Як прожити 100 років: допоможуть горіхи і зубна нитка

Велика частина розпорядку дня довгожителя на увазі звичайну щоденну рутину.

Фото: & nbsp; paranormal-news.ru

Не секрет, що кожен з нас хоче прожити якомога довше. Ідеал - 100 років. По-перше, це гарна цифра, а по-друге - а чому б і ні! Але бажання і робота над собою - речі дуже різні, а для того, щоб дійсно залишити позаду таку кількість років, потрібно не просто плисти за течією.

На щастя, це цілком досяжно, адже велика частина розпорядку дня довгожителя на увазі звичайну щоденну рутину, з поправкою на усвідомлену, продуману життя, пише glavnoe.ua .

1. Кардиотренировки

Всього сорока хвилин кардіо в тиждень буде досить, щоб в кілька разів знизити ймовірність серцево-судинних захворювань, які сьогодні є основними факторами смерті в старості. При бігу гіпокамп і кора головного мозку виділяють гормон мозкового нейротрофічних фактора (BDNF), який допомагає збільшити кількість нейронів у нас і робить роботу синапсів ефективнішою. Цей еволюційний подарунок дістався нам від днів, коли людям доводилося бігти, щоб полювати. Крім того, привчання власної серцевого м'яза до рівномірним навантаженням робить її роботу більш стабільною і підвищує здатність витримати перепади артеріального тиску, ймовірність яких з роками, як відомо кожному, посилюється.

2. Go Vegan!

Нічого не поробиш: вегетаріанці і справді живуть довше, ніж м'ясоїди. Це, скоріше, пов'язано зі здоровим способом життя, який вважають за краще вести люди, що стежать за своїм раціоном. Цілком логічний результат - якщо взяти до уваги меншу калорійність овочів і низький вміст в них жирів. Флора постачає нас клітковиною, вітамінами і мінералами, але це зовсім не означає, що ви повинні повністю відмовитися від хорошого стейка або просмажене на грилі курки. Просто скоротіть кількість м'яса до двох-трьох прийомів їжі в тиждень, цього буде цілком достатньо.

3. Вивчення мови

"Ви не повинні бути молоді, ви не повинні бути досконалим, і ви не повинні бути генієм - вчити мову може кожен", - говорить Томас Дак, фахівець з мови університету Единбург. Томас і його група вчених провели експеримент на людях, які вивчали другу мову. Висновки вийшли приголомшуючими: ті, хто давав собі працю бути цікавим і посидючим, відрізнялися набагато більшим інтелектом, ніж ті, хто вирішив зупинитися тільки на своїй рідній мові.

4. Їжте горіхи

Регулярно включайте в своє меню горіхи: згідно з останніми проведеними дослідженнями, яким займалися вчені Університету Вандербільта, майже всі горіхи (особливо арахіс), знижують ризик ранньої смертності. У 2013 році завершився масштабний експеримент вчених Гарварду, що продовжився більше тридцяти років. У ньому взяли участь близько 119 тисяч лікарів і медсестер, які щодня з'їдали жменю горіхів . Ця група людей мала на 29% менші шанси отримати хвороба серця і 20% -е зниження ризику ранньої смерті.

5. Здоровий сон

Економте на власному сні регулярно і побачите, які саме частини організму отримали найбільш сильний удар. Робоча пам'ять, інтелект, дихання і серцевий ритм безпосередньо зав'язані на достатню кількість нічного відпочинку. Кількість годин сну індивідуально для кожної людини, однак, недавнє дослідження Орегонського університету показало, що ті, хто спить менше шести годин на добу, справляються з тестами набагато гірше виконують цю норму людей.

6. Зубна нитка

Звичайна зубна нитка може додати людині цілих шість років життя. Ні, просто покласти її на поличку у ванній недостатньо, доведеться користуватися нею щодня. Ниткою можна видалити із зубів дрібні шматочки їжі, а разом з ними і бактерії, що викликають запальні процеси. Далеко не всі люди розуміють, що зуби безпосередньо пов'язані з усім нашим організмом: серце, легені і навіть інтелект страждає тільки від того, що хтось вирішив не чистити сьогодні зуби.

7. Червоне вино

Про користь червоного сухого провина не писав уже тільки ледачий. Навколо необхідності пропускати стаканчик вина перед сном ведуться справжні баталії, але мають рацію ті, хто, все ж, не відмовляє собі в невеликій радості. Що міститься в червоному сухому ресвератрол дійсно бореться з причинами старіння. Деякі дослідники вважають, що келих вина повинен входити в раціон кожної людини, що наблизився до середнього віку.

8. Заведіть пса

Як не дивно, але звичайна собака може стати причиною вашого довголіття. Дослідження Американської асоціації серцевих досліджень підтвердили: ті, хто заводить домашніх тварин, мають нижчий кров'яний тиск, рівень холестерину, що дозволяє говорити про профілактику серцево-судинних захворювань. Механізм, що пояснює цей феномен, досить простий: собаки, крім усього іншого, вимагають постійного вигулу - а значить, їх господар приділяє прогулянкам мінімум півтори-дві години в день. Та й про що турбуватися, коли поруч біжить відданий друг?

9.Ізбегайте рутини

Наш мозок влаштований так, щоб постійно розвиватися. Якщо ми уникаємо нових навантажень, вважаючи за краще звичну рутину, нічого хорошого з ним не відбувається. Робота над новими завданнями, свіже хобі, зміна місць і соціальні зв'язки допомагають будувати так званий когнітивний резерв нейронних шляхів. ось чому люди з високим рівнем освіти мають, як правило, більш розвинений інтелект і більш здорове тіло, ніж ті, хто вважає за краще проводити життя під притуплювала дзижчання телевізора.

10. Голодування

У клітинах ссавців знаходяться гени, відповідальні за довголіття. Дослідження медиків Корнельського медичного коледжу показали, що підвладна стресу клітина відчуває впливу генів, що включають захисні системи. Спосіб виробництва енергії змінюється, пролонгуючи життєвий цикл запрограмованої на загибель клітини. Так що, не бійтеся залишатися голодним - день в тиждень тільки зміцнить ваш організм.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Та й про що турбуватися, коли поруч біжить відданий друг?