Огляд Doogee Mix: безрамковий Китайфон

  1. зміст Відео огляд Комплектація і дизайн Програмне забезпечення Камера Продуктивність і тести...
  2. Програмне забезпечення
  3. Камера
  4. Продуктивність і тести
  5. висновки

зміст
  1. Відео огляд
  2. Комплектація і дизайн
  3. Програмне забезпечення
  4. Камера
  5. Продуктивність і тести
  6. висновки

Чотири роки тому Sharp здивувала японський ринок, представивши нову дизайнерську концепцію EDGEST в смартфоні з назвою Aquos Phone Xx 302SH для оператора SoftBank. Основна ідея - зробити верхню рамку такий же вузької, як бічні. Після трьох років однакових EDGEST-фонів японці від цього дизайну відмовилися, але його підхопили китайці. І якщо Xiaomi Mi Mix був практично безрамковий, то його наслідувачі на зразок нашого сьогоднішнього героя повернулися до витоків: чи не Безрамковий, а просто однакові рамки з боків і зверху. Отже, зустрічайте: китайське торжество японського дизайну, Doogee Mix!




Технічні характеристики Doogee Mix:


  • Мережа: GSM / GPRS / EDGE (850/900/1800/1900 Мгц), WCDMA (900/2100 МГц), FDD-LTE (Band 1/3/7/8/20)
  • Платформа: Android 7.0 Nougat з оболонкою Doogee OS 2.0.0
  • Дисплей: 5,5 ", 1280х720 пікселів, 267 ppi, AMOLED, скло Gorilla Glass 5
  • Камера: подвійна, 16 + 8 Мп, фазовий автофокус, f / 2,2, спалах, запис відео 2176p @ 30fps
  • Фронтальна камера: 5 Мп, f / 2,2, запис відео 480p @ 30fps
  • Процесор: 8 ядер, 4x2,5 ГГц + 4x1,6 ГГц, 64 біта, MediaTek Helio P25
  • Графічний чіп: Mali-T880, 900 МГц
  • Оперативна пам'ять: 4/6 ГБ
  • Внутрішня пам'ять: 64/128 ГБ
  • Карта пам'яті: microSD
  • GPS
  • FM-радіо
  • Bluetooth
  • Wi-Fi
  • Порти: microUSB, 3,5 мм
  • Сканер відбитків пальців
  • Акумулятор: незнімний, 3380 мАг
  • Розміри: 144х76,2х7,95 мм
  • Вага: 193 г


Відео огляд



Комплектація і дизайн



Doogee Mix поставляється в коробці, що зовні нагадує упаковку Xiaomi Mi Mix. Всередині, крім смартфона, лежать зарядний пристрій (5 В, 2 А), USB-кабель, кільце-тримач для телефону (його упаковка всіляко намагається навести вас на думку, що там презерватив), додаткова захисна плівка, жорсткий пластиковий кейс, SIM- ключик і документація. «З коробки» на телефон наклеєно чотири плівки: по транспортировочной і постійної з кожного боку. Також від Doogee нам дісталася восьмигігабайтна фірмова флешка з рекламою смартфона, але, швидше за все, її немає в комплекті поставки для пересічних покупців. Загалом, Doogee гранично щедра на бонуси, за що її можна тільки похвалити.



Крім класичної чорної забарвлення у Doogee Mix є ще дві - синя і блакитна (поки ніде не продається). При першому знайомстві апарат здається трохи безглуздим: широкий і короткий. Прибираючи верхню рамку, Doogee (як і колись Sharp) не подовжені екран, залишивши стандартне співвідношення сторін 16: 9. Втім, після пари годин це перестає дивувати. Екран, що доходить майже до верхнього краю корпусу, виглядає незвично і навіть футуристично навіть зараз, і немаленькі рамки не заважають цим насолоджуватися. Погляньте на офіційні рендери, які, м'яко кажучи, обманюють щодо рамок:



Під екраном є сканер відбитків пальців, який працює досить повільно і не дуже точно. Ще він грає роль сенсорної кнопки «назад» (одиничне дотик) і «додому» (дотик з утриманням). Через те, що оптимізація оболонки залишає бажати більшого, в ресурсоємних додатках спроби здійснити дію «назад» можуть лише приводити до вібрацій від клавіші, але самого «назад» не стається (таке виникає, наприклад, після скриншота результатів AnTuTu і бажанні повернуться на головний екран бенчмарка - раз п'ять вібрує від п'яти безуспішних спроб, але ви нікуди не переміщується). Зверху - традиційний розмовний динамік, експериментувати з передачею звуку вібрацією Doogee не стала.



На скляній задній панелі Doogee Mix розташовується єдиний дратівливий елемент його дизайну - логотип, який чомусь золотистий. Навіть на рендера він не золотистий, а насправді золотистий. Більше нічого золотистого в дизайні Mix немає, тому він виглядає досить недоречно. Мабуть, здоровий глузд до підходу дизайну все ж не зміг перебороти пристрасть китайців до золота.



Претензій до ергономіки у мене немає, крім того, що він слизький, а з проблем зі складанням - тільки трохи бовтаються кнопки на правому торці і деренчить лоток (туди входять або дві SIM, або SIM + microSD).



Екран Doogee Mix - це 5,5 "AMOLED-панель з роздільною здатністю HD. Він радує відмінною глибиною чорного і непоганим за мірками цієї технології білим кольором, максимальними кутами огляду і досить високою яскравістю. А не радує він ядерної передачею кольору і дозволом, що посилюється пентайліщем . При роботі з дисплеєм через заводську товсту захисну плівку очі досить швидко втомлюються. Без неї легше, але не набагато. І хотілося б бачити тут аналог режиму sRGB. на жаль, розділ MiraVision вам не помічник. Не дивлячись на все це, екран тут все ж досить хороший для середньо-б юджетного рівня, нехай він і не Full HD.



Програмне забезпечення


Doogee Mix заснований на прошивці Doogee OS (так і хочеться скоротити до DOS, але не буду) версії 2.0.0, яка, в свою чергу, є надбудовою для Android 7.0 Nougat. Бездротові поновлення підтримуються і випускаються. Одним з виправлених багів була наявність на телефоні клієнта електронної пошти Email, його з оновленням прибрали.



Прошивка Doogee OS містить в собі оболонку Freeme від китайської команди Droi. Вона пропонує розмістити на головному екрані пошуковий рядок (пошук по додатках і контактам) і ще одну дуже дивну річ: звішувати зверху зображення кота і тетрису, при кліці на яке відкривається меню «Know», де можна дізнатися поточну дату і завантажити теми. Свайп зліва від першого робочого стола веде в панель з новинами, розбитими на кілька категорій. І якщо від Know і рядки пошуку відмовитися можна, то від новин - не можна. Причому ми не змогли зрозуміти, як налаштувати новинний потік. Здається, нічого міняти в джерелах можна - ні прибрати, ні додати.



В налаштуваннях лаунчер є два цікавих пункту - DIY і «Чаклунство пальців». В DIY можна змінювати розмір іконок і букв в їх підписах, анімацію гортання робочих столів і видалення ярликів. У «чаклунство пальців» можна вибрати слід з малюнків, що залишається за пальцем на робочому столі - кружечки, сердечка, зірочки. Обрадую адекватних людей: слід можна відключити зовсім. А ще можна відмовитися від меню додатків і залишити все іконки на робочих столах.



Всередині змін менше: Doogee перемалював кілька базових додатків і додала кілька традиційних для MediaTek-бюджетників фішок: MiraVision, BesLoudness, купа різних жестів, режим для однієї руки і QR-сканер.



Якщо говорити про Doogee OS в цілому, то нічого хорошого на думку не спадає - безглузді фішки, ніяка локалізація, так собі дизайн і хрінова оптимізація (��мартфон з купою оперативки раз у раз довго думає, повільно відгукується на ваші дії, іноді навіть панель введення пароля на екрані блокування лагает, це як взагалі?). Якби в Doogee Mix був чистий Android, було б краще, нам так здається. Знущально звучить гасло лаунчер: «Найменша і швидка для користувача система». Б-швидка.


Камера


Doogee Mix має подвійний задньою камерою, зібраної з 16-Мп і 8-Мп модулів. Судячи з сайту Doogee, потрібна вона для двох речей: дворазового оптичного зуму і розмиття фону. Правда, зум насправді цифровий з основного модуля, а розмиття фону робиться з рук геть погано - замість виділення меж об'єктів за допомогою другої камери просто застосовується виньетирование. Чесно сказати, ми взагалі не впевнені, що друга камера є - деякі підозрюють, що насправді там просто стоїть датчик освітленості, обманка. Коли закриваєш другу дірку телефон говорить, що мало світла.



Може бути, хоча б основна 16-Мп камера у Mix хороша? Шуми, мило, вузький динамічний діапазон і іноді ігнорування натискань на клавішу затвора. Днем кадри виходять більш-менш, хоча і в ідеальних умовах видно, що їм не хвтает чіткості, діапазон дуже вузький, а баланс білого має помітний теплий відтінок. В кімнаті і ввечері кадри виявляються щедро посипані шумами, а фокус перетворюється в невпевненого тугодума. Загалом, все набагато гірше, ніж в прикладах на сайті, які компанія знайшла в Google Картинках (ну або в Baidu Картинках).



Панорами чи не краще звичайних фото: різко міняти експозицію по ходу зйомки - безцінне.



Фронтальна камера знаходиться внизу праворуч, а не нагорі. Тому при її запуску телефон просить себе перевернути . Добре, перевернули. Думаєте, інтерфейс теж перекинувся? Ні-і. Віртуальна кнопка затвора виявляється нагорі і дотягнутися до неї неможливо. Залишається тільки натискати на гойдалку гучності. Але натискаючи на неї ви будете трясти апарат, тому рекомендую виставити 2-секундну затримку.



Відразу після зйомки хочете перевірити, вдале вийшло Селфі чи ні? А вам доведеться знову перевертати телефон, так як інтерфейс галереї не адаптується під всі ці розвороти. Але якість Фронталки таке, що займатися всіма цими полуподвиподвертамі вам дуже скоро набридне. Заявлено 5 Мп, але чомусь не вказано, що це п'ять мегапікселів нечіткості і безбарвності.



Якість картинки при відеозйомці не особливо вражає. У 4K є артефакти через невисокий бітрейта в 14-17 Мбіт / с, але найсумніше - гальма. Гальмує фінальний відеоряд і гальмує видошукач, коли йде запис. Може бути тому Meizu прибрала 4K-зйомку з Pro 7? Тоді воно й на краще. На Mix раджу знімати в 1080p. Запис звуку порівняно непогана, безперервне АФ є.


Продуктивність і тести


Doogee Mix заснований на чіпсеті MediaTek Helio P25 (вісім 64-бітових ядер, максимальна частота швидкого квартету - 2,5 ГГц, графіка Mali-T880). Компанію йому складають 4 або 6 ГБ ОЗУ і 64 або 128 ГБ вбудованої пам'яті. У нас варіант на 6/64 ГБ, з яких після першого включення доступні 3,7 ГБ ОЗУ і 50 ГБ ПЗУ. Можна розширити вбудовану пам'ять, вставивши microSD замість однієї з nano-SIM. У телефоні є вибір між двома режимами продуктивності. У збалансованому гаджет помітно тупить скрізь і в усьому, тому рекомендуємо користуватися смартфоном в високопродуктивному. Але особливих надій не живіть, в ньому він теж гальмує, тільки менше. Результати бенчмарків представлені нижче в обох режимах, відмінності в цифрах мінімальні, легко можуть бути списані на похибку. Однак в реальному юзі відмінності в поведінці смартфона дуже помітні, хоча все одно це один з найбільш повільних девайсів. Оптимізація оболонки ой як потрібна.



Ситуація в іграх досить непогана, я б навіть сказав хороша. У нас чіпсет середнього рівня, так, але дозвіл тут всього лише 720p. Такі речі як Moto Rider, Air Attack 2, Dead Trigger 2 і навіть Asphalt Екстрім йдуть на максималку без нарікань. В Світі танків немає постійних 60 фпс, але все одно танкісти будуть задоволені побаченим, якщо знизять графіком, звичайно. Загалом, з іграми Mix справляється краще, ніж перетравлює оболонку. До речі, народні повір'я про те, що з EDGEST незручно грати в ландшафтній орієнтації через маленького відступу - нісенітниця, таких проблем немає. Під навантаженням телефон сильно гріється у верхній частині в будь-якому режимі роботи процесора. У використовує аналогічну систему-на-чіпі Meizu Pro 7 такий недолік не помічений (ми готуємо огляд), то це є це саме недоробка Doogee. Троттлінг, є, але помітити його за лагами інтерфейсу ви не зможете. А на ігри він не дуже впливає.



Ємність акумулятора Doogee Mix по паперах становить 3380 мАг, завмер тестером Keweisi показав 2880 мАг. Повний розряд при показі відео зайняв у нас 12 годин (статистику батареї чомусь телефон показувати відмовляється), а при звичайній активної експлуатації його вистачає на день-півтора. Нічого незвичайного, хоча від смартфона з AMOLED-екраном можна очікувати більшого.


Нічого незвичайного, хоча від смартфона з AMOLED-екраном можна очікувати більшого

висновки


Doogee однією з перших китайських компаній не першого ешелону випустила свою варіацію на тему Xiaomi Mi Mix. Телефон вийшов дійсно класним зовні: скло, метал, мінімальні рамки, суцільна чорна передня панель. Тільки на все інше компанія трохи забила. Інакше як пояснити тупу оболонку, слабкі камери і средненькую реалізацію досить непоганого заліза?



При замовленні з Китаю смартфон обійдеться приблизно в $ 180 і за такі гроші купити «дизайн, з якого можна дзвонити» ще можна, з натяжкою. Але Doogee Mix адже прийшов до нас офіційно, якщо ви не знали. І просять за нього ні багато, ні мало від 16 тисяч рублів. Порекомендувати його за таку ціну досить складно. Сподіваємося, в майбутніх безрамочніках Doogee попрацює над оптимізацією і віддасть перевагу чистому Android. Ну і співвідношення 18: 9 потрібно освоювати. А за багату комплектацію - спасибі.



© Олег Лазарєв і Євген Макаров. Mobiltelefon


?мартфон з купою оперативки раз у раз довго думає, повільно відгукується на ваші дії, іноді навіть панель введення пароля на екрані блокування лагает, це як взагалі?
Може бути, хоча б основна 16-Мп камера у Mix хороша?
Думаєте, інтерфейс теж перекинувся?
Відразу після зйомки хочете перевірити, вдале вийшло Селфі чи ні?
Може бути тому Meizu прибрала 4K-зйомку з Pro 7?
Інакше як пояснити тупу оболонку, слабкі камери і средненькую реалізацію досить непоганого заліза?