Огляд ігрового ноутбука Lenovo Y50-70

  1. Комплект поставки
  2. Зовнішній вигляд, збірка
  3. Підключення, індикація
  4. комунікації
  5. ергономічність
  6. дисплей
  7. Мультимедіа
  8. функціональність
  9. автономність
  10. В підсумку

Ігрові ноутбуки дуже специфічний товар - виробнику потрібно розмістити високопродуктивні компоненти в компактному пристрої, подбати про виведення тепла, не забути намалювати дизайн, що запам'ятовується, додати зручну клавіатуру і т

Ігрові ноутбуки дуже специфічний товар - виробнику потрібно розмістити високопродуктивні компоненти в компактному пристрої, подбати про виведення тепла, не забути намалювати дизайн, що запам'ятовується, додати зручну клавіатуру і т. Д. Не варто випускати вартість подібних пристроїв, найчастіше цінник прагнути бути схожим на номер телефону. Сьогодні ми познайомимося саме з одним з таких пристроїв, зустрічайте - Lenovo Y50-70 (59-430837).

Серія ноутбуків Lenovo Y50 складається з декількох варіацій лептопів, які відрізняються за технічними характеристиками. Найбільш "нафарширований" варіант має 4К-дисплеєм і 512 ГБ SSD. Зразок, який був наданий нашій редакції має трохи скромніші параметри, але про це ми поговоримо нижче.

Комплект поставки

Lenovo Y50 поставляється в стандартній для виробника картонній коробці в якій можна виявити сам ноутбук, зарядний пристрій, зовнішній DVD-привід з USB-кабелем і документацію.

Роз'єм зарядного пристрою має не зовсім стандартну прямокутну форму і при першому погляді нагадує USB.

Зовнішній вигляд, збірка

Діставши ноутбук з упаковки трохи дивують габарити, а саме товщина. Звичайно, дається взнаки відсутність вбудованого оптичного приводу, але досягти 24 мм при подібному оснащенні не кожен виробник зможе. Конкурентів по цій частині у Lenovo Y50 практично немає, хіба-що Acer Aspire V Nitro .

Зовні перед нами саме ігровий пристрій з яскравим зовнішнім виглядом, агресивними воздуховодами, косоокою сіткою динаміків і загальним суперкаровскім стилем. Таке враження що Філіппо Періно, крім основної роботи в Lamborghini, бере халтурку у компанії Lenovo і малює для останньої дизайн ноутбуків - аж надто схожа стилістика.

Зовнішня частина повністю обрамлена алюмінієм з потертій фактурою. На кришці видніється темний логотип Lenovo, який спочатку можна зовсім не помітити. Нижня частина зібрала на собі низькочастотний динамік з яскравою перфорацією бордового кольору, гумові ніжки для кращого зчеплення з дорогою більш стабільного положення на столі і висновку тепла. Також внизу є сітка для системи охолодження.

Відкривши ноутбук відразу помічаються динаміки, знову-таки виконані як фари або повітроводи Lamborghini, які між іншим від відомої компанії JBL, але про це пізніше. І виділяється клавіатура, що має чорне покриття і бордові торці - виглядає дорого і красиво.

В ролі основного матеріалу під клавіатурою виступає матовий пластик з софт-тач покриттям. Тачпад ж мінімалістичний, підтримує мультитач і має короткий, але при цьому досить тугий хід.

Тачпад ж мінімалістичний, підтримує мультитач і має короткий, але при цьому досить тугий хід

Область динаміків і кнопок включення і відновлення виконана з глянсового пластика, який переходить до окантовці матового дисплея. Над екраном красується камера, LED-індикатор і два мікрофони. Для запобігання пошкоджень дисплея рамка навколо нього має невеликий виступ.

Для запобігання пошкоджень дисплея рамка навколо нього має невеликий виступ

Повинні попередити про те, що відбитки пальців досить сильно помітні і завдяки специфіці матеріалів дуже важко виводяться. Софт-тач покриття всередині також відмінно зберігає будь-які сліди. А ось збірка на 5 з 5 - нічого поганого сказати не можна.

Підключення, індикація

Лівий торець зібрав на собі гніздо для зарядного пристрою, роз'єм Ethernet, HDMI і два постійно активних USB 3.0.

Правий, крім отвори для замка, має порт USB 2.0, слот для карт пам'яті SD, комбінований Jack 3,5 mm для навушників і мікрофону і 3,5-мм SPDIF.

Спереду на межі винесено чотири індикатори в лівому кутку - включення, батареї, тачпада і жорсткого диска.

Поскаржитись більшості користувачів буде не на що.

комунікації

Lenovo Y50, в залежності від конфігурації, оснащуються одним з двох адаптерів бездротового зв'язку - Intel Dual Band Wireless-AC 3160 (802.11ac) або Qualcomm Atheros AR956x (802.11 a / b / g / n). У нашому випадку це саме рішення від Qualcomm, яке практично завжди працювало стабільно, лише один раз сигнал був нестабільний і пропадав, але в майбутньому це не повторювалося.

За Bluetooth 4.0 відповідає адаптер Qualcomm Atheros AR3012, з яким у нас не виникло ніяких проблем. Підключення за допомогою Ethernet реалізовано завдяки гігабітного адаптера від Realtek.

ергономічність

Пам'ятається ігровий ноутбук Dell Alienware M15x зразка 2010 року, який мав на той час як значна оснащення, так і габарити з вагою. Посудіть самі - чотири кілограми і товщина в 50 мм. Хоча тоді це здавалося зовсім не багато. Тепер же виробники навчилися вміщати в більш компактні корпуси начинку, рівня ігрових комп'ютерів типу Tower. Lenovo Y50 саме такий представник сучасних ігрових ноутбуків.

Вага в 2,4 кг ідентичний ультрабуків з подібною діагоналлю , Габарити також дуже близькі до останніх. Спочатку толком і не віриться що в сумку для 15-дюймового ноутбука поміститися ігровий варіант. А на ділі не тільки поміститися, а й легше мого робочого Lenovo Y570, що дозволяє влаштовувати ігрові сесії в будь-яких місцях.

Користуватися моделлю дуже зручно, в першу чергу це реалізовано за допомогою повноформатної клавіатури AccuType з цифровим блоком. Клавіатура має острівний тип з округленими кутами, сліпий набір можливий буквально через 10 хвилин роботи.

Ну і звичайно-ж хочеться відзначити агресивну червоне підсвічування клавіш, яка підкреслює призначення ноутбука і робить дизайн завершеним. Остання має дві градації - тьмяно і яскраво, ну і можливість виключення (все це за допомогою клавіш Fn + Space).

Висновок гарячого повітря реалізований знизу і прямо під екраном, що досить незвично. При високому навантаженні також здорово гріється верхня частина клавіатури, особливо клавіші WASD.

Оскільки на нижній частині ноутбука знаходиться перфорація для вентиляторів, то грати в що-небудь вимогливе на колінах або дивані не варто - можливий перегрів внутрішніх компонентів. Та й для таких пристроїв ми б рекомендували придбати підставку з вентиляторами - зайвим не буде.

дисплей

Наш зразок Lenovo Y50-70 (59-430837) оснащений Full HD екраном з матрицею TN + film і матовим покриттям. Перед нами типовий представник подібних дисплеїв, з усіма наслідками, що випливають достоїнствами і недоліками.

Висока роздільна здатність позначається на хорошій деталізації, що здорово помітно в відеоіграх. Але ось вертикальні кути огляду засмучують, особливо при роботі не за столом. Ну а матовий дисплей поглинає відблиски, що радує - зображення непогано помітно навіть при яскравому сонці, але максимальна яскравість могла б бути вище. Обрамлений дисплей глянсовою рамкою.

Мультимедіа

Кожен раз бачачи на ноутбуках логотипи JBL, Beats by Dr. Dre або інших іменитих виробників закрадається думка "А може в цей раз і справді звучить?". Але немає. Цього разу все також.

Ви не подумайте, звучання, як для нотбука, цілком непогане, за що також відповідає маленький сабвуфер на нижній стінці ноутбука і два динаміка під екраном. Такого рішення цілком вистачить для перегляду роликів на YouTube, серіалів або сесій в Dota.

Аудіосистема побудована на кодеку Realtek ALC272 c підтримкою технології Dolby Advanced Audio. При підключенні непоганий акустичної системи або навушників звучання непогане, але нічого надприродного.

Ширококутова камера і мікрофон також нічого видатного із себе не представляють, але для спілкування в Skype підійдуть на відмінно.

функціональність

І ось нарешті найголовніше - що ж всередині. Отже, поїхали.

Процесор Intel Core i7-4710HQ з тактовою частотою 2,5 ГГц.

Рейтинг процесора на Notebookcheck.net.

Дискретний відеоадаптер NVIDIA GeForce GTX 860M з пам'яттю 4 ГБ + інтегроване відео Intel HD Graphics 4600.

Рейтинг мобільного відеокарти на Notebookcheck.net.

Гібридний жорсткий диск 5400 RPM з об'ємом 1 ТБ і вбудованою Flash-пам'яттю NAND на 8 ГБ.

16 ГБ оперативної пам'яті DDR3L.

Продуктивність, природно, на високому рівні, це доводять бенчмарки і сучасні комп'ютерні ігри.

Але, на жаль, новенькі Assassin's Creed Unity і Call of Duty: Advanced Warfare при викручування всіх графічних налаштувань на максимум видають зовсім непристойне кількість FPS - від 1 до 10. При високих же налаштуваннях Lenovo Y50 демонструє відмінну швидкодію з високодеталізованими картинкою.

Вбудований бенчмарк Middle-earth: Shadow of Mordor на настройках графіки "ультра" показує гідні 30+ кадрів в секунду.

Need for Speed: Rivals також на максимальних налаштуваннях графіки демонструє фіксовані 30 FPS.

Багатьох може засмутити той факт, що при покупці настільки недешевого рішення немає можливості вичавити максимум абсолютно з усіх сучасних ігрових творів, але факт залишається фактом - за портативність потрібно платити.

Багатьох може засмутити той факт, що при покупці настільки недешевого рішення немає можливості вичавити максимум абсолютно з усіх сучасних ігрових творів, але факт залишається фактом - за портативність потрібно платити

Поставляється Lenovo Y50-70 (59-430837) з уже встановленою операційною системою Windows 8.1. І звичайно доступ до цілого набору встановленого софта.

І звичайно доступ до цілого набору встановленого софта

На окрему увагу заслуговує програма Energy Manager, що вже стала класикою для ноутбуків компанії Lenovo. Тут можна поставити режим продуктивності (енергозбереження, збалансований, висока продуктивність) і спеціальний режим для завантаження, який запобігає включення сплячого режиму і виключення дисплея. Для уникнення передчасного зносу акумулятора є функція зберігання, яка не дозволяє при зарядці тримати рівень заряду на 100%, а підтримує значення в діапазоні від 55 до 60%. Також, крім усього перерахованого вище, є цілий ряд інших корисних функцій.

автономність

Батарея є вбудованої і для того, щоб до неї дістатися потрібно знімати задню кришку ноутбука, яку особисто у мене не вийшло зняти, бо з'являється шанс зламати кріплення в області динаміків.

При тестуванні в програмі Battery Eater з максимальною яскравістю екрану вийшло трохи більше 3:30 ч в режимі читання і Близько 1:15 в режимі максимального навантаження. Дані результати типові для подібних пристроїв.

В підсумку

Отже, що отримає заінтригований гравець при покупці даного пристрою? Сучасний, тонкий, красивий, продуктивний портативний ігровий комбайн, який дозволяє проходити всі сучасні ігри на високих налаштуваннях графіки. Вартість цілком виправдана, особливо якщо поглянути на однокласників - ціни приблизно ті ж. Але причепитися, на жаль, є до чого, а саме до дисплея і його кутах огляду, хотілося б бачити краще рішення в даному класі.

Нам сподобалося:

+ Продуктивність

+ Дизайн

+ Якість матеріалів

+ Складання

+ Клавіатура

Нам не сподобалося:

- Кути огляду дисплея

Lenovo IdeaPad Y5070 (59-430837)   Повідомити про появу в продажу Lenovo IdeaPad Y5070 (59-430837)
Повідомити про появу в продажу

Клас Ноутбук Конструкція Класичний Діагональ екрану, дюймів 15,6 Тип матриці TN + film Тип покриття екрану глянцеве здатністю екрана 1920 × 1080 Сенсорний екран - Тип процесора Intel Core i7-4710HQ Частота, ГГц 2,5 Попередньо встановлено ОС Windows 8.1 Маса, кг 2, 4 Габарити, мм 387x263x24 Чипсет немає даних обсяг оперативної пам'яті, ГБ 16 Максимальний об'єм оперативної пам'яті, ГБ 16 Жорсткий диск, ГБ 1000 + 8 (SSD-cache) SSD, ГБ - Оптичний привід DVD-RW Графічний адаптер, об'єм пам'яті NVIDIA GeForce GTX 860M, 4 ГБ Зовнішні порти 2xUSB 2.0, 1xUSB 3.0, VGA, HDMI, S / PDIF, speaker out, mic-in Слот розширення - кардрідер SD, MMC WEB-ка єра + Підсвічування клавіатури + Матеріал корпусу пластиковий Колір корпусу чорний / чорний Мережевий адаптер 10/100/1000 Wi-Fi 802.11 b / g / n Bluetooth 4.0 3G - Ємність, мАч немає даних Кількість осередків 4 Напруга батареї, В немає даних

Dre або інших іменитих виробників закрадається думка "А може в цей раз і справді звучить?