Огляд смартфона Honor 6

  1. Комплектація
  2. Дизайн і зручність використання
  3. дисплей
  4. апаратна платформа
  5. Дзвінки, мультимедіа
  6. Операційна система і оболонка
  7. Час роботи
  8. У режимі читання відключені всі бездротові комунікації, включаючи передачу даних в мобільній мережі,...
  9. камери
  10. підсумки

зміст

  • 1 Комплектація
  • 2 Дизайн і зручність використання
  • 3 Дисплей
  • 4 Апаратна платформа
  • 5 Дзвінки, мультимедіа
  • 6 Операційна система і оболонка
  • 7 Час роботи
          • 7.0.0.0.1 У режимі читання відключені всі бездротові комунікації, включаючи передачу даних в мобільній мережі, а яскравість дисплея встановлена ​​на 200 кд / м². При прослуховуванні музики працювала автоматична синхронізація даних, передача даних. Гучність звуку в навушниках на 12 з 15 можливих рівнів. Всі музичні файли у форматі MP3, бітрейт 320 Кбіт / с. Навігація включає в себе прокладку маршруту в додатку Google Навігація. Яскравість виставлена ​​на 200 кд / м², всі комунікаційні модулі передачі даних відключені. При відтворенні відео активна передача даних в мобільній мережі, яскравість дисплея встановлена ​​на 200 кд / м², гучність звуку в навушниках на 12 рівні з можливих 15. Формат відеофайлу MKV, дозвіл 1024х432 пікселів, частота кадрів 24. Відтворення відео з Youtube супроводжувалося не тільки роботою в мережі Wi-Fi, але і активної передачею даних. Яскравість дисплея встановлена ​​на 200 кд / м², гучність звуку в навушниках на 12 з 15 можливих рівнів.
          • 7.0.0.0.2 * - дані отримані в аналогічних умовах, але при яскравості встановленої на 50% з можливих
          • 7.0.0.0.3 Ознайомитися з методикою тестування можна в цьому матеріалі.
  • 8 Камери
  • 9 Підсумки

8 Камери   9 Підсумки

Популярність смартфонів Huawei багато в чому почалася саме з серії Honor, яка привернула користувачів хорошим співвідношенням ціна-якість. Зараз компанія вирішила виділити Honor в окремий бренд. На рідному ринку ці смартфони будуть продаватися в фірмовому інтернет-магазині. Смартфони під новим брендом спробують скласти конкуренцію Xiaomi, що стала дуже популярною в Китаї, використовуючи її ж прийоми. Наскільки вдалою виявиться затія - покаже час, а ми поки познайомимося з флагманським смартфоном Honor 6, який недавно почав продаватися в Україні.

Моделей в лінійці: 2

Комплектація

Комплектація

Honor 6 поставляється зі стандартним набором аксесуарів, що включає зарядний пристрій з вихідним струмом в 2A, кабелем і документацією.

Дизайн і зручність використання

Honor 6 зроблений в стилі останніх смартфонів Huawei. Обводи корпусу нагадують торішній Honor 3 , А окремі елементи оформлення перегукуються з Ascend P7 .

Корпус зроблений за типом гамбургера, спинка Honor 6 абсолютно плоска. Всю лицьову панель прикриває захисне скло, при цьому бічна рамка не виступає над його поверхнею. Над екраном можна побачити тонку проріз розмовного динаміка, а також віконця фронтальної камери і датчиків. Світловий індикатор захований під панеллю зліва від датчиків. Бічні рамки тонкі, по 2,86 мм, а сам дисплей займає 75,7% площі панелі. Крім того, на лицьовій стороні відсутня логотип виробника, використовуються наекранной клавіші управління - це робить зовнішність смартфона більш лаконічною.

Крім того, на лицьовій стороні відсутня логотип виробника, використовуються наекранной клавіші управління - це робить зовнішність смартфона більш лаконічною

Втім, задня панель теж радує відсутністю нагромадження написів - є тільки логотип лінійки Honor і службова інформація.

Спинка смартфона зроблена зі спеціального шестишарові композитного матеріалу. За запевненням виробника, такі ж матеріали використовуються в космонавтиці.

Під верхнім прозорим шаром помітний візерунок в дрібну точку. У разі смартфона білого кольору відбитки пальців на панелі практично не помітні, їх можна розглянути тільки під певним кутом.

У разі смартфона білого кольору відбитки пальців на панелі практично не помітні, їх можна розглянути тільки під певним кутом

Камера, подвійний світлодіодний спалах і динамік зроблені врівень із задньою панеллю.

По трьох боковин Honor 6 проходить пластикова смуга, що нагадує рамку в Ascend P7. Ліва сторона пустує, на верхній межі можна побачити роз'єм для підключення гарнітури, отвір другого мікрофона і віконце інфрачервоного передавача. Кнопки управління сконцентровані на правій стороні. Під ними знаходяться слоти для Mini-SIM і карти пам'яті. Вони прикриті загальної заглушкою, яка практично зливається з рамкою. Роз'єм MicroUSB і отвір головного мікрофона знаходяться на нижній межі.

Honor 6 відмінно зібраний, всі деталі щільно підігнані один одному, клавіші щільно сидять на своїх місцях, вся конструкція вийшла досить жорсткою.

Смартфон Honor 6 Huawei Ascend P7 LG Nexus 5 Samsung Galaxy S4 Розміри, мм 139,6 x 69,7 x 7,5 139,8 x 68,8 x 6,5 137,84 x 69,17 x 8,59 136, 6 x 69,8 x 7,9 Вага, г 130 124 130 130 Ємність акумулятора, мАг 3100 2500 2300 2600

Як для п'ятидюймового смартфона у Honor 6 досить маленькі розміри корпусу, його можна порівняти з самими компактними однокласниками.

Завдяки цьому він зручно лежить в долоні, Honor 6 зручно користуватися. Ергономічність смартфона на хорошому рівні, не дивлячись на використання плоских гладких панелей, Honor 6 не намагається вислизнути з рук. Кнопка живлення виявляється якраз під великим пальцем, трохи вище розташована гойдалка регулювання гучності. Вони трохи виступають над корпусом, мають добре помітним натисканням.

дисплей

Honor 6 отримав п'ятидюймовий екран роздільною здатністю 1920 на 1080 пікселів. Яскравість дисплея змінюється від 10,8 до 357 кд / м², а контрастність дорівнює 1: 516. Екран виготовлений за технологією In-Cell - між склом і матрицею немає повітряного прошарку. Це забезпечує кращу чіткість екрану на сонці, зменшує кількість відблисків, виникає відчуття, що іконки додатків "лежать" прямо на склі.

Хоч Honor і виділили в окремий бренд, герой огляду все одно розроблявся в стінах Huawei. Тому екран смартфона традиційно добре відкалібрований. Від еталонного значення помітно відхиляється тільки гамма.

Якщо говорити про суб'єктивні враження, то екран Honor 6 порівняємо з іншими якісними FullHD матрицями. Його м'яка природна передача кольору приємна для очей, чорний і білий виглядають саме такими, кути огляду близькі до максимальних. Широкий діапазон регулювання яскравості дозволяє комфортно користуватися смартфоном як в темряві, так і на вулиці.

Крім цього, є хороше олеофобним покриття, режим підвищеної чутливості сенсора для управління в рукавичках, можна відрегулювати колірну температуру. Автоматичне регулювання яскравості працює коректно, в панелі перемикачів є повзунок, за допомогою якого можна підкоригувати алгоритм роботи датчика.

апаратна платформа

Honor 6 отримав одну з найсучасніших апаратних платформ виробництва HiSilicon. Система-на-чіпі Kirin 920 - трохи спрощена версія Kirin 925, встановленої у флагманському Huawei Mate7 . Ключова відмінність - відсутність додаткового ядра Smart i3, який відповідає за збір показників з різних датчиків. В іншому цей все той же процесор, виконаний за схемою big.LITTLE і техпроцесу 28нм, з чотирма енергоефективними ядрами Cortex-A7 (1,3 ГГц), чотирма продуктивними Cortex-A15 (1,7 ГГц) і відеоядром Mali-T628 MP4. Продуктивна платформа доповнена 3 ГБ оперативної пам'яті, обсяг вбудованого накопичувача дорівнює 16 ГБ (вільно 11,44 ГБ), є слот для карт пам'яті.

У синтетичних тестах Honor 6 демонструє хороші результати, які можна порівняти з рівнем актуальних флагманів.

При нормальній експлуатації до продуктивності смартфона немає ніяких претензій. Оболонка працює плавно, програми запускаються швидко, а 3 ГБ ОЗУ дозволяють практично ніколи не спостерігати повторне завантаження додатків. Можна грати у всі популярні ігри, але при тривалому навантаженні починає відчуватися незначний нагрів корпусу.

Модулі Wi-Fi і GPS працюють коректно, їх робота не викликає ніяких нарікань.

Honor 6 Код моделі H60-L04 (офіційно продається в Україні) H60-L01 H60-L11 H60-L02 H60-L12 ПЗУ, ГБ 16 32 16 32 Кількість сімкарт 1 2 К-сть радіомодулів

Honor 6 існує в кількох версіях, призначених для продажу на різних ринках. Відмінності між ними зводяться до підтримуваним стандартам зв'язку, кількості сімкарт і обсягу вбудованої пам'яті. На український ринок буде поставлятися версія H60-L04, але в інтернет-магазинах продаються і інші моделі.

Дзвінки, мультимедіа

Базова телефонна функціональність реалізована в Honor 6 на відмінному рівні. Викличний динамік виявився гучним, він звучить чисто і приємно, але через те, що він розташований на спинці, коли смартфон лежить на столі, звук не чути приблизно на третину, хоча все одно добре помітний.

Вібродзвінок середній за силою, добре відчувається в кишенях брюк і коли смартфон лежить на столі. Звук розмовного динаміка чистий, голоси співрозмовників звучать природно, запасу гучності вистачить для комфортного спілкування практично в будь-якій обстановці. Виробник заявляє, що чутливість антени збільшена на 3 дБ, це повинно позитивно позначитися на рівні прийому сигналу в місцях з поганим покриттям мережі.

Якість відтворення музики знаходиться на рівні з іншими флагманськими смартфонами, є нормальний запас гучності. Вбудований еквалайзер DTS робить звучання більш насиченим і об'ємним, додає низьких частот, що може бути корисно при прослуховуванні композицій низької якості або при використанні недорогих навушників. При бажанні його можна відключити в налаштуваннях.

Підтримка різних кодеків реалізована на хорошому рівні, в тесті Antutu Video Honor 6 набирає 500 балів.

На верхній грані Honor 6 знаходиться інфрачервоний порт, він дозволяє керувати різною побутовою технікою.

Операційна система і оболонка

Honor 6 працює під управлінням операційної системи Android 4.4.2 KitKat, версія оболонки EMUI 2.3, вона аналогічна такій в Huawei Ascend P7. У першому кварталі 2015 року смартфон повинен оновитися до EMUI 3.0.

Принципових функціональних відмінностей між EMUI 2.3 і 3.0 немає, різниця полягає в трохи більш простому оформленні, меншій кількості прозорих елементів.

Набір системних додатків залишився колишнім. Найцікавішим з них можна назвати "Диспетчер телефону". Програма дозволяє налаштовувати доступ додатків до повідомлень, аналізувати їх енергоспоживання, використання даних, в ній є чорний список дзвінків і багато іншого.

Час роботи

У корпусі смартфона встановлений незнімний акумулятор ємністю 3100 мАг. Набір технологій SmartPower 2.0 повинен забезпечити до 65 годин роботи при невеликому навантаженні, 30 годин в навантаженому режимі, а екстремальний режим енергозбереження обмежить функціональність прийомом дзвінків і повідомлень, але розтягне останні 10% заряду на 24 години.

У нашому випадку Honor 6 працював приблизно 2 дня при невеликому навантаженні і добу при активному профілі використання, звичному для автора. Час роботи екрану сягала п'яти годин.

Смартфон Honor 6 Huawei Mate7 LG Nexus 5 (ART) * Sony Xperia Z3 Музика 40:00:00 - 33:19:59 66:40:00 Читання 12:30:00 15:23:00 11:45:00 16: 40:00 Навігація 6:03:00 7:09:00 8:41:00 10:32:00 Перегляд HD-відео 12:30:00 13:20:00 6:39:59 12:30:00 Перегляд HD -відео з YouTube 6:52:59 9:31:00 5:23:59 8:00:00 Antutu Tester (бали) 6968 - 386 * 6773 GFX Bench (хвилини) 136 186 - 193 GFX Bench (бали) 978 ( 17,5 fps) 973 (17,4 fps) - тисячу шістсот двадцять п'ять (29,0 fps) PCMark 3:45 5:56 - -

У режимі читання відключені всі бездротові комунікації, включаючи передачу даних в мобільній мережі, а яскравість дисплея встановлена на 200 кд / м². При прослуховуванні музики працювала автоматична синхронізація даних, передача даних. Гучність звуку в навушниках на 12 з 15 можливих рівнів. Всі музичні файли у форматі MP3, бітрейт 320 Кбіт / с. Навігація включає в себе прокладку маршруту в додатку Google Навігація. Яскравість виставлена на 200 кд / м², всі комунікаційні модулі передачі даних відключені. При відтворенні відео активна передача даних в мобільній мережі, яскравість дисплея встановлена на 200 кд / м², гучність звуку в навушниках на 12 рівні з можливих 15. Формат відеофайлу MKV, дозвіл 1024х432 пікселів, частота кадрів 24. Відтворення відео з Youtube супроводжувалося не тільки роботою в мережі Wi-Fi, але і активної передачею даних. Яскравість дисплея встановлена на 200 кд / м², гучність звуку в навушниках на 12 з 15 можливих рівнів.
* - дані отримані в аналогічних умовах, але при яскравості встановленої на 50% з можливих
Ознайомитися з методикою тестування можна в цьому матеріалі.

камери

Honor 6 отримав дві камери. В якості основної використовується модуль четвертого покоління Sony з дозволом 13 Мп, автофокусом і подвійним світлодіодним спалахом, світлосильний (F2.0) об'єктив з 5 лінз. Фронтальна камера має роздільну здатність 5 Мп, кут огляду дорівнює 88 градусам.

Додаток камери знайоме по смартфонам Huawei. Є всі звичні настройки і режими зйомки.

Приклади фотографій, зроблені в студії:

Основна камера демонструє хорошу якість фотографій. За офіційними даними вона здатна запуститися і зробити знімок за 0,6 cекунд. Для цього потрібно повернути Honor 6 в горизонтальне положення і два рази натиснути клавішу зменшення гучності, після створення знімка на екрані відображається час запуску і фотографування, в нашому випадку воно становило 1,1-1,2 секунди.

Приклади фотографій, зроблені в різних умовах зйомки:

При зйомці в природних умовах, з не найяскравішим освітленням, Honor 6 демонструє гідні результати. Більшість фотографій виходять різкими з цілком прогнозованим хорошим результатом.

Приклад зйомки FullHD-відео:

Фронтальна камера теж порадувала, висока роздільна здатність модуля підтверджується результатом.

Приклади фотографій, зроблені фронтальною камерою:

підсумки

Honor 6 вийшов дуже приємним смартфоном. Мабуть, за більшістю параметрів він задовольнить будь-якого покупця, адже в ньому поєдналися цікаві матеріали корпусу, якісний екран, відмінна продуктивність, нормальна автономність і хороші камери, при цьому всі зібрано в стандартному П'ятидюймовий форматі. У моделі фактично немає явних недоліків, можна виділити хіба що дрібні шорсткості на кшталт легкого нагрівання корпусу під навантаженням, але це властиво практично всім продуктивним смартфонам.

сподобалося:

+ Матеріли, розміри корпусу

+ Якісний FullHD екран

+ Продуктивність

+ Нормальна автономність

+ Камери

Не сподобалося:

- Нагрівання корпусу під високим навантаженням

- Скромний комплект поставки

Honor 6 H60-L04 (White)
Повідомити про появу в продажу

Тип Смартфон Тип SIM-карти Micro-SIM Стандарт GSM 850 / 900/1800/1900, 3G, LTE: FDD: Band 1, 3, 7, 20 (2100/1800/900/800 МГц), TDD: Band 38 (2600 МГц) Високошвидкісна передача даних GPRS, EDGE Class 12, DC- HSPA +, до 42 Мбіт / с 4G: LTE cat6 до 300 Мбіт / с Кількість SIM-карт 1 Операційна система Android 4.4 (KitKat) + Huawei Emotion UI 2.3 Оперативна пам'ять, ГБ 3 Вбудована пам'ять, ГБ 16 Слот розширення microSD / SDHC / SDXC (до 64 ГБ) Габарити, мм 139,6 × 69,7 × 7,5 Маса, г 130 Захист від пилу і вологи - Акумуляторна батарея 3100 мАг Час роботи (дані виробника) немає даних Діагональ, дюйми 5 Роздільна здатність 1920 × 1080 Тип матриці IPS PPI 445 Датчик регулювання яскравості + Сенсорний екран (тип) сенсорний (ємнісний) Інше 16 млн. Квітів, захисне скло Процесор HiSilicon Kirin 920 + GPU Mali-T628 MP4 Тип ядра Cortex-A7 + Cortex-A15 кількість ядер 4 + 4 Частота, ГГц 1,3 - 1, 7 Основна камера, МП 13 Автофокус + відеозйомка 1920х1080 пікселів, 30 к / с Спалах подвійний світлодіодний Фронтальна камера, МП 5 Інше цифровий зум, відеозйомка фронтальною камерою 720р Wi-Fi 802.11 b / g / n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Hotspot, WiFi Display Bluetooth 4.0 (A2DP) GPS + (GLONASS) IrDA + NFC - Інтерфейсний роз'єм USB 2.0 (micro-USB) Аудіороз'єм 3,5 мм MP3 плеєр + FM-радіо + Тип корпусу моноблок Тип клавіатури екранний введення Ще датчики приближ ення і освітлення, акселерометр, цифровий компас, приймач А-GPS, вібро, підтримка DLNA

Продукт наданий на тестування компанією Huawei, www.consumer.huawei.com/ua/