Смартфон Samsung Galaxy S8 все ж збереже роз'єм 3,5 мм. Опубліковано перше «справжнє» фото пристрою і підтверджена дата виходу

Надійний інсайдер Еван Блесс (Evan Blass), відомий під ніком @evleaks, опублікував фотографію молодшої моделі майбутньої флагманського лінійки смартфонів Samsung Galaxy S8, назвав 29 березня в якості дати анонса, а 21 квітня датою початку світових продажів, а також узагальнив всі відомі до цього моменту подробиці про апарати

Надійний інсайдер Еван Блесс (Evan Blass), відомий під ніком @evleaks, опублікував фотографію молодшої моделі майбутньої флагманського лінійки смартфонів Samsung Galaxy S8, назвав 29 березня в якості дати анонса, а 21 квітня датою початку світових продажів, а також узагальнив всі відомі до цього моменту подробиці про апарати.

Почнемо з того, що смартфони Samsung Galaxy S8 і Galaxy S8 Plus, схоже, всупереч попереднім чутками, все-таки отримають аудіороз'єм 3,5-мм, який чітко видно на фото. Ззаду Galaxy S8 дуже схожий на свого попередника, за винятком переміщеного на нове місце сканера відбитків пальців, але лицьова сторона має зовсім інший вигляд. Це радикальне відступ від звичного дизайну лінійки. Апаратної кнопки «Додому» більше немає, як і стандартних сенсорних клавіш «Назад» і виклику списку відкритих додатків; замість них тепер величезний загнутий з двох сторін екран, який займає практично всю фронтальну панелі.

Описані evleaks в замітці на сайті VentureBeat технічні характеристики майже точь-в-точь збігаються з тими, що недавно публікував The Guardian . Пристрої отримали величезні екрани infinity display (5,8 дюйма у молодшій і 6,2 дюйма у старшої моделі) - більше, ніж у 5,7-дюймового Note - з незвичайним співвідношенням сторін (18,5: 9). Вважається, що завдяки цьому рішенню нові флагмани будуть відчуватися в руці як торішні Galaxy S7 і S7 Edge.

Нижче списком наводимо основні характеристики Samsung Galaxy S8:

  • Екран: 5,8 або 6,2 дюйма QHD (AMOLED);
  • Камери: 12-мегапіксельна основна з діафрагмою F / 1.7 і 8-мегапіксельна лицьова з діафрагмою F / 1.7;
  • Однокристальная платформа: Snapdragon 835 або Samsung Exynos в залежності від ринку;
  • Вбудована пам'ять: 64 ГБ з можливістю розширення за допомогою карт microSD;
  • Оперативна пам'ять: 4 ГБ;
  • Акумулятор: 3000 або 3500 мА · год;
  • Інші особливості: роз'єм 3,5 мм, порт USB Type-C і захист від води.

Очікується, що смартфони Samsung Galaxy S8 отримають аналог функції Windows Continuum , Яка дозволить перетворювати смартфон в своєрідну заміну ПК шляхом підключення опціональною док-станції. Також згадується спеціальна кнопка для активації віртуального асистента нового покоління Bixby, заснованого на розробках ІІ-стартапу Viv Labs, купленого південнокорейським гігантом в минулому році. Як стверджується, Bixby зможе виконувати більш складні запити і доручення в порівнянні з існуючими Apple Siri і Google Assistant. Само собою, камери будуть помітно краще, ніж у минулорічних моделей з розширеними можливостями стандартного ПО для зйомки.

Залишається найцікавіше запитання - ціна. За останніми даними, в Європі Samsung Galaxy S8 і Galaxy S8 Plus коштуватимуть € 799 і € 899 відповідно. Тобто, приблизно на € 100 більше, ніж просили на старті за Galaxy S7 і S7 Edge.

джерело: venturebeat