ОГЛЯД: Honor 7 - смартфон, який перевертає уявлення про китайську техніку

  1. Розмір
  2. Корпус, матеріали, нагрів
  3. кнопки
  4. Дактилоскопія з апаратної точки зору
  5. екран
  6. Продуктивність, ще раз про нагріванні
  7. камери
  8. Система, інтерфейс, додатки, інструменти
  9. Дактилоскопія з програмної точки зору
  10. Час роботи
  11. Вам дві сімки або карту пам'яті?
  12. зв'язок
  13. короткі ТТХ

Раніше у мене не було смартфонів Honor, а тому текст буде відірваним від інших моделей цього виробника. Такий чистий, незамилений погляд з періодичними відсилання до Google і її пристроїв.

Такий чистий, незамилений погляд з періодичними відсилання до Google і її пристроїв

Розмір

Смартфон здається досить значним, особливо якщо ви ще не звикли до трендом до збільшення середнього розміру мобільних. Діагональ екрану складає 5,2 дюйма, габарити - 143,2 × 71,9 × 8,5 мм, маса - 157 г.

Це ще не фаблет, але любителям мініатюрної техніки, що не розкрив для себе принади великих екранів, краще придивитися до чого-небудь покомпактнее.

Корпус, матеріали, нагрів

Honor 7 виконаний з алюмінію і додатково покритий керамічним напиленням. Доступні колірні варіанти «сірий графіт» і «сріблястий металік». З технічної точки зору металевий корпус сприяє кращому теплоотводу. Виробник також робить акцент на особливому розташуванні внутрішніх компонентів і їх обробці спеціальним термосоставом, який ще краще відводить тепло і розподіляє його рівномірніше.

Як все це працює на практиці? Прийнятно. Восьміядерний процесор і потужну графіку дійсно потрібно охолоджувати, особливо в іграх, і у Honor 7 це виходить. Перегріву не спостерігається, при роботі 3D-додатків смартфон стає тепленьким, але не гарячим. Нагрівання дійсно здається рівномірним, виділити якусь особливо гарячу площа не вийшло.

Навіщо керамічне напилення? Щоб було приємніше і зручніше тримати в руках. Під пластиковими вставками зверху та знизу знаходяться антени, і виконати ці деталі корпуса з металу проблематично чисто через фізики.

Для користувача ж це означає неоднорідність при дотику до задньої кришки. Перехід від металу до пластика помітний для шкіри рук і може викликати деякий дискомфорт. Кераміка вирішує питання. За відчуттями метал з таким напиленням нагадує щось більш поєднується з пластиком. До того ж смартфон стає куди менш слизьким. Дуже елегантне і корисне рішення.

Дуже елегантне і корисне рішення

Пластикові вставки підігнані з високою точністю. Виявити кордон між ними і кришкою можна, але не через стиків, а через власну сітчастої текстури вставок. Виглядає нормально і додає впевненості при утриманні пристрою в руках.

Люфту, до речі, немає. Зовсім. Втім, для цілісного корпусу без знімною кришки це повинно бути нормою. Вирізи під мікрофон і динамік знизу зовсім звичайні. Про них навіть сказати нічого.

При всій своїй елегантності і витонченості корпус Honor 7 має один неприємний косяк у виконанні камери. Її модуль випирає з корпусу, і було б логічним якось його згладити.

Інженери не тільки не врахували цей факт, але і зробили рамку камери з металу, досить незграбною і з гострими гранями. Якщо покласти смартфон на не надто стійкий до пошкоджень стіл, трохи притиснути і провести в сторону, то з великою ймовірністю вийде хороша така подряпина.

кнопки

Кнопки у Honor 7 також виконані з металу, досить компактні і не бовтаються.

Пальці легко їх знаходять, і єдине, до чого доведеться звикнути, - це додаткова кнопка з лівого боку.

Вона запускає обрані користувачем найпотрібніші додатки і функції і підтримує три види натискання: одиночне, подвійне і довгий. Разом три додатки однією кнопкою.

На жаль, інженери не здогадалися посадити додаткову дію на кнопку харчування, як це зробила Google в шостій версії Android (подвійне натискання викликає камеру), але можна бути впевненим, що в оновленні програмної начинки це дрібне упущення виправлять. Фізичних системних кнопок ( «Назад», «Додому», «Диспетчер») у Honor 7 немає, і це, мабуть, навіть на краще.

Дактилоскопія з апаратної точки зору

Останній гідний згадки елемент корпусу - це той самий сканер відбитку пальців, виконаний у вигляді утопленого округленими квадрата на задній кришці під модулем камери. Більш докладно про його функціях я розповім трохи нижче, а зараз про зручність.

Досі точаться суперечки про те, який же підхід до розташування сканера правильніше: Apple-style на передній панелі під екраном або на задній кришці? Якщо говорити про сценарій, при якому смартфон у вашій руці, то різниці ніякої. Всього лише справа звички.

А ось тепер уявіть, що смартфон лежить на столі і вам потрібно в нього потрапити. Чи не взявши в руку, адже це зайвий рух. З Android такий фокус не пройде, тому що сканер ззаду. Варто визнати, що «яблучне» розташування сканера не те щоб набагато зручніше, але універсальніше.

У випадку з Honor 7 знаходити сканер пальцем дуже легко. Поглиблення в корпусі більш ніж відчутно, ви не заплутаєтеся і не промахнетеся.

екран

У Honor 7 встановлена ​​5,2-дюймова захищена Gorilla Glass третього покоління IPS-матриця з роздільною здатністю 1 920 × 1. 080 точок (Full HD) при щільності 423 ppi. Говорити про якість картинки на будь-якому сучасному смартфоні - справа досить нудне, тому що екрани вже давно у всіх нормальні. Навіть відмінні. Тут і хороша настроюється передача кольору, і яскравість, яка розумно адаптується під обстановку завдяки сенсору і програмних засобів, і що знаходиться далеко за межами можливостей сприйняття людського ока щільність пікселів.

Візьміть будь-який флагман 2015 року, і у нього буде відмінний екран. Honor 7 не є винятком. Набагато важливіше те, що цей екран зможе показати, і тут вже все залежить від начинки.

Продуктивність, ще раз про нагріванні

В смартфон встановлено восьміядерний процесор HiSilicon Kirin 935 і цілком гідна графіка Mali-T628 MP4. На профільних технічних сайтах модно викладати докладні дані і рейтинги з синтетичних тестів, які не говорять звичайним користувачам рівним рахунком нічого. Як ви уявляєте собі 49 504 бали в AnTuTu?

Користуючись смартфоном, ви не бачите циферок, зате відчуваєте певні відчуття. Тому я хочу розповісти про те, як працює Honor 7 на рівні людського сприйняття. Мені здається, така оцінка набагато показовіша.

Якщо ви все ще вірите в те, що Android гальмує, просто візьміть в руку будь-який новий гуглофон або Honor 7. Гальма? Фризи? Тут немає навіть натяку на якусь нестабільність або повільність в роботі.

Ви запускаєте довге FullHD-відео і дивіться його із задоволенням. Ви включаєте той же FullHD-ролик, але вже з YouTube і точно так же дивіться його із задоволенням і без найменших ознак пригальмовування. Про неігрових додатках можна взагалі не говорити. Не існує якоїсь актуальної програми, яку не потягнув би сучасний мобільний процесор. На борту Honor 7 знаходиться 3 ГБ оперативної пам'яті, а тому навіть при одночасній роботі декількох важких процесів у фоновому режимі, навіть при перемиканні між додатками і екранами і в будь-який інший ситуації ви не помітите спаду продуктивності.

Серед актуальних популярних 3D-іграшок не знайшлося такої, яка гальмувала б на високій графіку. В цей же час проявився невелике нагрівання, про що говорилося на початку огляду. Можливо, винен тут більше сам виробник. На сторінці з описом Honor 7 охолодження подається ну прямо як революційне. Прочитавши про це, я уявив собі в голові буквально холодний смартфон, навіть під час гри. Ні, він не холодний, але, якщо порівнювати з іншими алюмінієвими представниками, температура виразно нижче.

камери

Роздільна здатність основної камери Honor 7 становить 20 Мп, що виразно порадує любителів великих чисел. Захисне скло, до речі, сапфірове.

Якщо говорити про дозвіл, для мене завжди було важливіше якість знімків, а також здатність камери добре фотографувати «з коробки». Якщо ви не фотограф, то глибоке копання в налаштуваннях навряд чи припаде до душі, а результат змін цих параметрів може бути непередбачуваним. Більше мізків і встановлених режимів, мінімум дій з боку людини - ось вона, ідеальна камера для сучасного смартфона.

У Honor 7 встановлений сенсор Sony IMX230, і в поєднанні з розумними програмними засобами оптимізації і подвійним спалахом на виході виходять відмінні знімки.

Ще краще те, що для їх отримання нічого не потрібно робити, тільки натиснути кнопочку і дивитися результат. Є думка, що творці Honor 7 намагалися потрапити відразу в усі сучасні тренди, тому що окремий режим для зйомки ЇЖІ - це вже край.

З відео все не так добре. Смартфон не вміє записувати 4K-відео. Максимум його можливостей - це FullHD на 30 кадрах в секунду. При такій начинці і камері можна було б постаратися і дати щось більше. Ах так, ще один мінус за відсутність оптичної стабілізації.

Є приємна новина для дівчат і представників чоловічої статі, які люблять фотографувати себе. Honor 7 можна сміливо назвати селфіфоном. Фронтальна камера має роздільну здатність 8 Мп, світлодіод для підсвічування особи і вміє творити чудеса в буквальному сенсі.

Система поліпшення Селфі дійсно крута. Ви один раз створюєте серію знімків під різним кутом, виставляєте параметри корекції (прибрати дефекти шкіри, колір, розмір очей, схуднути / поправитися і так далі), а потім камера буде автоматично застосовувати ці настройки для кожного Селфі. При бажанні всі ці навороти відключаються.

Система, інтерфейс, додатки, інструменти

На момент написання огляду актуальною для Honor 7 версією Android є 5.0.2 Lollipop. Ось тут я, як і інші шанувальники гуглофонів, можу сказати: «Ага, а з оновленнями то у вас не дуже». Насправді, шоста версія не привнесла в Android чогось революційного. Так, більш зручна система дозволів хороша, але у випадку з Honor 7, як мені здається, зроблено дещо набагато важливіше.

Мова йде про EMUI - фірмової оболонки і наборі програм та інструментів, які відчутно розширюють можливості смартфона «з коробки», та й в цілому роблять роботу з пристроєм просто зручніше.

Мова йде про EMUI - фірмової оболонки і наборі програм та інструментів, які відчутно розширюють можливості смартфона «з коробки», та й в цілому роблять роботу з пристроєм просто зручніше

Відомо, що виробники видозмінюють чистий Android і для просування своїх сервісів, і через віру в здатність зробити операційну систему краще її творця.

Примітно те, що в Honor 7 Android доопрацьований дуже акуратно. Нововведень багато, і навряд чи вам захочеться запам'ятовувати пару десятків фішок, які можна було б тут перерахувати. Я спробую передати суть: кожна дрібниця, кожна доопрацювання і вдосконалення EMUI гармонійно вписується в початкову логіку Android, що не створює відчуття перевантаженості або недоречності і не завдає шкоди продуктивності. У теорії ви можете привести до такого виду чистий Android від Google, але для цього вам буде потрібно кілька годин пошуку відповідних додатків і віджетів.

Доопрацювання та удосконалення помітні всюди, починаючи з системних кнопок, які тут можна налаштувати на свій смак, і закінчуючи корисними пріложенькамі для різних завдань. Ви відкриваєте диспетчер додатків, щоб вивантажити зайве, а вам показують поточне завантаження оперативної пам'яті, підказуючи таким чином реальну ситуацію з навантаженням.

Голосовий пошук в Honor 7 дозволяє не тільки шукати потрібну інформацію, а й сам смартфон. Якщо пристрій загубиться в квартирі, досить сказати: «Dear Honor, where are you?» - і смартфон почне видавати звуки і вібрувати, повідомляючи про своє місцезнаходження.

Якщо скоротити загальне враження від даної модифікації Android до одного пропозиції, воно буде звучати так: «EMUI крута».

Дактилоскопія з програмної точки зору

Продовжуючи тему кращої опрацьованості EMUI, я хочу навести приклад зі сканером відбитку пальців. У гуглофона він просто розблокує смартфон. Здавалося б, а що ще потрібно? У Honor 7 за допомогою сканера відбитка можна зробити знімок камери. Зручно ж, особливо при вертикальній зйомці. А ще на свайпи по сканеру можна призначити певні дії.

Сам процес створення відбитка тут продуманий краще. Google не розповідає, як правильно створити відбиток, щоб він коректніше розпізнав. Honor 7 розповідає. В процесі вам дають підказки: «Доторкніться цією частиною, тепер цієї». В результаті відбиток виходить краще, приймається під будь-яким кутом, і наступні розблокування відбуваються завжди без проблем.

Мені здається, проблема в тому, що Google створює хороші нові речі, але не приділяє достатньо уваги деталям, які не відшліфовує їх, не доводить до ідеального стану, що не робить дійсно user-friendly. У творців Honor 7 це вийшло краще.

Час роботи

У Honor 7 встановлений акумулятор ємністю 3 000 мА ⋅ год. На сайті виробника є інформація про якийсь особливо високої щільності цього акумулятора, а також програмно-апаратних засобах, що дозволяють економити заряд без шкоди продуктивності і з мінімальним впливом на якість картинки на екрані. Що це дає на практиці? Смартфон легко живе добу при досить активному використанні і ще залишається 30% заряду. Дві доби - при помірному. Все це при новому акумуляторі, природно.

Вам дві сімки або карту пам'яті?

За фактом Honor 7 - двухсімочнік, але з одним важливим уточненням. Другий слот ділить простір з осередком для карти пам'яті. На якомусь спеціалізованому сайті я бачив коментар одного користувача, якому вдалося склеїти карту пам'яті і сімку, змусивши працювати одночасно все. Але чи захочеться вам таким займатися?

Досить дивний підхід, хоча з великою ймовірністю це лише наслідки боротьби за привабливі габарити.

зв'язок

В наявності всі актуальні види зв'язку, в тому числі 4G cat 6, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1, USB 2.0 c OTG, GPS, ГЛОНАСС, і навіть ІК-порт, але немає NFC. Все це працює стабільно і за кілька днів тестування жодного разу не відвалюється.

короткі ТТХ

  • Габарити: 71,9 × 143,2 × 8,5 мм.
  • Маса: 157 г.
  • Процесор: Huawei HiSilicon KIRIN 935, вісім ядер, 4x 2,2 GHz ARM Cortex-A53, 4x 1,5 GHz ARM Cortex-A53.
  • Графічний процесор: ARM Mali-T628 MP4, чотири ядра.
  • Оперативна пам'ять: 3 ГБ, 800 МГц.
  • Вбудована пам'ять: 16, 64 ГБ.
  • Карти пам'яті: microSD, microSDHC, microSDXC.
  • Екран: 5,2 дюйма, IPS, 1 080 × 1 920 пікселів.
  • Акумулятор: 3 000 мА · год.
  • Oпераціонная система: Android 5.0 Lollipop.
  • Камера: 5 152 × 3 888 пікселів (фото), 1 920 × 1. 080 пікселів (відео), 30 кадрів / сек.
  • SIM-карта: Nano-SIM / microSD, Nano-SIM.
  • Wi-Fi: a, b, g, n, n 5GHz, ac, Dual band, Wi-Fi Hotspot, Wi-Fi Direct.
  • USB: 2.0, microUSB.
  • Bluetooth: 4.1.
  • Навігація: GPS, A-GPS, ГЛОНАСС.

Як розлюбити свій смартфон

Зізнаюся, після досвіду використання Honor 7 я вже не такий відчайдушний фанат гуглофонів. Я поклав поруч два пристрої і задав собі прості запитання. Чому за багатьма параметрами мій смартфон гірше, а коштує більше? Невже така ціна за можливість першим отримувати найновішу версію Android? Щось тут не так, і, здається, майбутнє дійсно за китайськими брендами.

Що можна наостанок сказати про Honor 7? Він мене не тільки не розчарував, але відверто порадував. Я розумів, що беру в руки хоч і китайський, але все-таки топовий смартфон, і отримав саме той досвід, який очікував від відповідного класу техніки. При ціні в 23 тисячі рублів це, мабуть, один з кращих варіантів для тих, хто хоче оновити свій мобільний зараз.

HONOR 7

Як все це працює на практиці?
Навіщо керамічне напилення?
Досі точаться суперечки про те, який же підхід до розташування сканера правильніше: Apple-style на передній панелі під екраном або на задній кришці?
Як ви уявляєте собі 49 504 бали в AnTuTu?
7. Гальма?
Фризи?
Якщо пристрій загубиться в квартирі, досить сказати: «Dear Honor, where are you?
Здавалося б, а що ще потрібно?
Що це дає на практиці?
Вам дві сімки або карту пам'яті?