Apple iPad mini - огляд, відгуки про Епл Айпад міні

  1. Матеріали і дизайн - 5.0
  2. Габарити і вага - 5.0
  3. Порти і інтерфейси - 3.2
  4. Продуктивність - 1.9
  5. Дисплей - 3.7
  6. Батарея - 5.0
  7. Камери - 3.5
  8. Температура - 3.8

Стів Джобс свого часу назвав 7-дюймові планшети мертвонародженими і незручними. Після смерті засновника Apple компанія пішла на поводу у користувачів і випустила планшет iPad mini. Він портативний, його зручно носити з собою. У нього відмінний час автономної роботи, непогана камера для 7-8 дюймового планшета і відмінний алюмінієвий корпус. А ось начинка у iPad mini стара, хоча при роботі планшет, звичайно ж, не гальмує, при цьому у нього досить висока ціна.

Матеріали і дизайн - 5.0

Незважаючи на малий розмір, тримати iPad mini в одній руці не дуже зручно. iPad mini відрізняються від звичайного iPad розмірами і бічними полями. Планшет схожий чи то на електронну книгу, не те на збільшений iPhone 5 . В очі відразу кидаються дуже вузькі бічні рамки. Корпус - з алюмінію, з пластиною, що повністю закриває задню частину. Традиційно планшет можна купити в двох кольорах - білий або чорний.

Габарити і вага - 5.0

У порівнянні з повнорозмірним планшетом iPad mini вдвічі легше - 308 м Довжина, ширина і товщина 20 × 13,5 × 0,72 см. Він тонше і легше середніх значень серед протестованих нами моделей. Втім, компактні розміри не дозволяють довго тримати його в руці: він широкий для однієї долоні.

Порти і інтерфейси - 3.2

У iPad mini тільки два роз'єми - один для навушників, інший - фірмовий роз'єм Lightning. У комплектацію входять зарядний пристрій і кабель USB-Lightning. iPad mini має модулі Bluetooth 4.0, Wi-Fi-адаптер (a / b / g / n) і GPS-приймач. Є версії з 3G / 4G-модемом, в моделі використовуються Nano SIM-карти.

Продуктивність - 1.9

У тестах продуктивності iPad mini показав середні результати серед 7-8-дюймових планшетов.Он оснащений двоядерним процесором Apple A5x, що працює на частоті 1 ГГц, і двоядерним графічним чіпом PowerVR SGX543MP2. Для зберігання даних передбачено 16, 32 або 64 ГБ вбудованої пам'яті. У наших тестах, кожен з яких проводився по п'ять разів, вказані середні значення по п'яти итерациям. У бенчмарке Geekbench 2 iPad mini показав один з найнижчих результатів серед протестованих моделей - 752 бали. У бенчмарке SunSpider теж далеко не найкращий результат у порівнянні з сучасними планшетами - 1556 мілісекунд. У графічного чіпа результат трохи вище середнього - 6,7 fps в тесті T-Rex HD Onscreen C24Z16 від бенчмарка GFXBenchmark. iPad mini працює швидко при щоденному використанні, додатки не зависають, але в порівнянні з іншими сучасними планшетами mini отримує невисокі бали в синтетичних тестах. Можливо, виною тому досить старий процесор, який дістався mini ще від iPad 2 .

Дисплей - 3.7

Екран з діагоналлю 7,9 дюйма з роздільною здатністю 1024 × 768 і панеллю IPS - середній за всіма виміряним параметрам. Це звичайно не Retina, зображення не настільки чітке. Результат по максимальній виміряної яскравості - 366 кд / м2. Розподіл яскравості - 89%, контрастність - 709: 1.

Батарея - 5.0

Акумулятор iPad mini - один з кращих за результатами автономної роботи: 5 ч 24 хв. - в режимі навантаження, 23 ч 41 хв. - в режимі мінімального навантаження і 12 ч 6 хв. в режимі перегляду відео. Батареї вистачить на тривалий авіапереліт або на повний робочий день.

Камери - 3.5

Фронтальна камера з роздільною здатністю 1,2 мегапікселя знімає відео в HD (720 p). 5-мегапіксельна тилова камера на основі матриці зі зворотним підсвічуванням забезпечена автофокусом і записує відео в FullHD (1080 p). Камера працює швидко, знімки хороші для планшета, але той же iPhone 5 робить фото краще.

Температура - 3.8

iPad mini виділяє небагато тепла: максимальна температура в стані спокою - 33,5 градуса, на рівні середніх значень. У стані навантаження максимальна температура поверхні планшета склала 35,2 градуса, що на 5,7 градуса нижче середнього значення. З iPad mini комфортно працювати, принаймні отримати опік навряд чи вийде.

Максимальна температура поверхні Apple iPad mini в порівнянні з іншими моделями свого розміру Назва Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus Apple iPad mini Iconia B1-A71 Температура 35 ° С 35,2 ° С 48,2 ° С