діафрагмою f / 2.2. Компанія стверджує, що їх камера робить кращі знімки в своєму класі.

У звичайних дешевих пристроях 2-Мп фронтальні камери. Але не у Meizu M2 Mini. Перед нами 5-Мп модуль з діафрагмою f / 2.0, що дозволить отримати більше світла:

Мова зайшла про дизайн. Всі бюджетні апарати мають товсті бічні рамки, але не у випадку з Meizu:

Девайс оснастили кнопкою mBack, як в M2 Note. Meizu M2 Mini також отримав співвідношення дисплея не 15: 9, а 16: 9. Вага пристрою склав 131 грам, а товщина 8,7 мм.

Всі виробники оцінюють свої дешеві пристрої в 699 юанів. Але не у випадку з Meizu (компанія постійно порівнювала себе з конкурентами). Ціна смартфона складе всього 599 юанів (5700 рублів). Початок продажів в Китаї намічено на 3 серпня цього року. Попередньо в Росії апарат коштуватиме близько 10 тисяч рублів, а продажі почнуться у вересні.

Чи сподобався вам Meizu M2 Mini?

1110. Про що ж це говорить?
Які підсумки?
Чи сподобався вам Meizu M2 Mini?