Огляд плафона Huawei Mate 9: не вірте першим враженням

  1. нудний дизайн
  2. Відмінні екран і звук
  3. Потужний і гарячий
  4. Тривалий час автономної роботи
  5. камери

Компанії Huawei, так само як і Apple, в цьому році пощастило - через відкликання Samsung Galaxy Note 7 її великий флагман Mate 9 позбувся серйозного конкурента. Подивимося, чим плафон (Планшетофони, фаблет) китайського виробника зможе здивувати білоруського покупця.

Компанії Huawei, так само як і Apple, в цьому році пощастило - через відкликання Samsung Galaxy Note 7 її великий флагман Mate 9 позбувся серйозного конкурента

Технічні характеристики

Великий флагман Huawei отримав дуже потужну начинку. Дивіться, як вона співвідноситься з попередньою моделлю лінійки Mate:

Смартфон Huawei Mate 8 Huawei Mate 9 Дисплей 6 дюймів, 1920х1080 пікселів 5,9 дюйма, 1920х1080 пікселів Процесор HiSilicon Kirin 950, 8 ядер, 2,3 ГГц, 16 нм Hisilicon Kirin 960, 8 ядер, 2,4 ГГц, 16 нм Графіка Mali-T880 MP4 Mali-G71 MP8 Оперативна пам'ять 3/4 ГБ 4 ГБ Постійна пам'ять 32/64 ГБ, microSD 64 ГБ, microSD Фронтальна камера 8 Мп, f / 2.4 8 Мп, f / 1.9 Основна камера 16 Мп, f / 2.0 , 27 мм, OIS 12 + 20 Мп (обидві f / 2.2, 27 мм), OIS, 2x зум Акумулятор 4000 мАг 4000 мАг Габарити 157,1 x 80,6 x 7,9 мм 156,9 x 78,9 x 7 , 9 мм Вага 185 грамів 190 грамів ОС Android 6.0 з оболонкою EMUI 4.0 Android 7.0 з оболонкою EMUI 5.0

нудний дизайн

Перші враження від пристрою ми отримуємо, взявши його в руку. У випадку з Huawei Mate 9 ніяких особливих емоцій немає - дизайн гаджета схожий з армією інших китайських плафонів.

Дивіться, як, наприклад, виглядають задні кришки Huawei Mate 9, Xiaomi Mi 5s Plus і Gionee S9 - дві вставки знизу і зверху, подвійна камера і сканер відбитків пальців під ними. До цього картина була схожа, тільки використовувалася одна камера - наприклад, як в Xiaomi Redmi Note 4.

Але якщо відкинути в сторону безликий дизайн, то перед нами досить тонкий, добре зібраний, металевий гаджет. Несподівано говорити таке про смартфон з діагоналлю екрана 5,9 дюйма, але гаджетом цілком можна користуватися однією рукою - через малу товщини, зігнутої задньої кришки і мінімальних рамок навколо дисплея.

Габарити Huawei Mate 9 - 156,9 × 78,9 × 7,9 мм. Для порівняння, у iPhone 7 Plus вони рівні 158,2 × 77,9 × 7,3 мм. Таким чином, смартфон Apple трохи довше і трохи вже, при тому, що його діагональ на 0,4 дюйма менше (5,5 проти 5,9).

Huawei Mate 9 і iPhone 7 Plus

Незважаючи на дуже вузькі рамки, помилкових натискань на екран за час тестування не було. Також до плюсів можна віднести закруглене до торців 2,5D-скло і захисну плівку, яка спочатку наклеєна на екран.

Сканер відбитків пальців розташований традиційно для смартфонів Huawei на задній поверхні під камерою

Сканер відбитків пальців розташований традиційно для смартфонів Huawei на задній поверхні під камерою.

На наш погляд, таке розташування програє в зручності сканерів під екраном (щоб розблокувати вам в будь-якому випадку доведеться взяти смартфон в руку). Однак до самого модулю нарікань немає - смартфон моментально розпізнає відбиток, навіть якщо палець вологий.

Крім того, сканер підтримує жести:

Крім того, сканер підтримує жести:

Відмінні екран і звук

Дисплей і звук - це одні з найсильніших сторін пристрою. У Huawei Mate 9 встановлена ​​якісна 5,9-дюймова матриця з Full HD-дозволом. Можна як завгодно міркувати про те, що конкуренти випускають смартфони з Quad HD-дисплеями, але правда в тому, що 99% користувачів не розглянуть окремих пікселів на екрані нового смартфона Huawei (щільність - 373 ppi).

Екран дуже яскравий і контрастний, передача кольору натуральна вже за замовчуванням (втім, колірну температуру можна самостійно виставити в настройках). Є окремий режим захисту зору.

Є окремий режим захисту зору

Плафоном Huawei цілком комфортно користуватися навіть в сонячний день, екран практично не «вигорає» і не темніє при нахилі - на цьому елементі виробник точно не економив.

Стереозвук у Huawei Mate 9 забезпечують два динаміка, і виходить у них це непогано. Звучання гучне, добре передаються не тільки високі, але і низькі частоти (наскільки це можливо в смартфоні). Ось, як, наприклад, звучить одна зі стандартних мелодій:

Потужний і гарячий

Huawei продовжує оснащувати свої флагманські смартфони процесорами власної розробки. Mate 9 отримав найпотужніший процесор лінійки - восьміядерний Hisilicon Kirin 960 з максимальною тактовою частотою 2,4 ГГц. Графічний прискорювач - потужний восьміядерний Mali-G71 MP8.

У сумі з 4 ГБ оперативної пам'яті таке поєднання дозволить вам грати в самі просунуті 3D-ігри на максимальних налаштуваннях. Наприклад, WOT Blitz йде з комфортними 28-60 кадрів в секунду.

Наприклад, WOT Blitz йде з комфортними 28-60 кадрів в секунду

Додамо, потужна начинка і тонкий металевий корпус призводять до відчутного (але не критичного) нагрівання смартфона після 10-15 хвилин «важких» 3D-ігор.

Тривалий час автономної роботи

Як і в минулому році, смартфон отримав незнімний акумулятор на значні 4000 мАг. Однак зросла потужність пристрою негативно позначилася на часі автономної роботи пристрою.

Наприклад, в комплексному «рейтингу витривалості» ресурсу GSMArena, Huawei Mate 9 «набрав» 82 години. Тоді як у Huawei Mate 8 цей показник дорівнює 103 годинам.

Однак і такого результату досить, щоб не думати про зарядку смартфона протягом дня. При дуже активному використанні (дзвінки, ігри, соцмережі) смартфон розрядився зі 100 до 14% за 30 годин. Так що при помірній експлуатації сміливо розраховуйте на пару днів роботи. Синтетичний тест підтверджує хороші показники смартфона:

Продовжити час автономної роботи можна за допомогою двох режимів енергозбереження і налаштування доступів для різних додатків.

камери

Співпраця Huawei з Leica триває. Як і «основний» флагман P9, Mate 9 отримав подвійну камеру, розроблену спільно з іменитим фотовиробників. Тут так само використовується зв'язка «стандартного» кольорового RGB фотомодуля і монохромного камери. Остання, на відміну від RGB, робить знімок лише в чорному і білому кольорах.

За задумом Huawei, це повинно збільшити рівень деталізації. Справа в тому, що монохромному сенсора при зйомці не потрібно фільтрувати захоплений світло за кольорами, що дозволяє зберегти більше деталей.

Тому в звичайному режимі дві камери роблять знімок одночасно, потім Мate 9 використовує наявні зображення, щоб створити одне якісне фото. Монохромний сенсор допомагає зберегти більше деталей, особливо в умовах слабкого освітлення.

Крім того, можна робити окремі, дуже контрастні чорно-білі кадри, а також використовувати тандем камер для портретної зйомки - в цьому випадку система «вирізає» головного героя зйомки і розмиває фон за ним.

Як і в Huawei P9, алгоритм часом помиляється і «замазує» зайве (вуса у кота на фото нижче), або, навпаки, додає в фокус сторонні об'єкти:

На відміну від системи камер P9 до 12-мегапіксельному кольоровому модулю додався 20-мегапіксельний чорно-білий (раніше було 12 + 12 Мп)

На відміну від системи камер P9 до 12-мегапіксельному кольоровому модулю додався 20-мегапіксельний чорно-білий (раніше було 12 + 12 Мп).

Нижче наводимо кілька прикладів знімків в різних умовах:

Смартфон отримав одну з кращих камер на ринку, але при поганому освітленні все-таки програє визнаним лідерам цього року - LG G5 і Samsung Galaxy S7.

Фронтальний 8-мегапіксельний модуль відмінно справляється з Селфі, в темряві спрацьовує спалах екраном. Приклад знімка Фронталки:

Не вірте першим враженням

Huawei зробила не ідеальний, але дуже хороший, збалансований Планшетофони. Тут відмінна якість збірки, солідний металевий корпус. Дивно, але смартфоном досить зручно користуватися навіть однією рукою (а ми говоримо про 5,9-дюймовому пристрої!) За рахунок вигнутої задньої кришки і невеликих рамок навколо дисплея.

В активі смартфона - відмінний яскравий і контрастний екран з гарною передачею кольору, якісний стереозвук, потужна начинка, справляється з будь-якими 3D-іграми. Покупцям сподобається і хороша камера, що дозволяє робити портретні знімки з розмитим фоном.

Покупцям сподобається і хороша камера, що дозволяє робити портретні знімки з розмитим фоном

До мінусів можна віднести безликий, незапомінающійся дизайн гаджета, який може зіпсувати перше відчуття. Однак перераховані вище плюси переважують цей момент.

Крім того, потрібно пам'ятати про чималу вартість пристрою. В Європі Huawei Mate 9 продається за 700 євро - це приблизно 1480 рублів за поточним курсом. Навіть за менші гроші у плафона Huawei є серйозні конкуренти - наприклад, 5,5-дюймовий Meizu MX6 або Xiaomi Mi5S Plus . Не варто забувати і про раніше актуальному Huawei Mate 8 , Ціна на який опустилася до 850 рублів.

Дякуємо компанію Huawei за наданий на тестування смартфон.