Чим відрізняються Samsung Galaxy S9, S8 і S9 +: дізнайтеся зараз

  1. Відмінності Galaxy S9 від S8
  2. Чим відрізняються Galaxy S9 і S9 +

На виставці в Барселоні компанія Samsung представила свої новітні преміальні смартфони Galaxy S9 і S9 +. Серія Galaxy S є найпопулярнішою лінійкою флагманських Android-пристроїв, тому не розповісти про те, що нового в ній підготували Samsung, - ми не могли. У чому відмінності S9 від S8, а також від свого «старшого брата» S9 +? Про це докладно далі.

Відмінності Galaxy S9 від S8

Для початку порівняємо Galaxy S9 зі своїм попередником з попереднього року - Galaxy S8.

Див. також: відмінності Galaxy S10, S10e, S10 + і Note 9 .

Дисплей і звук. У плані дисплея в цьому році між минулою і нинішньою моделлю Galaxy S серйозних відмінностей немає - це майже той же високоякісний екран Super AMOLED з діагоналлю 5,8 '', співвідношенням сторін 18.5: 9 і роздільною здатністю 1440 * 2960, що забезпечує показник щільності пікселів в 568 PPI. Дисплей S9, за даними ресурсу PhoneArena, займає 84,36% фронтальній панелі смартфона проти 84,26% у S8 (82,35% у iPhone X).

По звуку відмінності куди серйозніше. Він у новинок повинен бути разюче якісніше завдяки появі в S9 і S9 + стереодинамиков, яких не було в S8 | S8 +.

Він у новинок повинен бути разюче якісніше завдяки появі в S9 і S9 + стереодинамиков, яких не було в S8 | S8 +

Стереодинаміки в S9

Дизайн, габарити, матеріали корпусу. У плані зовнішнього вигляду S9 досить скромно відрізняється від S8. S9 використовує майже той же дизайн, що і попередник, бічні рамки у нього візуально не видно, а верхні зменшені до мінімуму.

Істинно Безрамковий Galaxy S стануть лише в наступному році, ніж, ймовірно, допоможуть Samsung ще сильніше закріпитися на першому місці в рейтингу виробників смартфонів , Але це вже інша історія.

Габарити апаратів вельми схожі: 148.9 x 68.1 x 8 мм у S8 проти 147,7 x 68,7 x 8.5 мм у S9. Як бачите, новий апарат став трішки ширше, але зате коротше. Девайс на 0,4 мм товще, але це, очевидно, дозволило остаточно позбутися випирає камери.

Враження з презентації і перше знайомство з S9 / S9 +

Незважаючи на зовнішню схожість S9 і S8, в матеріалах корпусу є ряд серйозних відмінностей:

  • У S9 вперше застосований особливо міцний алюміній 7000 серії, який захищає рамку апарату;
  • Нова версія захисного скла Gorilla Glass від Corning покриває апарат з двох сторін. Над дисплеєм воно стало трохи товщі і тепер краще захищає від подряпин і більш серйозних неприємностей;
  • Покращено олеофобним покриття. Воно дозволяє апарату залишатися візуально чистішим навіть після інтенсивного використання.

Характеристики камери Galaxy S9. Одне з головних або ж навіть найважливіша відмінність S9 від S8 - основна камера на тильній стороні. Її дозвіл залишилося колишнім - 12 MPx, проте інші характеристики змінилися вельми значно.

  • Апаратура досягла рекордного значення f / 1.5, яким сьогодні не може похвалитися ніхто з виробників. Ця особливість дозволить захоплювати камерам девайсів більше світла. Звідси ще краще ніж раніше якість в темний час доби або в погано освітлених приміщеннях;
  • Galaxy S9 і S9 + стануть першими апаратами, де значення діафрагми можна налаштовувати. У користувача буде вибір між названим вище f / 1.5 і f / 2.4. Останнє також може стати в нагоді в певних ситуаціях. Samsung порівнює це з роботою людського ока;

Samsung порівнює це з роботою людського ока;

Діафрагма камери підлаштовується під освітлення подібно до того, як розширюється зіниця людини

  • Можливість сверхзамедленним (slow-mo) зйомки в форматі HD з частотою близько 1000 кадрів в секунду. Slow-mo вже є в багатьох аксесуарах, проте з такою величезною частотою кадрів перш могли оперувати лише флагмани Sony Xperia. Full HD також має підтримуватися, але в меншому дозволі;
  • Прискорена фокусування - ще одна особливість нових S9 і S9 + в порівнянні з S8;
  • Фронтальна камера зберегла діафрагму f / 1.7, але зате тепер може створювати AR-емодзі (в російській варіанті функція називається «анімовані селфімоджі»).

Процесор. Серце апарату - процесор Exynos 9810 (див. рейтинг процесорів для смартфонів ). На відміну від самих S9, він був офіційно представлений заздалегідь в цьому році і на сайті Samsung за нього є досить докладна інформація.

У Exynos 9810 Samsung використовує третє покоління своїх процесорних ядер Mongoose (М3)

  • Процесор виробляється по другому поколінню 10 нм техпроцесу Samsung, що забезпечує йому знижене енергоспоживання;
  • У новому Exynos 8 ядер CPU. Чотири працюють на частоті 2,9 ГГц, інші чотири - 1,9 ГГц. Сумарна продуктивність ядер зросла на 40%. Пікова продуктивність в режимі роботи одного ядра збільшилася вдвічі. Це вкрай значимо для погано оптимізованих під багатоядерні рішення додатків та ігор;
  • Новий GPU Mali-G72 MP18 забезпечує приріст продуктивності на рівні 20%;
  • Інтегрований в процесор LTE модем тепер може завантажувати дані до 20% швидше (LTE Cat 18, 6CA). 1.2 ГБ Гб / с проти 1 Гб / с у Exynos 8895 з S8;
  • Значно поліпшено мультимедійна підсистема, забезпечена підтримка 10-бітових кодеків HEVC і VP9.

Втім, як і в попередні роки, Exynos-версія Galaxy S буде орієнтована, перш за все, на Європу і Росію. У свою чергу, США і Китай отримають S9 і S9 + на базі Snapdragon 845 від Qualcomm. У тестах продуктивності це рішення дещо поступається Exynos.

Огляд ключових нововведень S9 і S9 + від YouTube-каналу Rozetked

Ідентифікація користувача. Ряд важливих змін внесено в різні датчики (сканери) ідентифікації користувача.

  • Сканер відбитків пальців тепер розташовується не збоку від камери, а під нею. Такий варіант зручніше, до того ж вічко камери НЕ буде бруднитися через помилкові дотиків до нього в пошуках дактилоскопічного сенсора;
  • Сканер особи тепер будує для себе тривимірну модель голови користувача і згодом по ній орієнтується. Обдурити його простий фотографією більше виходити вже не має;
  • Сканер райдужної оболонки і сканер особи зможуть при необхідності працювати одночасно (функція Intelligent Scan). Смартфон в цей момент сам вибере найбільш підходящий варіант ідентифікації в залежності від освітлення і оточення.

Операційна система. Програмна основа S9 - Android 8, поверх якої працює оболонка Samsung Experience 9.0 з масою додаткових цікавих особливостей (наприклад, нові звуки і ландшафтний режим інтерфейсу). S8 повинен отримати оновлення, однак чи функції там будуть доступні - поки невідомо.

https://www.youtube.com/watch?v=5_-NKRVn7IQ

Офіційне анонсує відео Galasy S9

Додаткові відмінності S8 і S9:

  • Апаратні кнопки збоку в S9 стали трохи товщі для кращої відчутності і для більшої зручності переміщені трохи вище;
  • Нове покриття металевої бокової рамки апарату називається Satin Gloss і робить її візуально більш уніфікованої з іншими частинами тіла;
  • У вимкненому стані у дисплея S9 більш глибокий темний відтінок, що дозволяє йому зливатися з корпусом, утворюючи на вигляд монолітну чорну панель (актуально для кольору «чорний діамант»);
  • Спеціальний сенсор під спалахом камери на тильній стороні був оновлений і тепер може вимірювати не тільки пульс, але і кров'яний тиск (втім, Samsung попереджає, що професійний прилад її рішення поки все одно не замінить).

Інші параметри (тут S8 і S9 НЕ відрізняються):

  • S9, подібно попередникові, зберіг захист від вологи і пилу за стандартом IP68;
  • Роз'єм для карт microSD і 3,5 мм jack, незважаючи на чутки, нікуди не зникли і залишилися на колишніх місцях;
  • Ємність батареї як і раніше становить 3000 mAh. Деякі інсайдери стверджують, що використовується новий, більш довговічний тип акумуляторів, але офіційно це не підтверджено.

Чим відрізняються Galaxy S9 і S9 +

Всі нові особливості S9, включаючи стереодинаміки, поліпшену камеру, новий процесор, нові матеріали корпусу і оновлені сенсори, актуальні і для S9 + (див. Також: відмінності між S9 Plus, Galaxy Note 9 і Note 8 ).

А тепер зосередимося на відмінностях один від одного тільки нинішніх флагманів: S9 і S9 Plus.

А тепер зосередимося на відмінностях один від одного тільки нинішніх флагманів: S9 і S9 Plus

Екрани S9 і S9 + виконані в однаковому стилі і за однією технологією, однак діагоналі дисплеїв відрізняються

Дисплей і габарити. Одне з двох головних відмінностей між S9 і S9 + - це дисплей. Він виконаний по одній і тій же технології, однак у S9 + він банально більше, що призводить до збільшення габаритів.

  • Діагональ дисплея S9 + складає 6,2 '' проти 5,8 '' у S9;
  • Розміри екранів у апаратів однакове 1440 * 2960, через що показник PPI у S9 + трохи менше ніж у S9: 531 проти 568. Втім, різниця не повинна бути серйозно помітною;
  • Габарити S9 + 158.1 x 73.8 x 8.5 мм проти 147,7 x 68,7 x 8.5 мм у S9.

Камера. Друга ключова особливість полягає в тому, що у S9 +, на відміну від звичайного S9, є другий, додатковий модуль основної камери.

Подвійний модуль камери в Galaxy S9 +

Він забезпечує наступні переваги:

  • Дворазове оптичне збільшення без втрат;
  • Подвійна оптична стабілізація, що нівелює тремтіння камери, яке могло вплинути на якість знімка;
  • Функція Живий фокус (ефект боке). Дозволяє зробити акцент на людину або об'єкт в кадрі. Розмиває фон. Ступінь розмиття можна регулювати;
  • Функція подвійний зйомки. Ви одночасно можете зробити звичайний знімок і знімок з додаткового модуля. В одному випадку кадр виявиться ширше і в нього потрапить найбільше, в іншому - вже і шанс захопити щось стороннє буде менше. Вам залишиться лише вибрати потрібний з двох варіантів.

Батарея і пам'ять. Ще ряд відмінностей стосується ємності акумулятора, а також наявності збільшеного об'єму постійної і оперативної пам'яті.

  • Ємність батареї S9 + становить 3500 mAh проти 3000 mAh в звичайному S9;
  • У S9 + 6 ГБ оперативної пам'яті проти 4 ГБ у S9 (в S8 | S8 + також було «лише» 4 ГБ);
  • Базова версія S9 +, як і S9, оснащена 64 ГБ постійної пам'яті. Однак на відміну від S9, у S9 + є додаткова модифікація з накопичувачем місткістю 256 ГБ.

Повна версія презентації Galaxy S9 і S9 + російською. Старт з 31 хвилини

Ігор Андрєєв - автор статей для ITRew.ru і Our-Firefox.ru. Захоплений сучасними технологіями, розповідаю про них у своїх текстах)

Сторінка автора - twitter.com

схоже

У чому відмінності S9 від S8, а також від свого «старшого брата» S9 +?
Com/watch?