Огляд windows-смартфона Nokia Lumia 1320: шість дюймів, п'ять мегапікселів

  1. Упаковка і комплектація
  2. Зовнішній вигляд і конструкція
  3. дисплей
  4. Програмне забезпечення і прошивка
  5. Апаратна платформа і продуктивність
  6. Мультимедіа
  7. Бездротові інтерфейси і зв'язок
  8. Навігація
  9. пам'ять
  10. Час автономної роботи
  11. Камера
  12. Порівняння з конкурентами
  13. Висновок
  14. додаткові фотографії

Тип пристрою Смартфон Модель Nokia Lumia 1320 Процесор Qualcomm Snapdragon 400,
1.7 ГГц, Dual core Відеопроцесор Adreno 305 Операційна система Windows Phone 8 (Lumia Black) /
Windows Phone 8.1 (Lumia Cyan) Пам'ять, Гбайт 1 RAM, 8 ROM Екран IPS 6.0 ", 1280 x 720 Камери, Мпікс 5.0 + 0.3
Мережа GSM 850, 900, 1800, 1900;
W-CDMA 850, 900, 2100;
LTE BC3, BC7, BC20 Кількість SIM-карт, шт. 1, Micro-SIM Підтримка MicroSD Так, до 64 Гбайт Передача даних GPRS, EDGE, 3G, LTE,
Wi-Fi (a / b / g / n), Bluetooth 4.0 GPS / aGPS / ГЛОНАСС Є / є / є Батарея, мАч Li-ion, 3400 Розміри, мм 85.9 x 164.2 x 9.8 Маса, г 220 Ціна, руб. ~ 9 000 / ~ 11 000 * * Сірий / білий ринок.

На перший погляд все на непоганому рівні, не вистачає хіба що антени NFC. Так що це? Бюджетник з великим екраном або справжній «Планшетофони»? Розберемося по порядку. І почнемо ми з упаковки і комплекту поставки апарату.

Упаковка і комплектація

Смартфон поставляється в коробці середніх розмірів, зовнішнє оформлення якої повністю відповідає всім іншим моделям даної лінійки. Тут можна побачити, що модель Lumia 1320 випускається в різних колірних рішеннях: чорному, білому, жовтому і помаранчевому. Нам дістався помаранчевий варіант.



На екрані одного з смартфонів зображена карта міста, ніби натякаючи на навігаційні можливості апарату.

Тип пристрою Смартфон Модель Nokia Lumia 1320 Процесор Qualcomm Snapdragon 400,   1

На етикетці вказана сервісна інформація, начебто imei-коду і знака сертифікації в Росії, і навіть присутній дата виробництва конкретного апарату. Наприклад, наш екземпляр був випущений 18 лютого 2014 року.

Наприклад, наш екземпляр був випущений 18 лютого 2014 року

Коробка приємна на дотик, хоча суб'єктивно залишає не така значна враження, як упаковка Lumia 925.



Тягнемо за картонний ремінець, і з обкладинки виїжджає коробка. Сам смартфон спочиває на спеціальній картонній підставці, обгорнутий в захисну плівку, і лежить в коробці дуже щільно.

Якщо зазирнути нижче, за картонній кришкою ми знайдемо весь комплект поставки.

Комплект Nokia Lumia 1320:

  • Адаптер живлення;
  • Провід Micro-USB;
  • Гарнітура WH-108.

Першим шоком для мене стало відсутність в комплекті поставки скріпки для вилучення лотка під SIM-карту. І тільки після розгляду апарату з'ясувалося, що вона тут не потрібна, оскільки роз'єм знаходиться під кришкою.

Варто зазначити що гарнітура з комплекту вкрай проста і годиться хіба що для прослуховування радіо.

Отже, в плані упаковки і комплектації все абсолютно буденно. Нічого не виділяється особливою ретельністю виготовлення або підбору матеріалів, однак і соромитися нема чого - коробка легко справляється зі своїми прямими завданнями, а поставка відповідає мінімальним вимогам. Хоча гарнітура могла бути і краще, якщо вже її взагалі вирішили додати.

Зовнішній вигляд і конструкція

Після першої зустрічі зі смартфоном було складно розлучитися з думкою, що з таким дизайном мені вже доводилося зустрічатися. І правда, модель Lumia 625, по суті, абсолютний аналог, зі зменшеною діагоналлю екрану. Тільки спалах тепер знаходиться зверху.


Пропоную порівняти габарити і зовнішній вигляд героя огляду з планшетом Huawei MediaPad X1 з дисплеєм 7.0 "і смартфоном Nokia Lumia 925 з екраном 4.5".

Huawei MediaPad X1 і Nokia Lumia 1320.Huawei MediaPad X1 і Nokia Lumia 1320.Nokia Lumia 925 і Lumia 1320.Nokia Lumia 925 і Lumia 1320.


Апарат зібраний досить непогано, кришка тримається на своєму місці досить щільно. Але при натисканні вона відчутно прогинається і скрипить, корпусу явно не вистачає жорсткості.

Але при натисканні вона відчутно прогинається і скрипить, корпусу явно не вистачає жорсткості

Під кришкою ми виявляємо лише слоти під карту пам'яті MicroSD і micro-SIM.

Під кришкою ми виявляємо лише слоти під карту пам'яті MicroSD і micro-SIM

Знімного акумулятора не передбачено.

Знімного акумулятора не передбачено

Задня кришка, виконана з полікарбонату, облягає і бічні грані пристрою.

Задня кришка, виконана з полікарбонату, облягає і бічні грані пристрою

Передня частина апарату завжди залишається чорною, і якщо ви захочете поміняти колір свого смартфона, досить буде поміняти кришку.

До речі, бічні кнопки також розташовані на ній і виконані в колір корпусу.

При всьому бажанні не вийде знайти жодного прямого кута - всі вони зроблені закругленими, завдяки чому апарат не врізається в руку навіть при дуже сильному хваті.

При всьому бажанні не вийде знайти жодного прямого кута - всі вони зроблені закругленими, завдяки чому апарат не врізається в руку навіть при дуже сильному хваті

Лицьова сторона повністю закрита склом Gorilla Glass 3 і дуже непогано протистоїть механічним впливам.

За час тестування смартфон зберіг первісний вигляд.

На верхній грані скла видніється невеликий проріз розмовного динаміка, трохи правіше від нього розташувалися датчики наближення і освітленості, і вічко фронтальної камери.

На верхній грані скла видніється невеликий проріз розмовного динаміка, трохи правіше від нього розташувалися датчики наближення і освітленості, і вічко фронтальної камери

Екран займає центральне місце і оснащений вельми середніми рамками з боків. Внизу, під дисплеєм, можна знайти лише три класичних клавіші: «Назад», «Додому» і «Пошук». Кнопки виконані сенсорними і позбавлені підсвічування.

Кнопки виконані сенсорними і позбавлені підсвічування


Втім, вони рознесені далеко один від одного і відзначилися великою площею сенсора, помилитися в темряві буде досить важко.

Всю передню сторону обрамляє тонкий пластиковий бортик (він чорний і погано помітний на фотографіях) покликаний захистити екран від затирання на плоскій поверхні. Чи не занадто грамотне інженерне рішення, оскільки він досить тонкий і просто врізається в шкіру.

Ззаду ми знаходимо віконце п'ятимегапіксельною камери з світлодіодним спалахом. По центру нанесений логотип Nokia.

По центру нанесений логотип Nokia

У помаранчевому виконанні він зроблений настільки тьмяно, що на фотографіях його навіть складно розгледіти.

У помаранчевому виконанні він зроблений настільки тьмяно, що на фотографіях його навіть складно розгледіти

Знизу розташувалося до смішного маленький отвір основного динаміка, оснащене двома упорами для запобігання приглушення звуку на гладкій поверхні - дуже приємна дрібниця.

Ліва грань абсолютно порожня.

Справа знайшли своє місце три механічні кнопки: качель гучності, включення / блокування, двохпозиційна клавіша камери.

Справа знайшли своє місце три механічні кнопки: качель гучності, включення / блокування, двохпозиційна клавіша камери

У деяких джерелах з'являлася інформація, що кнопки виконані з кераміки, проте при уважному розгляді у нас склалося враження що використаний самий звичайний пластик. Втім, на якість роботи це не впливає.

Зверху можна виявити лише стандартний порт 3,5 мм для навушників.

На нижній межі точно по середині самотньо розташувався роз'єм для зарядки і синхронізації micro-USB.

На нижній межі точно по середині самотньо розташувався роз'єм для зарядки і синхронізації micro-USB

До речі, отвір під хоча б один мікрофон виявити так і не вдалося, про розташування і кількості залишається лише здогадуватися.

Якість збірки можна назвати типовим для пересічних китайських смартфонів, які вже виросли з моторошного люфту кришки, але ніяк не можуть позбутися дрібних поскрипувань. Іменитий фінський (а з недавніх пір частково американський) бренд міг подбати про більш якісної підгонці деталей.

дисплей

Як вже говорилося раніше, дисплей має діагональ шість дюймів і дозвіл 1280 х 720. В результаті, ми маємо щільність пікселів 245 PPI. Результат вельми середній, квадратики легко можна розгледіти неозброєним поглядом а дрібний текст перетворюється в драбинку.

Результат вельми середній, квадратики легко можна розгледіти неозброєним поглядом а дрібний текст перетворюється в драбинку

Матриця побудована за технологією IPS. Виробник заявляє про наявність фірмової технології ClearBlack яка має на увазі наявність спеціального фільтра. Завдяки цій технології чорний колір повинен бути дійсно чорним, відблиски поменшати а кути огляду ширше.

Однак, чорний тут скоріше синій, та й милуватися своїм відображенням можна навіть під час роботи з пристроєм.

Білий колір рівний і сильних спотворень в кольорі не має. Під кутом рівномірність підсвічування трохи спотворюється, але на сприйняття це не впливає.

Під кутом рівномірність підсвічування трохи спотворюється, але на сприйняття це не впливає

Кути огляду дійсно гарні, з якого боку ви б не подивилися кольору залишаться без змін, інвертування кольорів відсутня в принципі.

Кути огляду дійсно гарні, з якого боку ви б не подивилися кольору залишаться без змін, інвертування кольорів відсутня в принципі

В цілому, дисплей залишає позитивні враження, проте після використання Lumia 925 з дисплеєм AMOLED приємні враження дуже сильно поступаються позиціями. Також треба зауважити, що при роботі з цим екраном дуже швидко втомлювалися очі і часом починала боліти голова, з іншими апаратами такого не спостерігалося.

Далі хочу звернути вашу увагу на результати тестування дисплея колориметром.

Кольори близька до RGB, як і очікувалося. Картинка виглядає реалістично, без колірних зрушень.

Картинка виглядає реалістично, без колірних зрушень

Канали йдуть поруч - це плюс. Однак, вони йдуть не дуже рівно і це може негативно позначитися на сприйнятті картинки.

Однак, вони йдуть не дуже рівно і це може негативно позначитися на сприйнятті картинки

Точки знаходяться поруч, це говорить про те що паразитні кольору будуть практично відсутні.

Точки знаходяться поруч, це говорить про те що паразитні кольору будуть практично відсутні

Кольори ближче до холодних відтінків, а графік йде не дуже рівномірно. Втім, відхилень не настільки істотні щоб створити проблеми в сприйнятті. В цілому все непогано.

В цілому все непогано

Хоча канали кольорів налаштовані не дуже рівно, особливо фіолетовий канал, загальна картина все одно залишається досить прийнятною і дискомфорту не викличе.

Показники яскравості в різних режимах наведені в таблиці нижче.

Рівень яскравості,% Яскравість білого, cd / m2 Яскравість чорного, cd / m2 Контраст, x: 1 100 523 0.949 496 75 309 0.711 434 50 200 0.462 432 25 50 0.118 423 0 25 0.059 423

При бажанні користувач може сам підкоригувати температуру і насиченість кольору.

Дуже зручна і полюбився багатьом технологія Nokia Glance, що відображає час і повідомлення на вимкненому екрані реалізована і тут. Однак, такого ефекту як на дисплеї AMOLED очікувати не варто - підсвічування висвітлює всю площу екрана, та й зарядка буде споживатися значно швидше.

Однак, такого ефекту як на дисплеї AMOLED очікувати не варто - підсвічування висвітлює всю площу екрана, та й зарядка буде споживатися значно швидше

Нікуди не поділися і такі функції як включення по подвійному натисненню на екран і управління в рукавичках.

Нікуди не поділися і такі функції як включення по подвійному натисненню на екран і управління в рукавичках

До речі, сенсор традиційно чуйний і точний. Мультитач здатний обробити до десяти одночасних натискань.

Відверто слабке дозвіл для такої діагоналі ставить хрест і на хорошій передачі кольору, і на досить широких кутах огляду. А ось сенсор гідний найвищих похвал. Особливо приємний режим високої чутливості для роботи в рукавичках.

Програмне забезпечення і прошивка

З коробки смартфон працює під управлінням застарілої операційної системи Windows Phone 8 з версією прошивки Lumia Black. Оновлення до Windows Phone 8.1 (Lumia Cyan) вже готове, тестовий зразок був успішно оновлений і тестувався на новітній версії прошивки.

1 (Lumia Cyan) вже готове, тестовий зразок був успішно оновлений і тестувався на новітній версії прошивки

З нововведень найбільше кидається в очі програмована навігаційна панель-шторка на манер Android. На ній ми знайдемо п'ять кнопок швидкого доступу, призначення яких можна змінювати на свій розсуд в налаштуваннях. Сюди ж будуть накопичуватися повідомлення від усіх додатків, які отримають на це ваш дозвіл.

Сюди ж будуть накопичуватися повідомлення від усіх додатків, які отримають на це ваш дозвіл

Колись кольорові плитки тепер навчилися ставати прозорими, їх фон змінюється в залежності від обраного зображення. При цьому тайли рухаються як би над шпалерами, створюючи дуже красивий ефект прозорості.

При цьому тайли рухаються як би над шпалерами, створюючи дуже красивий ефект прозорості

У магазині додатків з'явився файловий менеджер від Microsoft з геніальним назвою "Файли".

У магазині додатків з'явився файловий менеджер від Microsoft з геніальним назвою Файли

Програма досить проста, однак весь необхідний функціонал в ній присутній.

В іншому Windows Phone незмінний і звичний тим, хто з цією операційною системою знаком.

З незрозумілої логіці виробника, бюджетний «Планшетофони» оновився раніше, ніж флагманська модель Lumia 925. Любителям найсвіжішого софта є сенс задуматися.

Апаратна платформа і продуктивність

У плані апаратної складової все смартфони з Windows Phone 8 майже ідентичні, всі вони працюють під управлінням двоядерного чіпа від Qualcomm. Винятком можна назвати лише старший «Планшетофони» 1520 і недавно представлений флагман Lumia 930 - вони мають по чотири ядра.

В інших девайсах відмінності лише в частоті процесора і обсягах основний і оперативної пам'яті. Як результат, апарати мають схожі показники різних бенчмарків.

Якщо не брати до уваги вищезгадані моделі, наш герой огляду має найвищий показник продуктивності завдяки збільшеній частоті процесора - до 1,7ГГц. Результати бенчмарків можна побачити на скріншотах. Хочеться лише зазначити що на практиці відмінностей в плані продуктивності від Lumia 925 помічено не було, хоча показники в тестах розрізняються.

MultiBench 2:

My Phone:

My Phone:

AnTuTu Benchmark:

AnTuTu Benchmark:

Традиційно для Windows Phone плавність роботи інтерфейсу і додатків на висоті. Ніяких гальм і зависань домогтися не вдалося. Навіть в ресурсномістких іграх все працює швидко, оптимізація на висоті.

Навіть в ресурсномістких іграх все працює швидко, оптимізація на висоті

Наприклад, Asphalt 8 завантажується швидко, працює плавно і абсолютно не гальмує.

В кінцевому підсумку ми можемо без будь-яких сумнівів констатувати традиційно високу продуктивність, найближчим часом навряд чи виникнуть проблеми навіть з найновішими іграми.

Мультимедіа

Мультимедійні можливості представлені стандартними аудіо і відео плеєрами. Що стоять альтернатив в магазині додатків на даний момент немає. Втім, з базовими завданнями передбачені програми справляються непогано.

У таблиці нижче наведені результати тестів відео.

Формат Відео, звук Штатний
відеоплеєр AVI XviD 720x400, MP3 + AC3 Ок AVI XviD 720x1280, MP3 + AC3 Ок MKV H.264 1280x720, AC3 Немає MKV H.264 1920x1080, AC3 Немає

Відносно якості відтворення звуку пропоную ознайомитися з тестами RMAA.

При наявності хороших навушників якість звуку швидше за все задовольнить більшість користувачів.

Однак, варто зазначити що основний динамік видає вельми посередній звук на середній гучності і починає дзвеніти на максимальній. Подивитися фільм без навушників можна, але якісного звучання музики очікувати не варто.

Бездротові інтерфейси і зв'язок

В умовах Москви і Підмосков'я зв'язок тримає впевнений сигнал, провалів не спостерігалося. Однак, в деяких місцях, де більшість інших смартфонів втрачали мережу, сигнал також був пропав і на даному девайсі. В результаті якість зв'язку можна назвати непоганим, але до відмінного він все-таки не дотягує.

Підтримуються наступні частоти зв'язку: GSM 850; GSM 900; GSM 1800; GSM 1900; W-CDMA 850; W-CDMA 900; W-CDMA 2100; LTE BC3; LTE BC7; LTE BC20.

Антена WiFi не викликає ніяких нарікань, прийом хороший, підключення швидке. За час тестування ніяких проблем не виникло.

Окремо варто виділити роботу навігації. Антена GPS виконує свої функції без будь-яких нарікань. Холодний старт разом із завантаженням програми займає буквально 10-15 секунд! Точність визначення місцеположення також на висоті - при достатньому наближенні карти визначається кожен крок.

Відмінна робота GPS укупі з фірмовим софтом Nokia складається з трьох програм перетворює смартфон в повноцінний навігатор.

Навігація

Компанія Nokia розробила і активно просуває комплект з трьох програм для навігації. Складанням карт і софтом в компанії займається спеціальний відділ і працює вона не дарма.

Складанням карт і софтом в компанії займається спеціальний відділ і працює вона не дарма

Основна програма Here Maps дозволяє відкрити онлайн або завантажити на смартфон карту будь-якої країни світу. Тут ви зможете прокласти маршрут руху на особистому автомобілі, пішки або на громадському транспорті. Карти докладні і точні, працюють дуже швидко. Завантажені тут пакети карт також використовуються і в двох інших програмах пакета Here.

Завантажені тут пакети карт також використовуються і в двох інших програмах пакета Here

Спеціально для автомобілістів розроблений додаток Here Drive +. Тут ви знайдете повноцінний навігатор з голосовими підказками і 3D режимом. Вибір маршруту відбувається з урахуванням пробок.

Вибір маршруту відбувається з урахуванням пробок

Якщо ж ви пересуваєтеся на громадському транспорті варто звернути увагу на Here Transit. Досить ввести лише стартову і кінцеву точку. Відразу буде запропоновано кілька варіантів маршрутів, після вибору відповідного ви побачите докладні пояснення, також можна скористатися картою якщо необхідно зорієнтуватися на незнайомій місцевості.

Якість зв'язку не викликає нарікань. А роботу навігації, разом з фірмовим софтом можна сміливо записувати в плюси цієї моделі.

пам'ять

З новим оновленням в доступних програмах з'явився диспетчер файлів, про який говорилося вище. Він працює швидко, має всі необхідні функції.

Девайс має на борту 1 Гб оперативної пам'яті, цього обсягу вистачає на всі завдання з запасом.

Основний пам'яті всього 8 Гб, майже 2 Гб зайнято під операційну систему, в результаті користувачу доступно лише близько 5 Гб. Цього дуже мало, врятує лише використання карти пам'яті, благо що підтримується обсяги до 64 Гб.

Однак не обійшлося і без неприємних сюрпризів. Наприклад, при вільної пам'яті в смартфоні близько двох гігабайт, спроба встановити гру обсягом трохи більше 900 Мб приводила до повідомлення про нестачу пам'яті. Встановити причину не вдалося, допомогла лише карта пам'яті і установка гри на неї.

Якщо ви плануєте мати в арсеналі хоча б пару «важких» ігор, слухати музику і навіть зрідка користуватися камерою задумайтеся про розширення обсягу пам'яті заздалегідь. До речі, апарат підтримує гарячу заміну карт і досить швидко визначає їх.

Гігабайти оперативної пам'яті вистачить під будь-які повсякденні завдання, а ось з об'ємом вбудованої пам'яті можуть виникнути серйозні проблеми. Якщо ви не любитель користуватися картами пам'яті, але любите фотографувати або грати в сучасні ігри - навряд чи ця модель вам підійде.

Час автономної роботи

При досить середньому дозволі екрану даний апарат оснащений рекордним для цієї лінійки акумулятором на 3400 mAh. Укупі з досить економною операційною системою апарат здатний протриматися в змішаному режимі кілька днів, при цьому користувачу не доведеться думати про економію енергії.

Смартфон був протестований на автономність в різних режимах роботи, підсумкові результати представлені в таблиці.

яскравість
екрану Режим читання Браузинг (Wi-Fi) Ігри 0% ~ 16 годин ~ 14 годин ~ 10 годині 50% ~ 15 годин ~ 13 годин ~ 8 годин 100% ~ 13 годин ~ 11 годин ~ 6 годин

З особистого досвіду, в режимі очікування з включеним WiFi, без режиму економії енергії, використовую апарат виключно для дзвінків і серфа в інтернеті по WiFi про зарядку не довелося згадувати три доби.

Результат Досить непоганий. Навіть серед смартфонів на цій платформі, які славляться своєю автономністю, ця модель виглядає найбільш виграшно.

Камера

В апараті встановлено дві камери: фронтальна зі смішним за сучасними мірками дозволом 0.3 Мпікс і основна на 5 Мпікс.

Лицьова камера згодиться лише для розмов по відеозв'язку, причому не надто вимогливим користувачам. Якість зйомки можна порівняти з фронтальною камерою телефону Sony Ericsson W995. Дозвіл знімків становить 640 х 480 пікселів.

Основний модуль здатний робити непогані знімки лише при ідеальних умовах. В інших випадках постійно з'являються шуми, про яку-небудь деталізації говорити не доводиться. Максимальна роздільна здатність зйомки 2592 х 1456.

Як позитивний момент варто відзначити непогану швидкість зйомки, проїжджаючі мимо автомобілі на знімках виглядають відносно чітко.

Присутній фірмовий додаток Nokia Camera. Можливо, у досвідченого користувача вийде зробити більш хороші кадри.

Можливо, у досвідченого користувача вийде зробити більш хороші кадри

Відео знімається у форматі 720р з вельми посередньою якістю, особливо в сутінках.

В кінцевому підсумку, рекомендувати до застосування як фотоапарат на кожен день цю модель не можна, та й для Селфі вона навряд чи підійде.

Порівняння з конкурентами

Підібрати конкурента даного апарату дуже складно, оскільки «Планшетофони» на Windows Phone 8 всього два. Другий (Nokia Lumia 1520) краще за всіма параметрами, але і коштує в два рази більше.

При виборі опонентів ми вирішили відштовхуватися від діагоналі екрану і ціни, при цьому операційна система в порівнянні враховуватися не буде. Характеристики обраних смартфонів приведені в таблиці нижче.

Модель Nokia Lumia 1320 Nokia Lumia 1520 Asus Fonepad Note 6 Huawei Ascend Mate
Процесор Qualcomm Snapdragon 400,
1.7 ГГц Dual core Qualcomm Snapdragon 800,
2.2 ГГц Quad core Intel Atom Z2580,
2.0 ГГц Dual core HiSilicon K3V2,
1.5 ГГц Quad core Відеопроцесор Adreno 305 Adreno 330 PowerVR SGX544MP2 Immersion.16 Операційна система Windows Phone 8.1 (Lumia Cyan) Windows Phone 8 (Lumia Black) Android 4.2 Android 4.1 Пам'ять, Гбайт 1 RAM, 8 ROM 2 RAM, 32 ROM 2 RAM; 16 ROM 2 RAM; 8 ROM Екран IPS 6.0 ",
1280 x 720 IPS 6.0 ",
1920 x 1080 Super IPS + 6.0 ",
1920 x 1080 Super IPS + 6.1 ",
1280 x 720 Камери, Мпікс 5.0 + 0.3 20.0 + 2.0 8.0 + 1.2 8.0 + 1.0
Мережа GSM 850, 900, 1800, 1900; W-CDMA 850, 900, 2100; LTE BC3, BC7, BC20 GSM 850, 900, 1800, 1900; W-CDMA 850, 900, 2100; LTE BC3, BC7, BC20 GSM 850, 900, 1800, 1900; W-CDMA 900, 2100 GSM 850, 900, 1800, 1900; W-CDMA 900, 2100 Кількість SIM-карт, шт. 1, Micro-SIM 1, Nano-SIM 1, Micro-SIM 1, Micro-SIM Підтримка MicroSD Так,
до 64 Гбайт Так,
до 64 Гбайт Так,
до 64 Гбайт Так,
до 64 Гбайт
Передача даних GPRS, EDGE, 3G, LTE, Wi-Fi (a / b / g / n), Bluetooth 4.0 GPRS, EDGE, 3G, LTE, NFC, Wi-Fi (a / b / g / n), Bluetooth 4.0 GPRS, EDGE, 3G, Wi-Fi (a / b / g / n), Bluetooth 4.0 GPRS, EDGE, 3G, Wi-Fi (a / b / g / n), Bluetooth 4.0 GPS / aGPS / ГЛОНАСС є / є / є є / є / є є / є / є є / є / є Батарея, мАч 3400 3400 3130 4050 Розміри, мм 85.9 x 164.2 x 9.8 162.8 x 85.4 x 8.7 164.8 x 88.8 x 10.3 85.7 x 163.5 x 9.9 Маса, г 220 209 210 198 Ціна, руб. ~ 9 000 /
~ 11 000 * ~ 17 000 /
~ 23 000 * ~ 8 000 /
~ 9 500 * ~ 10 500 /
~ 14 000 * * Сірий / білий ринок.

Старше рішення, представлене Nokia Lumia 1520, дорожче майже в два рази. Але і параметри набагато цікавіше: Full HD екран, Snapdragon 800 і 20 Мпікс камера. Це дійсно флагман.

Особливого вибору тут немає. Хочете заощадити - беріть Lumia 1320, а якщо готові платити більше за кращу продуктивність, то ваш вибір Lumia 1520.

Хочете заощадити - беріть Lumia 1320, а якщо готові платити більше за кращу продуктивність, то ваш вибір Lumia 1520

Конкурент з Піднебесної, Huawei Ascend Mate, отримав трохи більшу діагональ дисплея при аналогічному дозволі. Користувачеві доступні більш просунуті камери, більше оперативної пам'яті, і більш ємний акумулятор при меншій масі. Однак варто зазначити, що у цього апарата немає підтримки мереж нового покоління 4G.

Однак варто зазначити, що у цього апарата немає підтримки мереж нового покоління 4G

Можна звернути увагу на модель корейського гіганта - Samsung Galaxy Mega 5.8 GT-I9152. У неї менше діагональ і дозвіл дисплея, наполовину більше оперативної пам'яті, краще камери і є підтримка двох SIM-карт. Даний апарат найлегший серед порівнюваних, багато в чому це було досягнуто за рахунок скорочення ємності акумулятора - вона значно менше, ніж у батареї Nokia. І знову ми не виявляємо підтримки мереж LTE.

І знову ми не виявляємо підтримки мереж LTE

Роздільною здатністю Full HD і непоганою камерою привертає увагу Alcatel OneTouch Hero 8020D , Тим більше що його вартість стартує з позначки 8 000 рублів. Цілком цікавий апарат, який запропонує вам набагато кращі показники.

Цілком цікавий апарат, який запропонує вам набагато кращі показники

Останній конкурент - Asus Fonepad Note 6 . Цей гаджет позиціонується і як планшет, і як смартфон. При однаковій діагоналі, дозвіл Full HD забезпечує принципово інші відчуття від використання. На його боці і перевага в обсязі пам'яті, і наявність активного пера з великим набором спеціального ПО, і стереодинаміки на передній панелі. Знову Nokia виділяється лише підтримкою мереж нового покоління. При вельми цікавих характеристиках апарат Asus найдешевший з представлених.

При вельми цікавих характеристиках апарат Asus найдешевший з представлених

Висновок

Смартфон Nokia Lumia 1320 залишив дуже двоякі і невизначені враження. Ця модель добре підійде користувачу в якості другого апарату на роль компактного планшета, благо на великому екрані зручно переглядати інтернет-сторінки і грати. Але в першу чергу варто відзначити роботу навігації, і якщо вам потрібен навігатор з функцією телефону, то ви швидше за все залишитеся задоволені. Та й автономність не викликає нарікань.

З іншого боку, через рамки навколо екрану розмова викликає хворобливі відчуття, а через розміри тримати таку «лопату» біля вуха довше декількох хвилин не надто комфортно. До недоліків віднесемо і якість знімків штатних камер, і посереднє звучання основного динаміка. І це вже не кажучи про головну проблему - меншою розвиненості інфраструктури Windows Phone в порівнянні з основними конкурентами.

Ось і виходить, що абсолютної масі користувачів рекомендувати таке рішення до покупки не виходить.

Плюси Nokia Lumia 1320:

  • Гарне захисне скло;
  • Чуйний сенсор;
  • Прекрасна робота навігації;
  • Наявність антени LTE.

Мінуси смартфона:

  • Посередню якість зйомки камер;
  • Малий обсяг основної пам'яті;
  • Невиразний основний динамік;
  • Рамка навколо екрану занадто гостра.

Олексій Пащук


Олексій Пащук

додаткові фотографії


Telegram-канал @overclockers_news - це Зручний способ стежіті за новімі матеріалами на сайті. З картинками, розширення описание и без реклами.

  • Огляд windows-смартфона Nokia Lumia 1320

Сторінка 1 з 1

Оценітe матеріал

рейтинг: 3.9 з 5
голосів: 23

Можливо вас зацікавіть

Так що це?
Бюджетник з великим екраном або справжній «Планшетофони»?