Огляд Honor 7X

  1. Зовнішній вигляд
  2. дисплей
  3. Апаратна і програмна платформа
  4. автономність
  5. камери

Купівля смартфона рідко відбувається в послідовності: зайшли в магазин, вибрали той, що сподобався і без оглядки на ціну пішли на касу оплачувати

Купівля смартфона рідко відбувається в послідовності: зайшли в магазин, вибрали той, що сподобався і без оглядки на ціну пішли на касу оплачувати. У більшості випадків все трохи інакше, і рахувати гроші зовсім не соромно. Щоб поборотися за тих, хто вибирає обдумано, компанія HUAWEI вивела на ринок бренд Honor. Під ним випускаються аналогічні HUAWEI смартфони, але з деяким спрощенням характеристик і по більш демократичною ціною. Сьогодні ми познайомимо вас з Honor 7X, який є практично повним близнюком Huawei Mate 10 Lite.

Моделей в лінійці: 9

Зовнішній вигляд

Перше що кидається в очі при погляді на Honor 7X - це величезний екран з мінімальними відступами не тільки у боковин, а й зверху-знизу. При діагоналі дисплея в 5,9 дюймів розміри смартфона вийшли невеликими - як у апарату минулих років з 5,5-5,7 дюймовим екраном.

У нас на тесті апарат в синьому кольорі, але ще є чорний і золотий. Останній володіє білої лицьовою панеллю. У всіх випадках скло дисплея має приємне закруглення по краях.

Всі роз'єми знаходяться на нижній межі. Серед них чомусь досі немає USB Type-C - замість нього старий добрий microUSB, в парі з mini-jack.

Корпус смартфона виконаний з металу. Він зібраний якісно і не скрипить. Сканер відбитку пальців знаходиться на тильній стороні. Користуватися ним зручно і зауважень до його роботи немає. Він вкрай швидкий, до того ж натискання або свайп по сканеру можуть виконувати додаткові дії. Мені найбільше сподобалося відкриття панелі повідомлень за допомогою свайпа вниз.

Мені найбільше сподобалося відкриття панелі повідомлень за допомогою свайпа вниз

Дві основні камери знаходяться в верхньому лівому кутку. Вони трохи виступають над площиною «спинки».

Механічні клавіші управління розташовані на правій боковині. Кнопки приємно клацають, але знаходяться трохи високо, особливо гойдалка регулювання гучності. Якщо під час розмови потрібно збільшити гучність, то доведеться перехоплювати смартфон щоб дотягнуться до клавіші.

Корпус у Honor 7X слизький, але в комплекті з телефоном йде не тільки зарядний пристрій, кабель microUSB і паперова документація, а й силіконовий прозорий чохол. Чохол досить товстий, виконаний якісно, ​​тому бажання відразу його викинути немає. Найголовніше - в ньому смартфон не вислизає з рук.

дисплей

Екран має розмір 5,9 дюйма і має роздільну здатність Full HD + (2160 на 1080 пікселів, 407 ppi). Співвідношення сторін 18: 9, що можна назвати неписаним правилом для всіх сучасних смартфонів. Як захист використовується скло Corning Gorilla Glass, яке за час тестування смартфона показало себе з кращого боку. Правда, я користувався апаратом акуратно. Олеофобное покриття непогане.

У сонячну погоду інформація на екрані добре читається, а автоматична яскравість працює плавно і коректно.

Яскравість екрану змінюється в межах від 2,6 до 411 кд / м², а контрастність становить 1 до 1025. Колірна температура наближена до еталонного значення, а колірний обхват ширше трикутника sRGB. Як бачимо, за замовчуванням калібрування смартфона виконана дуже гідно. При цьому є можливість вручну налаштувати колірну температуру.

Апаратна і програмна платформа

Honor 7X оснащений восьмиядерна процесором Kirin 659 (4 x Cortex-A53 2,36 ГГц + 4 x Cortex-A53 1,7 ГГц). Об'єм оперативної пам'яті складає 4 ГБ, а вбудованої - 64 ГБ.

Характеристики такі ж як у Mate 10 Lite, і претензії ті ж - відсутність NFC і підтримки діапазону Wi-Fi 5 ГГц, хоча ці функції необхідні далеко не всім.

Продуктивності смартфона досить для плавної роботи інтерфейсу незважаючи на великий дозвіл екрана. В іграх смартфон не такий гарний, але з простенькими він справляється. Наприклад, в Survivor Royale при середніх налаштуваннях графіки трапляються лаги. Якщо ви не геймер, то продуктивності смартфона буде більш ніж достатньо.

Мультимедійний динамік гучний, але на значеннях близьких до максимальних відчувається брак низьких частот, через це звук трохи ріже слух і хочеться відразу збавити гучність. Розмовний динамік і мікрофон показали себе з кращого боку і скарг на них ні у мене, ні у співрозмовників не було.

У ролі оболонки використовується фірмовий лаунчер EMUI 5.1, «під ним» - Android 7.0, але вже анонсовано оновлення до Android 8.0. В цілому інтерфейс зручний, хоча і трохи по-китайськи через округлені ярликів стандартних додатків. При цьому є безліч налаштувань, які дозволять адаптувати смартфон під себе.

Робота програм у повноекранному режимі організована просто і добре. Якщо програма не переходить в нього автоматично, то запитує про це і після ствердної відповіді розтягується на весь екран. Робота програм у повноекранному режимі організована просто і добре

автономність

Ємність вбудованого акумулятора становить 3340 мАг, тому розраховувати на занадто тривалий час роботи не варто.

У режимі мого звичайного використання вийшло 1 день і 17 годин, з часом активного екрану 5 годин 20 хвилин, хоча в цей час я не грав в ігри, а тільки спілкувався по телефону, користувався соціальними мережами і нетривалий час дивився відео.

У режимі мого звичайного використання вийшло 1 день і 17 годин, з часом активного екрану 5 годин 20 хвилин, хоча в цей час я не грав в ігри, а тільки спілкувався по телефону, користувався соціальними мережами і нетривалий час дивився відео

У тесті PCMark Work 2.0 battery life при яскравості рівній 200 кд / м² час роботи становило 6 годині 31 хвилині. У тесті PCMark Work 2

камери

Honor 7X оснащений подвійною основною камерою. Перша на 16 Мп, а друга на 2 Мп. З фішок камери варто відзначити ручний режим, режим ручного діафрагми, портретний режим і живі фото.

В цілому якість фото можна назвати середнім. На жаль, якість одержуваних фото сильно залежить від умов зйомки.

У сонячну погоду можна зробити кадри дуже непоганої якості, але в сутінках або темряві отримати гарне фото проблематично.

Портретний режим працює непогано, але іноді все ж заметені сліди програмної обробки.

Фронтальна камера на 8 Мп, теж не кращої якості.

Можливості запису відео обмежені роздільною здатністю Full HD при 30 fps.

Редакція дякує магазин «Цитрус» за наданий для тестування смартфон