Огляд смартфона Huawei P Smart 2019

  1. Дизайн і ергономіка
  2. екран
  3. Апаратна платформа і продуктивність
  4. програмна платформа
  5. камери
  6. автономність

Huawei P Smart 2019 - оновлення торішньої моделі P Smart, який сильно відрізняється від свого попередника по дизайну, виглядає набагато більш сучасно і скоріше схожий на що вийшов в цьому році P Smart +

Huawei P Smart 2019 - оновлення торішньої моделі P Smart, який сильно відрізняється від свого попередника по дизайну, виглядає набагато більш сучасно і скоріше схожий на що вийшов в цьому році P Smart +. Однак, на відміну від останнього, у P Smart 2019 є підтримка NFC.

Моделей в лінійці: 3

Дизайн і ергономіка

Huawei P Smart свого часу виглядав досить просто - екран з пропорціями 2: 1, відносно великі, як за нинішніми мірками, рамки навколо екрану і звичайна «спинка» з металу з пластиковими вставками зверху і знизу. Huawei P Smart 2019 виглядає зовсім інакше - рамки стали набагато тонше, нагорі з'явився каплевідний виріз, а тильна сторона (разом з бічними гранями, з якими вона становить єдине ціле) стала повністю пластикової «під скло».

Модель представлена ​​в двох кольорах - чорному (Midnight Black) і фірмовому «бирюзово-фіолетовому» (Aurora Blue). Чорна версія виглядає строго, але досить традиційно, синя ж, на наш погляд, виглядає цікавіше, але така яскрава кольорова гама може сподобатися не всім.

З передньої панелі пропав логотип компанії в нижній частині, так що все, що тут можна побачити - це об'єктив фронтальної камери і непримітна вузька щілина розмовного динаміка над ним. На бічній грані розташовуються фізичні клавіші (включення і регулювання гучності), ліва повністю вільна від будь-яких елементів - лоток SIM-карти виявляється зверху (зовсім поруч з ним, буквально в парі міліметрів, знаходиться отвір мікрофона шумозаглушення, що, на наш погляд, може зіграти злий жарт з не дуже уважним користувачем).

Найбільший же сюрприз очікує нас на нижній межі - ні, це не наявність міні-джека для підключення гарнітури, від якого останнім часом відмовляється все більше виробників смартфонів; це наявність ... порту micro-USB замість вже звичного USB Type-C. Також тут знаходяться розмовний мікрофон і мультимедійний динамік.

Смартфон середніх за нинішніми мірками розмірів, за рахунок вузьких рамок чисто суб'єктивно відчувається більш компактним, ніж є насправді, в руку лягає добре, проте, як і будь-яка інша модель зі скляним корпусом, виявляється вельми слизьким - так що захисний чохол тут зайвим явно не буде. За рахунок бокового розміщення камер на тильній стороні сканер відбитків пальців розташований досить високо, щоб у користувача не виникало проблем з попаданням по ньому наосліп. Завдання спрощується ще й завдяки тому, що сканер розташований у відносно глибокому і добре визначається на дотик поглибленні.

екран

У Huawei P Smart 2019 встановлений IPS-екран з діагоналлю 6,2 "(трохи менше, ніж у Huawei P Smart +, але більш ніж на півдюйма більше, ніж у торішньої моделі), із співвідношенням сторін 19,5: 9 і дозволом 1080х2340 пікселів (щільність пікселів становить ~ 416 PPI); екран займає приблизно 82,8% площі передньої панелі.

Як вже говорилося, у екрану є каплевідний виріз - схоже, саме він приходить на зміну популярній в останні пару років «монобровою». При бажанні його можна замаскувати, включивши в настройках чорну смугу у верхній частині екрану, на якій будуть відображатися значки панелі повідомлень.

В налаштуваннях дисплея можна перемикатися між двома режимами - «звичайним» і «насиченим». У другому випадку кольори стають трохи більш насиченими, зображення при цьому набуває виразний холодний відтінок - частково виправити це можна за допомогою колірного кола, вибравши найтепліший сегмент, проте все одно в «звичайному» режимі картинка виявляється помітно теплішою.

Максимальна яскравість склала 330 кд / м², на вулиці екран помітно тьмяніє, проте розібрати інформацію на ньому все-таки можна. Мінімальна яскравість - 1,4 кд / м², етоговполне досить для комфортного використання смартфона навіть у повній темряві. Відзначимо, що колірний обхват при перемиканні з «звичайного» в «насичений» змінюється незначно - і на око різниця між ними також виявляється дуже малою.

Режим «Звичайний»:

Режим «Насичений»:

В цілому, екран справляє приємне враження - таке якість картинки цілком можна побачити і на більш дорогих апаратах.

Апаратна платформа і продуктивність

В якості платформи в Huawei P Smart 2019 використовується Kirin 710 (4 ядра Cortex-A73, що працюють на частотах до 2,2 ГГц, і ще 4 - Cortex-A53, до 1,7 ГГц, GPU - Mali-G51 MP4). Це той же чіпсет, що і в який вийшов півроку тому P Smart +, його можна віднести до середнього рівня, по продуктивності він приблизно можна порівняти з Qualcomm Snapdragon 636/660. Kirin 710 більш ніж вистачає для будь-яких повсякденних завдань, інтерфейс працює плавно і швидко, без лагів.

В Україні офіційно буде продаватися модель з 3 ГБ оперативної пам'яті і 64 ГБ внутрішньої сховища. Наростити внутрішню пам'ять можна за допомогою карти пам'яті microSD об'ємом аж до 512 ГБ (встановлюється замість другої nanoSIM).

За бездротових інтерфейсів все досить стандартно: Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 4.2, є підтримка aptX HD і, як і в P Smart минулого року, є NFC, що дозволяє використовувати смартфон для безконтактних платежів за допомогою Android Pay або додатків від самих банків.

Мультимедійні можливості в апарата середні, що не дивно як для цього цінового діапазону. Викличний динамік один, його гучність і якість цілком на рівні.

програмна платформа

Huawei P Smart 2019 працює під управлінням ОС Android 9, доповненої фірмовою оболонкою EMUI 9.0.1. Візуально вона мало відрізняється від восьмої версії, але розробник намагався спростити навігацію: зокрема, зменшив на 10% кількість елементів інтерфейсу, додав жести навігації для більш зручного управління телефоном з «витягнутим» екраном, а також оптимізував запуск додатків і загальну чуйність системи. В іншому ж перед нами добре знайома EMUI, з досить лаконічним дизайном, хорошою налаштування, зручним пошуком і рядом інших корисних «фішок», на кшталт просунутих функцій з енергозбереження.

камери

Як і модель попереднього року, Huawei P Smart 2019 отримав подвійну основну камеру (13 Мп + 2 Мп) і фронтальний сенсор на 8 Мп. Другий модуль основної камери використовується для отримання інформації про глибину різкості для реалізації розмиття фону при зйомці портретів.

Додаток камери таке ж, як і в інших смартфонах Huawei - перемикання режимів роботи здійснюється за допомогою стрічкового меню під вікном видошукача, на жести по ньому додаток традиційно ніяк не реагує. Як і в ряді інших моделей, перемикач AI, що визначає тип сцени і виконує відповідні оптимізації кадру, винесений на головний екран (а не захований глибоко в настройках, як, наприклад, в Huawei P20).

Якість знімків виходить цілком очікуваним як для даного цінового діапазону: досить добре днем ​​(на жаль, сонячну погоду в Києві в цей час нам дочекатися так і не вдалося), порівняно непогано в приміщенні і дуже слабо - вночі.

Штучний інтелект працює «м'яко», здебільшого вносячи незначні зміни в тінях / насиченості кольорів і коректно задіюючи HDR в контрастних сценах - так що його цілком можна тримати включеним за замовчуванням.

автономність

Вбудований акумулятор смартфона має ємність 3400 мАг. На жаль, тести на автономність в GeekBench 4 і PCMark проходили з деякими проблемами, тому на 100% вірити їх результатами ми б не стали. Суб'єктивно ж апарат показує дуже пристойну, хоч, звичайно, і не рекордну автономність - при середній активності він цілком може «прожити» добу-півтора, з 5-6 годинами роботи екрану.