Gigaset Me - шикарний смартфон з Hi-Fi звуком на потужному Snapdragon 810

  1. ХАРАКТЕРИСТИКИ
  2. ВІДЕО ВЕРСІЯ розпакування
  3. батарея
  4. ДІСПЛЕЙ
  5. ЗВ'ЯЗОК
  6. ІНТЕРФЕЙС
  7. ЖЕЛЕЗО
  8. КАМЕРИ
  9. ЗВУК
  10. ВІДЕО ВЕРСІЯ ОГЛЯДУ
  11. ВИСНОВКИ

Замовляючи Gigaset Me, я в першу чергу звернув увагу, що за відносно низьку вартість я отримаю потужний процесор Snapdragon 810 і 3 / 32Гб пам'яті - і цього, на мій смак, вже б вистачило. Але потім з'ясовується, що Gigaset це той же улюблений багатьма Siemens, тобто апарат родом з Німеччини (в тій же мірі, як iPhone родом з Америки) - від цієї новини я буквально «випав в осад». Але і це не все, тут у нас смартфон заряджений як флагман: з двох сторін 2.5D скло Gorilla, виділений Hi-Fi ЦАП ESS Sabre ES9018, просто неймовірно крутий FullHD дисплей, відмінна камера, батарея, швидка зарядка ... Природно досить підозріло, що такий фарш нам подають так дешево і тут ви абсолютно праві. Апарат спочатку продавався більш ніж за 500 євро, але справи у Gigaset не пішла і тепер ми отримуємо ці, не побоюся цього слова, шедеври смартфоностроенія практично за собівартістю. У мінус віднесемо той факт, що офіційних оновлень прошивок чекати не доводиться, однак «рукаті» хлопці з XDA успішно довели до розуму останній білд і вже ліплять кастоми Miui і Cyanogenmod. Але, не будемо забігати далеко наперед і розглянемо все по порядку.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Система: Android 5.1 (Lollipop)
  • Процесор: 64Bit 8 ядер Qualcomm® Snapdragon ™ 810 до 1.8GHz
  • Графіка: Adreno 430
  • Пам'ять: DDR4 3GB, eMMC 32GB
  • Сім карти: два, nanoSIM і суміщений слот nanoSIM / microSD
  • Мережа: GSM, WCDMA, TDD-LTE, FDD-LTE, TD-SCDMA
  • Екран: 5 "IPS з роздільною здатністю FullHD (1920 x 1080) 443 PPI, мультитач 10 торкань, Corning Glass 3, контрастність 1000: 1, яскравість 500 кд / кв.м, грає роль розмовного динаміка
  • Фронтальна камера: 8 Мп, розмір пікселя 1,4 мкм, апертура f / 2,0, кут огляду 120 градусів, зйомка відео 1080p
  • Основна камера: 16 Мп, швидкий автофокус (160 мс), подвійний LED-спалах різних тонів, CMOS-сенсор Omnivision OV16825, розмір пискля 1,34 мкм, апертура f / 2,0, 6 лінз, мінімальна фокусна відстань 5 мкм, зйомка відео 2K / 4K, уповільнене відео, timelapse
  • Wi-Fi: 2.4G & 5G, 802.11 a / b / g / n / ac
  • Акумулятор: 3000mAh
  • Габарити: 7.7х144.5х69.4 мм
  • Вага: 160 г
  • Bluetooth: 4.1
  • Зарядка: Quick Charge 2.0 (5V2A / 9V2A / 12V1.5A)
  • Навігація: GPS, Glonass, Beidou
  • Звук: виділений ЦАП ESS Sabre ES9018 + технологія поліпшення звуку Dirac HD Sound®
  • Додатково: ІК-порт, Трьохколірний світлодіодний індикатор
  • Датчики: Сканер відбитків пальців, гіроскоп, акселерометр, електронний компас, датчики освітлення та наближення, датчик частоти серцевих скорочень, ультрафіолетовий датчик, крокомір

РОЗПАКОВУВАННЯ І КОМПЛЕКТАЦІЯ

Упаковка смартфона тягне на свої 500 євро: все стильно і круто. На фронтальній її частині знаходиться логотип бренду і відсилання до німецьких коренів компанії.

На фронтальній її частині знаходиться логотип бренду і відсилання до німецьких коренів компанії

Ззаду, на китайській мові нанесені основні характеристики девайса.

Ззаду, на китайській мові нанесені основні характеристики девайса

Щоб відкрити коробку, потрібно підняти бічну частину, в яку вбудований магнітик.

Щоб відкрити коробку, потрібно підняти бічну частину, в яку вбудований магнітик

Усередині все гідно, відразу привертають увагу металеві окружності - це задні частини комплектної гарнітури. Оцінили? - дизайнер не дарма їв свій хліб.

- дизайнер не дарма їв свій хліб

Перегортаємо сторінку, і тут нас зустрічає комплектація: невеликий мануал англійською, детальна документація на китайському та англійською мовами, зручна Скрепочка для лотка сім карт, яку можна носити з ключами, швидка зарядка формату Quick Charge 2.0, кабель USB Type C (USB 3.0) і звичайно ж комплектна гарнітура.

0) і звичайно ж комплектна гарнітура

Гарнітура має два набори додаткових амбушюр, добротний провід, металевий штекер і пульт, а так само цілком придатний звук.

Гарнітура має два набори додаткових амбушюр, добротний провід, металевий штекер і пульт, а так само цілком придатний звук

Але якості звучання штатної гарнітури, на мій погляд, недостатньо для можливостей аудіо даного смартфона, так що рекомендую її використовувати лише «на перших порах», а потім прикупити що то «в рівень».

Але якості звучання штатної гарнітури, на мій погляд, недостатньо для можливостей аудіо даного смартфона, так що рекомендую її використовувати лише «на перших порах», а потім прикупити що то «в рівень»

ВІДЕО ВЕРСІЯ розпакування

ДИЗАЙН / ЕРГОНОМІКА

Переходячи до питань дизайну та ергономіки, я пропоную починати затягувати горде «ВАУ»: Gigaset Me побудований на каркасі з нержавіючої сталі, з двох сторін покритий 2.5D склом Corning Glass 3. У руці лежить елегантно, а виглядає і відчувається як реальний флагман.

У руці лежить елегантно, а виглядає і відчувається як реальний флагман

На фронтальній частині пристрою знаходиться камера, датчики, логотип Gigaset і триколірний світлодіод індикатора подій. Як ви вже напевно помітили, тут немає прорізи для розмовного динаміка - так, сигнал передається прямо крізь екран і, не дивлячись на злі язики, звук вийшов досить гучний і чистий.

Як ви вже напевно помітили, тут немає прорізи для розмовного динаміка - так, сигнал передається прямо крізь екран і, не дивлячись на злі язики, звук вийшов досить гучний і чистий

Рамки досить тонкі, проте під дисплеєм маємо чималу кількість абсолютно незайнятого простору.

Рамки досить тонкі, проте під дисплеєм маємо чималу кількість абсолютно незайнятого простору

Задня частина виглядає, на мій смак, багато цікавіше останніх виробів іменитої компанії Apple.

Задня частина виглядає, на мій смак, багато цікавіше останніх виробів іменитої компанії Apple

Тут знаходиться здвоєний світлодіод спалаху різній колірній температури, датчик частоти серцевих скорочень, основна камера, сканер відбитків пальців, логотип Gigaset і ряд службової інформації.

Тут знаходиться здвоєний світлодіод спалаху різній колірній температури, датчик частоти серцевих скорочень, основна камера, сканер відбитків пальців, логотип Gigaset і ряд службової інформації

Сканер на перевірку виявився досить точними швидким, але сам я не великий любитель подібних засобів захисту і обходжуся звичайною розблокуванням по свайпа.

Сканер на перевірку виявився досить точними швидким, але сам я не великий любитель подібних засобів захисту і обходжуся звичайною розблокуванням по свайпа

Лівий торець смартфона відданий виключно під качель гучності.

Лівий торець смартфона відданий виключно під качель гучності

На правому - знаходиться лоток для двох нано сім карт або однієї нано сім і карти пам'яті MiroSD до 128Гб.

На правому - знаходиться лоток для двох нано сім карт або однієї нано сім і карти пам'яті MiroSD до 128Гб

Під лотком мешкає кнопка включення. Всі кнопки виконані з металу, мають приємний м'який хід з механічним кліком і розташовані прямо під пальцями, відчувається, що над ергономікою пристрої так само була проведена чимала робота.

Всі кнопки виконані з металу, мають приємний м'який хід з механічним кліком і розташовані прямо під пальцями, відчувається, що над ергономікою пристрої так само була проведена чимала робота

Верхня частина Gigaset Me частенько викликала у мене здивування. Справа в тому, що тут дуже схоже виглядає вихід під гарнітуру 3.5мм. і інфрачервоний порт для управління технікою, так що часом можна і промахнуться штекером. Але звичка - справа наживна і через пару днів я вже «обжився». Тут же розмістили і другий мікрофон для шумозаглушення.

Тут же розмістили і другий мікрофон для шумозаглушення

На нижню частину девайса винесли USB Type C, динамік і мікрофон, стилізований під другий динамік. Але про якість звуку поговоримо у відповідному розділі.

Але про якість звуку поговоримо у відповідному розділі

Підсумовуючи все вищесказане, за дизайн і ергономіку можна тільки подякувати відповідальних співробітників компанії Gigaset - все зроблено на найвищому рівні, з величезною увагою до деталей.

Підсумовуючи все вищесказане, за дизайн і ергономіку можна тільки подякувати відповідальних співробітників компанії Gigaset - все зроблено на найвищому рівні, з величезною увагою до деталей

батарея

У Gigaset Me зав'ялити незнімний акумулятор ємністю 3000mAh. При тестуванні USB тестером, в смарфтон вдалося залити 2800mAh, що приблизно відповідає заявленій ємності.

При тестуванні USB тестером, в смарфтон вдалося залити 2800mAh, що приблизно відповідає заявленій ємності

Показання Antutu тестера виявили просто відмінну енергоефективність прошивки.

Показання Antutu тестера виявили просто відмінну енергоефективність прошивки

Як було сказано на початку, девайс підтримує швидку зарядку Quick Charge 2.0 (5V2A / 9V2A / 12V1.5A). Виробник стверджує, що при 5 хвилинної зарядки - можна говорити приблизно 2 години (9%), а за 10 хвилин - 3 години (16%). Мій особистий досвід показав, що за 1 годину можна зарядити акумулятор майже на 70%. Повного заряду мені вистачає приблизно на день - півтора середнього навантаження, але з урахуванням Quick Charge, взагалі жодного разу не замислювався про стан батареї.

Повного заряду мені вистачає приблизно на день - півтора середнього навантаження, але з урахуванням Quick Charge, взагалі жодного разу не замислювався про стан батареї

ДІСПЛЕЙ

Якість екрану Gigaset Me - одне з основних його переваг. В наявності добре олеофобним покриття: палець легко і приємно ковзає по склу дисплея. Сам екран виконаний за технологією IPS OGS, має діагональ 5 дюймів з роздільною здатністю FullHD (1920 x 1080), що відповідає 443 PPI. Мультитач на флагманські 10 торкань, присутній двостороннє покриття Corning Glass 3, дивовижна контрастність 1000: 1, і хороша яскравість в 500 кд / кв.м. Якщо ж ви відзначаєте, що яскравості трохи замало, але тут я можу рекомендувати підняти середнє значення автояркость або відключити її зовсім і все стане на свої місця. Кути огляду відмінні, кольору соковиті і контрастні.

Кути огляду відмінні, кольору соковиті і контрастні

ЗВ'ЯЗОК

За весь час використання апарату, ніяких питань до якості зв'язку у мене жодного разу не виникло. Всі необхідні 2G / 3G і 4G LTE частоти підтримуються, я добре чую абонента, а абонент - мене. Підтримується технологія bluetooth 4.1, включаючи так званий lossless bluetooth: кодек Apt-X, для передачі кращого звуку в бездротовому режимі. На поточний момент, підтримки OTG немає, але над цим питанням люди вже працюють. Є думка, що цей нюанс усунутися елементарним патчем.

Якість дводіапазонного Wi-Fi (2.4G і 5G, 802.11 a / b / g / n / ac) - просто чудове: значення через 1 і 2 бетонні стіни:

Навігація так само на висоті і має максимально можливу підтримку супутників: GPS, Glonass, Beidou. Якість прийому відмінне, електронний компас в наявності.

Якість прийому відмінне, електронний компас в наявності

ІНТЕРФЕЙС

Працює Gigaset Me на Android 5.1 (Lollipop) з багатомовна прошивкою, і, як я згадував на початку огляду, офіційних прошивок більше не буде, але справа успішно продовжують умільці з XDA.

1 (Lollipop) з багатомовна прошивкою, і, як я згадував на початку огляду, офіційних прошивок більше не буде, але справа успішно продовжують умільці з XDA

Інтерфейс показав себе неймовірно швидким і плавним, є вбудований антивірус, додаток для вимірювання пульсу, інтелектуальний пульт дистанційного керування через інфрачервоний порт, центр безпеки і розумні режими управління живленням.

Інтерфейс показав себе неймовірно швидким і плавним, є вбудований антивірус, додаток для вимірювання пульсу, інтелектуальний пульт дистанційного керування через інфрачервоний порт, центр безпеки і розумні режими управління живленням

В налаштуваннях можна вибрати одну з двох послідовностей наекранной кнопок Android і встановити відбиток пальців.

В налаштуваннях можна вибрати одну з двох послідовностей наекранной кнопок Android і встановити відбиток пальців

Магазин додатків Play Market встановлений «з коробки». А за весь час використання, проблеми були тільки зі штатним аудіоплеєром, але про це трохи пізніше.

А за весь час використання, проблеми були тільки зі штатним аудіоплеєром, але про це трохи пізніше

ЖЕЛЕЗО

За залозу Gigaset Me дасть фору багатьом апаратам. Базується він на 8 ядерному 64 бітному процесорі Qualcomm® Snapdragon ™ 810, з частотою до 1.8ГГц. За графіком відповідає настільки ж потужний відеоприскорювач Adreno 430. Під навантаженням смартфон звичайно гріється і цілком переконливо, від чого і відбувається скидання частот. Якщо порівнювати тести продуктивності в прохолодному місці і просто в приміщенні, то результати можуть відрізнятися майже в 2 рази. Так, відомий тест Antutu видає 65.000 проти 89.000 очок - чи не так відчутний розрив?

000 очок - чи не так відчутний розрив

Результати тесту GeekBench 4 мають істотно менший розрив у значеннях.

Результати тесту GeekBench 4 мають істотно менший розрив у значеннях

Решта тести:

Решта тести:

При тривалому тестуванні ігор перепадів частот процесора не помічаєш. На високих значеннях графіки, World of Tanks Blitz вибиває порядку 30FPS - що цілком гідний результат.

На високих значеннях графіки, World of Tanks Blitz вибиває порядку 30FPS - що цілком гідний результат

У Gigaset Me встановлено 3 гігабайти оперативної пам'яті формату DDR4 і 32 вбудованої класу eMMC, плюс є підтримка MicroSD. За показниками бенчмарков, модулі тут встановлені дійсно топові: внутрішня пам'ять видає 241Мб на читання і 130 - на запис, а оперативна - близько 6200Мб на читання / запис.

За показниками бенчмарков, модулі тут встановлені дійсно топові: внутрішня пам'ять видає 241Мб на читання і 130 - на запис, а оперативна - близько 6200Мб на читання / запис

Розглядаючи інформацію про систему, не можна так само не відзначити величезну чисто встановлених в пристрій датчиків, включаючи ультрафіолетове для контролю сонячної активності на пляжі і крокомір для занять спортом.

Розглядаючи інформацію про систему, не можна так само не відзначити величезну чисто встановлених в пристрій датчиків, включаючи ультрафіолетове для контролю сонячної активності на пляжі і крокомір для занять спортом

КАМЕРИ

Як фронтальної камери в Gigaset Me встановлений модуль на 8 Мп, з розміром пікселя 1.4 мкм і апертурою f / 2.0. Селфі виходять досить якісними, з хорошою деталізацією. Відео фронтальна камера дозволяє знімати з роздільною здатністю FullHD.

Відео фронтальна камера дозволяє знімати з роздільною здатністю FullHD

Основна камера на 16 Мп, базується на CMOS-сенсорі Omnivision OV16825, з розміром пискля 1.34 мкм і апертурою f / 2.0. Одним з її переваг є швидкий автофокус (160 мс) і можливість зйомки з мінімальною фокусною відстанню від 5 мкм. При хорошому освітленні, фотографії дійсно виходять на рівні флагманських рішень. Портретна і предметна зйомка дає можливість серйозного масштабування, практично без втрати деталей.

Портретна і предметна зйомка дає можливість серйозного масштабування, практично без втрати деталей

До зйомки загальних планів так само претензій ніяких немає - вся картина знаходиться у фокусі, кольори природні і навіть далекі об'єкти цілком помітні.

До зйомки загальних планів так само претензій ніяких немає - вся картина знаходиться у фокусі, кольори природні і навіть далекі об'єкти цілком помітні

Окремо хочеться сказати про фото в умовах погано освітлення. У разі яскравих нічних вивісок, не всі спроби виявляються вдалими.

У разі яскравих нічних вивісок, не всі спроби виявляються вдалими

Однак, з 3-4 знімків можна вибрати дійсно хороший кадр.

Однак, з 3-4 знімків можна вибрати дійсно хороший кадр

Фотографія ялинки була зроблена в пізній час, при висвітленні ліхтаря - про якість можете судити самі.

Фотографія ялинки була зроблена в пізній час, при висвітленні ліхтаря - про якість можете судити самі

Повністю нічні знімки мене дуже приємно здивували, так як на них можна розрізнити навіть окремі деталі ялинкових іграшок.

Повністю нічні знімки мене дуже приємно здивували, так як на них можна розрізнити навіть окремі деталі ялинкових іграшок

Відео записується в mp4 в дозволі FullHD і 2K, а для уповільненої відео максимально доступне дозвіл - HD 720p. До якості роликів питань немає, проте сильно позначається відсутність оптичної стабілізації і не дуже приємне ерзанье автофокусу.

Сам додаток камери нестандартне. При фокусуванні, є можливість ручного підстроювання експозиції, а в налаштуваннях можна вибрати ISO і баланс білого.

ЗВУК

Звучання основного динаміка приємне, в міру басовите, з добротним запасом гучності. Окремо хочу похвалити Gigaset за підбір рингтонів - вони просто шикарні. З мінусів відзначу трохи нестандартний роз'єм для навушників: кнопки штатної гарнітури працюють відмінно, а ось на моїх iLepo i20 вони на жаль не функціонують. Хоча, якщо підключити звичайний китайський перехідник за кілька центів - все працює чудово. Можливо, справа тут в самих навушниках, але на Meizu MX4 Pro подібних незручностей не відчував.

Для доступу до Hi-Fi складової смартфона є два підходи і я використав їх обидва. Перший - за допомогою додатка G-Sound виставляємо прапорці на те плеєрі, який плануємо використовувати. З підтримуваних можу рекомендувати HiBy Player і альфа версію PowerAmp. Стандартний додаток музики у мене вилітає при запуску, втім, попри велику кількість підтримуваних плеєрів і нормальній роботі з файлового браузера - це навіть не питання.

Другий метод трохи складніший, проте їм можна прописати абсолютно будь-плеєр. Так, саме прописати: для чого потрібні права Root і додаток типу Root Explorer. За адресою ./etc знаходимо два файлик DiracEnableList і HIFIEnableList, в які заносимо імена пакетів програм. Наприклад, "com.hiby.music;" для плеєра HiBy або "com.maxmpz.audioplayer;" для PowerAmp. Дізнатися назви пакетів можна підглянувши їх за адресою ./data/app.

/data/app

А тепер детальніше зупинимося на звуці в навушниках, так як у нас тут не просто смартфон, а апарат на топовом виділеному ЦАП ESS Sabre ES9018, який не соромляться ставити в плеєри з цінником вище $ 200. До того ж, тут ще й присутня фірмова технологія поліпшення звуку Dirac HD Sound. Користуватися Dirac звичайно має сенс виключно на низькоякісних записах, але все одно - дуже приємно що подібний функціонал тут є.

Користуватися Dirac звичайно має сенс виключно на низькоякісних записах, але все одно - дуже приємно що подібний функціонал тут є

Перше, що варто відзначити - просто неймовірну для смартфона деталізацію, звук просто неймовірно чистий, з правильною подачею і хорошим поділом сценічних планів.
Залученість і емоційність треку передається просто карколомно, скажу відверто: не всі «залізні» аудіоплеєри в середній ціновій категорії здатні на подібне.

  • Саб бас глибокий і коректний, ніяких зрізів АЧХ на цьому діапазоні немає - чистісінька пряма і це просто чудово.
  • Низькі частоти чуються дуже природно. Бас швидкий, з високою роздільною здатністю. Контрабас звучить дуже натурально і злагоджено.
  • Середні частоти особливо багаті на найдрібніші нюанси і деталі, чутно буквально кожен дотик до струн або найтонші нотки дихання у вокалі виконавця. Фортепіано, як і всі інші інструменти, підносяться бездоганно. АЧХ среднечастотной становить також повністю відповідає стандартам Hi-Fi обладнання.
  • Високі частоти можна регулювати підбором софта: так, на одному плеєрі зріз може виявитися дуже крутий, а на іншому - більш пологий. Тобто любителі різких ВЧ повністю задовольнятися крутим зрізом, а меломани, люблячі наговорити побільше, - оцінять пологий зріз ВЧ. Тарілочки звучать детально і приємно.

Говорячи про стилістики - однозначно рекомендую Gigaset Me для всіх стилів жанрів і напрямків. В першу чергу через ідеальної АЧХ, коректної подачі і відмінною деталізації на всьому частотному діапазоні. Деталі, нюанси, розчинення в звуці - це все про Gigaset Me.

Деталі, нюанси, розчинення в звуці - це все про Gigaset Me

Упевнений, багатьом буде цікаво дізнатися про порівняння звуку в навушниках Gigaset Me з визнаним музичним смартфоном Meizu MX4 Pro. Відповідні порівняння були зроблені, так як володію обома цими апаратами.

Відповідні порівняння були зроблені, так як володію обома цими апаратами

У Meizu подача м'якша і присутня деяка мутнувате, хоча на MX4 Pro вона швидше на користь. Звук Gigaset Me радує кришталевою чистотою і приємною різкістю, через яку здається що у Gigaset звук більш деталізований. Але при детальному порівнянні стає ясно - деталізація у обох апаратів плюс-мінус порівнянна.

Але при детальному порівнянні стає ясно - деталізація у обох апаратів плюс-мінус порівнянна

Ще варто відзначити, що у Meizu трохи більше низьких частот, при однаково гладкою АЧХ. Любителі баса це безсумнівно оцінять, але по факту відмінність лише в грамотному акцентуванні.

ВІДЕО ВЕРСІЯ ОГЛЯДУ

ВИСНОВКИ

Підводячи підсумки зауважимо, що Gigaset Me володіє просто нереально величезним числом достоїнств за дуже гуманний цінник. Тут вам і шикарний звук Hi-Fi якості, і міць Snapdragon ™ 810, підтримка 2.5D скла Corning Glass з обох сторін, неслабкий набір різних корисних датчиків для спорту, прекрасна навігація, дорогий зовнішній вигляд, відмінні камери, сучасне залізо, приголомшливий екран, добротна батарея з підтримкою швидкої зарядки і звичайно ж добре налагоджений софт. З мінусів можу відзначити тільки відсутність підтримки від виробника. Звичайно, я міг би сказати що цей смартфон дуже рекомендую, так як за його вартість подібної якості ви просто не знайдете, але я скажу більше: після тижня активного використання Gigaset Me я прийняв рішення залишити його собі в якості основної трубки, та ще й прикупити такий же на подарунок - і це, на мій погляд, говорить куди більше, ніж сотня захоплених слів.

Дізнатися актуальну ЦІНУ НА Gigaset Me

Зараз доступний купон GS55, який знижує ціну до $ 164.99

Оцінили?
Очок - чи не так відчутний розрив?