Огляд HTC One (M7)

1. Позиціонування апарату

Справи у компанії HTC останнім часом йдуть, м'яко скажемо, неважливо. Випуск вельми невдалих (в порівнянні з конкурентами) моделей One X і One X + Не зміцнив позиції компанії на світовому ринку. Колись лідируючий в сегменті «розумних телефонів» тайванський виробник з кожним роком втрачає популярність, за рахунок чого підсилюють позиції основні конкуренти HTC - Apple, Samsung і Sony.

Після випуску вищезгаданих смартфонів виробник не пропонував на ринку гідних моделей. Винятком став лише смартфон HTC Butterfly, який не отримав підтримки у користувачів через високу ціну, невеликого обсягу вбудованої пам'яті без можливості її розширення, а також глянцевого, мазкого, не надто надійного корпусу.

По суті, компанії був потрібен один-єдиний смартфон, який поверне їй колишні позиції, модель, яка буде так само популярна, як лінійка Galaxy S від Samsung або Apple iPhone 5, і популярніше, ніж успішний смартфон від Sony - Xperia Z. Новий флагман тайванці вирішили назвати просто - One, без буквених приставок.

По суті, це мало б означати завершеність лінійки, її технологічну «вершину», і все найкраще, що було в смартфонах лінійки, має бути втілено в новинку. І, крім того, нова модель повинна бути позбавлена ​​недоліків, які були присутні в старих моделях. Давайте розглянемо, вийшов чи смартфон HTC One принципово новою моделлю, і що тайванський виробник зміг нам запропонувати.

До новоспеченому флагману на Android відмінним доповненням буде фітнес браслет і Сефле палиця, які ви можете вибрати і купити на нашому сайті.

2. Дизайн, особливості конструкції, збірка, матеріали корпусу, керуючі елементи

Дизайн, особливості конструкції, збірка, матеріали корпусу, керуючі елементи

Перше, що відчувається, якщо взяти в руки HTC One - це матеріали корпусу. Розробники застосували в новинці новий спосіб виготовлення корпусу - він практично цілком виготовлений з металу.

На відміну від інших девайсів з металевим корпусом, в HTC One практично повністю відсутні пластикові елементи - взявши смартфон в руки, Ви відчуєте тільки приємну прохолоду металу і скло, яким покрита лицьова поверхня пристрою. Модель незвично відчувається, і виглядає так само. До випуску даного смартфона девайсів з повністю металевим корпусом не існувало в принципі. Так як метал екранує радіохвилі, виробникам доводилося вбудовувати в свої електронні пристрої корпусні частини з пластика / скла. Щоб уникнути цього, в компанії HTC пішли принципово новим шляхом. Всі антени і передавачі, які присутні в смартфоні, винесені назовні - для цього в суцільнометалевому корпусі девайса виточені спеціальні канавки.

Антени, мікрофони і передавачі, розташовані в канавках, акуратно залиті спеціальним композитом, пропускає радіохвилі. Таким композитом також покриті бічні грані смартфона по периметру, таке рішення перешкоджає ковзанню смартфона в руках і на різних поверхнях. Практичність такого рішення, покаже тільки час і досвід експлуатації, але на даний момент можна сказати, що дана технологія виготовлення корпусу не має аналогів на ринку і, як мінімум дуже цікава.

Зовні апарат виглядає дуже стильно. Дизайн смартфона універсальний і буде доречний як в руках солідного, ділової людини, так і в руках молодої людини, яка веде активний спосіб життя. Модель підійде як чоловікам, так і жінкам.

Дизайнери постаралися створити смартфон, який гідно оцінять всі без винятку, і в плані дизайну це їм вдалося на славу. Завдяки особливостям конструкції корпус нового смартфона монолітний. Нічого не скрипить, не люфтить, і - тим більше - не відвалюється. Можна сказати, що по даному параметру HTC One - кращий смартфон на ринку.

Однак в конструкції апарату є і мінуси, і вони не відносяться до недоліків розробників - це особливість металу. При випадковому ударі або падінні смартфона металевий корпус може погнутися, і, на відміну від пластику, він не так практичний. Крім того, метал далеко не так добре амортизує удар, тому, щоб зберегти корпус смартфона в цілості й схоронності, і захистити від пошкоджень його внутрішні мікросхеми, потрібно наділити його в захисний чохол.

HTC One досить важкий - 143г - але його тяжкість виправдовується алюмінієвим корпусом. Модель трохи важче, ніж Samsung Galaxy S4 (130г), але трохи легше, ніж Sony Xperia Z (146г). Вага смартфона не викликає ніякого дискомфорту, і його тяжкість укупі з металом корпусу створює враження добротної, дорогої речі, на відміну від того ж Galaxy S4, який такого враження не створює.

На лицьовій поверхні нового флагмана від HTC розташовані два стереодинаміки - над дисплеєм і під ним. Як для мобільного пристрою, динаміки видають приголомшливий стереозвук, і навіть відчуваються низькі частоти. Враження від звучання зовнішніх динаміків смартфона можна порівняти тільки зі стереодинаміками легендарного телефону Motorola E398, і за якістю звуку на виході новинка навіть в чомусь випереджає американський девайс.

А ось ергономіка смартфона аж ніяк не ідеальна, і, в першу чергу, це стосується клавіші блокування. Мало того, що клавіша розташована зверху - на таке розташування скаржилися багато користувачів, - так вона ще й зміщена вліво. Через це їй дуже незручно користуватися, враховуючи габарити пристрою (137.4х68.2х9.3мм).

Також незручності викликає клавіша регулювання гучності, яка виконана врівень з корпусом пристрою. Естетично - це правильне рішення, але через відсутність чіткого ходу їй дуже незручно користуватися, до того ж, її дуже важко знайти наосліп. Також подив викликає блок сенсорних клавіш, розташований під екраном девайса. У ньому відсутня звична кнопка «меню», її замінює логотип компанії-виробника. З боків від нього присутні кнопки «назад» і «додому».

Список відкритих додатків тепер можна викликати подвійним торканням кнопки «додому» - незручно, але звикнути можна. Створюється таке враження, що ергономіка апарату повністю віддана в данину дизайну, що засмучує. Хоча в ергономіці пристрою не все так погано - наприклад, вдало розташований вхід для кабелю microUSB - знизу, зі зміщенням вправо, а microSIM карта тепер вставляється в спеціальний лоток, як в iPhone - це дуже зручно.

Смартфон випускається в двох колірних рішеннях - сріблястому і чорному. Слід зазначити, що на чорній версії смартфона краще видно відбитки пальців, цю проблему може вирішити тільки спеціальна захисна плівка з олеофобним покриттям.

3. Екран

Екран

Екран пристрою абсолютно не розчарував і гідний усіляких похвал. Дисплей побудований за технологією Super LCD 3, діагональ - 4.7 "з вражаючою щільністю пікселів - 468 точок на дюйм!

Це - повноформатний FullHD 1920х1980 точок. Якість зображення просто приголомшливе, дисплей HTC One сміливо можна назвати кращим на ринку. Цікаво, що технологія multitouch новинки здатна обробляти до 10 одночасних дотиків, хоча для цього необхідно включити в меню відповідну опцію.

IPS-матриця пристрою забезпечує відмінний кут огляду і чудову передачу кольору. Екран прекрасно поводиться на сонці, виграючи по цьому параметру як у iPhone 5, так і у Samsung Galaxy S4. Цю особливість гідно оцінять всі - в тому числі і автолюбителі, які не мають можливості постійно підлаштовувати кут огляду смартфона, встановленого в спеціальний автодержатель.

Тачскрін пристрою дуже чуйний, прекрасно реагує і на дотик пальцем, і на дотик ємнісним стилусом. Дисплей нового флагмана HTC прикритий захисним склом Gorilla Glass 2, це скло дуже стійко до появи подряпин. На поверхню скла нанесено олеофобним покриття, що знижує можливість появи відбитків пальців. По суті, відбитки пальців все одно з'являються на лицьовій поверхні смартфона, але не так рясно, як в інших моделях.

4. Продуктивність, ОС, автономність, якість зв'язку, комунікації

Продуктивність, ОС, автономність, якість зв'язку, комунікації

Смартфон HTC One побудований на базі чотирьох ядерного чіпсета Qualcomm Snapdragon 600, що складається з процесора Krait з тактовою частотою 1.7ГГц і графічного співпроцесора Adreno 320. Оперативної пам'яті в новинці - 2ГБ, а внутрішньої - 32 або 64Гб, слот для карт пам'яті не передбачений.

Апарат працює дуже плавно, без пригальмовувань, на відміну від того ж Galaxy S4, який працює ледь помітними ривками навіть при рендеринге інтерфейсу. Модель працює під управлінням ОС Android 4.1.2 Jelly Bean, також присутній фірмова оболонка від HTC - Sense 5.0. У порівнянні з минулою версією, оболонка була серйозно перероблена. Багато елементів управління - наприклад, віджет погоди - позбулися анімації, але в цілому оновлена ​​оболонка залишає про себе приємні враження. Найпомітнішим в зміненому інтерфейсі став вбудований сервіс BlinkFeed. Сервіс являє собою своєрідний віджет, «стрічку» з постійно оновлюються новин. Виробник вказує цифру в 1400 джерел, з яких надходять новини на сервери компанії HTC, і з них транслюються в стрічку BlinkFeed.

Незаперечним плюсом даної системи є можливість редагування розділів, з яких користувач хоче отримувати новини, можна відключити трансляцію непотрібних новин, впорядковувати інформацію, що надходить.

Однак користувач може отримувати новини тільки з тих джерел, які є в базі даних компанії HTC, додавати свої джерела в стрічку BlinkFeed не можна. Приймач стільникового сигналу в HTC One працює стабільно, без збоїв. Якість передачі і прийому мовлення знаходиться на високому рівні, нарікань на апарат за якістю зв'язку немає.

Смартфон підтримує повний пакет бездротових комунікацій: Wi-Fi a / ac / b / g / n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS, NFC і LTE. Також присутня можливість підключення до смартфону зовнішнього накопичувача через спеціальний перехідник - накопичувач розпізнається пристроєм як окреме сховище даних, і з ним дуже зручно працювати.

Ємність акумулятора новинки становить 2300 мАг, що є не дуже великим показниками на сьогоднішній день. Однак за рахунок енергозберігаючого чіпсета апарат здатний пропрацювати при високих навантаженнях близько доби - радує, що пристрій не потрібно буде заряджати через кілька годин активного використання.

5. Камера, мультимедійні можливості

Камера, мультимедійні можливості

Камера HTC One - найбільш спірна складова смартфона. Дозвіл основного модуля вбудованої камери має дозвіл 4МП, але настільки низький дозвіл обумовлено тим, що в матриці камери застосована технологія ультрапікселей. Технологія полягає в тому, що кожен піксель збільшений з стандартних 1.4мкм до 2мкм при фізичному розмірі матриці 1/3 ".

Пікселі приймають в себе більше світла в порівнянні з аналогами, що, по ідеї, повинно позитивно позначитися на якості отриманих фотографій. На ділі ж ситуація не така радує. Основна проблема камери в HTC One - це деталізація знімків, вона нижче, ніж у основних конкурентів моделі - Apple iPhone 5, Sony Xperia Z і Samsung Galaxy S4. Фотографії виходять досить зернистими, це особливо видно при фотографуванні чітко виділених об'єктів, наприклад, будівель.

Передача кольору також не ідеальна - при денному освітленні камера новинки «завалює» світлі тони, які на виході зливаються між собою. Можливо, ці проблеми - софтверні, і будуть усунені в наступних версіях прошивки. В іншому до камери нарікань немає, HTC One показує натуральну передачу кольору, знімки не дуже яскраві і не бляклі. Режим HDR працює добре, краще, ніж у конкуруючих апаратів. Присутній також фірмова технологія Zoe, що дозволяє зробити при фотографуванні відразу кілька знімків, а потім «склеїти» їх на своєрідний мікроролік, анімацію. Це дуже зручно для зйомки об'єктів, що рухаються. Єдине, що викликає подив - навіщо розробники дали власну назву технології, яка присутня у всіх топових смартфонах. У загальному і цілому, на даний момент камера пристрою ідеально підходить для зйомки об'єктів, які потребують надмірної деталізації - наприклад, документів.

Як уже згадувалося, флагман компанії HTC відрізняється якісними зовнішніми стереодинаміками. А ось вимогливі меломани будуть слухати музику на цьому пристрої без будь-якого задоволення. Незважаючи на вбудовану технологію Beats Audio, апарат не ідеально справляється з обробкою пікових частот. При вимкненому Beats Audio пікові частоти звучать плоско і досить брудно, а при включеній - низькі частоти звучать дуже яскраво, баси перекривають решті звук. Тонка відбудова еквалайзера вирішує проблему, але не повністю. Для не надто вимогливого до якості звучання користувача апарат цілком підійде, та й з роллю «музичної шкатулки» смартфон справляється відмінно.

HTC One відрізняється підтримкою більшості відеоформатів, а при установці стороннього програвача девайс абсолютно не матиме проблем з відтворенням відеороликів. Завдяки стереодинамикам перегляд відео на екрані смартфона буде особливо приємний. Також присутній вбудоване FM-радіо, для його роботи необхідно підключити навушники, провід яких буде грати роль радіоантени.

6. Порівняння з конкурентами і загальні враження від моделі

Серед основних конкурентів моделі можна виділити два - це Samsung Galaxy S4 і Sony Xperia Z. Оновлений корейський смартфон вийшов дуже «сирим», він має безліч проблем, пов'язаних зі шлюбом. Це - деренчання розмовного динаміка, «відвалюється» мережу, шлюб олеофобним покриття, проблеми з відображенням кольорів на екрані.

На даний момент Samsung Galaxy S4 начисто програє тайваньському флагману, виграючи у нього тільки якістю зйомки, наявністю восьмиядерного процесора, більш ємним акумулятором і знімною задньою кришкою. Але екран «корейця», виконаний за технологією PenTile, не йде ні в яке порівняння з дисплеєм HTC One, це - небо і земля. Та й по візуальним, тактильним відчуттям новинка від HTC набагато вище конкурента. У Sony Xperia Z є один вагомий козир - захищеність смартфона від вологи, пилу і бризок. Однак японська модель менш продуктивна, і, крім захищеного корпусу і наявності кард-слота, їй нічим похвалитися перед HTC One. Підводячи підсумки, можна сказати, що новий флагман у тайванської компанії HTC вийшов на славу. Модель має стільки плюсів і унікальних технологій, що мінуси смартфона - невдала ергономіка, не ідеальна камера, не найкращий звук в навушниках - не дуже видно. Зате суцільнометалевий корпус, чудовий екран, відмінні стереодинаміки, потужна «начинка» і практично повна відсутність «глюків» характеризують новинку як кращий смартфон на ринку, з яким дуже важко зрівнятися. Браво, HTC!