Mobile-review.com Огляд флагмана Honor Magic 2

  1. Live-фотографії зміст
  2. Комплект поставки
  3. позиціонування
  4. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. Пам'ять, чіпсет, продуктивність
  8. комунікаційні можливості
  9. камери
  10. Мультимедійні можливості
  11. програмні особливості
  12. враження
  13. Посилання по темі

Live-фотографії

зміст

  1. Комплект поставки
  2. Технічні характеристики
  3. позиціонування
  4. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. Пам'ять, чіпсет, продуктивність
  8. комунікаційні можливості
  9. камери
  10. Мультимедійні можливості
  11. програмні особливості
  12. враження

Комплект поставки

  • смартфон
  • Силіконовий чохол
  • Зарядний пристрій на 40 Вт
  • USB Type C кабель
  • Перехідник з USB Type C на 3.5 мм
  • Скріпка для SIM-лотка
  • Інструкція

Технічні характеристики Розміри і вага 157.3 x 75.1 x 8,3 мм, 206 грам Матеріали корпусу Скло, алюміній Дисплей 6.39 дюйма, 1080х2340 точок, 403 ppi, AMOLED, 19.5: 9, автоматичне регулювання яскравості, Corning Gorilla Glass 3, DCI-P3 ( 100% охоплення) Операційна система Google Android 9, EMUI 9.0 (або Magic 2.0 для ряду ринків) Платформа HiSilicon Kirin 980 (7 нм, ARM 2xCortex-A76 2.6 ГГц + 2xCortex-A76 1.92 ГГц + 4xCortex-A55 1.58 ГГц), Mali- G76 MP10 Пам'ять 6 ГБ ОЗУ, 128 ГБ ПЗУ (є варіант 8/512 ГБ, приставка 3D) Бездротові інтерфейси Wi-Fi a / b / g / n / ac, двохдіапазонний, Bluetooth 5.0, aptX HD, LDAC NFC Мережа Перша SIM- мапа:
4G LTE TDD: B34 / B38 / B39 / B40
4G LTE FDD: B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B6 / B7 / B8 / B9 / B12 / B17 / B18 / B19 / B20 / B26 / B28 / B32
3G WCDMA: B1 / B2 / B4 / B5 / B6 (Japan) / B8 / B19 (Japan);
3G TD-SCDMA: B34 / B39
2G GSM: B2 / B3 / B5 / B8 (850/900/1800/1900 MHz)
Друга SIM-карта:
4G LTE TDD: B34 / B38 / B39 / B40
4G LTE FDD: B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B6 / B7 / B8 / B9 / B12 / B17 / B18 / B19 / B20 / B26 / B28
3G WCDMA: B1 / B2 / B4 / B5 / B6 / B8 / B19
2G GSM: B2 / B3 / B5 / B8 (850/900/1800/1900 MHz)
Дві SIM-карти, nanoSIM Навігація GPS, ГЛОНАСС, Galileo, BeiDou Датчики і роз'єми USB Type C (USB 3.1), OTG Акселерометр, датчик наближення, датчик освітленості, датчик відбитка (під екраном), гіроскоп, барометр, електронний компас Основна камера 16 / 24/16 мегапікселів, (1х + 2х + 5x + 0,6х); оптична стабілізація у зум-камери Фронтальна камера Фронтальна камера з ефектом глибини різкості, додатковими режимами зйомки - 16/20/2 мегапікселя Акумулятор Li-Ion 3400 мАг, середня тривалість роботи від одного до двох днів Бездротова зарядка Qi, Зарядний пристрій на 40 Вт, швидка зарядка на 50% за 20 хвилин Ступінь захисту IP68 Кольори синій, сріблястий, червоний Звук стереодинаміки, Dolby Atmos

позиціонування

Не зайвим буде нагадати, що в Huawei вважають Honor окремою компанією, вона такою і є. Фактично обидві компанії користуються напрацюваннями одного R & D, але створюють різні апарати. Тому якщо у Huawei для 2018-2019 року флагманом є Mate 20 Pro, то в Honor таким став Magic 2. Можна сміливо вважати що цей апарат в чомусь простіше, ніж флагман від Huawei, так як позиціонування самої марки Honor інше, це більш доступні пристрої. Але всі ознаки флагмана тут є, компанія постаралася реалізувати максимум можливого за розумні гроші.

У Росії Magic 2 офіційно недоступний, і планів щодо виведення його на ринок у Honor немає, причина в тому, що компанія йде поступово. Та ж лінійка Mate від Huawei в Росії стала вперше офіційно доступна тільки в 2018 році, до цього моменту сила бренду не дозволяла масово продавати такі пристрої. Але сприйняття змінилося, і тому Mate з'явився в продажу. З Magic щось подібне може трапитися в наступному році, тому має сенс поглянути на те, що пропонує поточна модель. Купити цей апарат в Китаї можливо, але особливого сенсу в цьому немає, так як локалізація відсутня, в софті безліч китайських сервісів і отримати особливе задоволення від моделі не вдасться. З іншого боку, це щось незвичайне, то, що є далеко не у всіх. Для таких продуктів завжди є аудиторія, це ті, хто хоче щось ексклюзивне, не така, як у всіх.

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Однією з проблем сучасності для смартфонів стало зростання діагоналі екранів, а також необхідність розміщення фронтальної камери і різних датчиків. І якщо датчики можна упакувати під скло дисплея, то камеру туди заховати без втрати шматочка зображення неможливо. Концепція багатьох китайських компаній і відповідь на цей виклик - це створення конструкції слайдера. Екран робиться рухомим по вертикалі, зрушуєте половинки, і з'являється виріз, в якому розміщується фронтальна камера. Так як слайдер активний, то можна уникнути непотрібної витрати енергії при скануванні навколишнього світу в очікуванні особи користувача, як це зроблено в iPhone. Як варіант, деякі китайські компанії зробили вискакує модуль камери, але з механічної точки зору це не дуже оптимальна конструкція. Слайдер надійніше, простіше в реалізації, але очевидний мінус в тому, що не можна зробити корпус таким же тонким, як у звичайному моноблоке, можливо, частково доведеться пожертвувати ємністю акумулятора.

Слайдер надійніше, простіше в реалізації, але очевидний мінус в тому, що не можна зробити корпус таким же тонким, як у звичайному моноблоке, можливо, частково доведеться пожертвувати ємністю акумулятора

У закритому стані визначити, що перед вами слайдер, неможливо, ніщо не видає в апараті таку конструкцію.

У Xiaomi є аналогічна по конструкції модель - Mi MIX 3, в ній також використовується слайдер.

Зовні Magic 2 нагадує P20 Pro: переливається корпус, такий же формат розташування камер на задній панелі. Ніяких нарікань на те, як зібраний апарат, немає. Як мені здається, в останні роки якість збірки зросла у всіх виробників, ми перестали про нього згадувати зовсім, так як всюди рівень приблизно однаковий, і це якісно хороший рівень.

Як мені здається, в останні роки якість збірки зросла у всіх виробників, ми перестали про нього згадувати зовсім, так як всюди рівень приблизно однаковий, і це якісно хороший рівень

У порівнянні з Huawei Mate 20 Pro

Колірних варіантів кілька, подивіться на кольори нижче.

Для тих, кого, як і мене, дратує виріз в екрані, Magic 2 буде порятунком. Екран займає практично всю лицьову поверхню, ніяких вирізів, так як тут конструкція слайдера. Борти мінімальні, і вони досить зручні, в тому числі щоб працювати з апаратом однією рукою.

Борти мінімальні, і вони досить зручні, в тому числі щоб працювати з апаратом однією рукою

Розблокування по обличчю відрізняється в різних варіантах цієї моделі, так, в базовій це розпізнавання по знімку, в старшій (та, що на 8 ГБ оперативної пам'яті) це аналог технології від Apple, будується карта особи на 30000 точок. Випробувати другий варіант мені не вдалося, так як таких апаратів ніде немає. Тому говорити про розпізнавання складно, це рівно те, що ми бачимо в апаратах від Huawei / Honor сьогодні, швидкий і надійний спосіб розблокування, він мені дуже подобається. Щоб активувати розблокування по обличчю, досить зрушити слайдер, щоб відкрилися камери, і це дуже зручно, швидко звикаєш до такої особливості.

Датчик відбитка вбудований в екран, також як в Mate 20 Pro. На морозі працює не завжди правильно, судини на руці звужуються, змінюється капілярний малюнок, а точність розпізнавання не така висока, як у окремих датчиків на корпусі. З іншого боку, у всіх інших умовах зручний і працює добре.

На нижньому торці знаходиться роз'єм USB Type C, тут же - вихід динаміка, а також мікрофон. Другий мікрофон - на верхньому торці, система шумозаглушення працює добре.

Другий мікрофон - на верхньому торці, система шумозаглушення працює добре

На верхньому торці знаходиться віконце ІК-порту, він служить для управління побутовою технікою. Для багатьох це буде приємним додаванням до можливостей апарату, яке зникло у флагманів Samsung, а в смартфонах Apple ніколи і не було присутнє.

Для багатьох це буде приємним додаванням до можливостей апарату, яке зникло у флагманів Samsung, а в смартфонах Apple ніколи і не було присутнє

Спарена клавіша регулювання гучності знаходиться на правому боці, там же кнопка включення / вимикання. Не варто шукати на корпусі датчик відбитка, він вбудований в екран.

На лівому боці - роз'єм для двох nanoSIM-карт, є ущільнювальна гумка (апарат має захист за стандартом IP68).

За якістю збірки немає жодного нарікання, по ергономіці також. Апарат немаленький, але цілком зручний у використанні.

Апарат немаленький, але цілком зручний у використанні

дисплей

Характеристики екрану наступні: 6.39 дюйма, 1080х2340 точок, 403 ppi, AMOLED, 19.5: 9, автоматичне регулювання яскравості, Corning Gorilla Glass 3, DCI-P3 (100% охоплення).

5: 9, автоматичне регулювання яскравості, Corning Gorilla Glass 3, DCI-P3 (100% охоплення)

Автонастройка яскравості, як зазвичай для Huawei, дуже агресивна, екран в більшості ситуацій темнувато. Але поступово ситуація виправляється, якщо ви постійно регулюєте цей параметр, у мене на це пішло два тижні. На відміну від Mate, тут немає RGB-датчика, тому немає і регулювання природного кольору на екрані, все трохи простіше.

Окремо ви можете налаштувати колірний режим і температуру, але вже в ручному режимі. Налаштувань цілком достатньо, щоб ви отримали той колір, який вам ближче.

Також є режим захисту зору, коли дисплей набуває теплі відтінки. Він погано застосуємо в повсякденності, а страшилка про шкідливе випромінювання повинна, мабуть, переконувати нас, що виробник це питання вирішив. У мене є переконання, що лякати користувачів не варто, особливо "шкідливим випромінюванням".

На сонці екран залишається читаним, але в режимі камери ви бачите, що яскравості на сонці часто не вистачає, картинка вже не така жива, це не те, що ви отримаєте в підсумковому результаті.

На жаль, режим AlwaysOn Display дуже простий, ви бачите тільки час, іконки подій для стандартних додатків. Налаштувати режим, змінити форму і вид годин не можна.

акумулятор

Вбудована батарея Li-Ion 3400 мАг, нагадаю, що в Mate 20 Pro це 4200 мАг. Але швидкість процесора тут обмежена, немає можливості його розігнати (в меню немає такої настройки), це вкупі з меншим дозволом екрану дає порівнянне час роботи - доба при великому навантаженні (5.5 годин роботи екрану, яскравість 50-55%) або дві доби при 4 години роботи екрану. Повний час зарядки батареї - трохи менше години, є вбудована бездротова зарядка. Мені апарат за часом роботи сподобався, в цьому його сильна сторона. Присутній агресивне зарубаніе фонових процесів, але чим більше ви використовуєте смартфон, тим швидше він нормалізує роботу і не вимикає потрібні програми.

Присутній агресивне зарубаніе фонових процесів, але чим більше ви використовуєте смартфон, тим швидше він нормалізує роботу і не вимикає потрібні програми

Пам'ять, чіпсет, продуктивність

Базова версія апарату має 6 ГБ оперативної пам'яті, 128 ГБ вбудованої, цього позаочі вистачить більшості покупців. Чіпсет HiSilicon Kirin 980 - це топове рішення, яке першим в світі пропонує 8-ядерний процесор, в якому два ядра Cortex A76 працюють на частоті до 2.6 ГГц, два ядра до 1.92 ГГц, а також є чотири ядра Cortex A55 з частотою до 1.8 ГГц . Хороший чіпсет, висока продуктивність, вад як таких тут не буде, продуктивності вистачить на кілька років з лишком. Якщо дивитися на продуктивність в реальному житті, то інтерфейс "літає", немає ніяких лагів і інших проблем. Максимально швидкий апарат.

Максимально швидкий апарат

комунікаційні можливості

Почнемо з основного, в апараті є підтримка NFC, працює як Google Pay, але не читання / запис на карту "Трійка" (для багатьох це важливо, як показують коментарі). Двохдіапазонний Wi-Fi не викликає питань, все працює як годинник. Версія Bluetooth 5.0, підтримується для звуку як LDAC, так і aptX HD, звучить музика в бездротових навушниках добре.

Для LTE підтримується максимальний набір частот, їх агрегація і максимальні же швидкості.

Роз'єм USB Type C (3.1), підтримується OTG, але тут зіткнувся з певними проблемами. Мої флешки з USB Type C не читав апаратом, він пропонував їх заряджати, але будь-який інший тип підключення відкидав. Так і не вдалося побороти цю проблему, хоча у всіх інших апаратах ці флешки читаються на ура.

Вбудований ІК-передавач дозволяє управляти побутовою технікою.

камери

Фронтальна камера складається з трьох модулів, але це в більшій мірі маркетинг, ніж необхідність, знімає вона не краще, ніж в Mate 20 Pro, порівнянну якість знімків.

Фронтальна камера складається з трьох модулів, але це в більшій мірі маркетинг, ніж необхідність, знімає вона не краще, ніж в Mate 20 Pro, порівнянну якість знімків

А ось знімки в порівнянні з Mate 20 Pro, нагадаю, що оптичний зум в Magic 2 тільки х2, також відрізняється сама оптика, вона простіше.

Не знаю, як ви оціните фотографії, але, на мій погляд, цю камеру усвідомлено робили простіше, як результат, вона помітно поступається Mate 20 Pro, але, також по відчуттях, буде гірше такої в P20 Pro. Причому зміг за неповний тиждень поганяти камеру в різних режимах, буквально в кожному вона поступається моделям від Huawei. Це логічно, тому що Honor як марка позиціонується під Huawei, і в такій якості робити пристрій потужніший і дешевше немає ніякого сенсу. Ви отримуєте рівно те, за що платите.

У відриві від лінійки Huawei / Honor можу сказати, що камера вище середнього, іноді знімки виходять просто на диво, але іноді камера промахується і виходить шлюб. Основне нарікання до камери рівно те ж, що і для великих побратимів, вона не завжди передбачувана. Іноді це дуже і дуже хороші знімки, іноді ніякі. Вгадати, коли і який вийде, вкрай складно. На тих же Samsung передбачуваність вище на порядок, ви точно знаєте, коли зможете отримати гідний знімок, а коли камера спасує і вам потрібно буде перейти в ручний режим.

А ось так виглядає інтерфейс камери.

Мультимедійні можливості

Стереодинаміки цілком голосисті, дивитися відео на апараті в задоволення, немає ніяких особливих нарікань. Підтримка aptX, aptX HD, LDAC, HWA (Hi-res wireless audio) і Dolby Atmos буде приємна для всіх, хто слухає музику на бездротових і дротових навушниках. Мені мультимедійна складова здалася звичайною, без якихось провалів і досягнень.

програмні особливості

Так як апарат для різних ринків, то тут використовується аналог EMUI 9, але з попередньо встановленими програмами на китайському.

Голосовий помічник YoYo мені складно оцінити в силу того, що китайського я не знаю. І тому зазначу тільки, що мати такий асистент важливо, але наскільки він хороший, наскільки застосуємо, я вам сказати не можу. На жаль. На презентації багато розповідали про те, як Yoyo виграє за якістю розпізнавання і швидкості роботи у Siri.

На даний момент підтримується тільки десять мов, основною - китайський, а також є французька, англійська, німецька, іспанська та якісь ще. Російського немає, і він з'явиться в кращому випадку через рік, якщо Honor домовиться з "Яндексом" про те, що Аліса перетвориться в YoYo. Такі розмови йдуть, і шанси, що це трапиться, є.

З вподобаного і того, що ще мені не зустрічалося, зазначу переклад в режимі реального часу під час розмови. Тобто ви дзвоните комусь, хто не говорить на вашій мові, а у вас тут же йде розшифровка та перекладів. На екрані з'являється підрядковий переклад. Як на мене, так це просто шикарна штука, і якщо вона так-сяк буде працювати, то стане незамінним помічником в поїздках. До недавнього часу той же перекладач від Google дуже полегшував життя, так що там говорити, в чайному будинку в Пекіні я спілкувався виключно з його допомогою, так само як і успішно торгувався, наводячи аргументи, а не просто показуючи цифри на калькуляторі. Те, що тепер це стає доступним і для телефонних дзвінків, дуже круто. Це те, що в майбутньому буде впроваджено практично всіма компаніями, ніяких сумнівів в цьому немає.

У Yoyo також є додаток для оцінки віку вашої шкіри і різних дефектів. На це додаток отримані деякі схвалення профільних організацій, що є доказом того, що воно працює. Для жінок, що стежать за собою, ця фішка буде цікава.

Для жінок, що стежать за собою, ця фішка буде цікава

враження

За якістю зв'язку апарат вийшов хорошим, тут немає ніяких підводних каменів, мережа тримає добре в різних умовах. Немає проблем з передачею даних, швидкості в московських мережах високі, використовується агрегація частот. Дзвінок гучний, вібро відчувається в різних умовах.

Ціни на цей апарат в Китаї наступні (множте на 10 і отримаєте вартість в рублях).

З огляду на, що P20 Pro варто в Росії вже 35 тисяч рублів (в МТС з Кешбек) або 39 990 рублів всюди у великих мережах, Magic 2 виглядає як мінімум на тому ж рівні. Він виграє наявністю вбудованого в екран датчика відбитку, великим розміром дисплея без чубчика, механізмом слайдера. Цікава модель, але ці апарати цілком порівнянні в тому, що дають користувачеві. І це, звичайно, зовсім не Mate 20 Pro, що виглядає помітно цікавіше.

В цілому, мені Magic 2 сподобався, це апарат з родзинкою, і він виглядає цікаво. Конкурентів для нього на ринку не так багато, якщо не брати до уваги масові моделі. Хоча чому ж не брати? Флагмани від Samsung коштують дорожче, тому різниця в ціні зробить Magic 2 привабливим для багатьох (з тим же S9 + різниця в 15-20 тисяч рублів мінімум). Якщо брати лінійку від Apple, то найближчий iPhone Xr просто не витримує конкуренції, він гірше у всьому, крім бренду, який поки ще сприймається як іміджевий, але це вже відходить у минуле, тепер це швидше сприйняття того, що людина, не подумавши, переплатив за модель. Прямий конкурент - це Xiaomi Mi MIX3, але там гірше ряд параметрів, наприклад, датчик відбитка на задній панелі.

До змісту >>>

Посилання по темі

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Хоча чому ж не брати?