Новий iPhone стане тоншим і довше

Екран Retina нинішнього iPhone 4S має розмір 3,5 дюйма і дозвіл 640 × 960 пікселів. Відзначається, що для нового смартфона Apple змінить співвідношення сторін тачскрін - вперше з моменту появи оригінальної моделі в 2007 році.

За попередніми даними, дисплей апарату буде захищений міцним і тонким склом Gorilla Glass 2, а задня частина корпусу отримає плоску металеву вставку. Крім того, не виключається можливість використання нового коннектора.

В цілому комунікатор стане приблизно на 10 мм довшим і на 2 мм тонше попередника: його габарити, за чутками, складуть 125 × 58,5 × 7,4 мм проти 115,2 × 58,6 × 9,3 мм у iPhone 4S.

Передбачається, що в "айФоні" наступного покоління може бути застосований модифікований процесор A5X. Чіп цього сімейства, оснащений двома обчислювальними ядрами і чотирьохядерним графічним контролером, використовується в планшеті iPad.

По всій видимості, в конструкцію версії A5X для "айфона" будуть внесені деякі зміни з метою підвищення енергетичної ефективності.

Серед інших характеристик майбутнього апарату називають підтримку мобільних мереж четвертого покоління LTE. Анонс новинки очікується в поточному році.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram