Mobile-review.com Огляд фаблет Samsung Galaxy S6 EDGE +

  1. Фотографії в інтер'єрі зміст
  2. Технічні характеристики
  3. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  4. дисплей
  5. акумулятор
  6. Пам'ять, карти пам'яті, чіпсет, продуктивність
  7. USB, Bluetooth, комунікаційні можливості
  8. Камера
  9. Програмні особливості Note 5 / EDGE +
  10. враження
  11. ПОСИЛАННЯ по темі

Фотографії в інтер'єрі

зміст

  1. Технічні характеристики
  2. Комплект поставки
  3. позиціонування
  4. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. Пам'ять, карти пам'яті, чіпсет, продуктивність
  8. USB, Bluetooth, комунікаційні можливості
  9. Камера
  10. Програмні особливості Note 5 / EDGE +
  11. враження

Технічні характеристики

  • Android 5.1.1 c оболонкою TouchWiz (максимально полегшена в порівнянні з попереднім поколінням)
  • Екран 5.7 дюйма, Quad HD дозвіл, 1440х2560 точок, 518 точок на дюйм, SuperAMOLED, яскравість підсвічування до 861 ніт - кращий екран по передачі кольору в мобільних пристроях
  • Процесор Exynos 7420 (4 ядра A57 на 2.1 ГГц, 4 A53 на 1.5 ГГц), 14 нм FinFET
  • 4 ГБ оперативної пам'яті, 32, 64, 128 ГБ вбудованої, карт пам'яті немає
  • Bluetooth 4.2, LTE cat.6 (cat.9 для ряду ринків), Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, двохдіапазонний, Wi-Fi Direct, NFC, USB 2.0, ANT +
  • Фронтальна камера 5 мегапікселів
  • Основна камера 16 мегапікселів, оптична стабілізація, запис 4К відео, RAW-файли
  • Акумулятор Li-Ion 3000 мАг, вбудована бездротова зарядка двох стандартів, швидка адаптивна зарядка (90 хвилин до 100 відсотків, 60 хвилин до 90 відсотків), добу роботи в змішаному режимі, програвання відео близько 13 годин
  • Розміри - 154.4х75.8х6.9 мм (Note 5 - 153.2x76.1x7.6 мм), вага - 153 грами (171 грам Note 5)

Комплект поставки

  • Телефон
  • Зарядний пристрій Adaptive Fast Charging c USB-кабелем
  • Зарядний пристрій
  • Коротка інструкція
  • Скріпка для вилучення лотка SIM-карти

позиціонування

В Samsung успішно створили попит на фаблет, задали ринку тон зі своєю лінійкою Note. У 2015 році компанія зіткнулася з підвищеним попитом на Galaxy S6 EDGE, який виявився затребуваний в обсягах, на які ніхто не розраховував. Це змусило розширити виробництво вигнутих екранів, як результат, збільшити число моделей, в яких вони можуть застосовуватися. Перенесення акценту з лінійки Note як основного фаблет і флагмана компанії на EDGE + виглядає закономірним через внутрішні причини Samsung, але ніякого пояснення для ринку дано не було, а покупці залишилися в подиві.

Позиціонування EDGE + як флагмана означає, що в компанії намагаються максимально використовувати успіх попередньої моделі, дати ринку те, що він хоче. А це означає, що компанія відмовляється від активного просування Note, спочатку модель з'являється на декількох ринках, в Європі і Росії - тільки в кінці року і швидше за все в полегшених конфігураціях, тут стає важливіше ціна.

Позиціонування EDGE + гранично просто - найдорожчий апарат від Samsung. Цікавий дизайн, який не має аналогів у інших компаній. Технічний флагман для масової аудиторії. Все це не описує головного - для кого створювався апарат. На відміну від лінійки Note, позиціонування цього телефону зовсім інше, його створили для звичайних людей, тих, хто шукає телефон з великим екраном і приємним дизайном. Чи може така аудиторія бути великий? Думаю що ні. Безумовно, вона більше, ніж та аудиторія, що купувала лінійку Note, але не набагато. Досвід продажів фаблет від будь-якої компанії показує, що це помітна ніша, яка не має тенденції до різкого збільшення, виняток становлять азіатські ринки, де цей формат телефонів став надзвичайно популярний.

На мій погляд, EDGE + варто розглядати як пристрій з великим екраном і максимальним набором функцій для тих, хто шукає фаблет, але не потребує стилусе, який є в Note 5. Вибираючи між цими двома апаратами, я зупинився на обох моделях, так як у кожної є свої плюси і мінуси. Поговоримо про них докладніше.

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Вигнутий екран по обидва боки корпуса робить апарат незвичайним і цікавим. З іміджевої точки зору ця модель цікава, так як в ній з легкістю впізнається флагман, нічого подібного на ринку немає. Але якщо порівняти EDGE + з попереднім S6 EDGE, то ми побачимо, що ці апарати зовні ідентичні, ніяких відмінностей на перший погляд немає.

Але якщо придивитися, то ви побачите, що трохи змінили форму корпусу, по металевому канту йде злам, він явно видно. Це зроблено спеціально, щоб корпус не врізався в руку, як на маленькому EDGE. Хитрість спрацювала - EDGE + в руках набагато зручніше свого молодшого побратима, відчуття зовсім інші. Про те, що постраждав дизайн, можна говорити при ретельному вивченні корпусу, в житті цей злам, лінія на корпусі не видно.

Розміри телефону - 154.4х75.8х6.9 мм (153.2х76.1х7.6 мм - Note 5), вага - 153 грами (171 грам). Для порівняння, Note 4 мав розміри 153.5х78.6х8.5 мм, важив 176 грам. Ця модель стала менше не тільки в порівнянні з Note 4, але і з Note 5. Економія у вазі помітніше при тих же характеристиках - за рахунок вигину екрану і, як наслідок, форми металевого канта, він менше. Дивно те, що апарат з таким розміром батареї і екраном в 5.7 дюйма може бути досить компактним, це не тільки питання товщини, тут немає нічого виробляє враження, але головне - це вага, він рекордний для ринку. Сподіваюся, що в майбутньому компанія зможе ще трохи пограти з цим параметром і зробити наступні фаблет трохи легше.

Сподіваюся, що в майбутньому компанія зможе ще трохи пограти з цим параметром і зробити наступні фаблет трохи легше

Екран і задню поверхню прикриває Corning Gorilla Glass 4. Металеве шасі масивне, також як в S6, тут тільки відіграє роль більший розмір корпусу. Поміняли метал, тепер це сплав алюмінію 7000 серії, його відрізняють легкість і велика міцність, звідси також виграш у вазі телефону. В iPhone 6s буде застосовуватися цей же матеріал, нічого міцнішого поки не придумано на ринку для такого роду пристроїв.

В iPhone 6s буде застосовуватися цей же матеріал, нічого міцнішого поки не придумано на ринку для такого роду пристроїв

У телефону кілька колірних рішень, вони повністю повторюють ті, що були для S6 EDGE, виходить, що EDGE + - це збільшена версія цього апарату, яка тотожна попереднього. У житті і здалеку можна їх переплутати, але поблизу розміри цих апаратів чітко говорять про те, що перед нами.

У житті і здалеку можна їх переплутати, але поблизу розміри цих апаратів чітко говорять про те, що перед нами

У житті задня стінка, та й лицьова поверхня швидко покриваються слідами від рук, це недолік скла. Якщо на сонці або в приміщенні при тьмяному світлі цього не видно, то під лампами, світять прямо на корпус, ви побачите розлучення у всій красі. На тому ж S6 / S6 EDGE вони не так кидаються в очі, відрізняється розмір пристроїв.

На лівій бічній поверхні знаходяться дві клавіші регулювання гучності, в Note 4 це спарена клавіша, тут роздільні кнопки. Хороший хід, випадково натиснути їх не можна, при цьому натиснути наосліп не складе труднощів. Кнопка включення / вимикання - на правому боці.

На відміну від Note 4, де використовується система з трьох мікрофонів, в цьому апараті їх тільки два, розміщуються вони на торцях. Система шумозаглушення працює на відмінно при розмові, відсутній третій мікрофон прибрав з диктофона можливість запису розмови за круглим столом, коли співрозмовників кілька, а ось режим "Інтерв'ю" залишився, працює він пристойно.

На нижньому торці розташовується 3.5 мм роз'єм, а також microUSB-роз'єм. Зверніть увагу, що на відміну від Note 4, в кожному роз'ємі є пластикова вставка, вона захищає від поломки кабель, він не стикається з металом. За рік з Note 4 ніякі зарядникі або навушники у мене з ладу не вийшли, але тут додали ще один елемент захисту. Динамік в апараті один, його винесли на нижній торець, він при цьому голосніше, ніж в Note 4. Можливо, що велика гучність пов'язана з його розташуванням, його добре чутно в усіх ситуаціях.

На фронтальній стороні розташовується датчик наближення, освітлення, а також 5-мегапіксельна камера для Селфі, все це над екраном. Рамки біля екрану стали вже, хоча його розмір ніяк не змінився.

Рамки біля екрану стали вже, хоча його розмір ніяк не змінився

Центральна клавіша стала трохи вище і коротше, але це і зручніше, так як в неї вписаний датчик відбитка пальця.

Центральна клавіша стала трохи вище і коротше, але це і зручніше, так як в неї вписаний датчик відбитка пальця

З плюсів в порівнянні з Note 4, датчик працює на дотик, по ньому не потрібно проводити пальцем, все працює так само, як в Galaxy S6. Є ще один момент, який багатьом здасться приємним доповненням, версія датчика змінена (від S6 / S6 EDGE), він став більше за площею, добре розпізнає пальці в будь-яких положеннях - різниці з тим же iPhone 6/6 Plus немає, зчитує відбиток моментально. У тому числі і в разі, якщо у вас пітні / мокрі руки, iPhone отримає такий датчик в новій версії у вересні. У відео є момент, де я показую, як різниться розблокування на цих апаратах, за рахунок більшої швидкодії на Note 5 моментально відкривається меню.

На задній стороні можна побачити ободок камери, він виступає над корпусом, що вже стало звичним і не доставляє проблем - хоча чиєсь почуття прекрасного може постраждати від цього, мовляв, камера повинна бути на одному рівні з корпусом. Я в цьому недоліку не бачу, вважаю це дуже надуманим.

Поруч зі світлодіодним спалахом є датчик пульсу, ви можете скористатися програмою S Health і в ній виміряти пульс, насиченість киснем крові, рівень стресу і ряд інших параметрів. Іграшка для більшості, але іноді цей датчик буває потрібен. Вкрай рідко, але все ж.

Тепер ще про одну надуману проблему. Досить часто мені доводиться стикатися з твердженням, що телефони від Samsung тендітні, легко ламаються, і іншою нісенітницею. У повсякденному житті буває так, що ненавмисно випускає з рук телефон. З упевненістю можу сказати, що Note вкрай живучий. У мене вийшов з ладу екран після того, як на нього впала камера (і то сам апарат працював). Після падінь ніяких пошкоджень, але тут все залежить від вашої успішності. В принципі, ви можете подивитися на те, як складно пошкодити S6 EDGE, щоб зрозуміти, що здатний винести Note 5. Той же iPhone тріскається від набагато менших падінь і ударів, мінеральне скло там дуже крихке, що вам скажуть в будь-якому сервісі Apple, де основні роботи - це заміна екранів (точніше, самих телефонів, якщо це офіційний сервіс).

До змісту >>>

дисплей

Основна відмінність екрану в EDGE + від звичайного Note 5 полягає в тому, що екран зігнутий на кутах. Для нього є кілька додаткових режимів роботи, про які ми поговоримо нижче.

Якщо раніше в Samsung вказували характеристики дисплея окремо - роздільна здатність основної частини і потім вже смужку справа (Note EDGE), то в останньому поколінні це не так, згадують весь екран, і формально виходить, що характеристики дисплея аналогічні тому, що варто в Note 5. це дійсно так, але викривлення на кінцях все-таки грає роль, картинка спотворюється. Як ви розумієте, це недолік такої конструкції і закони фізики - не можна на вигнутій поверхні домогтися плоского зображення. Для кого-то це може стати мінусом, але в житті не звертаєш на це уваги. У сторонніх програмах іноді елементи керування потрапляють на вигини, але з натисканням немає проблем. Ви легко це робите.

Крім вигину, всі інші характеристики дисплея повністю збігаються з Note 5, тому приведу цитату з огляду.

Діагональ - 5.7 дюйма, дозвіл QHD - 1440х2560 точок, 518 точок на дюйм, SuperAMOLED. На мій погляд, будь-який екран, який має дозвіл більше 400 точок на дюйм, вже може вважатися відмінним, відмінність побачити вкрай важко. У хід йдуть інші параметри - якість картинки, передача кольору, зручність роботи.

У DisplayMate вже протестували екран в Note 5 / EDGE + і зробили висновок, що це кращий дисплей на ринку з усіх наявних, він змістив з цього місця Galaxy S6. Найкращий екран по яскравості, передачі кольору та іншими параметрами. У дослідженні багато графіків, вимірювань і іншого, але висновок однозначний - нічого подібного на ринку просто немає. Енергоефективність екрану збільшилася на 21 відсоток у порівнянні з Note 4 (приріст часу роботи очевидний). Максимальна яскравість доходить до 861 ніт при автоматичного регулювання. можете за посиланням прочитати ці вражаючі цифри і знахідки щодо екрану, нічого подібного на ринку просто не існує і у конкурентів не може з'явитися в найближчі роки.

Тепер мої враження. Традиційно є налаштування під свої переваги, ви можете вибрати роботу, як на інших телефонах (бляклі кольори, RGB), можете вибрати Adobe RGB, а також адаптивний екран.

Я намагаюся не користуватися автоматичним підсвічуванням екрану, вона часто помиляється, і мені некомфортно розглядати картинки. В Note 5 / EDGE + поміняли алгоритм, і тепер підсвічування працює дуже непогано, вгадує мої уподобання. Тим більше, що цей режим робить екран читаним під будь-якими сонячними променями, яскравість підвищується до максимуму.

Якщо раніше мінімальна підсвічування екрану в автоматичному режимі не була комфортною, була тьмяною, то тепер це не так. Ще один момент, який пов'язаний з пристроєм екрану. Незважаючи на те, що дозвіл і число ppi залишилися незмінними, за рахунок іншої передачі кольору картинка виглядає набагато жвавіше і краще.

Для цього екрану відмовилися від режиму управління в рукавичках, раніше його можна було знайти в меню. Тепер його немає, це зроблено через те, що більша частина людей не використовувала цю можливість. Також порахували, що економія енергії важливіше, ніж наявність цього режиму.

Від екрану в Note 5 / EDGE + я в повному захваті. Незважаючи на те, що у мене є S6 EDGE, де екран близький за якістю, але поступається передачею кольору і яскравістю підсвічування, та й розміром. Несподівано виявилося, що Note 4, який мені так сподобався своїм екраном рік тому, поступився пальмою першості Note 5 / EDGE +. В черговий раз в Samsung перевершили себе і змогли створити кращий екран для мобільних пристроїв, повторю, що нічого навіть близького за характеристиками на ринку немає і не передбачається.

Для EDGE + можна включити на одній з граней нічний режим, тоді будуть показуватися час, температура повітря, дата і заряд акумулятора. Іноді з'являються і інші події, це дуже непоганий режим, якого немає в інших телефонів. Але платою за таке використання екрану стає менший час роботи.

Але платою за таке використання екрану стає менший час роботи

До змісту >>>

акумулятор

Всі однаково з Note 5, якщо не використовувати нічний режим і підсвічування бічної грані. Якщо ви її активуєте, то час роботи в порівнянні з Note 5 скоротиться приблизно на 5-7 відсотків, що відчутно. Тут кожен буде вибирати, що йому ближче - інформаційна панель на бічній грані або час роботи. Повторю те, що говорив для Note 5, пристрої повністю ідентичні.

Люди живуть в полоні ілюзій, де велика цифра завжди означає щось краще. Якщо слідувати цій парадигмі, то камери з роздільною здатністю 13 мегапікселів завжди краще 8-мегапіксельних, а батарейка на 4000 мАг завжди буде працювати в телефоні довше, ніж така на 3000 мАг. До моєї радості, такий підхід не працює, і в електроніці час роботи залежить від безлічі компонентів, а не тільки від ємності батареї.

В Note 4, також як і в Note 3, акумулятор мав ємність 3220 мАг, в той час як в Note 5 це батарея на 3000 мАч. Про те, що це явне погіршення, висловилося безліч споживачів і зробило це заочно. Гра в просту арифметику: 3220 - це більше, ніж 3000, і значить, краще.

На практиці все трохи інакше. Телефон спокійно проживає з ранку до ночі (в принципі, він живе добу, але не будемо дріб'язковими) при найважчій навантаженні. Програвання відео нон-стоп при максимальній яскравості (HD-відео, неконвертоване, MX Player) може тривати близько 13 годин з невеликим. Раніше це було близько 10.5 годин. Якщо ви зміните налаштування підсвічування, то стануть досяжні 14-15 годин відео. Жоден апарат з батарейкою в 3000-4000 мАг (і яке можна порівняти розміром екрану) не досягає цих показників. Якщо дивитися на китайські смартфони, то їх межа - близько 8-9 годин роботи при батареї в 4000 мАг.

Я не знаю людей, що користуються смартфонами для того, щоб цілодобово дивитися фільми, зазвичай навантаження розподіляється між різними додатками - дзвінки, SMS, соціальні мережі, перегляд відео, прослуховування музики. При автоматичного регулювання підсвічування на половині або трохи менше ви спокійно отримаєте до 5-6 годин роботи екрану за умови невеликого числа дзвінків (до години). В іграх це буде менший час, але тут все залежить від гри, в тривимірних іграшках отримати можна близько 5-6 годин роботи, підсвічування вище середньої.

Важливо розуміти, що порівняти ці дані з вашим профілем використання не вийде, дуже багато залежить від якості покриття вашого оператора, використання мобільних даних. Наприклад, вище наведені скріншоти для Мегафон в Москві, виходить, що якісна мережу дає приріст в часі роботи, немає марної трати енергії на передачу даних на низьких швидкостях. А ось так виглядає час роботи при зміні оператора на Білайн (мой профиль застосування не змінився, зате радіомодуль став працювати на повну, так як базові станції стоять рідше, працюють гірше).

За відгуками користувачів, які не мають такого навантаження, як у мене, у них Note 5 живе в середньому близько двох днів. Для тих, хто постійно застромлять в телефон, це буде близько доби. І це відмінний результат з урахуванням всіх можливостей, що дає цей апарат.

Тепер хочу зупинитися на швидкої адаптивної зарядці телефону. За 15 хвилин ви отримаєте 25 відсотків заряду, за півгодини - половину, а за годину зарядите апарат на 90 відсотків. За 1.5 години телефон зарядиться до кінця. Це найшвидша зарядка, яка тільки можлива, і це дуже непогано, так як дає вам свободу.

Бездротова зарядка підтримує два стандарти - WPC / PMA, тобто ви можете використовувати будь-який бездротової зарядник. Фірмовий зарядник від Samsung також підтримує швидку зарядку - 120 хвилин.

Фірмовий зарядник від Samsung також підтримує швидку зарядку - 120 хвилин

За технологіями енергозбереження цей апарат один з кращих на ринку і забезпечує максимально тривалу роботу. Але тут все залежить від вашого підходу і бажання отримати ці можливості. Якщо хочете максимальну підсвічування екрану, можливість вибрати без розбору, то працювати довго він не буде - посадити можна будь-який апарат. Але при вдумливому відношенні Note 5 стане довгограючим апаратом, втім, як і всі його попередники.

Кілька слів про режими енергозбереження, смороду сильно перероблені. Так, в звичайному режимі не можна тепер вибрати, від чого ви відмовляєтеся, його можна включити тільки цілком (вимикається підсвічування сенсорних кнопок, менше частота оновлення екрану, фонова передача даних відбувається не постійно, а з інтервалами). Цей режим не дає гігантського приросту в часі роботи, від сили 10-15 відсотків, але комусь він може підійти. Екстремальний режим енергозбереження змінює гаму на екрані на чорно-білу, вимикає більшу частину додатків і залишає тільки найнеобхідніші. Ви можете додати до списку і свої додатки, якими ви користуєтеся. В цьому режимі виграш у часі роботи помітно більше.

До змісту >>>

Пам'ять, карти пам'яті, чіпсет, продуктивність

Об'єм оперативної пам'яті зріс до 4 ГБ (система працює на 64 біт, (LPDDR4) замість 3 ГБ раніше. Неозброєним поглядом видно, що інтерфейс бігає помітно швидше, ніж на Note 4 або Galaxy S6, хоча цей приріст йде щорічно, і здається, що швидкість вже достатня, щоб не нарощувати її ще більше. Тим не менш, є простір для розвитку і інтерфейс дуже чуйний.

Поки модель виходить на ринок з обсягом пам'яті в 32 і 64 ГБ, трохи пізніше з'явиться варіант на 128 ГБ (Limited Edition або щось подібне).

Модель поки випускається тільки на чіпсеті Exynos 7420 (4 ядра A57 на 2.1 ГГц, 4 A53 на 1.9 ГГц), це нове покоління чіпсета від Samsung, в якому всі компоненти інтегровані в одному чіпі, включаючи LTE-модем від Samsung та інші. Архітектура чіпсета принципово не відрізняється від того ж Exynos 5433, який використовувався в Note 4. Відмінність криється в тому, що якщо рік тому в Note 4 вперше широко застосували 20 нм техпроцес, то в Note 5 / EDGE + процесор виготовлений по техпроцесу в 14 нм. Нічого більш сучасного просто не існує, це єдиний смартфон з таким процесором.

Що це може дати, крім почуття того, що у вас найсучасніше рішення? По-перше, при 14 нм вирішено питання перегріву при навантаженні, його просто немає. Навіть у найважчих завданнях нагріву корпусу немає або він не відчувається. Трохи теплий корпус, і все. По-друге, енергоспоживання знизилося, що також радує, втім, про це ми вже поговорили вище.

Для любителів синтетичних тестів приведу їх результати в різних програмах. Зазначу, що, як і раніше, цей пристрій показує найкращі результати, вони одні з найвищих. Але в силу того, що графічний прискорювач залишився старим і досить середнім, не чекайте в тестах тривимірної графіки запаморочливих цифр. Але при цьому всі ігри, що існують на Android, працюють на цьому пристрої, всі інші смартфони мають гірше можливості в цій області, виняток - iPhone, який в графіку обходить будь Android-пристрій.

До змісту >>>

USB, Bluetooth, комунікаційні можливості

Почнемо з того, що Note 5 / EDGE + став першим апаратом з підтримкою Bluetooth 4.2. Ця версія створювалася для інтернету речей і прекрасно працює з різними датчиками. В іншому особливих змін немає, з'явилися нові профілі, покращився енергоспоживання. Нагадаю, що в новому стандарті є цікавого.

По-перше, це розширена дальність, яка може досягати декількох десятків метрів, залежить від налаштувань пристроїв і того, як цю опцію налаштував виробник. По-друге, для адресації використовується протокол IP, тобто пристрою тепер мають свої унікальні адреси і підтримується зв'язок з безліччю таких пристроїв.

З технічних моментів покращено взаємодію Bluetooth і LTE, тепер в рамках одного пристрою йде синхронізація роботи цих технологій, не створюється взаємних перешкод (для наших частот LTE неактуально). Плюс, Bluetooth-пристрої тепер можуть звертатися в хмару і передавати свої результати безпосередньо, минаючи пристрій-компаньйон, як це було необхідно раніше.

Про версії BT 4.2 можна прочитати ось тут .

USB-підключення. Тут використовується USB 2.0, тобто швидкість передачі даних - близько 20 Мб / c. Це не теоретичні, а реальні результати на пристроях. Вони можуть відрізнятися в залежності від операційної системи і комп'ютера, до якого ви підключаєте свій телефон. Як у велику, так і в меншу сторону.

Роз'єм microUSB також підтримує стандарт MHL, це означає, що, використовуючи спеціальний кабель (його можна придбати в магазинах електроніки), ви можете підключити телефон до телевізора (до HDMI-виходу). Фактично, стандарт і визначає можливість підключитися через microUSB до HDMI. Таке рішення виглядає краще, ніж окремий miniHDMI-роз'єм на корпусі.

Максимальна швидкість передачі даних в LTE становить 150 Мбіт / c. Але можливо отримати і великі швидкості (категорія 9, залежить від оператора і софта). Зверніть увагу, що в Москві я з легкістю отримую швидкість, близьку до граничної на мережі Мегафон.

Зверніть увагу, що в Москві я з легкістю отримую швидкість, близьку до граничної на мережі Мегафон

Wi-Fi. Підтримується стандарт 802.11 a / b / g / n / ac, майстер роботи схожий на такий для Bluetooth. Можна запам'ятовувати вибрані мережі, автоматично підключатися до них. Є можливість налаштування підключення до роутера в один дотик, для цього треба натиснути клавішу на роутері, а також активувати аналогічну кнопку в меню апарату (WPA SecureEasySetup). З додаткових опцій варто відзначити майстер настройки, він з'являється при слабкому або зникаючий сигналі. Також можна налаштувати роботу Wi-Fi за розкладом.

Для стандарту 802.11 n підтримується режим роботи HT40, що дозволяє подвоїти пропускну здатність Wi-Fi (потрібна підтримка з боку іншого пристрою).

Wi-Fi Direct. Протокол, який покликаний замінити Bluetooth або почати конкурувати з його третьою версією (вона також використовує Wi-Fi версії n для передачі великих файлів). В меню Wi-Fi налаштувань вибираємо розділ Wi-Fi Direct, телефон починає шукати пристрої навколо. Вибираємо потрібний пристрій, активуємо на ньому з'єднання, і вуаля. Тепер у файловому менеджері можна переглядати файли на іншому пристрої, а також передавати їх. Інший варіант - просто знайти пристрої, підключені до вашого роутеру, і передати на них потрібні файли, це можна зробити з галереї або інших розділів телефону. Головне, щоб пристрій підтримувало Wi-Fi Direct.

NFC. В апараті присутня технологія NFC, її можна використовувати з різними додатковими програмами.

S Beam. Технологія, яка дозволяє за кілька хвилин передати на інший телефон файл розміром в кілька гігабайт. Фактично, ми бачимо в S Beam комбінацію двох технологій - NFC і Wi-Fi Direct. Перша технологія використовується для того, щоб піднести і авторизувати телефони, а ось друга - вже для передачі самих файлів. Творчо перероблений спосіб використання Wi-Fi Direct набагато простіше, ніж використання з'єднання на двох апаратах, вибору файлів і так далі.

До змісту >>>

Камера

На перший погляд, камера не зазнала змін у порівнянні з Galaxy S6 / S6 EDGE, перед нами той же модуль з дозволом 16 мегапікселів, викликати камеру можна з будь-якого екрану подвійним натисканням кнопки Будинок, це займає 0.6 секунди. Тобто, можна швидко зняти щось на ходу, мені подобається ця опція в телефонах від Samsung.

На головному екрані зберегли мінімум налаштувань, зліва ви бачите вертикальну смужку, в якій можна встановити затримку знімка (2, 5, 10 секунд), режим HDR (HDR Auto, HDR On, HDR Off), вибрати ефекти. Також є клавіша налаштувань - натиснувши на неї, ви потрапите в звичайне меню, де можна вибрати установки для зйомки фото і відео (дозвіл, стабілізація і так далі).

У правій частині екрана - кнопка зйомки, вибір камери (основна або фронтальна), записи відео. Тут же знаходиться кнопка Режими, натиснувши на неї, ви побачите ряд додаткових налаштувань, найцікавіша називається Про (це ті самі "непотрібні" функції). Для мене в цьому режимі є кілька речей, які роблять камеру в S6 вкрай зручною в повсякденному використанні, так як я багато фотографую.

У режимі Pro справа з'являється лінійка додаткових ікон, де ви можете вибрати значення ISO (Auto, 100, 200, 400, 800 - в автоматичному режимі від 50 до 1600). Баланс білого. Корекцію експозиції від -2 до +2. Витримку.

Є колірний профіль з пресетами, але також ви можете вибрати дві свої настройки. На екрані ви відразу ж бачите результат зйомки, картинка "жива" і показує рівно те, що ви отримаєте в результаті, багато в чому це заслуга екрану, який набагато яскравіше і краще передає фотографії, ніж той же Note 4.

Для режиму Pro можливе збереження, крім JPG файлу, також RAW-файлу (формат DNG). Ось вам кілька таких знімків. Для тих, хто знає, що таке RAW, і вміє з ними працювати, камера на Note 5 / EDGE + дасть цікаві можливості.

Але найголовніше, що в режимі Про можна все настройки зберегти в трьох пресетах, їх не треба буде кожного разу виставляти заново, як це було у всіх попередніх моделях (для кожного кадру треба було все вибудовувати з нуля, дратувало, так як на це йшло час).

Ще один момент - тепер вручну можна вказати відстань до об'єкта зйомки, зрушуючи повзунок. Раніше це був режим Макро (тут все гнучкіше, так як регулювання відбувається повзунком), а от починаючи з S4 / S5 / Note 4 такого вибору зовсім не було, він знову доступний, і це добре.

У розділі Типи ви також знайдете "Вибірковий фокус", можливість змінювати фокус на зображенні вже після зйомки, сповільнену зйомку для відео, а також швидкий рух.

Панорама може бути в 360 градусів. Знімає апарат її автоматично, обертати телефон можна досить швидко, головне - дотримуватися горизонталі.

фоторедактор

Порівнявши якість знімків на трьох апаратах - Note 4, Note 5, S6 EDGE, я не можу стверджувати, що вони принципово різні. Дуже близькі, особливо в ясний, сонячний день. В Note 4 зйомка увечері була непоганою, але в S6 EDGE її зробили набагато краще. В Note 5 цей параметр ще раз поліпшили, думаю, що окремо напишу про це і, можливо, доповню огляд. Поки ж подивіться на порівняння знімків.

Спробував порівняти з iPhone 6 Plus, якість знімків на iPhone свідомо гірше, тому дочекаємося нової моделі з новим модулем камери на 12 мегапікселів і проведемо таке порівняння з нею.

І ось вам кілька прикладів відео - одне в FullHD (60 кадрів), друге в 4К дозволі.

Як висновок по камері, скажу, що це одна з кращих камер на ринку, а за сукупністю характеристик найкраща. Вона підходить як тим, хто фотографує в стилі "навів і зняв", так і тим, хто хоче вичавити максимум можливого і отримати якісні фотографії навіть в несприятливих умовах. Втім, упевнений, що в сліпих тестах ця камера зробить всіх конкурентів, як і її попередники в тому ж Note 4.

Приклади фото [Note 5]

Zoom

До змісту >>>

Програмні особливості Note 5 / EDGE +

Телефон відноситься до того ж поколінню, що і Galaxy S6 / S6 EDGE, вийшов на Android 5.1.1, в ньому тільки перемальовані іконки меню, а все інше і логіка роботи TouchWiz залишилися колишніми. Тому відсилаю вас до дуже детальному огляду всіх змін і фішок, які є в цьому апараті.

Робота з бічною гранню змінена, тепер ви можете вибрати, де буде розташовуватися ярличок для цієї межі, рухати його по екрану. Де розташувати панель, ліворуч або праворуч, також залишається на ваш розсуд. На відміну від звичайного EDGE, тут з'явилася додаткова панель з іконками для виклику найбільш потрібних вам додатків, ярлики ви сортуєте і додаєте самі.

Можна відображати інформаційний потік, це заголовки новин, які будуть повзти збоку. Не дуже потрібна опція. Основні настройки пов'язані з п'ятьма контактами, які ви можете додати до бічної панелі. У кожного контакту свій колір. При пропущені події апарат може підсвічувати цим кольором грань, тобто ви бачите, що відбувалося, і знаєте, хто вам дзвонив або писав. Фішка не надто хитромудра, але цілком працює на практиці.

Один момент, який важливий для сприйняття апарату. Якість звучання в Samsung давно довели до максимального рівня, зараз з'явилася опція, явно скопійована у Walkman від Sony, вона називається UHQ Upscaler. Для мр3 файлів ця опція добудовує зжерти стисненням частоти, робить звучання краще. В якихось композиціях ця опція працює добре, десь не служить. Але її наявність швидше в плюс, є ж не просить, а також її можна завжди відключити.


враження

За гучності динаміка Samsung Galaxy Note 5 / EDGE + на одному рівні з S6, динамік один і знаходиться в торці - він дуже чистий і гучний, апарат добре чутно в різних умовах. Можна Говорити про ті, что за звучанням це один з найгучнішіх и пріємніх апаратів компании. Вібродзвінок по сілі середній, тут немає ніякіх досягнені.

Якість зв'язку в телефон не віклікає нарікань ні в якому виде. Пробував найти Відмінності від свого Note 4, що не зміг їх віявіті. Єдиний виняток в тому, що за замовчуванням і майже завжди включається HD-кодек, якість чутності співрозмовника відмінне, можна навіть музику слухати з гарною якістю.

Якість роботи в LTE такоже без нарікань, звернув Рамус на ті, что телефон краще чіпляється за Wi-Fi-мережі, чем Note 4. суб'єктивно здався, что ВІН в цілому за якістю зв'язку немного краще. Можливо, що це надумане, але від Galaxy S6 у мене такі ж відчуття.

З важливих речей, на яких варто зупинитися. Це, звичайно ж, відсутність карт пам'яті, вам доведеться жити з визначеним обсягом пам'яті і зберігати свої файли в хмарі або на карті пам'яті. Це дуже серйозний мінус для багатьох. Для кого-то блокуючий фактор для покупки телефону. Обійти його ніяк неможливо.

Для багатьох постане вибір, що купити - вибрати Note 5 або подивитися на EDGE +, який не має стилуса, а в іншому приблизно такий же. Я зробив ролик, в якому порівнюю ці пристрої.

Офіційно в Росію Note 5 поки не поставляється, він з'явиться в жовтні, ціна буде 60 000 рублів. Для порівняння, EDGE + c 4 вересня продається по 55 000 рублів. Якщо вам не потрібен стилус, не лякають вигнуті межі екрану, то цей апарат може стати цікавим придбанням. В іміджевому сегменті ніхто не має нічого настільки ж незвичайного зовні, телефон виглядає відмінно.

Прямим конкурентом для EDGE + виступає iPhone 6s Plus, його ціна буде от 59 990 рублів за версію на 16 ГБ.

Прямим конкурентом для EDGE + виступає iPhone 6s Plus, його ціна буде от 59 990 рублів за версію на 16 ГБ

Якщо швидко пробігтися по можливостям iPhone, то ми побачимо не тільки в два рази менший обсяг пам'яті при більшій вартості, але і найгірший екран (передача кольору, яскравість, менше дозвіл і так далі), камеру більш низької роздільної здатності (якість знімків треба дивитися на практиці, але думаю, що вони повинні бути цікавими і порівнянними з EDGE + / Note 5). Помітно менше батарея, як наслідок, в деяких режимах iPhone буде програвати, попередня модель показала це в повній мірі. Відсутність бездротової зарядки, а також більш крихкий екран (тут не Gorilla Glass). І все це при більшій ціні, хоча для цільової аудиторії iPhone різниця в 5000 рублів не принципова.

Перші тижні продажів EDGE + показали, що апарат затребуваний і добре сприйнятий на ринку. Для фаблет і тієї ціни, що є на нього, це успішний продукт. А я в кінцевому підсумку тепер користуюся як Note 5, так і EDGE +. Не зміг вибрати щось одне.

До змісту >>>

До змісту >>>

Всі новини зі світу android, а такоже цікаві статті, авторські колонки и конкурси - android.mobile-review.com - все про android!

ПОСИЛАННЯ по темі

Поділитися:

Ми в СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ:


Є, что Додати?! Пишіть ... [email protected]

Чи може така аудиторія бути великий?
Що це може дати, крім почуття того, що у вас найсучасніше рішення?