Огляд Philips Xenium V377 - плюси і мінуси смартфона [2019]

  1. Огляд Philips Xenium V377 Philips Xenium V377 - телефон з високим рівнем автономності Продукція...
  2. Комплектація і упаковка
  3. Зовнішній вигляд і конструкція
  4. дисплей
  5. Програмне забезпечення
  6. звук
  7. продуктивність
  8. Камера
  9. акумулятор
  10. Плюси і мінуси

Огляд Philips Xenium V377

Philips Xenium V377 - телефон з високим рівнем автономності

Продукція компанії Philips у користувачів мобільних телефонів асоціюється зі старим кнопковими девайсами, які відрізнялися тривалим часом автономної роботи. Цю рису стільникових часто пригадують розробникам гаджетів, а про скромну функціональності, в порівнянні з «розумними» телефонами, намагаються не згадувати.

Компанії Philips вдалося створити смартфон, від якого можна домогтися високого рівня автономності. Цією моделлю став Philips Xenium V377. Дата виходу апарату - 2016 рік.

Технічні характеристики

Герой огляду не відрізняється могутньою апаратною платформою. Неприємно дивує обсяг вбудованої пам'яті. 8 Гб ПЗУ - мізер для 2016 року. Те ж стосується і оперативної пам'яті - 1 Гб. «Начинка» смартфона дозволяє домогтися нормального рівня продуктивності при виконанні простих завдань.

Дисплей Діагональ екрану: 5
Роздільна здатність дисплея: 1280х720
Тип матриці: IPS Виробник Philips Модель Xenium V377 Дата анонса 2016 Розміри 188.5 x 74 x 10.9 мм
Вага: 188.5 г SIM-карта Dual SIM (micro-SIM) Операційна система Андроїд Стандарт зв'язку 3G (WCDMA / UMTS)
2G (EDGE) Пам'ять ОП: 1GB;
ВП: 8GB;
Підтримка карти пам'яті: microSD до 32GB Камера Основна: 5Мп
Спалах / Автофокус: Є / Немає
Фронтальна: 2Мп
Спалах / Автофокус: НІ / НІ Процесор Назва: MediaTek MT6580
Відеоядро: ARM Mali-400 MP2
Кількість ядер: 4
Частота: 1.3ГГц Бездротові технології Wi-Fi 802.11 b / g / n
Bluetooth 4.0 Батарея Ємність акумулятора: 5000мА * ч Роз'єми Роз'єм зарядного пристрою: micro-USB
Роз'єм для навушників: 3.5 мм Навігація GPS: Є
A-GPS: Є

Комплектація і упаковка

Комплектація Philips Xenium V377

Телефон продається в білій упаковці, виконаної з щільного картону. Поверх неї присутній обкладинка синього кольору. На ній розташовані логотипи виробника, зображення смартфона, а також інформація правового характеру.

Комплектація девайса скромна. Усередині коробки упаковані наступні аксесуари:

  • адаптер живлення;
  • кабель синхронізації Micro-USB;
  • коротка інструкція з експлуатації;
  • паперова документація;
  • захисна плівка;

Зверніть увагу

Бувають і більш повні комплекти поставки. Деякі виробники додають в комплектацію захисні чохли і навушники, але Philips Xenium V377 - не той випадок. В упаковці героя огляду є тільки найнеобхідніші для роботи з пристроєм аксесуари. Завдяки наявності захисної плівки покупець може зберегти пару доларів.

Зовнішній вигляд і конструкція

Майже всі телефони компанії відрізняються строгим зовнішнім виглядом без будь-яких дизайнерських вишукувань. Не став винятком і Philips Xenium V377. У верхній частині передньої панелі розташовані наступні елементи:

  • сенсори;
  • об'єктив селф-камери;
  • логотип виробника;
  • індикатор пропущених подій;

Під екраном виробник знайшов місце для трьох сенсорних клавіш управління. Права викликає меню запущених додатків, ліва виконує дію «назад», а центральна повертає на головний екран, все стандартно.

Права викликає меню запущених додатків, ліва виконує дію «назад», а центральна повертає на головний екран, все стандартно

Кнопки гучності і включення розташовані на правий грани смартфона

Зроблено смартфон з пластика. На тлі інших телефонів герой огляду виділяється завдяки бічній рамці червоного кольору. Вона теж пластикова, але імітує метал.

На лівій бічній грані, у верхній частині, знаходиться традиційний для смартфонів Philips механічний перемикач, за допомогою якого можна активувати / деактивувати режим збереження енергії. На зворотному боці розташовані дві фізичні кнопки: здвоєна гойдалка регулювання гучності і знаходиться трохи нижче від неї кнопка включення / виключення смартфона. Обидва елементи не сильно випирають над площиною правої боковини, але легко намацуються, а також мають плавний хід з чітким клацанням.

На нижньому торці розташовані порт Micro-USB і осередок розмовного мікрофона. Зверху виробник розмістив тільки аудіовихід 3,5 мм для підключення дротової гарнітури.

Зверніть увагу

Задня кришка виконана з приємного на дотик пластика. Можна також відзначити присутність ефекту софт-тач. Зібраний смартфон якісно. Всі деталі ідеально підігнані. Незважаючи на те, що кришка знімається, вона щільно прилягає до корпусу смартфона. Будь-які люфти і скрипи при стисненні відсутні.

Розмовний мікрофон і порт зарядки розташовані на нижній межі, останній зміщений в праву сторону

Щоб зняти кришку, треба докласти чималих зусиль. Під нею знаходяться два лотка для установки SIM-карт формату Micro-SIM, а також готельний слот під карту пам'яті MicroSD. За це рішення слід похвалити розробників, так як воно дозволяє розширити обсяг внутрішнього сховища, залишивши обидві SIM-карти.

У верхній частині задньої панелі розташований випирає об'єктив основної камери, під ним - односекційна спалах, а ще нижче - логотип виробника. У самому низу тильної сторони знаходяться грати мультимедійного динаміка, а трохи вище - фірмовий знак лінійки.

У самому низу тильної сторони знаходяться грати мультимедійного динаміка, а трохи вище - фірмовий знак лінійки

Вид задньої пластикової панелі смартфона

Розміри телефону становлять 145х74х10,9 мм. Важить пристрій майже 190 м Це типові габарити для бюджетних смартфонів з великою батареєю. Завдяки похилим гранях задньої кришки телефон зручно тримати в руці.

буде корисним

Девайси даного виробника не відрізняються великою кількістю колірних рішень. Те ж стосується і Philips Xenium V377: телефон доступний тільки в чорному кольорі.

дисплей

Телефон обладнаний 5-дюймовим дисплеєм, дозвіл якого складає 1280х720 пікселів. Матриця виконана за технологією IPS . Повітряного прошарку немає. Щільність пікселів становить 294 точки на дюйм. Є режим автоматичного регулювання підсвічування, але спрацьовує він не завжди оперативно і точно. Мінімальний рівень яскравості дисплея - 16 кд / м2, максимальний - 285 кд / м2. Олеофобним покриття скло не отримало.

Зверніть увагу

Сенсор реагує на два одночасних дотику, що позначається на роботі Swype-клавіатури.

Сенсор реагує на два одночасних дотику, що позначається на роботі Swype-клавіатури

Не найкращий з дисплеїв, які можна побачити в бюджетних смартфонах

Екран відрізняється якісною заводською калібруванням. Зображення характеризується природною передачею кольору. Кути огляду широкі. При відхиленні погляду від перпендикуляра спотворення квітів присутні, але в рамках допустимих норм. Всі зміни кольорів характерні для IPS-матриць.

Не тішить діапазон яскравості. В умовах повної темряви користуватися смартфоном з комфортом складно. Дисплей сліпить очі навіть при мінімальному рівні яскравості. Днем на вулиці ситуація трохи краще. Максимального рівня яскравості вистачає, щоб бачити інформацію на дисплеї при попаданні на екран прямих сонячних променів. У деяких ситуаціях інтенсивності підсвічування недостатньо для комфортного використання телефону днем.

Програмне забезпечення

«З коробки» смартфон працює на базі чистого Android 5.1. Фірмових лаунчер немає, зате є можливість отримання оновлень «по повітрю». Інтерфейс не являє собою нічого дивного. Відзначити можна відсутність меню додатків, в результаті чого іконки програм доводиться шукати на робочих столах.

Ще одне невелике розходження від стокової версії Андроїд 5.1 полягає в дещо зміненому вигляді значків. У всьому іншому інтерфейс практично не відрізняється від «голого» зеленого робота.

Операційна система смартфона

буде корисним

З екрану блокування можна перейти до журналу дзвінків і з додатком камери. Для цього потрібно натиснути на відповідну піктограму в правому або лівому нижньому кутку, і провести по дисплею для розблокування смартфона.

На головному екрані можна побачити пошуковий рядок Google, віджет годин і значки додатків Камери, Галереї і Календаря. Присутній також папка «Google», в якій розташовані основні програми компанії. У нижній частині головного екрану закріплені піктограми наступних додатків:

  • Журнал дзвінків;
  • повідомлення;
  • Контакти;
  • Google Chrome.

Зверніть увагу

Тим, кому складно обходитися без меню програм, виробник пропонує в розділі налаштувань «Домашній екран» вибрати в якості лаунчер Google Старт. Саме наявність окремого меню для додатків є принциповою відмінністю. Також трохи змінені піктограми.

Із встановлених додатків можна відзначити окрему програму для режиму енергозбереження і файловий менеджер.

звук

Philips Xenium V377 отримав два динаміка: розмовний і мультимедійний. Ні про яке стереозвуці мови не йде. Звук в мовному динаміці чистий, і це найголовніше для бюджетних смартфонів. Голос і тембр співрозмовників не спотворюються. Запасу гучності не завжди вистачає , Щоб комфортно вести телефонну розмову в галасливій обстановці.

Запасу гучності не завжди вистачає   , Щоб комфортно вести телефонну розмову в галасливій обстановці

Мультимедійний динамік відрізняється середньою якістю і розташований внизу задній панелі

Мультимедійний динамік відрізняється середньою якістю. Його максимальній гучності сповна вистачить на те, щоб не пропустити вхідний дзвінок. Музику відтворювати на повній потужності не варто, оскільки під час програвання будуть проскакувати хрипи.

Philips Xenium V377 - смартфон не для меломанів, але не особливо вимогливі користувачі скаржитися на якість звуку не будуть.

продуктивність

«Серцем» Philips Xenium V377 є процесор МТ6580. Він має чотири ядра, які працюють з тактовою частотою 1,3 ГГц. Функція обробки тривимірної графіки покладена на відеоприскорювач Mali-400. Оперативної пам'яті виробник передбачив 1 Гб, а обсяг вбудованого сховища становить 8 Гб. Проблему нестачі флеш-пам'яті можна усунути завдяки карткам формату MicroSD розміром до 32 Гб. При цьому без неї неможливо встановлювати оновлення прошивки.

При цьому без неї неможливо встановлювати оновлення прошивки

Серце Philips Xenium V377 - процесор МТ6580

Таке залізо девайса не здатна забезпечити високий рівень швидкодії. Це ж підтверджують і результати смартфона в синтетичних тестах. Середня частота кадрів в режимі високої якості бенчмарка EpicCitadel становить 43 FPS. У GeekBench смартфон набирає 350-360 балів і 1140-1150 балів в тестах одного і всіх ядер відповідно. У Vellamo Philips Xenium V377 демонструє такі показники:

  • Chrome Browser - 1730 балів;
  • Metal - 780-790 балів;
  • Multicore - 1200 балів

Philips Xenium V377 найкраще характеризує слово «неспішний». Bonsai Benchmark присуджує девайсу 1600 балів при середній частоті кадрів на рівні 23 FPS. У бенчмарке AnTuTu результат героя огляду становить 24,2 тисяч балів:

  • тривимірна графіка - 1200 балів;
  • оболонка - 9700 балів;
  • процесор - 9300 балів;
  • оперативна пам'ять - 4000 балів;

В 3DMark смартфон теж не відрізняється високими оцінками. Так, в режимі Ice Storm Unlimited він набирає 2920-2930 балів, в Ice Storm Extreme - 2000 балів, а результат Philips Xenium V377 в режимі Ice Storm становить приблизно 2930-2940 балів.

Телефон проявляє себе впевнено у всіх казуальних іграх. Що стосується більш вимогливих додатків, тут виникають питання. Так, Real Racing 3 запустити можна, але лише на мінімальних налаштуваннях деталізації. У грі WoT Blitz навіть на найнижчому рівні графіки помітно істотне просідання по FPS.

Зверніть увагу

При великих навантаженнях корпус смартфона трохи нагрівається, але це не доставляє неприємних відчуттів. Температура нагріву знаходиться в рамках допустимих норм.

Камера

Приклад фотографії зробленої на смартфон Philips Xenium V377

Герой огляду обладнаний двома скромними камерами. Основна має 5-мегапіксельна роздільна здатність, автофокус і не найяскравішу односекційні спалах. Максимальна роздільна здатність фотографій становить 3264х2448 пікселів, а відео записується в форматі Full HD.

Фронтальна камера отримала 2-мегапіксельний сенсор з програмною інтерполяцією до 5 Мп. Вона теж може записувати відео, але тільки в максимальній роздільній здатності 640х480 пікселів.

Вона теж може записувати відео, але тільки в максимальній роздільній здатності 640х480 пікселів

Приклад фотографії зробленої на смартфон Philips Xenium V377

Знімки, отримані на будь-яку з камер, не виділяються нічим особливим навіть в умовах гарного освітлення. Якість фотографій типове для камер недорогих телефонів. Кадрів характерні низькі рівні деталізації і різкості, динамічний діапазон вузький.

Зверніть увагу

Якщо наблизити фотографію, можна помітити програмну обробку, через яку втрачаються дрібні деталі. В умовах штучного освітлення можливості камер падають. Особливо це помітно за якістю Селфі. Основна камера робить більш-менш розбірливі фото завдяки спалаху, але в деяких випадках саме через неї знімки виходять замеленнимі.

Приклад фотографії зробленої на смартфон Philips Xenium V377

акумулятор

Девайс оснащений батареєю, ємність якої становить 5000 мАг. Виробник заявляє, що смартфон здатний пропрацювати більше півтора місяця в режимі очікування. У бенчмарке PCMark акумулятор Philips Xenium V377 демонструє більше 12 годин «життя». Це один з кращих показників на ринку. Повна зарядка займає 2,5 години.

У лінійці Xenium є своєрідний флагман. Це пристрій V787. Смартфон так само, як і герой огляду, отримав акумулятор ємністю в 5000 мАг, але, незважаючи на це, він начисто програє по часу автономної роботи моделі Philips Xenium V377.

Телефон оснащений незнімною батареєю на 5000 Mah

У режимі перегляду відео низького дозволу при середньому рівні підсвічування матриці повного заряду батареї девайса вистачить на 20 годин, при цьому модель V787 працювала лише 13 годин. Якщо ж переглядати ролики з роздільною здатністю 1280х720 точок, від героя огляду можна домогтися 17-18 годин автономної роботи.

буде корисним

Легкі гри «з'їдають» заряд акумулятора смартфона за 15 годин, а більш важкі додатки - за 10 годин. При використанні девайса в якості навігатора батарея розряджається за 15 годин.

Тест екрану показує, що Philips Xenium V377 розряджається більш ніж за дві доби при мінімальному рівні яскравості, а також за добу, якщо виставити підсвічування на максимальний рівень. Коли повзунок цього показника розташований на позначці в 50%, в «Екран тесті» смартфон працює протягом 36 годин.

Користуватися інтернетом через 3G при середньому рівні підсвічування екрану можна протягом 15 годин. Якщо підключитися до Wi-Fi, то час автономної роботи в цьому режимі збільшується до 20 годин. Завантажувати файли за допомогою програми uTorrent через мобільний інтернет можна протягом 40 годин, а через Wi-Fi - 3-4 дня без додаткових підзарядок.

Philips Xenium V377 за рівнем автономності перевершує показники Xenium V787 приблизно в півтора рази.

Зверніть увагу

Збільшити час роботи телефону можна за рахунок активації одного з двох режимів заощадження енергії. Перший - призначений для користувача. Він дозволяє самостійно налаштувати додатки, які не будуть працювати після блокування телефону. Якщо активувати другий режим енергозбереження, смартфон буде тільки отримувати повідомлення і приймати дзвінки.

Плюси і мінуси

Philips Xenium V377 - типовий бюджетний девайс компанії. Він не відрізняється вишуканим дизайном (але в цьому можна дорікнути навіть більш дорогі гаджети виробника) і потужними технічними характеристиками. На тлі своїх конкурентів герой огляду виділяється ємним акумулятором.

  • час автономної роботи.
  • гучні динаміки.
  • якість дисплея.
  • окремий слот для установки карти пам'яті формату MicroSD.
  • майже стічна версія прошивки.
  • підтримка двох SIM-карт.
  • вартість;
  • якість камер.
  • низький рівень продуктивності.
  • 1 Гб ОЗУ.
  • 8 Гб ПЗУ.

В цілому, Philips Xenium V377 вийшов непоганим смартфоном за ті гроші, що просить виробник. Зі своїм основним завданням, якої є забезпечення високого рівня автономності, телефон справляється на 300%. Щоб домогтися цього, і в той же час залишити смартфон в бюджетній ціновій категорії, розробникам довелося пожертвувати апаратної платформою, і як наслідок - продуктивністю. Тому Philips Xenium V377 - смартфон для тих, хто ставить на перше місце час автономної роботи, а не технічні характеристики.