Айфон 8 Plus - огляд, ціна, характеристики, фото і відео - Apple-iPhone.ru

  1. Айфон 8 Plus - огляд, ціна, характеристики, фото і відео Докладний огляд iPhone 8 Plus. Смартфон...
  2. Комплектація
  3. Дизайн
  4. кольори корпусу
  5. Як сильно брудниться корпус
  6. дисплей
  7. Технічні характеристики
  8. звук
  9. акумулятор
  10. Безпровідна зарядка
  11. Швидка зарядка
  12. водостійкість
  13. камери
  14. Приклади знімків на камеру iPhone 8 Plus
  15. iPhone 8 Plus vs iPhone 7 Plus: порівняння якості зйомки
  16. iPhone 8 Plus vs iPhone 8: порівняння якості зйомки
  17. Приклади зйомки відео на камеру iPhone 8 Plus
  18. Ціна
  19. підсумок
  20. Кому варто купувати
  21. Кому не варто купувати
  22. Айфон 8 Plus - огляд, ціна, характеристики, фото і відео
  23. Назва
  24. Комплектація
  25. Дизайн
  26. кольори корпусу
  27. Як сильно брудниться корпус
  28. дисплей
  29. Технічні характеристики
  30. звук
  31. акумулятор
  32. Безпровідна зарядка
  33. Швидка зарядка
  34. водостійкість
  35. камери
  36. Приклади знімків на камеру iPhone 8 Plus
  37. iPhone 8 Plus vs iPhone 7 Plus: порівняння якості зйомки
  38. iPhone 8 Plus vs iPhone 8: порівняння якості зйомки
  39. Приклади зйомки відео на камеру iPhone 8 Plus
  40. Ціна
  41. підсумок
  42. Кому варто купувати
  43. Кому не варто купувати
  44. Айфон 8 Plus - огляд, ціна, характеристики, фото і відео
  45. Назва
  46. Комплектація
  47. Дизайн
  48. кольори корпусу
  49. Як сильно брудниться корпус
  50. дисплей
  51. Технічні характеристики
  52. звук
  53. акумулятор
  54. Безпровідна зарядка
  55. Швидка зарядка
  56. водостійкість
  57. камери
  58. Приклади знімків на камеру iPhone 8 Plus
  59. iPhone 8 Plus vs iPhone 7 Plus: порівняння якості зйомки
  60. iPhone 8 Plus vs iPhone 8: порівняння якості зйомки
  61. Приклади зйомки відео на камеру iPhone 8 Plus
  62. Ціна
  63. підсумок
  64. Кому варто купувати
  65. Кому не варто купувати

Айфон 8 Plus - огляд, ціна, характеристики, фото і відео

Докладний огляд iPhone 8 Plus.

Смартфон iPhone 8 Plus - новинка 2017 року, яка отримала скляний корпус, підтримку бездротової зарядки за стандартом QI, 5,5-дюймовий дисплей з підтримкою технології True Tone, шестиядерний процесор A11 Bionic. Старт продажів в світі iPhone 8 Plus відбувся 22 вересня. У Росії iPhone 8 Plus продається з 29 вересня. Офіційна ціна iPhone 8 Plus 64 Гб - 49 990 руб , IPhone 8 Plus 256 Гб - 59 990 руб . Пропонуємо вашій увазі детальний огляд iPhone 8 Plus.

зміст:

  1. Назва
  2. Комплектація
  3. Дизайн
  4. Як сильно брудниться корпус?
  5. кольори корпусу
  6. дисплей
  7. Технічні характеристики
  8. акумулятор
  9. звук
  10. Безпровідна зарядка
  11. Швидка зарядка
  12. водонепроникність
  13. камери
  14. Ціна
  15. Дата виходу iPhone 8 Plus
  16. підсумок
  17. Кому варто купувати
  18. Кому не варто купувати

кольори корпусу   дисплей   Технічні характеристики   акумулятор   звук   Безпровідна зарядка   Швидка зарядка   водонепроникність   камери   Ціна   Дата виходу iPhone 8 Plus   підсумок   Кому варто купувати   Кому не варто купувати

Назва

Apple назвала наступний після iPhone 7 Plus смартфон не iPhone 7s Plus, а iPhone 8 Plus. Тим самим компанія перестрибнула через одне покоління смартфонів, по крайней мере, згідно звичайній логіці виходу нових iPhone. Чому Apple вирішила назвати новий iPhone саме iPhone 8 Plus? Справа в величезній кількості нововведень, які отримало пристрій.

До змісту.

Комплектація

Apple не звикла експериментувати з упаковками своїх смартфонів. Нічого нового вигадувати компанія не вирішила і у випадку з iPhone 8 Plus. Смартфон поставляє в традиційній для Apple прямокутної упаковці, пофарбованої в тон корпусу смартфона.

На лицьовій стороні упаковки iPhone 8 Plus зображений сам смартфон.

На бічних гранях написи «iPhone», на задній поверхні опис продукту і окремим пунктом в самому верху обсяг вбудованої пам'яті смартфона. Загалом, все як завжди.

Чи не здивувала і комплектація, хоча в теорії могла. У комплекті з iPhone 8 Plus поставляються:

  • зарядний пристрій,
  • кабель USB / Lightning,
  • навушники EarPods з коннектором Lighting,
  • фірмова скріпка для вилучення лотка SIM-карти,
  • документація.

Чим же могла здивувати комплектація iPhone 8 Plus? iPhone 8 Plus, поряд з iPhone 8 і iPhone X, отримав підтримку бездротової зарядки. За кілька місяців до презентації нових iPhone деякі фахівці припускали, що Apple цілком може захотіти виділитися на тлі інших виробників, помістивши док-станцію для бездротової зарядки в комплект до смартфонам. Однак цього не сталося. Apple, як і її конкуренти, запропонувала клієнтам купувати док-станцію для зарядки без проводів окремо.

На щастя, Apple не тільки не захотіла виділятися, але і оснастила iPhone 8 Plus підтримкою загальноприйнятого стандарту бездротової зарядки Qi. Це означає, що власники iPhone 8 Plus зможуть придбати будь-яку док-станції з підтримкою стандарту Qi, навіть з числа бюджетних.

Упаковка і комплектація iPhone 8 Plus найзвичайніші, незвичайний сам смартфон?

До змісту.

Дизайн

На перший погляд так зовсім не видається. iPhone 8 Plus максимально схожий на iPhone 7 Plus. Форма нового 5,5-дюймового смартфона Apple не змінилася в порівнянні з попередньою моделлю - смартфон отримав все той же впізнаваний корпус із закругленими кутами. Проте, дизайн iPhone 8 Plus був суттєво оновлений.

Задня і передня поверхні iPhone 8 Plus покриті склом, за словами Apple, найміцнішим з коли-небудь використовувалися для її пристроїв. Захисний шар скла iPhone 8 Plus став товщі на 50%, ніж у скла на лицьовій панелі iPhone 7 Plus. Незважаючи на запевнення Apple, по відчуттях не можна назвати iPhone 8 Plus якимось особливо міцним. Втім, рівень надійності і міцності скла корпусу смартфона стануть відомі тільки після його падіння.

Ми не стали спеціально упускати iPhone 8 Plus, але подивилися як це роблять YouTube-блогери. Дроп-тести наочно показали, що iPhone 8 Plus краще не упускати на задню кришку. Вона розбивається моментально і практично по всій площі. Лицьова частина витримує падіння з висоти близько півтора метрів куди краще.

Обидва скла корпусу iPhone 8 Plus мають відмінне олеофобним покриття. Залишити плями або сліди відбитків пальців на смартфоні не дуже просто, але навіть якщо це сталося, то видаляються вони вкрай легко.

Корпус iPhone 8 Plus укріплений сталевий основний і рамкою з алюмінію серії 7000, який використовувався для корпусів iPhone 7 і iPhone 7 Plus. Такий алюміній застосовується в аерокосмічній галузі. Для кожної з квітів iPhone 8 Plus рамка пофарбована в тон корпусу. Apple здійснила фарбування особливим чином, завдаючи колір в шість шарів. Завдяки цьому вдалося домогтися правильного відтінку, глибини і належної щільності.

Тепер, що стосується розташування елементів корпусу. Тут все як у iPhone 7 Plus, без єдиного зміни. На лицьовій поверхні традиційна кнопка «Додому», фронтальна камера, мікрофон і вбудований стереодинамик. Про всяк випадок зазначимо, що кнопка «Додому» пропала тільки у iPhone X - флагмана Apple, який надійде в продаж тільки в листопаді.

На задній поверхні подвійна камера, поруч з нею спалах, а нижче класичні логотип Apple і напис «iPhone». За відчуттями камера виступає з корпусу iPhone 8 Plus менше, ніж в iPhone 7 Plus. Нижня межа віддана під роз'єм Lightning, другий мікрофон і другий стереодинамик.

Нижня межа віддана під роз'єм Lightning, другий мікрофон і другий стереодинамик

На правій грані лоток для SIM-карти і кнопка живлення.

На правій грані лоток для SIM-карти і кнопка живлення

На лівої кнопки регулювання звуку і перемикач беззвучний режим.

На лівої кнопки регулювання звуку і перемикач беззвучний режим

На верхній грані порожньо.

На верхній грані порожньо

Габарити корпусу iPhone 8 Plus становлять 158,4 × 78,1 × 7,5 мм, вага - 202 гр. Товщина смартфона збільшилася на 0,2 мм, а вага на 14 гр в порівнянні з iPhone 7 Plus. По висоті і ширині ж корпусу 5,5-дюймових iPhone двох останніх років практично не відрізняються.

Зовнішній вигляд iPhone 8 Plus посутньо не змінився кардинальним чином в порівнянні з попередником. Більш того, якщо вдягнути смартфон в чохол, то від iPhone 7 Plus його буде просто не відрізнити. Проте, вау-ефект від iPhone 8 Plus є. Скляна «спинка» смартфона дає якісь особливі відчуття, ніяк незрівнянні з алюмінієвої в тому ж iPhone 7 Plus. І якщо використовувати iPhone 8 Plus без чохла, то скляна задня поверхня буде завжди нагадувати про себе.

Також відзначимо, що iPhone 8 Plus в кольорі «сірий космос» непогано так збирає на собі пил, яка помітна неозброєним оком практично при будь-якому освітленні. При цьому як смартфон не протирай, прибрати частинки пилу повністю не виходить. Ось як виглядає корпус iPhone 8 Plus в своєму самому звичайному стані.

Ось як виглядає корпус iPhone 8 Plus в своєму самому звичайному стані

А ось, для порівняння, як виглядає корпус iPhone 8 в сріблястому кольорі. На ньому, поза сумнівами, є частинки пилу, але забарвлення робить їх абсолютно невидимими.

На ньому, поза сумнівами, є частинки пилу, але забарвлення робить їх абсолютно невидимими

До змісту.

кольори корпусу

iPhone 8 Plus випущений в трьох кольорах: сріблястому, золотом і кольорі «сірий космос». Нам на огляд дістався iPhone 8 Plus в кольорі «сірий космос», його ви можете побачити на знімках в статті. Але для повноти огляду покажемо і зображення iPhone 8 Plus в двох інших кольорах.

сріблястий

iPhone 8 / apple.com

Золотий

iPhone 8 / apple.com

До змісту.

Як сильно брудниться корпус

Скляна задня поверхня корпусу iPhone 8 Plus дуже приємна на дотик і вона зовсім не слизька, по крайней мере, в сухих руках. Однак у неї є один серйозний мінус. iPhone 8 Plus в кольорі «сірий космос» буквально збирає відбитки пальців. Навіть після нетривалого використання смартфона чистими руками на ньому залишаться помітні плями. Їх досить легко відтирати, але робити це доводиться частіше, ніж хотілося б.

На щастя, ця проблема властива тільки iPhone 8 Plus в темному корпусі. На сріблястому і золотом iPhone 8 Plus, за рахунок того, що ці кольори світлі, плямуючи від відбитків пальців видно тільки під певним кутом.

До змісту.

дисплей

iPhone 8 Plus отримав 5,5-дюймовий РК-дисплей Retina HD з роздільною здатністю 1920 × 1080 пікселів, щільністю точок 401 ppi і співвідношенням сторін 16: 9. Дисплей займає 67,63% лицьової поверхні смартфона. Всі основні характеристики дисплея iPhone 8 Plus повністю ідентичні екрану iPhone 7 Plus. Так що ж змінилося?

Основним поліпшенням дисплея iPhone 8 Plus є наявність підтримки технології адаптації колірної температури True Tone. Смартфон оснащений чотирьохканальним датчиком зовнішньої освітленості, який в автоматичному режимі регулює баланс білого на екрані відповідно до колірною температурою освітлення. За рахунок цього зображення на дисплеї iPhone 8 Plus виглядає так, ніби воно надруковано на папері.

Робота True Tone помітна і дуже приємна. При якому б освітленні ви не дивилися на екран iPhone 8 Plus, він завжди буде ідеально налаштований, пристойно зменшуючи навантаження на очі. Зміна колірної температури відбувається моментально, не обтяжуючи користувача нудитися в очікуванні. Як і в iPad Pro, де підтримка технології True Tone з'явилася вперше, функцію можна відключати в меню «Налаштування» → «Екран і яскравість».

Максимальна яскравість дисплея iPhone 8 Plus становить 625 кд / м². Яскравість висока, її вистачає для того, щоб без проблем розглядати зображення на екрані навіть при яскравому природному освітленні. Втім, і ця характеристика дисплея iPhone 8 Plus не змінилася в порівнянні з iPhone 7 Plus.

Дисплей iPhone 8 Plus має і поліпшену передачу кольору, за рахунок чого фотографії на екрані смартфона виглядають ще яскравіше і більш насиченим. А завдяки двухдоменним пикселям на дисплей можна дивитися практично під будь-яким кутом.

Зрозуміло, дисплей iPhone 8 Plus має олеофобним покриття. Його якість традиційно високу для смартфонів Apple. Відбитки пальців та інші плями на дисплеї залишити досить проблематично, а ось з видаленням, навпаки, ніяких труднощів немає.

Висновок по дисплею. В iPhone 8 Plus він краще, ніж в iPhone 7 Plus. Зображення стало більш насиченим, кути огляду ще більше. Ключовим же поліпшенням є унікальна технологія True Tone - похвалитися можливість адаптації колірної температури дисплея не може жоден інший смартфон.

До змісту.

Технічні характеристики

В основі iPhone 8 Plus лежить система на шестиядерних процесорів A11 Bionic - унікальному для всіх мобільних пристроїв Apple чипі. Чотири ядра A11 Bionic відповідають за ефективність, а два за продуктивність. Продуктивні ядра A11 Bionic працюють на 25% швидше, ніж аналогічні в процесорі A10 Fusion, який встановлений в iPhone 7 і iPhone 7 Plus, ефективні - на 75%. У процесора A11 Bionic 4,3 мільярда транзисторів.

iPhone 8 Plus оснащений контролером продуктивності другого покоління, який забезпечує процесору додаткову потужність при необхідності. Примітно, що при такому прискоренні A11 Bionic, заряд iPhone 8 Plus витрачається економно.

В iPhone 8 Plus встановлено трьохядерний графічний чіп, який працює на 30% швидше, ніж попередня модель. Новий відеочіп в Apple розробили самі, без допомоги інших компаній. Наскільки все це технологічне пишність швидко працює?

У синтетичних тестах iPhone 8 Plus розніс конкурентів в пух і прах. У бенчмарке Geekbench 4 смартфон набрав 4241 бал в одноядерному режимі, більш ніж в два рази випередивши обидва флагмана Samsung зразка 2017 року.

У бенчмарке Geekbench 4 смартфон набрав 4241 бал в одноядерному режимі, більш ніж в два рази випередивши обидва флагмана Samsung зразка 2017 року

У багатоядерному режимі домінування iPhone 8 Plus продовжилося. Обійти новітні смартфони в два рази не вдалося, але загальна картина не змінилася. iPhone 8 Plus - найпотужніший смартфон року.

iPhone 8 Plus - найпотужніший смартфон року

Попереднє затвердження підтвердило і тестування в бенчмарку AnTuTu 6.

Попереднє затвердження підтвердило і тестування в бенчмарку AnTuTu 6

Скріншоти бенчмарков

Процесор A11 Bionic особливим чином фокусується на доповненої реальності. Робота з нею виконується на високій швидкості, за рахунок чого плавність і реалістичність значно збільшені. Більш того, самі вимогливі і вражаючі додатки та ігри з підтримкою доповненої реальності працюватимуть саме так, як задумано розробниками, тільки на iPhone 8 Plus.

До змісту.

звук

В iPhone 8 Plus встановлено помітно покращені стереодинаміки в порівнянні з тими, що були у iPhone 7 і iPhone 7 Plus. Вони голосніше, причому відчутно, і видають відмінні глибокі баси. Останнє найкраще відчувається при перегляді фільмів. Якщо ви з якоїсь причини не є фанатом перегляду фільмів на смартфоні, то iPhone 8 Plus може вас раз і назавжди переконати. Чудову картину на великому і якісному екрані iPhone 8 Plus доповнює дивовижний звук - голосний і насичений.

Apple заявляє, що гучність стереодинамиков iPhone 8 Plus була збільшена на 25% в порівнянні з iPhone 7 Plus. Зробимо невелику поправку. Ми порівняли звучання iPhone 7 Plus та iPhone 8 Plus і прийшли до висновку, що Apple трохи прикрасила можливості оновлених стереодинамиков. Збільшення гучності є, але не на цілу чверть. Відсотків на 10-15 динаміки iPhone 8 Plus голосніше, що вельми пристойний приріст.

До змісту.

акумулятор

Презентуючи iPhone 8 Plus, керівники Apple, як завжди, не назвали точну ємність акумулятора смартфона. Вони лише уточнили, що iPhone 8 Plus «працює приблизно стільки ж, скільки iPhone 7 Plus». В офіційних специфікаціях смартфона зазначено, що він може пропрацювати:

  • До 21-ї години в режимі розмови.
  • До 13 годин при роботі в інтернеті.
  • До 14 годин при відтворенні відео.
  • До 60 годин при прослуховуванні музики.

Пізніше з'ясувалося, що ємність акумулятора iPhone 8 Plus становить 2675 мАг, що на 225 мАг менше, ніж у iPhone 7 Plus - прямого попередника смартфона. Примітно, що ємність батареї iPhone 8 Plus не збільшилася навіть незважаючи на те, що товщина смартфона на 0,2 мм більше, ніж у iPhone 7 Plus. З іншого боку, завдяки вкрай енергоефективного процесора Apple A11 Bionic, сильної необхідності в збереженні або збільшенні колишньої ємності акумулятора у інженерів Apple не було.

Втім, збільшення часу автономної роботи iPhone 8 Plus не відбулося тільки за офіційними даними Apple. На ділі ж у нас склалося повне відчуття, що працювати без необхідності підзарядки iPhone 8 Plus став більше, ніж iPhone 7 Plus. Ми навантажували смартфон по повній: знімали фото і відео, запускали бенчмарки, вимогливі до ресурсів програми та ігри, а також відправляли гігабайти контенту в робоче хмарне сховище. iPhone 8 Plus тримався неймовірно стійко і повністю розрядився тільки до пізньої ночі. Зовнішній акумулятор, взятий з собою про всяк випадок, не знадобився.

До змісту.

Безпровідна зарядка

Завдяки тому, що задня поверхня iPhone 8 Plus виконана зі скла, компанія Apple зуміла безболісно оснастити смартфон підтримкою бездротової зарядки. В Apple не стали вигадувати власний стандарт бездротової зарядки і оснастили iPhone 8 Plus підтримкою стандарту Qi. Це означає, що смартфон можна заряджати без дротів, використовуючи будь-який аксесуар такого типу. Вибір таких зарядних станцій величезний.

Вибір таких зарядних станцій величезний

iPhone 8 / apple.com

До змісту.

Швидка зарядка

Apple не загострила на цьому увагу в ході презентації, але iPhone 8 Plus має підтримку швидкої зарядки. Смартфон заряджається від 0 до 50% всього за 30 хвилин, правда, з однією важливою умовою. Для того, щоб iPhone 8 Plus заряджався швидко, необхідно використовувати адаптер живлення USB-C потужністю 87 Вт. Такий адаптер продається в офіційному магазині Apple за 5 790 руб.

До змісту.

водостійкість

iPhone 8 Plus захищений від води, бризок і пилу за стандартом IP67, рівно так само, як і iPhone 7 Plus. Таким чином, новий 5,5-дюймовий смартфон Apple не має повної водонепроникності, а є тільки водостійким. Передбачається, що поліпшити цей параметр в Apple не зуміли через використання скла в якості основного матеріалу корпусу.

Передбачається, що поліпшити цей параметр в Apple не зуміли через використання скла в якості основного матеріалу корпусу

iPhone 8 / apple.com

До змісту.

камери

iPhone 8 Plus має камеру з ширококутним шестілінзовим об'єктивом з діафрагмою ƒ / 1.8 і телеоб'єктивом з діафрагмою ƒ / 2.8. Дозвіл обох камер становить по 12 Мп. Функція оптичної стабілізації зображення присутнє тільки у ширококутний об'єктив.

iPhone 8 Plus оснащений поліпшеним процесором обробки сигналу зображення, який здатний розпізнавати в кадрі руху, людей, визначати яскравість освітлення і багато інших параметрів. Всі додаткові характеристики камери iPhone 8 Plus були покращені. Якість знімків з режимі HDR збільшено, автофокус став швидше, колірний діапазон розширено.

Режим портретної зйомки в iPhone 8 Plus істотно допрацьований. Деталі об'єкта, на якому фокусується зйомка, стали більш чіткими, а фон розмивається набагато природніше. Режим «Портрет» в iPhone 8 Plus видає знімки відмінної якості і в умовах низької освітленості. Крім цього, при зйомці фотографій з ефектом глибини різкості з'явилася можливість користуватися спалахом.

У режиму «Портрет» в iPhone 8 Plus з'явилися нові можливості щодо виставлення портретного освітлення. При зйомці в режимі користувачі можуть одним дотиком виставити денний, студійний, контурний, сценічний або сценічний-моно світло.

При зйомці в режимі користувачі можуть одним дотиком виставити денний, студійний, контурний, сценічний або сценічний-моно світло

Фронтальна камера iPhone 8 Plus теж була покращена. Новий спалах True Tone Quad-LED з функцією Slow Sync дає можливість створювати якісні Селфі в умовах низької освітленості. Поєднання довгої витримки з короткою паузою між імпульсами дозволяє висвітлити об'єкт зйомки, не затемнивши при цьому задній план.

До змісту.

Приклади знімків на камеру iPhone 8 Plus

Знімки при денному освітленні

При наявності відмінного природного освітлення подвійна камера iPhone 8 Plus видає чудові знімки, за якістю порівнянні з непрофесійними дзеркальними фотоапаратами. Якщо десь і можна помітити дефект, то тільки в листі дерев на далеких планах.

Якщо десь і можна помітити дефект, то тільки в листі дерев на далеких планах

На двох представлених нижче знімках особливо добре помітна відмінна передача кольору камери.
На двох представлених нижче знімках особливо добре помітна відмінна передача кольору камери

Знімки при штучному освітленні

Камера iPhone 8 Plus порадувала і при штучному освітленні. Прекрасна деталізація великих об'єктів, відмінна яскравість і перенесення кольорів. Проте, відсутність природного світла відчувається. При найближчому розгляді об'єктів з великою кількістю деталей або безлічі об'єктів, розташованих близько один до одного, виявляються відверті шуми. Наочний приклад цього показаний на першому знімку. Зверніть увагу на квіти. Якщо перші ряди добре деталізовані, то останні, де освітлення залишає бажати кращого, спостерігаються відверті шуми.

Якщо перші ряди добре деталізовані, то останні, де освітлення залишає бажати кращого, спостерігаються відверті шуми

Знімки з ефектом глибини різкості

Нижче представлені яскраві приклади того, як сильно був поліпшений режим «Портрет» в iPhone 8 Plus. Фокусування на об'єктах зйомки виконана ідеально, а задній фон розмитий максимально природним чином. Знімки з ефектом глибини різкості на iPhone 8 Plus зробили крок далеко вперед за якістю в порівнянні з iPhone 7 Plus, дійсно вийшовши на рівень дзеркальних фотоапаратів.

Знімки з зумом

Приклад шестиразового цифрового зуму на камеру iPhone 8 Plus. Навіть за умови наближення програмними засобами, якість зйомки практично не впало.

Навіть за умови наближення програмними засобами, якість зйомки практично не впало

Приклад десятикратного цифрового зуму. Колосальна наближення, але різкість впала і з'явилася відверті шуми. Втім, очікувати іншого результату від цифрового зуму на таку дистанцію було б неправильно.

Втім, очікувати іншого результату від цифрового зуму на таку дистанцію було б неправильно

панорамні фото

панорамні фото

iPhone 8 Plus vs iPhone 7 Plus: порівняння якості зйомки

В умовах природного камера iPhone 8 Plus передає кольори більш точно, ніж камера iPhone 7 Plus. Відзначимо, що торішній смартфон Apple з подвійною камерою, проте, виглядає дуже гідно в порівнянні зі своєю покращеною версією.

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus

На одному фото

На одному фото

Нижче - яскраве свідчення того, що Apple дійсно поліпшила роботу режиму «Портрет». Об'єкт зйомки в режимі з ефектом глибини різкості максимально освітлений, на ньому зроблений найкращий фокус, ніж у випадку зі знімком на iPhone 7 Plus. Задній фон розмитий найбільш природним чином.

iPhone 8 Plus

iPhone 7 Plus

На одному фото

iPhone 8 Plus vs iPhone 8: порівняння якості зйомки

На першому знімку, в умовах яскравого штучного освітлення, різницю між камерами iPhone 8 і iPhone 8 Plus можна назвати серйозною. Тільки пильно вивчаючи деталізацію орнаменту на стінах можна побачити, що подвійна камера iPhone 8 Plus впоралася із завданням краще. На загальному ж фоні значних відмінностей між знімками немає.

iPhone 8

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

На одному фото

На одному фото

Аналогічна ситуація і на другому тестовому знімку, суттєвої різниці в якості фото камер двох смартфонів не спостерігається.

iPhone 8

iPhone 8 Plus

На одному фото

Загальна картина не змінилася і на знімку з відмінним денним освітленням. Зі зйомкою великих об'єктів обидві камери впоралися ідеально і на одному рівні. Єдине видиме відмінність полягає в широкому куті зйомки камери iPhone 8 Plus.

iPhone 8

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

На одному фото

На одному фото

Приклади зйомки відео на камеру iPhone 8 Plus

звичайна зйомка

Зйомка відео в русі

Як працює оптична стабілізація

Вечірня зйомка

нічна зйомка

Приклад зйомки 4K-відео (60 fps) на iPhone 8 Plus

До змісту.

Ціна

Найвигідніші ціни на iPhone 8 Plus (станом на 31 травня 2019 роки):

До змісту.

підсумок

iPhone 8 Plus - чудовий смартфон. Проте, він залишає двояке враження. iPhone 8 Plus хочеться назвати саме як «iPhone 7s Plus». Так, в смартфоні маса змін, але представником відверто нового покоління вони iPhone 8 Plus не роблять. Це покращена версія iPhone 7 Plus, причому поліпшена на совість.

Останнє зауваження можна з легкістю опустити, якщо розглядати iPhone 8 Plus окремо, без оглядки на iPhone 7 Plus. І в такому випадку iPhone 8 Plus заслуговує самих утішних оцінок. Правда, купувати смартфон ми рекомендуємо не всім і про це нижче.

До змісту.

Кому варто купувати

Якщо у вас iPhone 6s / 6s Plus або більш старі моделі iPhone, то iPhone 8 Plus безперечно варто розглядати як один з варіантів успішного оновлення смартфона. Новинка Apple порадує і здивує кожним своїм компонентом, особливо, подвійний камерою, яка видає чудові знімки і знімає дуже якісне відео.

До змісту.

Кому не варто купувати

Якщо ж ви власник iPhone 7 і iPhone 7 Plus та хочете оновити смартфон, то вам рекомендується придивитися до iPhone X , iPhone XS , iPhone XS Max або iPhone XR . Вони сильно відрізняються від всіх попередніх смартфонів Apple і точно зможуть подарувати вам абсолютно новий користувальницький досвід.

До змісту.

Дивіться також:

Поставте 5 зірок внизу статті, если подобається ця тема. Підпісуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , YouTube , Telegram , Viber и Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті Айфон 8 Plus - огляд, ціна, характеристики, фото і відео

Айфон 8 Plus - огляд, ціна, характеристики, фото і відео

Докладний огляд iPhone 8 Plus.

Смартфон iPhone 8 Plus - новинка 2017 року, яка отримала скляний корпус, підтримку бездротової зарядки за стандартом QI, 5,5-дюймовий дисплей з підтримкою технології True Tone, шестиядерний процесор A11 Bionic. Старт продажів в світі iPhone 8 Plus відбувся 22 вересня. У Росії iPhone 8 Plus продається з 29 вересня. Офіційна ціна iPhone 8 Plus 64 Гб - 49 990 руб , IPhone 8 Plus 256 Гб - 59 990 руб . Пропонуємо вашій увазі детальний огляд iPhone 8 Plus.

зміст:

  1. Назва
  2. Комплектація
  3. Дизайн
  4. Як сильно брудниться корпус?
  5. кольори корпусу
  6. дисплей
  7. Технічні характеристики
  8. акумулятор
  9. звук
  10. Безпровідна зарядка
  11. Швидка зарядка
  12. водонепроникність
  13. камери
  14. Ціна
  15. Дата виходу iPhone 8 Plus
  16. підсумок
  17. Кому варто купувати
  18. Кому не варто купувати

кольори корпусу   дисплей   Технічні характеристики   акумулятор   звук   Безпровідна зарядка   Швидка зарядка   водонепроникність   камери   Ціна   Дата виходу iPhone 8 Plus   підсумок   Кому варто купувати   Кому не варто купувати

Назва

Apple назвала наступний після iPhone 7 Plus смартфон не iPhone 7s Plus, а iPhone 8 Plus. Тим самим компанія перестрибнула через одне покоління смартфонів, по крайней мере, згідно звичайній логіці виходу нових iPhone. Чому Apple вирішила назвати новий iPhone саме iPhone 8 Plus? Справа в величезній кількості нововведень, які отримало пристрій.

До змісту.

Комплектація

Apple не звикла експериментувати з упаковками своїх смартфонів. Нічого нового вигадувати компанія не вирішила і у випадку з iPhone 8 Plus. Смартфон поставляє в традиційній для Apple прямокутної упаковці, пофарбованої в тон корпусу смартфона.

На лицьовій стороні упаковки iPhone 8 Plus зображений сам смартфон.

На бічних гранях написи «iPhone», на задній поверхні опис продукту і окремим пунктом в самому верху обсяг вбудованої пам'яті смартфона. Загалом, все як завжди.

Чи не здивувала і комплектація, хоча в теорії могла. У комплекті з iPhone 8 Plus поставляються:

  • зарядний пристрій,
  • кабель USB / Lightning,
  • навушники EarPods з коннектором Lighting,
  • фірмова скріпка для вилучення лотка SIM-карти,
  • документація.

Чим же могла здивувати комплектація iPhone 8 Plus? iPhone 8 Plus, поряд з iPhone 8 і iPhone X, отримав підтримку бездротової зарядки. За кілька місяців до презентації нових iPhone деякі фахівці припускали, що Apple цілком може захотіти виділитися на тлі інших виробників, помістивши док-станцію для бездротової зарядки в комплект до смартфонам. Однак цього не сталося. Apple, як і її конкуренти, запропонувала клієнтам купувати док-станцію для зарядки без проводів окремо.

На щастя, Apple не тільки не захотіла виділятися, але і оснастила iPhone 8 Plus підтримкою загальноприйнятого стандарту бездротової зарядки Qi. Це означає, що власники iPhone 8 Plus зможуть придбати будь-яку док-станції з підтримкою стандарту Qi, навіть з числа бюджетних.

Упаковка і комплектація iPhone 8 Plus найзвичайніші, незвичайний сам смартфон?

До змісту.

Дизайн

На перший погляд так зовсім не видається. iPhone 8 Plus максимально схожий на iPhone 7 Plus. Форма нового 5,5-дюймового смартфона Apple не змінилася в порівнянні з попередньою моделлю - смартфон отримав все той же впізнаваний корпус із закругленими кутами. Проте, дизайн iPhone 8 Plus був суттєво оновлений.

Задня і передня поверхні iPhone 8 Plus покриті склом, за словами Apple, найміцнішим з коли-небудь використовувалися для її пристроїв. Захисний шар скла iPhone 8 Plus став товщі на 50%, ніж у скла на лицьовій панелі iPhone 7 Plus. Незважаючи на запевнення Apple, по відчуттях не можна назвати iPhone 8 Plus якимось особливо міцним. Втім, рівень надійності і міцності скла корпусу смартфона стануть відомі тільки після його падіння.

Ми не стали спеціально упускати iPhone 8 Plus, але подивилися як це роблять YouTube-блогери. Дроп-тести наочно показали, що iPhone 8 Plus краще не упускати на задню кришку. Вона розбивається моментально і практично по всій площі. Лицьова частина витримує падіння з висоти близько півтора метрів куди краще.

Обидва скла корпусу iPhone 8 Plus мають відмінне олеофобним покриття. Залишити плями або сліди відбитків пальців на смартфоні не дуже просто, але навіть якщо це сталося, то видаляються вони вкрай легко.

Корпус iPhone 8 Plus укріплений сталевий основний і рамкою з алюмінію серії 7000, який використовувався для корпусів iPhone 7 і iPhone 7 Plus. Такий алюміній застосовується в аерокосмічній галузі. Для кожної з квітів iPhone 8 Plus рамка пофарбована в тон корпусу. Apple здійснила фарбування особливим чином, завдаючи колір в шість шарів. Завдяки цьому вдалося домогтися правильного відтінку, глибини і належної щільності.

Тепер, що стосується розташування елементів корпусу. Тут все як у iPhone 7 Plus, без єдиного зміни. На лицьовій поверхні традиційна кнопка «Додому», фронтальна камера, мікрофон і вбудований стереодинамик. Про всяк випадок зазначимо, що кнопка «Додому» пропала тільки у iPhone X - флагмана Apple, який надійде в продаж тільки в листопаді.

На задній поверхні подвійна камера, поруч з нею спалах, а нижче класичні логотип Apple і напис «iPhone». За відчуттями камера виступає з корпусу iPhone 8 Plus менше, ніж в iPhone 7 Plus. Нижня межа віддана під роз'єм Lightning, другий мікрофон і другий стереодинамик.

Нижня межа віддана під роз'єм Lightning, другий мікрофон і другий стереодинамик

На правій грані лоток для SIM-карти і кнопка живлення.

На правій грані лоток для SIM-карти і кнопка живлення

На лівої кнопки регулювання звуку і перемикач беззвучний режим.

На лівої кнопки регулювання звуку і перемикач беззвучний режим

На верхній грані порожньо.

На верхній грані порожньо

Габарити корпусу iPhone 8 Plus становлять 158,4 × 78,1 × 7,5 мм, вага - 202 гр. Товщина смартфона збільшилася на 0,2 мм, а вага на 14 гр в порівнянні з iPhone 7 Plus. По висоті і ширині ж корпусу 5,5-дюймових iPhone двох останніх років практично не відрізняються.

Зовнішній вигляд iPhone 8 Plus посутньо не змінився кардинальним чином в порівнянні з попередником. Більш того, якщо вдягнути смартфон в чохол, то від iPhone 7 Plus його буде просто не відрізнити. Проте, вау-ефект від iPhone 8 Plus є. Скляна «спинка» смартфона дає якісь особливі відчуття, ніяк незрівнянні з алюмінієвої в тому ж iPhone 7 Plus. І якщо використовувати iPhone 8 Plus без чохла, то скляна задня поверхня буде завжди нагадувати про себе.

Також відзначимо, що iPhone 8 Plus в кольорі «сірий космос» непогано так збирає на собі пил, яка помітна неозброєним оком практично при будь-якому освітленні. При цьому як смартфон не протирай, прибрати частинки пилу повністю не виходить. Ось як виглядає корпус iPhone 8 Plus в своєму самому звичайному стані.

Ось як виглядає корпус iPhone 8 Plus в своєму самому звичайному стані

А ось, для порівняння, як виглядає корпус iPhone 8 в сріблястому кольорі. На ньому, поза сумнівами, є частинки пилу, але забарвлення робить їх абсолютно невидимими.

На ньому, поза сумнівами, є частинки пилу, але забарвлення робить їх абсолютно невидимими

До змісту.

кольори корпусу

iPhone 8 Plus випущений в трьох кольорах: сріблястому, золотом і кольорі «сірий космос». Нам на огляд дістався iPhone 8 Plus в кольорі «сірий космос», його ви можете побачити на знімках в статті. Але для повноти огляду покажемо і зображення iPhone 8 Plus в двох інших кольорах.

сріблястий

iPhone 8 / apple.com

Золотий

iPhone 8 / apple.com

До змісту.

Як сильно брудниться корпус

Скляна задня поверхня корпусу iPhone 8 Plus дуже приємна на дотик і вона зовсім не слизька, по крайней мере, в сухих руках. Однак у неї є один серйозний мінус. iPhone 8 Plus в кольорі «сірий космос» буквально збирає відбитки пальців. Навіть після нетривалого використання смартфона чистими руками на ньому залишаться помітні плями. Їх досить легко відтирати, але робити це доводиться частіше, ніж хотілося б.

На щастя, ця проблема властива тільки iPhone 8 Plus в темному корпусі. На сріблястому і золотом iPhone 8 Plus, за рахунок того, що ці кольори світлі, плямуючи від відбитків пальців видно тільки під певним кутом.

До змісту.

дисплей

iPhone 8 Plus отримав 5,5-дюймовий РК-дисплей Retina HD з роздільною здатністю 1920 × 1080 пікселів, щільністю точок 401 ppi і співвідношенням сторін 16: 9. Дисплей займає 67,63% лицьової поверхні смартфона. Всі основні характеристики дисплея iPhone 8 Plus повністю ідентичні екрану iPhone 7 Plus. Так що ж змінилося?

Основним поліпшенням дисплея iPhone 8 Plus є наявність підтримки технології адаптації колірної температури True Tone. Смартфон оснащений чотирьохканальним датчиком зовнішньої освітленості, який в автоматичному режимі регулює баланс білого на екрані відповідно до колірною температурою освітлення. За рахунок цього зображення на дисплеї iPhone 8 Plus виглядає так, ніби воно надруковано на папері.

Робота True Tone помітна і дуже приємна. При якому б освітленні ви не дивилися на екран iPhone 8 Plus, він завжди буде ідеально налаштований, пристойно зменшуючи навантаження на очі. Зміна колірної температури відбувається моментально, не обтяжуючи користувача нудитися в очікуванні. Як і в iPad Pro, де підтримка технології True Tone з'явилася вперше, функцію можна відключати в меню «Налаштування» → «Екран і яскравість».

Максимальна яскравість дисплея iPhone 8 Plus становить 625 кд / м². Яскравість висока, її вистачає для того, щоб без проблем розглядати зображення на екрані навіть при яскравому природному освітленні. Втім, і ця характеристика дисплея iPhone 8 Plus не змінилася в порівнянні з iPhone 7 Plus.

Дисплей iPhone 8 Plus має і поліпшену передачу кольору, за рахунок чого фотографії на екрані смартфона виглядають ще яскравіше і більш насиченим. А завдяки двухдоменним пикселям на дисплей можна дивитися практично під будь-яким кутом.

Зрозуміло, дисплей iPhone 8 Plus має олеофобним покриття. Його якість традиційно високу для смартфонів Apple. Відбитки пальців та інші плями на дисплеї залишити досить проблематично, а ось з видаленням, навпаки, ніяких труднощів немає.

Висновок по дисплею. В iPhone 8 Plus він краще, ніж в iPhone 7 Plus. Зображення стало більш насиченим, кути огляду ще більше. Ключовим же поліпшенням є унікальна технологія True Tone - похвалитися можливість адаптації колірної температури дисплея не може жоден інший смартфон.

До змісту.

Технічні характеристики

В основі iPhone 8 Plus лежить система на шестиядерних процесорів A11 Bionic - унікальному для всіх мобільних пристроїв Apple чипі. Чотири ядра A11 Bionic відповідають за ефективність, а два за продуктивність. Продуктивні ядра A11 Bionic працюють на 25% швидше, ніж аналогічні в процесорі A10 Fusion, який встановлений в iPhone 7 і iPhone 7 Plus, ефективні - на 75%. У процесора A11 Bionic 4,3 мільярда транзисторів.

iPhone 8 Plus оснащений контролером продуктивності другого покоління, який забезпечує процесору додаткову потужність при необхідності. Примітно, що при такому прискоренні A11 Bionic, заряд iPhone 8 Plus витрачається економно.

В iPhone 8 Plus встановлено трьохядерний графічний чіп, який працює на 30% швидше, ніж попередня модель. Новий відеочіп в Apple розробили самі, без допомоги інших компаній. Наскільки все це технологічне пишність швидко працює?

У синтетичних тестах iPhone 8 Plus розніс конкурентів в пух і прах. У бенчмарке Geekbench 4 смартфон набрав 4241 бал в одноядерному режимі, більш ніж в два рази випередивши обидва флагмана Samsung зразка 2017 року.

У бенчмарке Geekbench 4 смартфон набрав 4241 бал в одноядерному режимі, більш ніж в два рази випередивши обидва флагмана Samsung зразка 2017 року

У багатоядерному режимі домінування iPhone 8 Plus продовжилося. Обійти новітні смартфони в два рази не вдалося, але загальна картина не змінилася. iPhone 8 Plus - найпотужніший смартфон року.

iPhone 8 Plus - найпотужніший смартфон року

Попереднє затвердження підтвердило і тестування в бенчмарку AnTuTu 6.

Попереднє затвердження підтвердило і тестування в бенчмарку AnTuTu 6

Скріншоти бенчмарков

Процесор A11 Bionic особливим чином фокусується на доповненої реальності. Робота з нею виконується на високій швидкості, за рахунок чого плавність і реалістичність значно збільшені. Більш того, самі вимогливі і вражаючі додатки та ігри з підтримкою доповненої реальності працюватимуть саме так, як задумано розробниками, тільки на iPhone 8 Plus.

До змісту.

звук

В iPhone 8 Plus встановлено помітно покращені стереодинаміки в порівнянні з тими, що були у iPhone 7 і iPhone 7 Plus. Вони голосніше, причому відчутно, і видають відмінні глибокі баси. Останнє найкраще відчувається при перегляді фільмів. Якщо ви з якоїсь причини не є фанатом перегляду фільмів на смартфоні, то iPhone 8 Plus може вас раз і назавжди переконати. Чудову картину на великому і якісному екрані iPhone 8 Plus доповнює дивовижний звук - голосний і насичений.

Apple заявляє, що гучність стереодинамиков iPhone 8 Plus була збільшена на 25% в порівнянні з iPhone 7 Plus. Зробимо невелику поправку. Ми порівняли звучання iPhone 7 Plus та iPhone 8 Plus і прийшли до висновку, що Apple трохи прикрасила можливості оновлених стереодинамиков. Збільшення гучності є, але не на цілу чверть. Відсотків на 10-15 динаміки iPhone 8 Plus голосніше, що вельми пристойний приріст.

До змісту.

акумулятор

Презентуючи iPhone 8 Plus, керівники Apple, як завжди, не назвали точну ємність акумулятора смартфона. Вони лише уточнили, що iPhone 8 Plus «працює приблизно стільки ж, скільки iPhone 7 Plus». В офіційних специфікаціях смартфона зазначено, що він може пропрацювати:

  • До 21-ї години в режимі розмови.
  • До 13 годин при роботі в інтернеті.
  • До 14 годин при відтворенні відео.
  • До 60 годин при прослуховуванні музики.

Пізніше з'ясувалося, що ємність акумулятора iPhone 8 Plus становить 2675 мАг, що на 225 мАг менше, ніж у iPhone 7 Plus - прямого попередника смартфона. Примітно, що ємність батареї iPhone 8 Plus не збільшилася навіть незважаючи на те, що товщина смартфона на 0,2 мм більше, ніж у iPhone 7 Plus. З іншого боку, завдяки вкрай енергоефективного процесора Apple A11 Bionic, сильної необхідності в збереженні або збільшенні колишньої ємності акумулятора у інженерів Apple не було.

Втім, збільшення часу автономної роботи iPhone 8 Plus не відбулося тільки за офіційними даними Apple. На ділі ж у нас склалося повне відчуття, що працювати без необхідності підзарядки iPhone 8 Plus став більше, ніж iPhone 7 Plus. Ми навантажували смартфон по повній: знімали фото і відео, запускали бенчмарки, вимогливі до ресурсів програми та ігри, а також відправляли гігабайти контенту в робоче хмарне сховище. iPhone 8 Plus тримався неймовірно стійко і повністю розрядився тільки до пізньої ночі. Зовнішній акумулятор, взятий з собою про всяк випадок, не знадобився.

До змісту.

Безпровідна зарядка

Завдяки тому, що задня поверхня iPhone 8 Plus виконана зі скла, компанія Apple зуміла безболісно оснастити смартфон підтримкою бездротової зарядки. В Apple не стали вигадувати власний стандарт бездротової зарядки і оснастили iPhone 8 Plus підтримкою стандарту Qi. Це означає, що смартфон можна заряджати без дротів, використовуючи будь-який аксесуар такого типу. Вибір таких зарядних станцій величезний.

Вибір таких зарядних станцій величезний

iPhone 8 / apple.com

До змісту.

Швидка зарядка

Apple не загострила на цьому увагу в ході презентації, але iPhone 8 Plus має підтримку швидкої зарядки. Смартфон заряджається від 0 до 50% всього за 30 хвилин, правда, з однією важливою умовою. Для того, щоб iPhone 8 Plus заряджався швидко, необхідно використовувати адаптер живлення USB-C потужністю 87 Вт. Такий адаптер продається в офіційному магазині Apple за 5 790 руб.

До змісту.

водостійкість

iPhone 8 Plus захищений від води, бризок і пилу за стандартом IP67, рівно так само, як і iPhone 7 Plus. Таким чином, новий 5,5-дюймовий смартфон Apple не має повної водонепроникності, а є тільки водостійким. Передбачається, що поліпшити цей параметр в Apple не зуміли через використання скла в якості основного матеріалу корпусу.

Передбачається, що поліпшити цей параметр в Apple не зуміли через використання скла в якості основного матеріалу корпусу

iPhone 8 / apple.com

До змісту.

камери

iPhone 8 Plus має камеру з ширококутним шестілінзовим об'єктивом з діафрагмою ƒ / 1.8 і телеоб'єктивом з діафрагмою ƒ / 2.8. Дозвіл обох камер становить по 12 Мп. Функція оптичної стабілізації зображення присутнє тільки у ширококутний об'єктив.

iPhone 8 Plus оснащений поліпшеним процесором обробки сигналу зображення, який здатний розпізнавати в кадрі руху, людей, визначати яскравість освітлення і багато інших параметрів. Всі додаткові характеристики камери iPhone 8 Plus були покращені. Якість знімків з режимі HDR збільшено, автофокус став швидше, колірний діапазон розширено.

Режим портретної зйомки в iPhone 8 Plus істотно допрацьований. Деталі об'єкта, на якому фокусується зйомка, стали більш чіткими, а фон розмивається набагато природніше. Режим «Портрет» в iPhone 8 Plus видає знімки відмінної якості і в умовах низької освітленості. Крім цього, при зйомці фотографій з ефектом глибини різкості з'явилася можливість користуватися спалахом.

У режиму «Портрет» в iPhone 8 Plus з'явилися нові можливості щодо виставлення портретного освітлення. При зйомці в режимі користувачі можуть одним дотиком виставити денний, студійний, контурний, сценічний або сценічний-моно світло.

При зйомці в режимі користувачі можуть одним дотиком виставити денний, студійний, контурний, сценічний або сценічний-моно світло

Фронтальна камера iPhone 8 Plus теж була покращена. Новий спалах True Tone Quad-LED з функцією Slow Sync дає можливість створювати якісні Селфі в умовах низької освітленості. Поєднання довгої витримки з короткою паузою між імпульсами дозволяє висвітлити об'єкт зйомки, не затемнивши при цьому задній план.

До змісту.

Приклади знімків на камеру iPhone 8 Plus

Знімки при денному освітленні

При наявності відмінного природного освітлення подвійна камера iPhone 8 Plus видає чудові знімки, за якістю порівнянні з непрофесійними дзеркальними фотоапаратами. Якщо десь і можна помітити дефект, то тільки в листі дерев на далеких планах.

Якщо десь і можна помітити дефект, то тільки в листі дерев на далеких планах

На двох представлених нижче знімках особливо добре помітна відмінна передача кольору камери.
На двох представлених нижче знімках особливо добре помітна відмінна передача кольору камери

Знімки при штучному освітленні

Камера iPhone 8 Plus порадувала і при штучному освітленні. Прекрасна деталізація великих об'єктів, відмінна яскравість і перенесення кольорів. Проте, відсутність природного світла відчувається. При найближчому розгляді об'єктів з великою кількістю деталей або безлічі об'єктів, розташованих близько один до одного, виявляються відверті шуми. Наочний приклад цього показаний на першому знімку. Зверніть увагу на квіти. Якщо перші ряди добре деталізовані, то останні, де освітлення залишає бажати кращого, спостерігаються відверті шуми.

Якщо перші ряди добре деталізовані, то останні, де освітлення залишає бажати кращого, спостерігаються відверті шуми

Знімки з ефектом глибини різкості

Нижче представлені яскраві приклади того, як сильно був поліпшений режим «Портрет» в iPhone 8 Plus. Фокусування на об'єктах зйомки виконана ідеально, а задній фон розмитий максимально природним чином. Знімки з ефектом глибини різкості на iPhone 8 Plus зробили крок далеко вперед за якістю в порівнянні з iPhone 7 Plus, дійсно вийшовши на рівень дзеркальних фотоапаратів.

Знімки з зумом

Приклад шестиразового цифрового зуму на камеру iPhone 8 Plus. Навіть за умови наближення програмними засобами, якість зйомки практично не впало.

Навіть за умови наближення програмними засобами, якість зйомки практично не впало

Приклад десятикратного цифрового зуму. Колосальна наближення, але різкість впала і з'явилася відверті шуми. Втім, очікувати іншого результату від цифрового зуму на таку дистанцію було б неправильно.

Втім, очікувати іншого результату від цифрового зуму на таку дистанцію було б неправильно

панорамні фото

панорамні фото

iPhone 8 Plus vs iPhone 7 Plus: порівняння якості зйомки

В умовах природного камера iPhone 8 Plus передає кольори більш точно, ніж камера iPhone 7 Plus. Відзначимо, що торішній смартфон Apple з подвійною камерою, проте, виглядає дуже гідно в порівнянні зі своєю покращеною версією.

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus

На одному фото

На одному фото

Нижче - яскраве свідчення того, що Apple дійсно поліпшила роботу режиму «Портрет». Об'єкт зйомки в режимі з ефектом глибини різкості максимально освітлений, на ньому зроблений найкращий фокус, ніж у випадку зі знімком на iPhone 7 Plus. Задній фон розмитий найбільш природним чином.

iPhone 8 Plus

iPhone 7 Plus

На одному фото

iPhone 8 Plus vs iPhone 8: порівняння якості зйомки

На першому знімку, в умовах яскравого штучного освітлення, різницю між камерами iPhone 8 і iPhone 8 Plus можна назвати серйозною. Тільки пильно вивчаючи деталізацію орнаменту на стінах можна побачити, що подвійна камера iPhone 8 Plus впоралася із завданням краще. На загальному ж фоні значних відмінностей між знімками немає.

iPhone 8

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

На одному фото

На одному фото

Аналогічна ситуація і на другому тестовому знімку, суттєвої різниці в якості фото камер двох смартфонів не спостерігається.

iPhone 8

iPhone 8 Plus

На одному фото

Загальна картина не змінилася і на знімку з відмінним денним освітленням. Зі зйомкою великих об'єктів обидві камери впоралися ідеально і на одному рівні. Єдине видиме відмінність полягає в широкому куті зйомки камери iPhone 8 Plus.

iPhone 8

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

На одному фото

На одному фото

Приклади зйомки відео на камеру iPhone 8 Plus

звичайна зйомка

Зйомка відео в русі

Як працює оптична стабілізація

Вечірня зйомка

нічна зйомка

Приклад зйомки 4K-відео (60 fps) на iPhone 8 Plus

До змісту.

Ціна

Найвигідніші ціни на iPhone 8 Plus (станом на 31 травня 2019 роки):

До змісту.

підсумок

iPhone 8 Plus - чудовий смартфон. Проте, він залишає двояке враження. iPhone 8 Plus хочеться назвати саме як «iPhone 7s Plus». Так, в смартфоні маса змін, але представником відверто нового покоління вони iPhone 8 Plus не роблять. Це покращена версія iPhone 7 Plus, причому поліпшена на совість.

Останнє зауваження можна з легкістю опустити, якщо розглядати iPhone 8 Plus окремо, без оглядки на iPhone 7 Plus. І в такому випадку iPhone 8 Plus заслуговує самих утішних оцінок. Правда, купувати смартфон ми рекомендуємо не всім і про це нижче.

До змісту.

Кому варто купувати

Якщо у вас iPhone 6s / 6s Plus або більш старі моделі iPhone, то iPhone 8 Plus безперечно варто розглядати як один з варіантів успішного оновлення смартфона. Новинка Apple порадує і здивує кожним своїм компонентом, особливо, подвійний камерою, яка видає чудові знімки і знімає дуже якісне відео.

До змісту.

Кому не варто купувати

Якщо ж ви власник iPhone 7 і iPhone 7 Plus та хочете оновити смартфон, то вам рекомендується придивитися до iPhone X , iPhone XS , iPhone XS Max або iPhone XR . Вони сильно відрізняються від всіх попередніх смартфонів Apple і точно зможуть подарувати вам абсолютно новий користувальницький досвід.

До змісту.

Дивіться також:

Поставте 5 зірок внизу статті, если подобається ця тема. Підпісуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , YouTube , Telegram , Viber и Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті Айфон 8 Plus - огляд, ціна, характеристики, фото і відео

Айфон 8 Plus - огляд, ціна, характеристики, фото і відео

Докладний огляд iPhone 8 Plus.

Смартфон iPhone 8 Plus - новинка 2017 року, яка отримала скляний корпус, підтримку бездротової зарядки за стандартом QI, 5,5-дюймовий дисплей з підтримкою технології True Tone, шестиядерний процесор A11 Bionic. Старт продажів в світі iPhone 8 Plus відбувся 22 вересня. У Росії iPhone 8 Plus продається з 29 вересня. Офіційна ціна iPhone 8 Plus 64 Гб - 49 990 руб , IPhone 8 Plus 256 Гб - 59 990 руб . Пропонуємо вашій увазі детальний огляд iPhone 8 Plus.

зміст:

  1. Назва
  2. Комплектація
  3. Дизайн
  4. Як сильно брудниться корпус?
  5. кольори корпусу
  6. дисплей
  7. Технічні характеристики
  8. акумулятор
  9. звук
  10. Безпровідна зарядка
  11. Швидка зарядка
  12. водонепроникність
  13. камери
  14. Ціна
  15. Дата виходу iPhone 8 Plus
  16. підсумок
  17. Кому варто купувати
  18. Кому не варто купувати

кольори корпусу   дисплей   Технічні характеристики   акумулятор   звук   Безпровідна зарядка   Швидка зарядка   водонепроникність   камери   Ціна   Дата виходу iPhone 8 Plus   підсумок   Кому варто купувати   Кому не варто купувати

Назва

Apple назвала наступний після iPhone 7 Plus смартфон не iPhone 7s Plus, а iPhone 8 Plus. Тим самим компанія перестрибнула через одне покоління смартфонів, по крайней мере, згідно звичайній логіці виходу нових iPhone. Чому Apple вирішила назвати новий iPhone саме iPhone 8 Plus? Справа в величезній кількості нововведень, які отримало пристрій.

До змісту.

Комплектація

Apple не звикла експериментувати з упаковками своїх смартфонів. Нічого нового вигадувати компанія не вирішила і у випадку з iPhone 8 Plus. Смартфон поставляє в традиційній для Apple прямокутної упаковці, пофарбованої в тон корпусу смартфона.

На лицьовій стороні упаковки iPhone 8 Plus зображений сам смартфон.

На бічних гранях написи «iPhone», на задній поверхні опис продукту і окремим пунктом в самому верху обсяг вбудованої пам'яті смартфона. Загалом, все як завжди.

Чи не здивувала і комплектація, хоча в теорії могла. У комплекті з iPhone 8 Plus поставляються:

  • зарядний пристрій,
  • кабель USB / Lightning,
  • навушники EarPods з коннектором Lighting,
  • фірмова скріпка для вилучення лотка SIM-карти,
  • документація.

Чим же могла здивувати комплектація iPhone 8 Plus? iPhone 8 Plus, поряд з iPhone 8 і iPhone X, отримав підтримку бездротової зарядки. За кілька місяців до презентації нових iPhone деякі фахівці припускали, що Apple цілком може захотіти виділитися на тлі інших виробників, помістивши док-станцію для бездротової зарядки в комплект до смартфонам. Однак цього не сталося. Apple, як і її конкуренти, запропонувала клієнтам купувати док-станцію для зарядки без проводів окремо.

На щастя, Apple не тільки не захотіла виділятися, але і оснастила iPhone 8 Plus підтримкою загальноприйнятого стандарту бездротової зарядки Qi. Це означає, що власники iPhone 8 Plus зможуть придбати будь-яку док-станції з підтримкою стандарту Qi, навіть з числа бюджетних.

Упаковка і комплектація iPhone 8 Plus найзвичайніші, незвичайний сам смартфон?

До змісту.

Дизайн

На перший погляд так зовсім не видається. iPhone 8 Plus максимально схожий на iPhone 7 Plus. Форма нового 5,5-дюймового смартфона Apple не змінилася в порівнянні з попередньою моделлю - смартфон отримав все той же впізнаваний корпус із закругленими кутами. Проте, дизайн iPhone 8 Plus був суттєво оновлений.

Задня і передня поверхні iPhone 8 Plus покриті склом, за словами Apple, найміцнішим з коли-небудь використовувалися для її пристроїв. Захисний шар скла iPhone 8 Plus став товщі на 50%, ніж у скла на лицьовій панелі iPhone 7 Plus. Незважаючи на запевнення Apple, по відчуттях не можна назвати iPhone 8 Plus якимось особливо міцним. Втім, рівень надійності і міцності скла корпусу смартфона стануть відомі тільки після його падіння.

Ми не стали спеціально упускати iPhone 8 Plus, але подивилися як це роблять YouTube-блогери. Дроп-тести наочно показали, що iPhone 8 Plus краще не упускати на задню кришку. Вона розбивається моментально і практично по всій площі. Лицьова частина витримує падіння з висоти близько півтора метрів куди краще.

Обидва скла корпусу iPhone 8 Plus мають відмінне олеофобним покриття. Залишити плями або сліди відбитків пальців на смартфоні не дуже просто, але навіть якщо це сталося, то видаляються вони вкрай легко.

Корпус iPhone 8 Plus укріплений сталевий основний і рамкою з алюмінію серії 7000, який використовувався для корпусів iPhone 7 і iPhone 7 Plus. Такий алюміній застосовується в аерокосмічній галузі. Для кожної з квітів iPhone 8 Plus рамка пофарбована в тон корпусу. Apple здійснила фарбування особливим чином, завдаючи колір в шість шарів. Завдяки цьому вдалося домогтися правильного відтінку, глибини і належної щільності.

Тепер, що стосується розташування елементів корпусу. Тут все як у iPhone 7 Plus, без єдиного зміни. На лицьовій поверхні традиційна кнопка «Додому», фронтальна камера, мікрофон і вбудований стереодинамик. Про всяк випадок зазначимо, що кнопка «Додому» пропала тільки у iPhone X - флагмана Apple, який надійде в продаж тільки в листопаді.

На задній поверхні подвійна камера, поруч з нею спалах, а нижче класичні логотип Apple і напис «iPhone». За відчуттями камера виступає з корпусу iPhone 8 Plus менше, ніж в iPhone 7 Plus. Нижня межа віддана під роз'єм Lightning, другий мікрофон і другий стереодинамик.

Нижня межа віддана під роз'єм Lightning, другий мікрофон і другий стереодинамик

На правій грані лоток для SIM-карти і кнопка живлення.

На правій грані лоток для SIM-карти і кнопка живлення

На лівої кнопки регулювання звуку і перемикач беззвучний режим.

На лівої кнопки регулювання звуку і перемикач беззвучний режим

На верхній грані порожньо.

На верхній грані порожньо

Габарити корпусу iPhone 8 Plus становлять 158,4 × 78,1 × 7,5 мм, вага - 202 гр. Товщина смартфона збільшилася на 0,2 мм, а вага на 14 гр в порівнянні з iPhone 7 Plus. По висоті і ширині ж корпусу 5,5-дюймових iPhone двох останніх років практично не відрізняються.

Зовнішній вигляд iPhone 8 Plus посутньо не змінився кардинальним чином в порівнянні з попередником. Більш того, якщо вдягнути смартфон в чохол, то від iPhone 7 Plus його буде просто не відрізнити. Проте, вау-ефект від iPhone 8 Plus є. Скляна «спинка» смартфона дає якісь особливі відчуття, ніяк незрівнянні з алюмінієвої в тому ж iPhone 7 Plus. І якщо використовувати iPhone 8 Plus без чохла, то скляна задня поверхня буде завжди нагадувати про себе.

Також відзначимо, що iPhone 8 Plus в кольорі «сірий космос» непогано так збирає на собі пил, яка помітна неозброєним оком практично при будь-якому освітленні. При цьому як смартфон не протирай, прибрати частинки пилу повністю не виходить. Ось як виглядає корпус iPhone 8 Plus в своєму самому звичайному стані.

Ось як виглядає корпус iPhone 8 Plus в своєму самому звичайному стані

А ось, для порівняння, як виглядає корпус iPhone 8 в сріблястому кольорі. На ньому, поза сумнівами, є частинки пилу, але забарвлення робить їх абсолютно невидимими.

На ньому, поза сумнівами, є частинки пилу, але забарвлення робить їх абсолютно невидимими

До змісту.

кольори корпусу

iPhone 8 Plus випущений в трьох кольорах: сріблястому, золотом і кольорі «сірий космос». Нам на огляд дістався iPhone 8 Plus в кольорі «сірий космос», його ви можете побачити на знімках в статті. Але для повноти огляду покажемо і зображення iPhone 8 Plus в двох інших кольорах.

сріблястий

iPhone 8 / apple.com

Золотий

iPhone 8 / apple.com

До змісту.

Як сильно брудниться корпус

Скляна задня поверхня корпусу iPhone 8 Plus дуже приємна на дотик і вона зовсім не слизька, по крайней мере, в сухих руках. Однак у неї є один серйозний мінус. iPhone 8 Plus в кольорі «сірий космос» буквально збирає відбитки пальців. Навіть після нетривалого використання смартфона чистими руками на ньому залишаться помітні плями. Їх досить легко відтирати, але робити це доводиться частіше, ніж хотілося б.

На щастя, ця проблема властива тільки iPhone 8 Plus в темному корпусі. На сріблястому і золотом iPhone 8 Plus, за рахунок того, що ці кольори світлі, плямуючи від відбитків пальців видно тільки під певним кутом.

До змісту.

дисплей

iPhone 8 Plus отримав 5,5-дюймовий РК-дисплей Retina HD з роздільною здатністю 1920 × 1080 пікселів, щільністю точок 401 ppi і співвідношенням сторін 16: 9. Дисплей займає 67,63% лицьової поверхні смартфона. Всі основні характеристики дисплея iPhone 8 Plus повністю ідентичні екрану iPhone 7 Plus. Так що ж змінилося?

Основним поліпшенням дисплея iPhone 8 Plus є наявність підтримки технології адаптації колірної температури True Tone. Смартфон оснащений чотирьохканальним датчиком зовнішньої освітленості, який в автоматичному режимі регулює баланс білого на екрані відповідно до колірною температурою освітлення. За рахунок цього зображення на дисплеї iPhone 8 Plus виглядає так, ніби воно надруковано на папері.

Робота True Tone помітна і дуже приємна. При якому б освітленні ви не дивилися на екран iPhone 8 Plus, він завжди буде ідеально налаштований, пристойно зменшуючи навантаження на очі. Зміна колірної температури відбувається моментально, не обтяжуючи користувача нудитися в очікуванні. Як і в iPad Pro, де підтримка технології True Tone з'явилася вперше, функцію можна відключати в меню «Налаштування» → «Екран і яскравість».

Максимальна яскравість дисплея iPhone 8 Plus становить 625 кд / м². Яскравість висока, її вистачає для того, щоб без проблем розглядати зображення на екрані навіть при яскравому природному освітленні. Втім, і ця характеристика дисплея iPhone 8 Plus не змінилася в порівнянні з iPhone 7 Plus.

Дисплей iPhone 8 Plus має і поліпшену передачу кольору, за рахунок чого фотографії на екрані смартфона виглядають ще яскравіше і більш насиченим. А завдяки двухдоменним пикселям на дисплей можна дивитися практично під будь-яким кутом.

Зрозуміло, дисплей iPhone 8 Plus має олеофобним покриття. Його якість традиційно високу для смартфонів Apple. Відбитки пальців та інші плями на дисплеї залишити досить проблематично, а ось з видаленням, навпаки, ніяких труднощів немає.

Висновок по дисплею. В iPhone 8 Plus він краще, ніж в iPhone 7 Plus. Зображення стало більш насиченим, кути огляду ще більше. Ключовим же поліпшенням є унікальна технологія True Tone - похвалитися можливість адаптації колірної температури дисплея не може жоден інший смартфон.

До змісту.

Технічні характеристики

В основі iPhone 8 Plus лежить система на шестиядерних процесорів A11 Bionic - унікальному для всіх мобільних пристроїв Apple чипі. Чотири ядра A11 Bionic відповідають за ефективність, а два за продуктивність. Продуктивні ядра A11 Bionic працюють на 25% швидше, ніж аналогічні в процесорі A10 Fusion, який встановлений в iPhone 7 і iPhone 7 Plus, ефективні - на 75%. У процесора A11 Bionic 4,3 мільярда транзисторів.

iPhone 8 Plus оснащений контролером продуктивності другого покоління, який забезпечує процесору додаткову потужність при необхідності. Примітно, що при такому прискоренні A11 Bionic, заряд iPhone 8 Plus витрачається економно.

В iPhone 8 Plus встановлено трьохядерний графічний чіп, який працює на 30% швидше, ніж попередня модель. Новий відеочіп в Apple розробили самі, без допомоги інших компаній. Наскільки все це технологічне пишність швидко працює?

У синтетичних тестах iPhone 8 Plus розніс конкурентів в пух і прах. У бенчмарке Geekbench 4 смартфон набрав 4241 бал в одноядерному режимі, більш ніж в два рази випередивши обидва флагмана Samsung зразка 2017 року.

У бенчмарке Geekbench 4 смартфон набрав 4241 бал в одноядерному режимі, більш ніж в два рази випередивши обидва флагмана Samsung зразка 2017 року

У багатоядерному режимі домінування iPhone 8 Plus продовжилося. Обійти новітні смартфони в два рази не вдалося, але загальна картина не змінилася. iPhone 8 Plus - найпотужніший смартфон року.

iPhone 8 Plus - найпотужніший смартфон року

Попереднє затвердження підтвердило і тестування в бенчмарку AnTuTu 6.

Попереднє затвердження підтвердило і тестування в бенчмарку AnTuTu 6

Скріншоти бенчмарков

Процесор A11 Bionic особливим чином фокусується на доповненої реальності. Робота з нею виконується на високій швидкості, за рахунок чого плавність і реалістичність значно збільшені. Більш того, самі вимогливі і вражаючі додатки та ігри з підтримкою доповненої реальності працюватимуть саме так, як задумано розробниками, тільки на iPhone 8 Plus.

До змісту.

звук

В iPhone 8 Plus встановлено помітно покращені стереодинаміки в порівнянні з тими, що були у iPhone 7 і iPhone 7 Plus. Вони голосніше, причому відчутно, і видають відмінні глибокі баси. Останнє найкраще відчувається при перегляді фільмів. Якщо ви з якоїсь причини не є фанатом перегляду фільмів на смартфоні, то iPhone 8 Plus може вас раз і назавжди переконати. Чудову картину на великому і якісному екрані iPhone 8 Plus доповнює дивовижний звук - голосний і насичений.

Apple заявляє, що гучність стереодинамиков iPhone 8 Plus була збільшена на 25% в порівнянні з iPhone 7 Plus. Зробимо невелику поправку. Ми порівняли звучання iPhone 7 Plus та iPhone 8 Plus і прийшли до висновку, що Apple трохи прикрасила можливості оновлених стереодинамиков. Збільшення гучності є, але не на цілу чверть. Відсотків на 10-15 динаміки iPhone 8 Plus голосніше, що вельми пристойний приріст.

До змісту.

акумулятор

Презентуючи iPhone 8 Plus, керівники Apple, як завжди, не назвали точну ємність акумулятора смартфона. Вони лише уточнили, що iPhone 8 Plus «працює приблизно стільки ж, скільки iPhone 7 Plus». В офіційних специфікаціях смартфона зазначено, що він може пропрацювати:

  • До 21-ї години в режимі розмови.
  • До 13 годин при роботі в інтернеті.
  • До 14 годин при відтворенні відео.
  • До 60 годин при прослуховуванні музики.

Пізніше з'ясувалося, що ємність акумулятора iPhone 8 Plus становить 2675 мАг, що на 225 мАг менше, ніж у iPhone 7 Plus - прямого попередника смартфона. Примітно, що ємність батареї iPhone 8 Plus не збільшилася навіть незважаючи на те, що товщина смартфона на 0,2 мм більше, ніж у iPhone 7 Plus. З іншого боку, завдяки вкрай енергоефективного процесора Apple A11 Bionic, сильної необхідності в збереженні або збільшенні колишньої ємності акумулятора у інженерів Apple не було.

Втім, збільшення часу автономної роботи iPhone 8 Plus не відбулося тільки за офіційними даними Apple. На ділі ж у нас склалося повне відчуття, що працювати без необхідності підзарядки iPhone 8 Plus став більше, ніж iPhone 7 Plus. Ми навантажували смартфон по повній: знімали фото і відео, запускали бенчмарки, вимогливі до ресурсів програми та ігри, а також відправляли гігабайти контенту в робоче хмарне сховище. iPhone 8 Plus тримався неймовірно стійко і повністю розрядився тільки до пізньої ночі. Зовнішній акумулятор, взятий з собою про всяк випадок, не знадобився.

До змісту.

Безпровідна зарядка

Завдяки тому, що задня поверхня iPhone 8 Plus виконана зі скла, компанія Apple зуміла безболісно оснастити смартфон підтримкою бездротової зарядки. В Apple не стали вигадувати власний стандарт бездротової зарядки і оснастили iPhone 8 Plus підтримкою стандарту Qi. Це означає, що смартфон можна заряджати без дротів, використовуючи будь-який аксесуар такого типу. Вибір таких зарядних станцій величезний.

Вибір таких зарядних станцій величезний

iPhone 8 / apple.com

До змісту.

Швидка зарядка

Apple не загострила на цьому увагу в ході презентації, але iPhone 8 Plus має підтримку швидкої зарядки. Смартфон заряджається від 0 до 50% всього за 30 хвилин, правда, з однією важливою умовою. Для того, щоб iPhone 8 Plus заряджався швидко, необхідно використовувати адаптер живлення USB-C потужністю 87 Вт. Такий адаптер продається в офіційному магазині Apple за 5 790 руб.

До змісту.

водостійкість

iPhone 8 Plus захищений від води, бризок і пилу за стандартом IP67, рівно так само, як і iPhone 7 Plus. Таким чином, новий 5,5-дюймовий смартфон Apple не має повної водонепроникності, а є тільки водостійким. Передбачається, що поліпшити цей параметр в Apple не зуміли через використання скла в якості основного матеріалу корпусу.

Передбачається, що поліпшити цей параметр в Apple не зуміли через використання скла в якості основного матеріалу корпусу

iPhone 8 / apple.com

До змісту.

камери

iPhone 8 Plus має камеру з ширококутним шестілінзовим об'єктивом з діафрагмою ƒ / 1.8 і телеоб'єктивом з діафрагмою ƒ / 2.8. Дозвіл обох камер становить по 12 Мп. Функція оптичної стабілізації зображення присутнє тільки у ширококутний об'єктив.

iPhone 8 Plus оснащений поліпшеним процесором обробки сигналу зображення, який здатний розпізнавати в кадрі руху, людей, визначати яскравість освітлення і багато інших параметрів. Всі додаткові характеристики камери iPhone 8 Plus були покращені. Якість знімків з режимі HDR збільшено, автофокус став швидше, колірний діапазон розширено.

Режим портретної зйомки в iPhone 8 Plus істотно допрацьований. Деталі об'єкта, на якому фокусується зйомка, стали більш чіткими, а фон розмивається набагато природніше. Режим «Портрет» в iPhone 8 Plus видає знімки відмінної якості і в умовах низької освітленості. Крім цього, при зйомці фотографій з ефектом глибини різкості з'явилася можливість користуватися спалахом.

У режиму «Портрет» в iPhone 8 Plus з'явилися нові можливості щодо виставлення портретного освітлення. При зйомці в режимі користувачі можуть одним дотиком виставити денний, студійний, контурний, сценічний або сценічний-моно світло.

При зйомці в режимі користувачі можуть одним дотиком виставити денний, студійний, контурний, сценічний або сценічний-моно світло

Фронтальна камера iPhone 8 Plus теж була покращена. Новий спалах True Tone Quad-LED з функцією Slow Sync дає можливість створювати якісні Селфі в умовах низької освітленості. Поєднання довгої витримки з короткою паузою між імпульсами дозволяє висвітлити об'єкт зйомки, не затемнивши при цьому задній план.

До змісту.

Приклади знімків на камеру iPhone 8 Plus

Знімки при денному освітленні

При наявності відмінного природного освітлення подвійна камера iPhone 8 Plus видає чудові знімки, за якістю порівнянні з непрофесійними дзеркальними фотоапаратами. Якщо десь і можна помітити дефект, то тільки в листі дерев на далеких планах.

Якщо десь і можна помітити дефект, то тільки в листі дерев на далеких планах

На двох представлених нижче знімках особливо добре помітна відмінна передача кольору камери.
На двох представлених нижче знімках особливо добре помітна відмінна передача кольору камери

Знімки при штучному освітленні

Камера iPhone 8 Plus порадувала і при штучному освітленні. Прекрасна деталізація великих об'єктів, відмінна яскравість і перенесення кольорів. Проте, відсутність природного світла відчувається. При найближчому розгляді об'єктів з великою кількістю деталей або безлічі об'єктів, розташованих близько один до одного, виявляються відверті шуми. Наочний приклад цього показаний на першому знімку. Зверніть увагу на квіти. Якщо перші ряди добре деталізовані, то останні, де освітлення залишає бажати кращого, спостерігаються відверті шуми.

Якщо перші ряди добре деталізовані, то останні, де освітлення залишає бажати кращого, спостерігаються відверті шуми

Знімки з ефектом глибини різкості

Нижче представлені яскраві приклади того, як сильно був поліпшений режим «Портрет» в iPhone 8 Plus. Фокусування на об'єктах зйомки виконана ідеально, а задній фон розмитий максимально природним чином. Знімки з ефектом глибини різкості на iPhone 8 Plus зробили крок далеко вперед за якістю в порівнянні з iPhone 7 Plus, дійсно вийшовши на рівень дзеркальних фотоапаратів.

Знімки з зумом

Приклад шестиразового цифрового зуму на камеру iPhone 8 Plus. Навіть за умови наближення програмними засобами, якість зйомки практично не впало.

Навіть за умови наближення програмними засобами, якість зйомки практично не впало

Приклад десятикратного цифрового зуму. Колосальна наближення, але різкість впала і з'явилася відверті шуми. Втім, очікувати іншого результату від цифрового зуму на таку дистанцію було б неправильно.

Втім, очікувати іншого результату від цифрового зуму на таку дистанцію було б неправильно

панорамні фото

панорамні фото

iPhone 8 Plus vs iPhone 7 Plus: порівняння якості зйомки

В умовах природного камера iPhone 8 Plus передає кольори більш точно, ніж камера iPhone 7 Plus. Відзначимо, що торішній смартфон Apple з подвійною камерою, проте, виглядає дуже гідно в порівнянні зі своєю покращеною версією.

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus

На одному фото

На одному фото

Нижче - яскраве свідчення того, що Apple дійсно поліпшила роботу режиму «Портрет». Об'єкт зйомки в режимі з ефектом глибини різкості максимально освітлений, на ньому зроблений найкращий фокус, ніж у випадку зі знімком на iPhone 7 Plus. Задній фон розмитий найбільш природним чином.

iPhone 8 Plus

iPhone 7 Plus

На одному фото

iPhone 8 Plus vs iPhone 8: порівняння якості зйомки

На першому знімку, в умовах яскравого штучного освітлення, різницю між камерами iPhone 8 і iPhone 8 Plus можна назвати серйозною. Тільки пильно вивчаючи деталізацію орнаменту на стінах можна побачити, що подвійна камера iPhone 8 Plus впоралася із завданням краще. На загальному ж фоні значних відмінностей між знімками немає.

iPhone 8

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

На одному фото

На одному фото

Аналогічна ситуація і на другому тестовому знімку, суттєвої різниці в якості фото камер двох смартфонів не спостерігається.

iPhone 8

iPhone 8 Plus

На одному фото

Загальна картина не змінилася і на знімку з відмінним денним освітленням. Зі зйомкою великих об'єктів обидві камери впоралися ідеально і на одному рівні. Єдине видиме відмінність полягає в широкому куті зйомки камери iPhone 8 Plus.

iPhone 8

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

На одному фото

На одному фото

Приклади зйомки відео на камеру iPhone 8 Plus

звичайна зйомка

Зйомка відео в русі

Як працює оптична стабілізація

Вечірня зйомка

нічна зйомка

Приклад зйомки 4K-відео (60 fps) на iPhone 8 Plus

До змісту.

Ціна

Найвигідніші ціни на iPhone 8 Plus (станом на 31 травня 2019 роки):

До змісту.

підсумок

iPhone 8 Plus - чудовий смартфон. Проте, він залишає двояке враження. iPhone 8 Plus хочеться назвати саме як «iPhone 7s Plus». Так, в смартфоні маса змін, але представником відверто нового покоління вони iPhone 8 Plus не роблять. Це покращена версія iPhone 7 Plus, причому поліпшена на совість.

Останнє зауваження можна з легкістю опустити, якщо розглядати iPhone 8 Plus окремо, без оглядки на iPhone 7 Plus. І в такому випадку iPhone 8 Plus заслуговує самих утішних оцінок. Правда, купувати смартфон ми рекомендуємо не всім і про це нижче.

До змісту.

Кому варто купувати

Якщо у вас iPhone 6s / 6s Plus або більш старі моделі iPhone, то iPhone 8 Plus безперечно варто розглядати як один з варіантів успішного оновлення смартфона. Новинка Apple порадує і здивує кожним своїм компонентом, особливо, подвійний камерою, яка видає чудові знімки і знімає дуже якісне відео.

До змісту.

Кому не варто купувати

Якщо ж ви власник iPhone 7 і iPhone 7 Plus та хочете оновити смартфон, то вам рекомендується придивитися до iPhone X , iPhone XS , iPhone XS Max або iPhone XR . Вони сильно відрізняються від всіх попередніх смартфонів Apple і точно зможуть подарувати вам абсолютно новий користувальницький досвід.

До змісту.

Дивіться також:

Поставте 5 зірок внизу статті, якщо подобається ця тема. Підписуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , YouTube , Telegram , Viber і Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті Айфон 8 Plus - огляд, ціна, характеристики, фото і відео

Чому Apple вирішила назвати новий iPhone саме iPhone 8 Plus?
Чим же могла здивувати комплектація iPhone 8 Plus?
Упаковка і комплектація iPhone 8 Plus найзвичайніші, незвичайний сам смартфон?
Так що ж змінилося?
Наскільки все це технологічне пишність швидко працює?
Чому Apple вирішила назвати новий iPhone саме iPhone 8 Plus?
Чим же могла здивувати комплектація iPhone 8 Plus?
Упаковка і комплектація iPhone 8 Plus найзвичайніші, незвичайний сам смартфон?
Так що ж змінилося?
Наскільки все це технологічне пишність швидко працює?