Mobile-review.com Огляд смартфона Meizu M8

  1. зміст Комплект поставки Технічні характеристики позиціонування Зовнішній вигляд дисплей ...
  2. позиціонування
  3. Зовнішній вигляд
  4. дисплей
  5. Час роботи
  6. комунікаційні можливості

зміст
  1. Комплект поставки
  2. Технічні характеристики
  3. позиціонування
  4. Зовнішній вигляд
  5. дисплей
  6. Час роботи
  7. комунікаційні можливості
  8. камери
  9. Пам'ять, чіпсет і продуктивність
  10. Програмне забезпечення
  11. Мультимедіа
  12. враження

Комплект поставки

  • смартфон
  • Мережевий адаптер
  • USB-кабель
  • Скріпка для лотка SIM-карт і карти пам'яті microSD
  • Коротка інструкція
  • Гарантійний талон

Технічні характеристики Розміри і вага 147 x 72 x 8.1 мм, вага 159 грамів Матеріали корпусу Метал, пластик і скло Дисплей 5.7 дюйма, 1440 x 720 пікселів, IPS, 282 PPI, олеофобним покриття; яскравість 440 кд / м2, контрастність 1000: 1 Операційна система Android 8.1 + Flyme 7 Мережа 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/1700/1900/2100 4G: B1, B3, B4, B5, B8 Платформа MediaTek Helio P22, 8 ядер, частота до 2.0 ГГц; графіка IMG PowerVR GE8320 Пам'ять 4 ГБ LPDDR3 + 64 ГБ, є слот для карти пам'яті до 128 ГБ Бездротові інтерфейси Wi-Fi b / g / n два діапазони, Bluetooth 5.0 BLE Навігація GPS, A-GPS, ГЛОНАСС Датчики і роз'єми Сканер відбитків пальців , акселерометр, гіроскоп, датчики освітлення та наближення, роз'єм microUSB, роз'єм для двох nanoSIM Основна камера 13 + 5 мегапікселів, діафрагма f / 2.2 Фронтальна камера 5 мегапікселів, діафрагма f / 1.9 Акумулятор 3100 мАг Ціна 15 990 рублів

позиціонування

Компанія Meizu виділяє кілька лінійок для своїх пристроїв, в тому числі лінійку М, - це апарати бюджетного або середньо-бюджетного сегментів. Але і всередині однієї конкретної лінійки є розділення: M Lite - бюджетні смартфони, M С - ультрабюджетні, M Note - бюджетні апарати з ємними акумуляторами, а просто М - це недорогі пристрої з більш високим класом, ніж всі інші.

В середині грудня 2018 року компанія Meizu початку продажу M8 Lite і M8. Про перший смартфон вам повідав Євген Вільдяев, а про другий розповім я.

Новинка, перш за все, цікава якісним суцільнометалевим корпусом і різноманітністю колірних рішень. Смартфон оснастили подвійний основною камерою, а фронтальний об'єктив отримав светосильную оптику. Ще з цікавого: процесор MediaTek Helio P22, підтримка Bluetooth версії 5.0 і двох діапазонів Wi-Fi. В іншому M8 - це типовий відносно недорогий телефон компанії Meizu.

Варто смартфон 16 000 рублів.

Зовнішній вигляд

На огляд до мене «приїхав» апарат в чорному кольорі. Ймовірно, ви вже здогадалися, як я ставлюся до такого варіанту? Правильно - кілька негативно. Розумію, що чорний колір подобається і хлопчикам, і дівчаткам, проте я вважаю його похмурим. Справедливості заради варто відзначити, що в продажу є більш яскраві кольори: золотий, бузковий і синій.

Справедливості заради варто відзначити, що в продажу є більш яскраві кольори: золотий, бузковий і синій

Смартфон Meizu M8 - майже безликий суцільнометалевий брусочек з відносно компактними габаритами - 147 x 72 x 8.1 мм і вагою в 160 грамів. Форма корпусу пристрою прямокутна зі злегка згладженими кутами, бічні грані трохи похилі. Якби не напис MEIZU, то можна було б припустити, що перед вами який-небудь Xiaomi, Elephone, Vernee або Cubot. Не подумайте, що це хейтерство: смартфон виглядає дійсно дуже просто.

Не подумайте, що це хейтерство: смартфон виглядає дійсно дуже просто

Фронтальна панель виконана зі скла. Олеофобное покриття присутній, якість мені сподобалося. Відбитки пальців помітні як на лицьовій стороні, так і на тильній. Стираються легко. Із збіркою ніяких проблем. Думаю, в цьому і є ключова фішка Meizu M8: міцний металевий корпус для активного використання в будь-яких умовах. І, звичайно, чого не відняти у даній моделі - відмінного положення в руці, тобто нею приємно користуватися за рахунок невеликої ширини і висоти.

Зверху на фронтальній панелі розташовані: камера, датчики освітлення та наближення, індикатор пропущених подій, розмовний динамік. Його гучність трохи вище середньої, можливо, в громадському транспорті її буде трохи не вистачати; тембр приємний, зміщений в середні частоти, звук чистий і якісний.

Знизу - 3.5 мм аудіовихід на навушники, мікрофон, роз'єм microUSB і динамік гучного зв'язку. На правому торці - кнопка живлення і клавіша-гойдалка регулювання гучності: виконані з металу, невеликий хід, в цілому, приємне натискання. Комбінований слот під nanoSIM і microSD - зліва (металеві санчата). Мікрофона для шумозаглушення в цій моделі немає.

Мікрофона для шумозаглушення в цій моделі немає

Зі зворотного боку - кривовато встановлена ​​спалах, що складається з двох світлодіодів, невеликий модуль з двома об'єктивами і маленький сканер відбитків пальців.

Зі зворотного боку - кривовато встановлена ​​спалах, що складається з двох світлодіодів, невеликий модуль з двома об'єктивами і маленький сканер відбитків пальців

дисплей

Смартфон Meizu M8 оснастили витягнутим екраном зі співвідношенням сторін 18: 9. Рамки акуратні і мають однакову товщину. Діагональ дисплея становить 5,7 дюйми, роздільна здатність HD +, тобто 720х1440 пікселів, щільність 282 пікселя на дюйм, матриця виконана за технологією IPS.

Діагональ дисплея становить 5,7 дюйми, роздільна здатність HD +, тобто 720х1440 пікселів, щільність 282 пікселя на дюйм, матриця виконана за технологією IPS

Якщо вірити заміряних даними, то яскравість білого кольору - 470 кд / м2, яскравість чорного кольору - 0,17 кд / м2, а контрастність - 2750: 1. «... Читайте, заздріть, я - Meizu M8 з крутими параметрами екрану!». Той випадок, коли виробник вказав 440 кд / м2 і контрастність 1000: 1.

Картинка насичена, чиста, кольору під нахилом не спотворюються. Звичайно, якщо порівнювати з Meizu X8, то дисплей M8 здасться бляклим. Але без порівняння для своєї вартості екран просто чудовий. При яскравому сонячному світлі (трапляються іноді в Москві такі дні) картинка читається легко.

Час роботи

Йдуть роки, а ємність акумуляторів, схоже, ніяк не змінюється, принаймні, останні років 5. Десь ємність батареї більше, десь менше, але в цілому, середньостатистичний смартфон оснащується акумулятором на 3 000 мАг. В апараті Meizu M8 встановлена ​​батарея на 3100 мАч.

Час роботи моделі типове для більшості пристроїв на ОС Google Android - один день при середньому навантаженні. Якщо говорити точними цифрами, то M8 програє приблизно 8 - 9 годин відео на максимальній яскравості, а іграшки розряджають акумулятор за 4.5 - 5 годин.

У комплекті з телефоном поставляється мережевий адаптер 5В / 1,5. Заряджається батарея за 1 годину 45 хвилин.

комунікаційні можливості

Як і в будь-якому іншому смартфоні на операційній системі Google Android (з недавніх пір і в Apple iPhone), в Meizu M8 присутні два слоти для сім-карт формату nano. ПоддержÐ

Ймовірно, ви вже здогадалися, як я ставлюся до такого варіанту?